IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Helper Röportaj Help dünyasından kişiler ile yapılan röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

86Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2020, 00:51   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Soyle.Net Help Founderi Kenan İle Röportaj

Soyle.Net Help Founderi Kenan İle Röportaj

Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi.Net kullanıcıları ;

Kenan ile sizler için keyifli bir röportaj Gerçekleştirdik..

She: Merhaba Kenan Hoca, nasılsınız.?

Kenan: Merhaba She teşekkür ederim. Sunucumuza hoşgeldiniz.
Siz nasılsınız ?

She: Hoş buldum, iyiyim ayrıca karşılama içinde teşekkür ediyorum 😊

She: İlk sorum ile start verelim.

She: IRC/d çoğu kişi sizi tanıyor, lakin bu röportaj ile birlikte sizi ilk defa tanıyacak olan kişiler için kendinizi tanıtırmı sınız.? "Kenan Hoca" kimdir.?


Kenan: Çok aceleci başladınız hemen sorular felan :) Henüz güzel karşılanmadınız. Burdan bi Elifooooooooo yapmam lazım karşılama için 😊

She: İşte beklenen karşılama 😅

Kenan: Siz buna laiksiniz Elif hanım 😊

She: O zaman karşılama bittiyse sorularımıza geçelim.

Kenan: Tabi ilk sorunuza cevap vereyim o halde.
Ben Kenan, yaşım 33 Bursada yaşıyorum konyalıyım ticaretle uğraşıyorum. Aynı zamanda müteahhit'im ticari anlamdada halı mobilya sektöründeyim, tamamen ev üstüne bir ilerleyişim söz konusu.

She: Bursa güzeldir ayrıca, evini düzmek istiyenlere duyurulur diyelim o zaman 😊

Kenan 😊

She: Peki IRC/d ile tanişmanız nasil oldu , nasil bir şey oldu ki yillarca bir hobiden öte bir sevgiyle bu işi yaptinız ve hala da yapıyorsunuz.?

Kenan: Elif, benim irc ile tanışmam eski yıllara dayanıyor. 2000 li yıllarda çocuk yaşlarda okuldan kaçıp internet kafelerde sörf yapmak hemen hemen her çocuğun yapmış olduğu bir yaramazlıkdı. Tabi burada her oturduğumuz bilgisayarın ekranında böyle mircler oluyordu ordan girmiş bulunduk.

Kenan: Tabi o yaşlarda boyumuzdan büyük kızlarıda tavlayınca iş bizi birazdaha bu sisteme sabitledi.
Eh şimdide vazgeçilmez parçamız oldu.

She: Ah şu internet cafeler, kimden duyduyak hep başlama sebebi olmuş. Ve iyiki girip devam etmişsiniz diyelim o zaman.

She: Pekala, ilk olarak IRC/d hangi sunucularda görev aldınız.? Ve sizi help iten neydi neden bir çok depertman varken "help".?

Kenan: Ben dalnet, showtv, mynet gibi eski ve köklü bir çok sunucuda bulundum. En son tam anımsayamıyacağım sanırım 2006 yıllarında Oğuz beyin soyle.net'i almasıyla burda bulundum.
Sohbetci sitesindede vaktim geçti fakat 2006 dan beri soylenetden ayrılmadım yetkilendirmelerin adminlik developerlik üzerine oldu.

Kenan: Herkesin bir hocası illaki vardır fakat benim öyle şansım olmadı çünki benim zamanımdaki sistem kölelik sistemi gibi bişeydi. Ben egoist, kendini beğenmiş, kibirli insanlarla çalışmayı sevmedim. Bu sebeple hep dökümanlarla, tabi ozaman komutlar böyle kapsamlı şekilde googlede bulunmuyordu resmi help dökümanlarıyla help'e dahil olmadan irc/d servis komutlarına hakim olup sistemi çözdüm

Kenan: Help serüvenimde değerli bir dostumun help'te founder olması a müktedir ısrarıyla oldu.
Böyle Help' e girişimiz sağlandı Hocası olmayan tek helperim bu arada tebriklerinizi beklerim 😊

She: Dökümanları ve yazarak komut öğrenmeyi çoğu help arkadaşlardan hep duyarız ve taktire şayan bu azim ve hırsınız. Ve iyikide ısrar etmiş o degerli dostunuz.

Kenan: Teşekkür ederim Elif Hanım

She: Kenan Hocam sanal ortamda çoğu kişiler oldukları yerde pek durmazlar. Siz uzun zamandır Soyle.Net help founderliğini üstleniyorsunuz, sizi oraya bağlayan etkenler nelerdir.?

Kenan: Ben soylenetde 2006 dan beri sürekli durdum. Tanışık olduğumuz arkadaşlarımızda bunu tetikleyen bir etken. Founderliğe gelince çok bırakmayıda düşündüm fakat arkadaşları bırakmak pek içimize sinmedi. Bunun dışında Sunucu sahibimiz ReiS ile ciddi bir abi kardeş bağımız var desteğimi onun yanında sürdürmeyi istedim diyelim.

Kenan: Başarılıyızdır başarısısızdır onu ben soyleyemem ama founderliğe devam ediyorsam eğitmeyi, bilinçlendirmeyi ve help kültürünü yaşatmayı çok sevdiğim ve istediğim içindir.

She: Baya uzun zamandır burda olup bu kadar emek verilip, güzel dostluklar kazanılınca insanın gidesi gelmez haklısınız.

She: Peki uzun zamandır help depertmanı içindesiniz. Sizce bir help depertmanı nasıl olmalı.? Help'te olmazsa olmaz dediğiniz kurallarınız varmı.?

Kenan: Her sistemin olduğu gibi illaki Help departmanlarınında kuralları vardır. Fakat benim kurallarım kapsayıcıdır sadece üstlere, yetkililere geçmez. Aday olan bir helpstajyere bile saygı isterim.Bu yüzden heyerarşik sistemi çok sevmesemde az benimsetirim.

Kenan: Bir Help departmanı sadece helper yetiştirebilmeli bunu başaramayan tüm departmanlar bir mütdet sonra ya bazı eskilerin egoist tavırlarına maruz kalır, yada batar.

She: IRC/d yetki, depertman ne olursa olsun benim önem verdiğim şeydir saygı o yüzden insanları yetkilerine göre ayırmayı hoş bulmuyorum.Ve size katılıyorum bu konuda.

She: Pekala Helperlik gerçekten insana her yönden birşeyler katan bir duruş. İlk helperliğe adım attığınızdan beri bugune kadar kendinize neler kattınız.? Ve help kadronuza da bu bilğileri nasıl aşılıyorsunuz.?


Kenan: Yani buna şöyle cevap vereyim Lamer helperlerim oldu bir mütdet sonra çok saygılıinsanlar haline geldiler. Ve birçok insanın mantığını kullanabilicek ve kullanırken bunu nasıl başardığına kendisinin bile şaşırdığına şahit oldum. Kendime ise irc servislerinde muhteşem bir donanım katdığını bunla beraber farklı alanlardada etki yaratdığını gördüm. Hiç bişey yapmasa bile sanal disiplin ve saygıyı oluşturduğunu gördüm.

Kenan: Sanal denip geçilmemesi gerekiyor, çünki bu dönemde sanalsız iş yapılmıyor.

She: Evet artık herkes bu sanalın bir parçası ama önemli olan doğru, şekilde kullanmak. Ve doğru bilğiler edinmek.

She: Sizce Help Departmanı'nın sunucu için önemi nedir? Soyle.Net olarak help depertmanına ve helperlere ne gibi özellikler sunuyorsunuz.?
Ve kendinizi başarılı buluyormu sunuz.?

Kenan: Başarım demicem çünkü ortada benim bir başarım yok. Sistemimizde bulunan arkadaşlarımız, onlara verdiğimiz görevleri aksatmadan yapıyor. Birde benim help sistemim farklı. Malumunuz üzre 2020 yılındayız dünya değiştiği gibi dünyadaki sistemlerde değişiyor. Help ile alakalı tüm dökümanlara artık google üzerinden ulaşabiliyorsunuz bende bu açığı ne ile kapatırım diye düşündüm ve sonucunda güzel, bağlayıcı bir sistem oluşturdum.

Kenan Sistemimiz : Biliyorsunuz ki, artık sistemler paralı sistemlere döndü. Eskisi gibi para ödüyen arkadaşlara bir bölümle yada departmanla ilgilen diyemiyoruz. Desek bile olur diyip boşveriyor.

Kenan: sebeple Help departmanına bağlı Halfoper sistemi kurduk. Ve bu sistemle başarılı helperlerimizi Halfoper birimine aldık. Halfoper demek normal bir services adminin erişebildiği komutlara BOT üzerinden erişebilme sistemidir. Bu başarılı helperlerimizi bu departmanda #operhelp #sales #kanal-devir #chanserv #nickserv gibi departmanlara yaydık. Böylelikle paralı sistemin çalıştırılaya yönelik ısrarlarımız sonlandı.

Kenan: aynı zamanda Help departmanında Helper bir user gelicekte ona yardım edicem beklentisinide ortadan kaldırıp çalışmasına yönelik adım atdık.
Tabi bu arkadaşlarımız boş zamanlarda Help departmanıyla alakalı sorumluluklarınıda dört dörtlük yerine getiriyorlar.
Böylelikle onlara daha profesyonel bir helperlik sunmus oluyoruz. Ve bu sistemde'de başarılı olanları ircop/admin yazıyoruz.

She: Bu sisteminiz gerçekten güzelmiş, çünkü emek farklı bir şey ve bunun karşılığını alınca, hevesleri daha bir artar taktir ediyorum sizi bu konuda.

She: Kenan Hoca, nadir help depertmanlar'dan birine sahipsiniz o yüzden. Help bünyesinde, kullandığınız sistem nedir.? Ne şekilde bir yönetim tarzı benimsiyorsunuz.?

Kenan: Sistemi aslında yukarda belirtdim. Benimsediğim yönetim tarzı ise patronluğu bırakıp eğitici olabilmek'tir. Bir insanın gerçekten sizi eğitici sıfatına koyabilmesi benim yönetim tarzımdır. Diğer yöntemler detay'dır.

She: Kesinlikle, patronluktan ziyade mütevazilik olan her yerde her zaman bir başarı yükselişi mevcuttur.

She: Peki şuan aktif olarak bulunduğunuz Soyle.Net de, hem sunucu genel sorumlusu hem bot sistem sorumlusu, help founderi olarak devam ediyorsunuz bu çok zor olmuyor mu nasıl bir sistem ile yürütüyorsunuz.?

Kenan: Zorlukları geçimsizler yüzünden sürekli şikayetlerin iletişim araçlarıma yansımasıyla oluyor. Bunun dışında Sunucu genel sorumlusu arkadaşımız var onlara yönlendirme sağlıyorum Help kısmında idari ve idami helpmanagerimiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Masterlarımız @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] naz ve diğer yetkili arkadaşlarımız sorumluluklarının bulunduğu çerçevede bana gereksinim duyulmadan yönetimi götürebiliyorlar. gunluk haftalık aylık istatistik ve raporları ve departmanların gidişatını takip etmek kalıyor bana.

Kenan: Botlar, soylenet'e ait tum bot sistemleri gerek kendimin yazdıkları gerek farklı arkadaşların yazıp bize hizmet eden botlar bende. Onların ağır bi yükü yok sonuçta BOT yani tüm gereksinimleri kendi yapabiliyor.

She: Söylemeden geçemicem, Help depertmanınızda ki arkadaşları tebrik ediyorum çünkü dünde şahit oldum çok saygılı disiplinli ve sizden habersiz hiç bir şey yapmıyorlar güzel bir kadroya sahipsiniz Kenan Hoca.

Kenan: Hepsinden Allah razı olsun. İyi dostlar..

She: IRC/d'e uzun zamandır bulunan eski jenerasyonun yeni jenerasyona katkısı oluyor mu sizce. Ayrıca, Soyle.Net olarak yenilere yönetimde imkanlar sunuyormu sunuz yoksa, sürekli olan kişilerle mi devam ediyorsunuz.?

Kenan: Benim sistemimde eski yok. Çünki hepsini sildim. Bunu okuyacak eski gûruh arkadaşları tenzih ediyorum. Fakat bazı eskilerden çektiği kadar bu sistemler hiç bişeyden çekmemiştir. Egoları, çok bilmişlikleri, atdığı havalar, ben şunla şurda çalıştım dılar larda lar. Sürekli sorun edepsizlik önüne geçemedim. Sicil listesi olusturdum tek tek 'dekarakterini yaptıklarını yazdım. ve sicilde bulunanları BOT departmana yazmıyor.

Kenan: İyikide yazmıyor bıktım çünki. 😊Bu yüzden hep yeni eklemelerimiz, görevlendirmelerimiz, özellikle ayda 5 adayı helper kazandırarak daha detaylı ve donanımlı biri olması adına eğitmen eğitimimiz, bunların devamıyla halfoper sistemi derken Admin ekliyebiliyoruz, bir çok alandada yetkilendirebiliyoruz.

She: Her zaman taze kan ve yeniliklere açığız diyorsunuz yani.

Kenan: Tabiki çünkü, eskilerle yapılacak iş değil bu..

She: Pekala Sizce sunucularda ki depertmanların, help departmanlar'dan farklı olduğunu düşünüyor musunuz.? Ve sizce bu farklılıklar nelerdir.?

Kenan: illaki farkındalık vardır. Olmasa zaten herkes biryere toplanır. Herkes olmak istediği yerde, yada sevdiği sunucuda.
Zaten help denilincede öyle donanımsal yönetime sahip bir kac sunucu var. Hepsi, farklı olsa dediğiniz kac sunucu ki.

She: Evet kesinlikle help depertmanı olarak bir kaç sunucu mevcut bunlarda umarım bu özelliklerini yitirmezler.

She: Peki beğendiğiniz help depertmanı ve varmı dır.? Ayrıca IRC/d bu zamana kadar çalışmaktan keyif aldığınız helperler oldumu.?

Kenan: Valla Elif, okadar cok kişiyle çalıştımki birini yazssam diğerine ayıp olur. Hepsi sağolsun çalışmışsam demekki iyi kişilermiş o yüzden nick belirtmiyim.

Kenan: Beğendiğim Help departmanına gelince, SohbetNet @dELi kardeşimdeyken güzeldi Trsohbet @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşimi başarılı buluyorum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @neXus oda değerlidir ve yönetim anlayısı güzeldir..

She: Hepsi bir birinden değerli ve help için her zaman emek veren kişilerdir.

She: Artık sonuna geldik Kenan Hoca bu güzel röportaj için IRCRehberi.Net ve kendi adıma teşekkür ediyorum.

Kenan: Vallahi Elif, daha önce bu tür olaylar için hayli gelenler oldu istemedim doğrusu. Ben şuan şu saatde evime gitmeyip ofiste senin nezdinde bu söyleyişi yapıyorsam benim için dostluğunun tarifsizliğindendir. Başta buna vesile olan sana ve okuyacak tüm IRCRehberi.Net Kullanıcılarına, şükranlarımı takdim ediyorum.

Kenan: Çok konuştuğumunda farkındayım bu sebeplede hakkınızı helal edin. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

She: Düşüncelerin ve dostluğun için teşekkür ediyorum. Size ve ekibinize başarılar dileriz..

Kenan: Eksik olmayın..


👉 Help ekibine bu güzel jest içinde teşekkür ederiz.. 👈


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Yaa öyle özel bir insanki ne yazsam eksikmiş gibi geliyor. Yıllardır bu sunucudayım help depertmanında çok founfer değiştirdim. Kenan hocam founder oldugundan beri depertman gerçek degerini aldı. Yönetici olarak bizlere tam bir liderlik görevi yapar. Her zaman adildir, kimsenin hakkını yemez, haksızlığa da tahammülü yoktur, tembelliği hiç sevmez. Yeniliklere her zaman açıktır. Herkes helper konumu ne olursa olsun özeline gidip rahatlıkla sorunu yazabilir. Help dışında da diyeyim yüreği güzel insandır, iyi ki onu tanımışım.


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] : Hocam iyi bir yöneticidir adil davranmaya calısır. İnsan olarak değerlidir benim için o olmasaydı burda bu kadar uzun süre kalmazdım sanırım.

@BeLLa: Tanıdıgım kadarıyla yaptıgı her işi en iyisini yapan kişisel sorun gözetmeksizin hakkı neyse veren adaletli halden insan durumundan anlayan, yardım sever kin gütmeyen keyfi yerinde oldumu eğlenceli, bana göre iyi birisi yanındayım kaç yıldır.

@Grandbey: Dürüst olmak gerekirse ben daha evvel hiç Kenan hocam hariç bir help founderi ile calısmadım. Kenan hocamı cok basarılı buluyorum işini en iyi yapanlar arasında oldugunu anketlerden zaten gördük defalarca herkes hak ettigini veren birisidir. Kesinlikle ayrım yapılmadıgını görmedim. Torpilmiş kızmış erkekmiş arkadaşmış kuzenmiş sevgiliymiş herkese aynı derecede eşit ve emeklerinin karşılıgını alıyor.


@Ece: Kenan Hoca buraya cok emek veren ve elinden gelenin en güzelini yapmaya calısan birisi olarak görüyorum. Ayrımcılık yapmadan, görevini yerine getirdigini biliyorum.

@RouTe: Gayet iyi güzel hak edene hakkını veren birisidir.Kenan hocanın iyi yönleri daha çoktur kötü yanını fazla görmedim. Bize karşı bazen biraz sert davrandıgıda oldu tebrik ettigide hak edene hakkını verir.

@SpEeDy: Çok iyi biri, adaletli ve disiplinli birisidir hocamız..


@AcıLı: Hocamız alanında uzman birisidir. Biz cok memnununuz saygıda duyuyoruz, her anlamda iyi ki bizimle.


________________

~ E & B ~

Konu She tarafından (12 Ağustos 2020 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 11 Ağustos 2020, 00:53   #2
Standart

Keyifle okudum.
Kenan ile zamaninda birlikte calistik guzel projelerimiz oldu azimli ve kararli bir arkadasimizdir.
Sanal ve real hayatinda basarilar dilerim.

 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:05   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yorum yapanların hepsi adaletinizden bahsetmiş. Tebrik ediyorum beyefendi insanlar üzerinde bırakabileceğiniz en güzel izlenimi bırakmışsınız. Emeğine sağlık She hanımcım. ;gul

 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:47   #4
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uzun zamandir okuduğum en güzel röportaj desem yalan olmaz heralde.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canim yine harikasin.
Her ikinize de bu dolu dolu ve güzel röportaj için teşekkürler. Sizi aramizda görmek güzel

 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:48   #5
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar dilerim . eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;bayrak

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:49   #6
Moderatör
Queen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Düşünsenize birileri sizin için ardınızdan adaletten bahsediyor..
emin olun ki mal mülkten en büyük servet :)
emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;gul

________________

<div align=center><b>dobarla bıragma gendini</b></div> <img src=images/smilies/vbsmiley/a4.png border=0 alt= title=A4 class=inlineimg />
 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:50   #7
Pope Pius XIII
Swat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kenan hoca iyidir işinin ehlidir, pek sevilmez ama o da işinin hakkını verdiği içindir keyifle okudum teşekkür ederim

________________

 
Alt 11 Ağustos 2020, 10:57   #8
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

keyifli röportaj olmus. Emeginize saglik.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 11 Ağustos 2020, 11:01   #9
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel ve keyifli olmuş.

________________


Çok üzgün olduğumda bile bu durum beni pek üzmüyo bilmem anlıyor musunuz ?
 
Alt 11 Ağustos 2020, 11:03   #10
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim güzel bir röportaj olmuş ;heart
Emeğinize sağlık

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:51.