IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

129Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2020, 13:22   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart ✍️ Chat.Gen.TR Sunucu Sorumlusu Kerem (Unye) İle Röportaj 🌟

✍️ Chat.Gen.TR Sunucu Sorumlusu Kerem (Unye) İle Röportaj 🌟


Saygıdeğer İRCRehberi.Net kullanıcıları ;


TurkSohbet.Net Sunucu Sorumlusu Kerem (Unye) ile sizler için keyifli bir röportaj Gerçekleştirdik.

She Merhaba Kerem nasılsınız.?

Kerem She Hanım ilk önce hoşgeldiniz, iyi diyelim iyi olsun siz nasılsınız ?

She Hoş buldum teşekkür ederim.

She Öncelikle ilk olarak röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için IRCRehberi.Net yönetimi ve kullanıcıları adına teşekkür ediyorum.

Kerem She rica ederim kendi adıma güzel bir foruma röportaj verdiğim için.

She Peki ilk soru ile startımızı verelim. Unye kimdir, real hayatınızda neler yaparsınız. Sizi tanıyanlar var ama bu röportaj ile ilk kez tanıyacak olanlar için kendinizi anlatırmı sınız.?

Kerem Standart bir insanım, adım Kerem Zaten Çogu İnsan Beni Tanıyordur.Real Hayatımda Kamuda Memurum Yaş Olarak 86 Doğumluyum, adanalıyım

She Adanalı çok var İRC/d de maşallah 🙂

She Kerem İRC/d ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu bir anınız veya hikayeniz varmı dır.?

Kerem She, aslında IRC/d şans eseri tanıştım diyelim. Normal internet cafe dönemlerinden 98-99-2000 yıllarda yani masaüstünde kalp şeklindeki simgeye tıklayarak. Sayfaların, açılmasıyla yani kanallara girişiyle başladı diyelim o zamanlar, tek sohbet ağıydı diyelim.

She Şöyle bir bakılırsa çoğu insanın İRC/d ile tanışması hep İnternet cafeler sayesinde olmuş 😊

Kerem Dönem meselesi mesela şu andaki gençlerde birbirlerinden, etikileşerek başlıyorlar her şeye o dönemde popülerlik mirc'di galiba girmeyen görmedim 😊

She Peki Unye, nicki hocanıza vefa borcunuzdan dolayı aldınız doğrumu dur.? Sanalda sizce vefa kaldı mı.?

Kerem Bu dönemde vefalık kaldı kendi adıma çünkü yanımda olan insanların çoğu 10+ senelik arkadaşlarım. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ve İsmini Sayamadığım arkadaşlarım.

She Ne güzel, halen vefalı insanların yanınızda bulunması çünkü sanalda biraz zordur o yüzden şanslısınız.

Kerem Vefalı insanlar yönünden çok şükür İyiyim'dir, ama şunu belirtmeden geçemem vefada, cefadan gelir saydıklarım ve sayamadıklarım. İnsanlarla bu sunucu için çok sürgün yemişizdir, asilik var galiba kanımızda.

She Peki bu zamana kadar hangi depertmanlar'da görev aldınız. Ve help ile tanışmanız ne zaman ve hangi sunucuda oldu.?

Kerem Tabii ki help, departmanıyla başladım bu işlere ; ilk olarak Dal.net başladım help tanışmam ise ''MT'' yani Mircturk.com Oldu. Ama Bu Arada Bıraktıklarım'da Olduğunu söyleyelim çünkü Direk Gidip Help Ne Olduğunu Anlamak Zordur.

She Peki merak ettim help sizin için ne ifade ediyor.? Neden o kadar depertman varken neden help depertmanı. Sizi helpe çeken neydi.?

Kerem She, help bir heyecandır eski dönemler için belirtiyorum kaçtane departmanın için olduğumu sayısını hatırlamıyorum. Kurduklarımı saymaya parmaklarım yetmez, Dsohbet.net olsun Kalbim.net olsun bire, bir ellerimle kurduğum departmanlar vardır. Help departmanına beni çeken şey, galiba paylaşmak.

Kerem Çünkü 1500-2000 ya da daha fazla komut bilsen ? Neye Fayda Başkasına Öğretemedikçe Ya Da yardım edemedikçe.

She Evet help'inde böyle bir özelliği var karşılıksız yardım buda çok güzel bir şey. Hiç bir şey gözetmeksizin insanlara, yardım etmek bence güzel bir duygu olsa gerek.

She Eskiden sınav ile belirli yetkilere geliyordu kişiler. Şimdi ise ücretini verdiğiniz her yetkinin sahibi oluyorsunuz, siz bu durum help etkiliyor mu, help bitti diyenlere sizde katılıyormu sunuz.?

Kerem Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse help artık departmanlar arasında birinci sırada değil, neden ? Derseniz bunuda biz yaptık seninde belirtiğin gibi, parayla satılan ''help'' departmanları gördüm. Bir yere para girerse sıkıntı büyük olur, ya da bir paralı admini paralı diye verilecek departman yok diye help verirseniz, bu da sıkıntı olur. Daha niceleriyle karşılaştım bitti diyemem eski popürlerliği yok diyelim.

Kerem Şunu'da burda belirteyim ben ve bizim ekibimizde, paralı bir departman yoktur. Ve satmıyoruzdur burda olan yani chat.gen.tr ait olan tüm departmanlar parasızdır..

She Aynen katılıyorum, sözlerinize emek verip bir yerlere gelmek başka bir şey, para verilip kurulu düzende oturmak ap ayrı bir şeydir. Emek para ile ölçülemez bana göre.

She Pekala hangi help kadrolarının icinde bulundunuz. Ve Calışmaktan keyif aldığınız helper veya helpfounderi oldu 'mu.?

Kerem Aslında helper'leri bir sınıfa ayrımaktan her zaman karşı çıkmışımdır. Sevgi, saygı olacak departman için hiyerarşide olacak ama büyüklenme, olmayacak. Kibir asla olmadı beni departmanlarımdan help founder ve helper aslında hepsi helper diyelim, birkaçını sayalım unuttuklarım için kusura bakmayın arkadaşlar.

Kerem @İlk olarak @Judas @Leo @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @Cappy @ducaS @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @puCky @alisqo @Emre @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vs. sayamadıklarım 😊

She Kesinlikle saygı, sevgi olmasını hiç bir yerde birlikte olmaz beraberlikte. Saydığınız isimler de gayet başarılılar.

She Peki bayan helpfounder ve helper'lar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir. Bayanlarda sizce help te erkekler kadar başarılımıdır.?

Kerem She Güzel Soru 😊

She Teşekkür ederim 😊

Kerem Bir kıyas tablosu olsa, Erkek Derim Ama Ben Departmanlarımı Bayanlar Üzerine Kurarım Diyip Çelişmek İstemiyorum merhaba 😊 şöyle cevaplayalım Bayan Help Founder Arasında ''Ekin'' Çok Başarılıdır. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] keza bayan help founder arasında iyidir @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve bir çogu %65 ve %35 diyelim bayanlar helperlerde azım sanaca kadar, az değiller help dünyasında.

Kerem Düşüncelerime gelirsek, Bayan helperler daha ayrıntıcı olduğunu ben kendim analiz edip doğru yerlere verdiğimi gördüm. Beyin yapısı galiba kadınlar, daha çok dikkatli komut ve yardım Konularından. Helpte ayrıntı işidir zaten.

She Bence'de son sözünüze katılıyorum, erkekler kadar bayanlarda İRC/d her konuda yetenekliler bu sadece help için geçerli değil bence.

She Peki hali hazırda en iyi help departmanıdır, diyebileceğiniz bir kadro varmı.?

Kerem kadroları pek takip etmiyorum, ama 2-3 sene önce misafir olarak sadece helpyönetiminde bulduğum, bir kadro diyelim Soyle.Net "Kenan" Burdan Onada Selam Olsun Diyelim. 😊

She Evet kesinlikle Kenan'nın kadrosu iyi ne kadar emek verdiğini ben iyi bilirim 😊

She Peki, şuan bir help ekibi kurmak isteseniz ve eski ve ya yeni olan helperlerden hangi isimleri ekibiniz'de toplamak isterdiniz.?

Kerem Gene Güzel bir soru 😊

She Teşekkür ederim Kerem 😊

Kerem Yukarda belirtiğim isimler zaten iyi helperdir ; burayada başka isimleri verelim. Adaletsizlik olmasın, @Lady @Arrow @Sunset @boffin @Lcia @Amelia @Berk @Mecnun Kadromda Görmek İsterdim Hepsini.

She Emek veren isimler, hepside güzel bir kadro oluşturdunuz 😊

Kerem Unye İnsanları unutmamaya özen gösteren ve değer verene değer veririm diyebilirim.

She Peki şuan bulunduğunuz, sunucuda, yapmak istediğiniz veya TurkSohbet.Net olarak planladığınız projeleriniz var mıdır.?

Kerem She : İlk önce burda yönetimsel olarak ekip işidir orası kesin ; ama kişisel projem olarak sizinde yaptığınız anket projelerini seviyorum, ama ben biraz daha irc'de kısmındayım. Anket Botuyla En Sevilen Super Userleri Bulup Hediyeler Verip Bu Proje'de Forumlarda Tanıtıp Daha Fazla İnsanlarla Ulaştırmak İstiyorum. ''Super User'' Dediğimiz Olayda Sadece Anket Çıkıp Hediye Verdik. İşte Bu Olayda Şöyle Diyip Tanıtmak Değil Turksohbet.Net Ailesi.

She Peki İRCRehberi.NetKullanıcıları için biraz detaylandırırmı sınız rica etsem 😊

Kerem İlk önce ; ''Super User'' Listesi Belirleniyor Nereye Göre Diyelim ? 15 Günlük 15 İsim Belirleniyor Örnek ; ''Super User She'' 1. Günün Super Useri Kanaldaki Kullanıcılardan Oy Veriyorsun Tabi Listesi Kodluyorsun ; !Oyver 1

Kerem 1 oy She 24 saat sonra !durum yazıyorsun. 8 oy toplandı ''She'' yere 1 günün 1 Super Useri She Listeye ekleniyor.

Kerem 15. genel oylama yapıyorlar bot üzerinden ''Super Userlerimiz'' İlk 3 Girenler Hediyelerine Kavuşuyor. Dışardan Oy Kullanmak isteyenler 2-3 saatlik online süresiyle tek ip'le oy atabiliyorlar arkadaşlarına, destek verebiliyorlar.

She Peki bu proje ne zaman hayata geçicek eminim ki rağbet gören bir proje olucak TurkSohbet.Net için

Kerem 2005-2010 yıllarda ses müzik yarışmaları olurdu oy verirdik. Telefonlarımızdan burdada SuperUser Botumuzdaki Listeye Oy Vereceksiniz. Günlük Listeye ; 15 Gün Sonrada Super User Ödül Listesine Vereceksiniz, Koruma Amaçlıda Tek İp Tek Oy Sistemi Diye Düşünüyorum.Ne Zaman Derseniz. Pek Yakında..

She Peki Uzun yıllar farklı sunucularda yer aldınız, peki neden şuan TurkSohbet.Net sizi bura'da kılan nedir.? Ve bizlere biraz yönetim tarzınız dan bahseder misiniz.?

Kerem She, aslında son 3-4 yıldır kendi sunucularımı yönetiyordum belli bir sekmente getirerek devam ediyordum. Bir süre sonra çok yıprandığımı dinamik sunucu sahibi olmak çok zordur, sürekli inişler ve çıkışlar oldugundan dolayı sunucu sahipliğini bırakıp. Sunucu sorumlusu olmaya karar verdim diyelim neden TurkSohbet.Net ; @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Severim Ve Kafa Yapılarımızın Uyuştuğu İçin Burdayım.Yönetim Tarzı Olarak Bende Kuralcı Bir İnsanım.

Kerem Onun İçin Hiyerarşik bir düzende yönetmeye çalışıyoruz arkadaşlarla @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşlerimle ki arka planda olan insanlarda unutmayalım TurkSohbet.Net aile yeri gibidir.

She Kesinlikle sunucu sahibi olmak, büyük sabır gerektiriyor herşeyi işe tek, tek uğraşmak ve herkesi bir arada tutmak ciddi anlamda çok zor iş.

She Bence önemli olan huzurlu olmak huzurlu oldugunuz her yer aileniz gibidir.

She Pekala TurkSohbet.Net ile diğer sunucular arasında ki fark nedir. Neden Kullanıcılarımız sizi tercih etmeli sizce. Ve yönetim anlayışınızın temel özellikleri neye dayanıyor.?

Kerem Kullanıcılar neden seçmelidir, en başta burdaki kullanıcı kitlesi temiz user dediğimiz IRC/d zor bulunan bir profil vardır %90 olarak temiz user var içimizde. Bunlar işin farklı yönlendir ama TurkSohbet.Net genel kuralı gelen insanları ve yada grupları, oldukları gibi kabul etmekle başlıyor. Genel bir user sıralamamız vardır 18 yaşında userımizde vardır, 60+ yaşında userımızde var mozaik bir sunucuyuz sohbet akışımız daimidir .

Kerem Yönetim anlayışımız ise ; Alt Ve Üst Yönetim : Birimlerinin birbirlerine saygı olmasına dayanıyor. Çünkü bir yerde argo tabirler çıvıklık baş gösterdiyse oraya ''Kerem, Unye, She Vs Kimi Getirirseniz Getiririn, İlla Sunucu İçin Koparak Çöküşe Gidecektir.Benim Sana Saygım Var Ben Gelen Herkim Olursa Olsun ''Arkadaşım, Kardeşim Gibi Hitaplardan Bulunurum Karşımdaki İnsandan, Saygı Beklerim Real Hayatımdada Böyleyimdir.Saygı Ver Saygı Al.

She Aynen katılıyorum bir topluluğun içindeysek eğer sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız, kesinlikle.

She Sizce eski tanınmış, bilinen ve kendini ispatlamış kişilerden mi kadrolar kurulmalı, yoksa yeni yüzlere mi fırsat verilmelidir.? TurkSohbet olarak hangisine, agırlık veriyorsunuz.?

Kerem Buna şöyle yaklaşalım ; bir evi düşünelim yapımında ilk önce temel atılır. Temeli saglam olmazsa, çöker gider ben eskilerle yenileri aynı evde buluşturmaya çalışıyorum. Temeli eskilerden atarım ama bu attığım temeldeki insanlarda benim kafamdadır. Yeniliğe açık ve yeni insanlara kabul edecek kapasitede insanları seçerim. Hep yanıma ondan dolayı yıllardır yanımda insanlar vardır, belli sayıda belli kadroda bunlar değişir ama eksilmeyen dostlar.

Kerem "A" Veya "B'' Kişi Değil ''X'' Kişiyi Alırım Yanıma Her Forma Girebilecek İnsan Yani. Onun İçin Verdiğim Departman Değil Bana Verdiği Güven Önemlidir. Yetki Önemli Değildir, Yanımdaki İnsanların Ya Da Departmanın Başına Getirdiğim İnsan Ekibi Ve Beni Bilir. Ekibi Çiğnemez, Saygı Duyar Gene Saygıya Geldik Burdan Şunu Diyelim Ben Saygılı İnsanarla Gidiyorum Yıllarca.

She Peki son olarak İRCRehberi.Net hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim. Burdan İRCRehberi.Netkullanıcılarına ne söylemek istersiniz.?

Kerem She İRCRehberi.Net çok orjinal bir forum bu orjinalliği veren liderleri var kullanıcı yogunlugu var ve bu beni girenleri illa cezbediyordur. Paylaşımsal olarak çok güncel olduğu için sürekli takip ettim bir platform burdan. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ve Diğer Yönetimdeki Arkadaşlara Teşekkür Ederim Böyle Bir Proje Yaptıkları İçin. Ayrıca "She" Şahsımca Buna Ön Ayak Olduğun İçin Birebir Sana Teşekkür Ederim Emeginiz Daim Olsun.

She Asıl biz teşekkür ederiz TurkSohbet.Net olarak her zaman yanımızda ve bizlerle, beraber oldugunuz için. Umarım daha çok projelerde beraber oluruz. Ayrıca bu güzel röportaj için kendi adıma ve İRCRehberi.Net adına çok teşekkür ederim size.

Kerem Benim için de güzel, bir röportaj oldu okuyan herkesin keyif alıcağını düşünüyorum teşekkür ederim.
________________

~ E & B ~
 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:24   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık canım ;68

 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:29   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, dolu dolu bir röportaj olmuş, sorularda emek olduğu da belli, güzel de cevaplar gelmiş. Basarilarinizin devamını dilerim.

 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:30   #4
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , güzel bir ropartaj olmuş.

________________


Çok üzgün olduğumda bile bu durum beni pek üzmüyo bilmem anlıyor musunuz ?
 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:50   #5
Standart

Sen bu işi biliyorsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;sampiyon
Elinize, gözünüze, yüreğinize sağlık.

 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:54   #6
Standart

Eline sağlık güzel röportaj olmuş tebrikler...

________________

New Day , New Hope
 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:56   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . cok güzel ve dopdolu bi roportaj olmus.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 14 Mayıs 2020, 13:58   #8
Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerçekten güzel bi röportaj olmus.Her zaman en iyisini yapıyosun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canımsın.;gul

 
Alt 14 Mayıs 2020, 14:07   #9
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık başarılı bi röportaj gerçekten devamını diliyorum.

________________

Derdime dermansın ey duam; Seni gönlümden dilime düşürenime; Hamd olsun...







~MqS~
 
Alt 14 Mayıs 2020, 14:08   #10
Kendi Hikayesinin Kahramanı
NeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel ve eğlenceli bir röportaj olmuş ;mlk

________________

Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:57.