IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


215Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2021, 13:40   #1
Standart TrendSohbet.Com Sunucu Sahibi AutoMatiC İle Röportajımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için kendi adıma ve IR yönetimi adına teşekkür ederim.

AutoMatiC : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben teşekkür ederim size ve IR ailesine bize böyle bir yer ayırdığınız için.

ZeyNa : Rica ederiz, sizi tanımak bizim için büyük zevk olacak. Nasılsınız?

AutoMatiC :Çok teşekkür ederim bugünlerimize şükürler olsun.. Siz nasılsınız?

ZeyNa: Bende iyiyim çok teşekkür ederim, hazırsanız ilk sorumla başlamak istiyorum. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

AutoMatiC : Adım Özer 1979 Zonguldak doğumluyum. Şuan İstanbul da teknik servis işi yapmaktayım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. İşlerden fırsat buldukça sunucu ile ilgileniyorum bildiğiniz üzere..

ZeyNa : Çok memnun olduk @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Rabbim evlatlarınızı size bağışlasın. Peki IRC/d ile tanışmanız nasıl oldu? TrendSohbet.Com'u nasıl açmaya karar verdiniz? Ne zamandır aktif?

AutoMatiC : 1994 yılında öncelikle Gedik.Net ile başladı IRC/d hayatım.. Daha sonrasında Paradox.gen.tr ile devam etti ve 1998 yılında Mynet.Com sunucusunda görev aldım. Mynet.Com kapanana kadar da burada görevli olarak bulundum. Mynet.Com kapandıktan sonra ufak tefek sunucularda eski görev arkadaşlarımla devam ettim. Sonrasında ise Zurna.Net'te 2 yıl kadar #radyo kanalında görev aldım ve bazı sıkıntılardan dolayı orayı bırakmak zorunda kaldım.

AutoMatiC : Hani derler ya '' Kötü komşu insanı ev sahibi yapar'' bu sorunlardan dolayı artık kendi sunucumu açmak istedim ve TrendSohbet.Com olarak sunucumuzu aktif ederek kendi yerimizi açtık.. Aslında burayı ilk açarken çok eski bir domain olan Sohbet-Mynet.Com üzerinden açmıştık. Sonrasında yönetim kararı ile TrendSohbet.Com olarak devam etme kararı aldık. Çok yeniyiz yaklaşık olarak 3 aylık bir sunucu burası..

ZeyNa : Anlaşılan IRC/d ortamlarında oldukça eskisiniz. Çokta güzel bi IRC/d geçmişiniz var. Oldukça büyük sunucularda görev yapmışsınız ne güzel. Peki hocam dediğiniz, eğitim aldığınız birisi oldu mu bu ortamlarda?

AutoMatiC : İlyas diye bir arkadaşım vardı. Zaten onun sayesinde öğrendim IRC olayını.. Sonrasında ise her şeyi kendim araştırarak ve forum sitelerini takip ederek öğrendim. Zaten o yıllarda IRC çok bilen yoktu bilen kişide uzmandı bizim için şimdi ise herkes root admin, herkes sunucu sahibi oldu. Gerçi burada önemli olan kaliteli bir sohbet ortamını kurabilmek amacımızda bu yönde..

ZeyNa: Evet, izlenimlerime göre o kaliteli sohbet ortamını da gayet başarılı bir şekilde oluşturmuşsunuz. 3 ay demiştiniz, 3 ay gibi kısa bir sürede çok iyi bir yol katetmişsiniz. Umarım başarılarınız daimi olur. Sizinde dediğiniz gibi son zamanlar açılan oldukça fazla sunucu var. Sizce bi sunucuyu ayakta tutmak, kalıcı bir ortam oluşturmak için neler yapmak gerek?

AutoMatiC : Öncelikle kaliteli insanlarla bir ekip oluşturmalısınız. Bu insanlar birbirlerine ve size önce saygılı olacak ve bunlar karşılıklı olması gerekiyor. Amacımız herkes gibi büyük bir sunucu olmak ancak bu adımda ilerlerken yanımızda bizimle bu yola çıkan insanların emeklerini unutmamak gerekiyor. Kaliteli kadro ve kaliteli insanlarla iş yaparsanız zaten gerisi otomatik olarak gelmektedir. Şuan sunucumuzda herkes aile kardeş gibi gelen kişiler bu samimiyeti gördükleri için bizimle kalıyor yoksa seçenek çok herkes için bizde bu samimiyeti kaybetmeden yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Ayrıca da teşekkür ederim bizi bu şekilde yorumladığınız için..

ZeyNa : Çok haklısınız, yola çıktığınız ekip arkadaşları çok önemli bu işte. Gerisi kendiliğinden gelir zaten önemli olan kemik kadroyu kurmak. Peki #radyo kanalında 2 sene kadar görev aldım dediniz. #radyo hakkındaki düşünceleriniz neler? Sunucu da radyonun etkisi nedir sizce?

AutoMatiC : Bence bir sunucuda olmazsa olmazıdır Radyo.. Bazı insanlar sadece müzik dinlemek için gelir.. Bazıları ise sohbet ederken müzik dinlemekten keyif alır. Bundan dolayı radyo bizim için en önemli unsurdur. Bazıları için önemsiz ve basit gözükse de insanlar radyolarda istediği şarkıyı dinlemek, armağan etmek için gelen kişiler var. Bundan dolayıda bir sunucunun lokomotifidir radyo ..

ZeyNa : Bir sunucunun lokomotifidir radyo. Tuttum bu sözü, tam yerinde oldu. Bende aynı düşüncelerdeyim radyo sunucunun yapı taşı gibidir benim gözümde. Peki kafanızda yeni projeler varmı sunucu için, radyo için? Bizimle paylaşabilir misiniz?

AutoMatiC : Kafamdaki projelerden öncesinde amacım yukarıda dediğim gibi kaliteli bir sohbet ortamı yaratmak amacımız. Şuan sistemimizi 8 site destek vermekte ve bu siteleri google üst taraflara taşımak için uğraş vermekteyiz. Bu süreçten sonra tabii ki sunucu içinde departmanlar oluşturarak piramit misali bir sistem kurmayı hedefliyoruz.

AutoMatiC : Çok eskiler bilir ve çoğu IRC/d sistemlerinde olduğu gibi silsile sistemini Mynet Sohbette öğrenmiştik aynı sistemde devam etmek istiyorum. Bunun içinde altyapı çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca radyo içinde ayri bir site ve bu site üzerinden istekte bulunabilecek kullanıcılarımız. Bu sistem içinde çalışmalarımız mevcuttur.

ZeyNa : Her şeyi yavaş yavaş oturtarak, sistematik bir şekilde ilerlemek istiyorsunuz anlaşılan. Güzel projeler geliyor diyebiliriz o halde. Umarım ki başarılı olursunuz. Bu ortamda oldukça emek harcamışsınız, eski IRC/d ortamlarını da çok iyi biliyorsunuz. Eski IRC/d ortamları ve şu anki IRC/d ortamları arasında ne gibi fark var sizce?

AutoMatiC : Yani şöyle tarif etmek gerekirse; eskiden sohbet etmek selam, aleyküm selam, nerden kelimeleri bile çok özeldi. Şimdi ise bu işi gerçekten bilen ve bilmeyen herkes IRC/d sunucu sahipliği yapmakta.. Ayrıca önceden insanların emeklerine değer verilirdi şimdi ise emek veriyorsun ama karşılığında ise bir teşekkür bile alamıyorsunuz. Bizde bu sıradan suncular gibi olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca sizlerde biliyorsunuz ki artık Oper-Adminler büyük sunucularda ücretli yani ticari duruma gelmiş ve bundan dolayıda IRC/d dünyası çok gelişmemektedir. Şu anda biz ileride de ücretli Oper - Admin düşünmüyoruz ve insanların burası için vermiş oldukları emeklerinin karşılığı olarak bu yetkileri vermek istiyoruz.

ZeyNa : Evet bu konuda oldukça haklısınız . Emek vermek, emek vererek güzel yerlere gelmek gerçekten çok başka. Peki son olarak Ircrehberi.Net hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyim? Forumdaki insanlara söylemek istedikleriniz neler?

AutoMatiC : Öncelikle IR ailesine ve Size çok teşekkür ederim bana zaman ayırdığınız için.. IR ailesinde öncelikls @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e çok teşekkür ederim kendi adıma ve sunucum adına.. Çok destek verdi bize sağolsun.. Sonrasında ise IR sorumlusu arkadaşlarda aramıza katılarak bize destek oldular. Büyük bir aile olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah iki site içinde en iyisi ve en güzeli olur…

ZeyNa : Sizlerin desteği bizim için oldukça önemli. Biz de sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Umarım Trendsohbet.Com ailesi olarak her zaman aramızda olursunuz.
Çok keyif aldığım bir röportaj oldu. Bana ayırdığınız zaman ve samimi cevaplarınız için teşekkür ederim.

AutoMatiC : Bende çok keyif aldım. Teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim..

ZeyNa : Teşekkür ederiz, sevgiliyle kalın.

~~~

Sevgili Trendsohbet.Com yöneticilerinin ve kullanıcılarının @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Ircrehberi.Net hakkındaki düşünceleri ;

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatımda tanıdığım harika nadir insanlardan bir tanesi sunucumuz için gerçekten de arka planda çok büyük emekler veriyoruz ve bu yönde Automatic in tavrı düşünceleri takdire şayan herşeye olumlu bakan bir yapısı var yıkıcı değil yapıcı bir özelliğe sahip. Ben onunla bu yolda yürümekten gerçekten çok mutluyum.
İrcrehberi ile aile gibi olduk yemek ve tuzu gibi baya kenetlendik hani bişey olunca koşa koşa değer verdiğiniz birine anlatmaya gidersiniz ya İrcrehberi de aynı öyle oldu bizim için. Forumcu kızlarım forumda destek olan arkadaşlarımıza da burdan çok teşekkür ediyorum çok büyük emek veriyorlar gerçekten neler yapabiliriz adına. İrrehberi Trendsohbet ailemizin bir parçası iyiki var.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Kendisi 40 yaşına gelmis
Hala chat chut işleri yapiyor.
Kendine gelsin artik
Kendisi benim can ciğer dostumdur. Benim adıma imza yetkisi vardır.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Nicki üstünde otomatik acayip sakin babacan sorun varken tmm hallederiz tmm olur abi hic mi bişeyde yok demez sevecen tipini bilmiyom hahaha adamsın özer usta.
IR icin de şunu diyim ayrı kalanlarlarin biten dostlukların yada kırılan yureklerin yeniden toplanma yeri


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi canımdır. Çok sert gibi görünebilir ama kalbi yumuşacıktır.. Çok ama cok adaletlidir. Hic kimsenin emeğini göz ardı edemez. Bazen bana kızıyor ama adama da hak veriyorum. Basinin belasiyim napim AutoMatiC abiyi anlatacak daha cok kelime var da uzatmayayim cok tanımak isteyen veya onunla bu yolda yürümek isteyen gelip kendileri tanısın
Ircrehberi ailesine gelirsekte ilk katıldığım zamanlarda bilmiyordum ne olduğunu daha sonra ise yavaş yavaş ZeyNa senin yardımların olmak uzere sonra @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımızın yardımıyla öğrendim az çok biseyler. Onlara burdan teşekkür ederim. Ircrehberi harika bir yer gerçekten gerek insanlari gerek paylaşımları hepsi birbirinden güzel ve orada herkes harikalar yaratıyor. Ve tabi sunucumuz için de büyük bir yararı oldu. Yani kısacası ircrehberine girmezsem kendimi sanki bir şey unutmuşum gibi hissediyorum Oraya emek veren herkese başarılar ve kolaylıklar dilerim.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiyi bayadir tanirim önceki sunucudan. Sesini duyurmaz anonssuz yapar yayinlari. Ağır başlı sakin bir adamdir kendisi öyle boş muhabbeti yoktur. Ona haksizlik yapildi önceki sunucuda o da kendi adaletini kurdu.
[İrcrehberi de eskiden pek anlamazdim Pia buranin forum konularını tek basina acardi yardimci olmak icin basladim ve gayet egleniyorum artik. orada forum oyunlari olsun oradan tanidigim insanlar olsun. Orasi da gayet eglenceli bir yer yani bence yeni dostlar edindik. Seviliyorsunuz hepiniz :*:*


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Ben @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiden önce ReisELLa yı tanıdım . Hepsi can. AutoMatiC de çok karakterli bir insan. Kendisi efendi ve saygılı bir abi. Trendsohbete gelişim tamamen tesadüf oldu. Çok kısa sürece ailenin içinden biri oldum. Hepsi arkadaşım çok seviyorum hepsini, burası çok güzel bir yer bir Azeri olarak Türk kardeşlerimle çok güzel anlaştım. AutoMatiC iyi bir yönetici, sunucuyu güzel yönetiyor.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Sorunlarım, sıkıntılarım ve zorluklarım ile birlikte sana geldim ve seni beni uzaklaştırmadın; dahası tüm sorunlarımı birbiri ardına çözdün. Eğer kardeşim olsaydın, seni daha fazla sevemezdim. Neyse ki farklı ailelerde doğup birbirimizi bulduk ve sen benim kardeşim kadar yakın en yakın arkadaşım oldun. İyi ki varsın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tanidigim kaliteli insanlardan bir tanesi, TrendSohbetin bel kemigi :)
IRCRehberi.Net te yeni sayilirim, aktif olmaya daha yeni basladim. Ortami seviyorum , insanlarla bu platformda bir seyler paylasmak konusmak bana haz veriyor.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Başka sunucu sahibi tanımadım ilk ve tek tanıdığım kişi AutoMatiC ama bence tam yerinde bi adam, yani ne fazlası ne eksiği. Resmiyetse var ciddiyetse var, yeri gelince şakalaşmada gülüp eğlenmede var. Kendisi için söyleceğim şey şu ki;emeklerinin karşılığını umarım görürsün, çünkü bana göre gayet adaletli ve ölçülü emek veriyorsun. Emeğine yüreğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] … IR için fazla yeniyim, ama ben şahsen karşılığını gördüğüm bir platform olarak düşünüyorum. Gayet güzel sonuçlarla karşılaşıyoruz. Farklı bir sistem var ama insan ayırmadan, gayet herkese aynı durumları sunan bi sistem. Gayet başarılı ve güzel. Oradan tanıdığımız ve tanımaktan zevk aldığımız bi çok insan oldu. Umarım her zaman bu şekilde devam ederiz.

 
Alt 12 Şubat 2021, 13:42   #2
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiyi tanirdik daha cok tanimis olduk :)

________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓:OdvV24:

۰۪۫.۪۫۰𝓟𝓱𝓸𝓮𝓷𝓲𝔁۰۪۫.۪۫۰
 
Alt 12 Şubat 2021, 13:46   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

cok güzel ve keyifli olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emegine saglik

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinizin devamini dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 12 Şubat 2021, 13:51   #4
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kuşum güzel olmuş.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 12 Şubat 2021, 13:51   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eline emeğine sağlık, çok güzel yansıtıp çokta güzel tanıtmışsın bizi. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seninde emeğine sağlık umarım herşey gönlünce olur

 
Alt 12 Şubat 2021, 13:54   #6
Standart

Ağlamak istiyorum

 
Alt 12 Şubat 2021, 13:56   #7
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emeğine yüreğine sağlık canım harika bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adı üstünde o bizim otomatiğimiz

 
Alt 12 Şubat 2021, 13:57   #8
Standart

Alıntı:
Phoenix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiyi tanirdik daha cok tanimis olduk :)
Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cok güzel ve keyifli olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim emegine saglik

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilarinizin devamini dilerim
Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık kuşum güzel olmuş.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.
Alıntı:
Aze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eline emeğine sağlık, çok güzel yansıtıp çokta güzel tanıtmışsın bizi. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] seninde emeğine sağlık umarım herşey gönlünce olur
Teşekkür ederim hepinize, okuyan güzel yüreklerinize sağlık canlar

Alıntı:
LazkopaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ağlamak istiyorum
Çok duygulandın biliyorum. Utanma, Ağla LazkopaT

 
Alt 12 Şubat 2021, 13:59   #9
Standart

Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .

________________

MutLu Son oLmaSın MutLu Sonsuz oLSun... ∞
 
Alt 12 Şubat 2021, 14:00   #10
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hepinize bu güzel yorumlarınız için çok tşk ederim.. ve tabii ki @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve iR ailesine ayrıca tşk ederim bu fırsat için..

Her zaman @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dediği gibi 3-5 kişi olalım ama bizbize olalım öyle dostluklar öyle arkadaşlıklarımız olsun..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:26.