IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


98Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 14:39   #1
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Sohbetlisin.Com Sunucu Sahibi Ottoman Röportajı

Sohbetlisin.Com  Sunucu Sahibi Ottoman Röportajı

Merhaba sayın İRCREHBERİ ailesi sizler için Sohbetlisin.com sunucu sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için dolu ve güzel bir röportaj gerçekleştirdik .Keyifli okumalar dilerim.


Lareina-Merhaba Ottoman hoş geldin nasılsın ?

Ottoman - Merhabalar Lareina hanım hoş buldum, teşekkür ederim dana gibiyim desem yeri sizler nasılsınız?

Lareina-Teşekkür ederim sayın Ottoman bende iyiyim kendi adıma.Röportaj teklifimizi İrcrehberi bünyesi adına kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.Peki Ottoman kimdir?

Ottoman - Böyle bir incelik gösterdiğiniz için ben teşekkür ederim Sizlere ve tüm İrcrehberi ailesine.Ottoman kısaca anlatmak gerekirse ismim Halil İbrahim 35 yaşında ANKARA da ikamet etmekteyim 6 yıllık mutlu bir evliliğim ve 2 erkek çocuk babasıyım. Aslen GÜMÜŞHANE merkez ama ERZİNCAN da doğmuş ve eğitim sürecimi tamamlamış bulunuyorum. İnşaat mühendisi olarak ANKARA da özel bir işletmede birim müdür olarak görev yapmaktayım.

Lareina-Ankara'ya selam olsun.Allah mutlu etsin her daim sizi ve ailenizi.Tebrik ederim güzel bir kariyer.Bize bilinmeyenlerinizden bahseder misiniz ,aslında şöyle biliniyor ama böyle dediğiniz ne var ?.


Ottoman-Aslında bu konuda sizlere verebileceğim pek de bir şeyim yoktur arkadaş çevremde bu sanal veya real fark etmeksizin olduğum gibi bilinirim şeffaflık ve gerçeklikten yanayımdır her zaman.


Lareina-IRC serüvenine nasıl başladınız ?


Ottoman-Aslında bu sorunuzu kime sorsanız öyle tahmin ediyorum ki %90 aynı cevabı verecektir belki rutin bir cevap olacak ama 2002 yıllarında lise yıllarımızda İRC dünyası trend hatta favori günlerini yasıyordu mahalle arkadaşlarımız ile bir araya toplanıp Haremde.com ve Aysevgi.Com adreslerinde global kanallar alarak başladık devamında ilerleyen bir tutku olmuştur bizler için.


Lareina-Evet zamanla birer tutku. IRC serüveniniz de Sohbetlisin.com a uzanan bu yolculukta , sunucu açmaya nasıl karar verdiniz ?


Ottoman-Güzel bir soru &.
Aslında irc dünyasından önce askerlik dönemim de ara vermiştim bu ara dönemi iş hayatımın hareketlenmesi ve devamında evlilik yaşantımla son bulmuştu. Sanırım 10 yıl a yakın bütün irc dünyasından uzak kalmıştım.Ottoman geri dönüş sebeplerim çok uzun yıllardır İRC dünyasında tanıştığım kardeşim dediğim gördüğüm CINN ve DaDaS sebep oldular eski günleri yad edelim derken bu durumlara geldik.


Lareina-Güzel sorular sormak ilk tercihim. &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Baya bir ara verip yeniden sunucu açmak güzel bir adım olmuş yolunuz açık olsun.Sohbetlisin.com un yönetim işleyişi hakkında detaylar alabilir miyiz ?


Ottoman-Teşekkür ederim.Aslında yönetim işleyişimiz özellikle kanunlar ve tüzüklerden oluşan insanlara emirler vermek bir şeyleri dikta etmek asla ve asla olmadı olmayacaktır da yönetimimizde dostumuz arkadaşımız dediğimiz herkes yer alabilir. Burda kimseyi bir sınava tabı tutmuyoruz ve belli kalıplar içerisinde zorunluluklar bırakmıyoruz .İnsan kavramı bizim için real de ne ise sanal irc dünyasında da aynıdır.Sohbetlisin.com ve benzeri platformların temel esasları sohbet özgürlük kaynaşma tanışma alanlarıdır.Hiç kimseye bu root adminimiz de olabilir DJ sorumlumuzda en basit user de olabilir hiç kimseyi kısıtlamadan bir kanun kural dayatmadan doğal devam ediyoruz.

Lareina-.Fikirlerimiz özgürüz. Forumumuz da bunu dile getirmek için var. Bu vizyonda ilerlemenizi sevdim.Kendinize özgün projeler var mıdır , varsa nelerdir ?


Ottoman-Özgün projemiz aslında kendimiz özgünüz Lareina hanım &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşlığımızda samımıyetımız de saklıdır sadece kutunun kapağını aralamak gerekli &.Günümüzde İRC neredeyse bıttı denecek kadar zayıf durumda kullanıcılar ya eskiden mazısı olanlar yada tesadüfen karşılaşanlardır, Sosyal medya yeterince insanları meşgul ederken bizim yapabileceklerimiz aslında çok kısıtlı kalıyor. Bunun yanı sıra şöyle bir amacımız hiçbir zaman olmadı ;Sunucuya yüzlerce binlerce kısıyı doldurmak olmadı. Var olan arkadaşımız olsun arayıp konuşabileceğimiz sanal arkadaşlığımızı real hayatımıza yansıtabileceğimiz insanlarla birlikte olmak oldu.

Lareina- Bir deyimle açıklarsak kendi yağınızla kavruluyorsunuz. Daha sağlam. Bir user olarak neden sohbetlisin.com seçmeliyim ?


Ottoman- Samimiyet amaç maksat çıkar gözetmeyen bir ortam olduğu için kişiye nasıl yaklaşırsanız size öyle yansıyacak bir platform olduğu için olabilir.

Lareina-Sıcak bir aile ortamı var sunucunuz da bunun nedeni nedir ?

Ottoman-Ben bu sorunuzu tek bir kelime ile açıklayacağım az öncede bahsettiğim gıibi insanlardan bir çıkar amaç gözetmiyoruz maksadımızın sadece kafa dağıtmak gırgır şamata eğlence olduğunu hissettiriyoruz sanırım bu sıcaklık bun etkenlerden kaynaklanıyor olabilir.

Lareina-O zaman harika !Irc alanında yanımda iyiki var dedikleriniz kimlerdir ?


Ottoman-Bir çok arkadaşımı bu sorunuza dahil edebilirim hatta öyle ki saatlerce isimlerini sayabilirim hepsi birer etken benim için hepsine teşekkür ediyorum ama benim vazgeçilmezim sebebi varlıklarım & DaDaS Ve CINN onlar varsa bende varım yoksa bende yokum diyebileceğim iki dostum kardeşim abim.

Lareina-Daim olsun bu dostluğunuz diyelim. Sizce bazı sunucuların açıldıktan sonra fazla online userler olmayışının veya kapanmasının nedeni nedir ?

Ottoman-Sanıyorum acılış sebeplerinin hayalden kaynaklı olması sabırsızlık ve bir heyecan ile hareket edilmesi diye tahmin ediyorum ayrıca İRC dünyası dışarıdan görüldüğü kadar basit bır olay değil herkese hitap etmelisiniz herkesi anlamalı nabza göre şerbet vermelisiniz azda olsa meziyetiniz olmalı diye düşünüyorum.

Lareina-Gelecekte IRC ne konumda olacak ?

Ottoman-Bu konuda cok karamsarım desem yeridir. Malum teknoloji ile sanal dünya cok ilerliyor ve değişkenlikler gösteriyor eğer bu erozyon IRC dünyası ayak uyduramazsa korkarım enkaz altında kalabilir. benim sanal İRC dünyasını bıraktığım dönem ile başladığım dönem arasında hiç bir değişiklik ilerleme olmadığını fark ettım ve buna cok üzüldüm sisteme el atılmalı güncellenmeli diye düşünüyorum.

Lareina-Teknolojinin zirvesine çıkacağız ilerleyen dönemlerde bence. Forum/Irc ilişkisine bakınca ne gibi katkılar olduğunu düşünüyorsunuz ?

Ottoman- Acıkcası ben şöyle görüyorum Forum sayfalarını güzel bir düşünce bir nevi toplanma alanı İRC dünyasının haber dünyası hatta ve hatta İRC dünyasının kalbi yorumunda yapmak yanlış olmaz diye düşünüyorum.

Lareina-IRCRehberi olarak tüm sunuculara eşit ve aynı derece de özen veririz.Keyifli röportajınız ve emekleriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.İrcrehberi hakkında yorumlarınızı alabilir miyiz ?

Ottoman-Ben teşekkür ederim incelik gösterdiniz.
İrcRehberi azimli heyecanlı çalışkan vizyonlu bir kadronuz var.
kısa surede çok güzel konumlara kadar yükselmenizi tebrik ediyorum.

Tekrardan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkür ediyoruz.Sohbetlisin.com sunucunda bazı kullanıcılara Ottoman ve IRCRehberi hakkında düşüncelerini sorduk.Kendilerine teşekkür ederim ;


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] -Şöyle şöyleyim Ottoman benim 15 yılık arkadaşım çok sevdiğim değer verdiğim kişilikli ve yüreği temiz bir kardeşim onu tanıdığıma ve bugüne kadar koruya bildiğimiz. Güzel bir dostluğumuz var. IRCrehberi orası en çok sevdiğim forum sitesidir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Forumda takılmayı seviyorum yeni dostluklar arkadaşlıklar seviyeli ve saygılı herkes.Paylaşımlar dostluklar güzel kaliteli. Ottoman kelimelere sığmaz.Kendisi çok iyi birisidir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - Ottoman kendi harika bi insan iyiki onun yanındayım iyiki tanımışım kendisini satmayan tek dosta diyebilirim &

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] -Ottoman Benim Yaklaşık 15 Sene Once Sanaldan Tanıştığım Ve Gerçek Hayata Taşıdığımız Cok Sıkı Bır Dostluğa Sahıp Olduğum Değerli Bır Kardesımdır.Ircrehberi Kısa Zamanda Büyüklü Küçüklü Sohbet Sunucularına Verdıgı Değerle Koklu Forum Sitelerini Geride Bırakmış Durumda Sürekli Kendini Yeniliyor .Bıraz Daha ırc Ağırlıklı Konulara Verirse İyi Olur.
________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:40   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 04 Ocak 2021, 14:41   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

basarilarinizin devamini dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:44   #4
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:45   #5
Standart

Başarılar dilerim yolunuz herdaim açık olsun..

________________

 
Alt 04 Ocak 2021, 14:46   #6
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine Sağlık Lari'cim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey sizi tanımak güzel oldu. Başarılarınızın devamını diler, çocuklarınızın da gözlerinden öperim. Allah daim etsin.

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:48   #7
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
arkadaş çevremde bu sanal veya real fark etmeksizin olduğum gibi bilinirim şeffaflık ve gerçeklikten yanayımdır her zaman.

Kesinlikle hemfikirim
Sohbeti keyifli
Sözünü esirgemeyen realist olduğu gibi biri ve empati sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sanalda denk gelebileceğimiz nadir insanlardan

Güzel bir röportajdı emeğine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Seni tanıdığıma da memnun oldum Ottoman
Hayatının her alanında basari ve mutluluklar dilerim

 
Alt 04 Ocak 2021, 14:48   #8
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine Sağlık Lari'cim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey sizi tanımak güzel oldu. Başarılarınızın devamını diler, çocuklarınızın da gözlerinden öperim. Allah daim etsin.
Teşekkür ederim

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:49   #9
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Hesna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle hemfikirim
Sohbeti keyifli
Sözünü esirgemeyen realist olduğu gibi biri ve empati sahibi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sanalda denk gelebileceğimiz nadir insanlardan

Güzel bir röportajdı emeğine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Seni tanıdığıma da memnun oldum Ottoman
Hayatının her alanında basari ve mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 04 Ocak 2021, 15:01   #10
eSc
MerdümGiriz
eSc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tebrik ederim güzel bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ayrıca Başarınızın ve dostluğunuz daim olmasını dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ..




________________

Beni anlamıyorlardı.
Zarar yok.
Zaten beni, daha kimler anlamadı..
~
Bende Mevsim Hep Sonbahar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:29.