IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

81Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2020, 13:07   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 💥Muhabbet.Org Sunucu Sahibi DonjuaN İle Röportaj ✍️

💥Muhabbet.Org Sunucu Sahibi DonjuaN İle Röportaj ✍️

Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi.Net Kullanıcıları;

"Muhabbet.Org" Sunucu Sahibi DonjuaN ile sizler için keyifli bir röportaj Gerçekleştirdik...

She
Merhaba DonjuaN nasılsınız.

DonjuaN
Tesekkur ederim, sizi sormali She, sizler nasilsiniz ?

She
İyiyim çok teşekkür ediyorum.

She
Öncelikle ilk olarak röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için IRCRehberi.Net yönetimi ve kullanıcıları adına teşekkür ediyorum.

DonjuaN
Oncelikle ben tesekkur etmek istiyorum, Muhabbet.org ve sahsim adina bize de zaman ayirdiginiz icin..


She
O zaman ilk soru ile başlıyalım. DonjuaN kimdir tanıyanlar sizi bilir ama bu röportaj ile, sizi tanıyacak olanlara kendinizden biraz bahsedermisiniz.?

DonjuaN
DonjuaN, surekli calisan 1 cocuk babasi bos zamanlarinda ise bilgisayar ile vakit geciren ''IRC'd''ye gonul vermis ve 23 yildir bu ortami seven bir kisiliktir.

She
Allah bagışlasın, 23 yıl baya uzun bir süre zarfı.

DonjuaN
oyle demeseydin iyiydi 😊 fakat buradan da bilmeyen arkadaslarimiz icin soyleyeyim o kadar yasli degilim, 36 yasindayim ve ismim Burak tanimayan ve bilmeyen arkadaslarima da hatirlatma olsun..

She
Estağfurullah, Tabiki daha gençsiniz 😊

She
Pekala herkes gibi sizinde İRC/d ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu.? Sizi İRC/d yönelten sebepler nelerdi.?

DonjuaN
IRC/d ile ilk tanisikligim 1997 senesidir, o zamanlar Microsoft'a ait olan ''irc.msn.com'' IRCx ile bu aleme atildik. İlk baslarda Turkiye'nin daha yeni, yeni dial modemlerle baglandigi zamanlardi ''PİNG?'' ''PONG!'' yazisini gormek icin 1 dakika kadar beklerdik. Google dahi henuz yoktu, altavista.com ile bir seyler bulmaya calisirdik. IRC/d'yi sevdigimden dolayi msn.com'un kapanmasi ile beraber irc.rekor.net de basladim yeniden IRCd hayatima..

She
Evet zaten çoğumuz'da hep IRC/d bu merakla başlayıp, yıllardır bu tutku ile devam ediliyor..

She
Peki Muhabbet.Org alırken yola kimlerle çıktınız.? Bu zamana kadar çok emek verilmiş o bir âşıkar, peki yola çıkarken ne gibi hedefleriniz vardı.?

DonjuaN
Muhabbet.org domainini aldigimiz da acikcasi bitmek uzere bir enkazi aldik diyebilirim. Biz de bu kadar cok ugrasacagimizi düşünmedik, fakat olabildigince elimizden gelenin en iyisini kullanicilarimiza sunmaya gayret ediyoruz. Hiç durmadan kendimizi gelistirmek adina çaba harcıyoruz.

DonjuaN
''Biz'' olarak yola ciktik, bizler olarakta devam ediyoruz..

She
Evet bu çabanız belli oluyor bir şeyler yapabilmek için tabiki öncelikle, biz olabilip ve emek verip bir şeyler yapabilmek önemli. Buda Muhabbet.Org'da var gördüğüm kadarı ile.
Başarılarınız daim olsun der ve sırada ki soru ile devam edelim isterseniz..

She
Pekala sizce bir yönetici olabilmek için ne gibi vasiflara sahip olunmalidir ? Sizin bakış açısınızla bakarsak, ne gibi yönleri olursa Muhabbet.Org daha çok katkı sağlanır.

DonjuaN
Simdi bu sorunuz aslinda kisiden, kisiye ve karakterden karaktere degiskenlik gosterir. Önce herkesin birbirine saygisi olmasi gerekli, yoneticiden evvel yönetilen ekibin kalitesi muhimdir. Acikcasi Muhabbet.Org icin cok mucadele ediyor herkes, anladigi dal da zaman harciyor ve ugrasiyor. Katki istemek ile oluyor Ben ve ekibim basariyi arzuluyoruz bunu hak ettigimizi düşünüyoruz.

DonjuaN
ve İSTİYORUZ..
Kaliteli ve ciddi manada her daim ''Türkiye'nin Muhabbet Sitesi'' ilkemizin pesindeyiz ve olacagiz.

She
İstemek başarmanın yarısıdır. Kesinlikle bir hedef varsa önce bunu istemek çok önemli en azından Muhabbet.Org olarak siz ve ekibiniz bu işleyiş tarzı'nı önemseyip yola öyle devam ediyorsunuz.

DonjuaN
Biz bir ise giristigimizde ''en iyisini'' nasil yapabiliriz? Nasil daha fazla ileri gidebiliriz ve kullanicimizi nasil rahat + memnun edebiliriz? Sürekli bunlari dusunuyor ve tartisiyoruz aramizda. Hatalarimizi/eksiklerimizi surekli olarak paylasiyoruz.

DonjuaN
''USER'' olarak empati kurarak yaklasiyoruz, ilk basladigimiz zamanlari hatirlayarak ona gore kullaniciyi da egitmeye calisiyoruz 😊

She
Çok güzel bir sistem oluşmuş bunu birinci agızdan duyup ve ne kadar çok emek verilip, bir şeylerin yapıldığının anlatılması hem İRCRehberi.Net Kullanıcıları hem'de IRC/d kullanıcılar için çok iyi bir bilgi paylaşımı oldugunu düşünüyorum.

She
Peki Bir sunucu "Kaliteli" sifatini taşiyabilmek için ne gibi avantajlar sağlamalidir. Sizce "Kalite" kavramı bir sunucuda neye göre oluşur.?

DonjuaN
Kendisini surekli yenileyen, kullanicisina yakin olan ve onlarin isteklerine aninda yanit verilebiliyorsa ve problemleri gideriliyorsa bu ''Kaliteli'' degil midir? Özellikle karantina donemi ''Okey&Chat'' projemizi hayata gecirdik ki insanlarimiz burada bunalsa da bir okey oynar, belki diye dusunerek ki bayagi da yeni acilmasina ragmen tuttugunu düşünüyoruz.

DonjuaN
Roportaj saati suan 01:46 ve ''35 Aktif kullanici'' Okey odalarimizda bunun tadini cikariyor 😊

She
Kesinlikle katılıyorum, yenilik oldukça hem kullanıcılar hem'de sunucu her zamam bir tık daha ilerlemiş olunuyor. Hazır okey demişken sıradaki sorumuzu sormak istiyorum.

She
Pekala Muhabbet.Org olarak kullanicilarin memnuniyetini hep ön planda tutuyorsunuz, gözlemlediğim kadarı ile. Peki yeni açılan okey sitesi hakkında düşüncelerinizi bizlerle paylaşır mısınız.? İlk bu fikir ne zaman çıktı.?

DonjuaN
Kullanicilarimizin burada vakit gecirmesini bir tik daha eglenceli hale getirmek icin bir kac ay evvel kendimize ait olan bir yazilim yazdirarak Okey&Chat projemizi hayata soktuk ki simdi IRC/d ile de baglamaya calisiyoruz bunu.. İnsanlarin keyif alarak radyolarimizi dinlemesi, IRC/d ve Okey sitemizde vakit gecirmesinden keyif aliyor ve mutluluk duyuyoruz.

She
Çok güzel düşünülmüş bir proje yeni olmasına rağmen tutulmuş ve ilerisi için de gayet başarılı ve eğlence platformuna dönüşüceğini düşünüyorum.

She
Pekala şimdi günümüzde sunucu açmak çok kolay oldu. Ve böylelikle İRC/d ortamında rekabet'de artmış oldu. Peki kullanıcılarımız neden sizce Muhabbet.Org tercih etmelidir.?

DonjuaN
Yani buradaki acikcasi ortamin ben eski IRC/d tadinda oldugunu dusunuyorum, geri de biraktigimiz surede artik arkadastan ote aile gibi olduk. Herkes birbirinin terapisti gibi disarda komsusuna ya da akrabasina anlatmadigi derdigini/sikintisini burada ki yakin dostu ile rahatca paylasabiliyor.

She
Evet IRC/d o iyi yönü var ve insanlar rahatlıkla ve hemen ortama ayak uydurup arkadaşlık dostluk kurabiliyor.

She
Pekala yönetim kadronuzdaki yetkililerden ne gibi beklentileriniz var, yetkililerin ne tür hatalari yollarinizi ayirmaniza neden olabilir ?

DonjuaN
Yonetim kadromdan tek istedigim sey, burayi herkesin kendisinin gibi sahiplenmesi ki bunu basardigimizi dusunuyorum.. Yonetim kadromuzda ki herkesi ozenle secmeye calisiyoruz, takdir edersiniz ki burada ucretli yetkili almiyoruz. Bu yuzden de tabii ki kendilerine ait herkesin ozel meziyetleri bulunmaktadır.

DonjuaN Açikcasi yollarin ayrilmasinin baslica sebepleri olabilir, bunlara örnek vermeye de acikcasi lüzum görmüyorum, o an ki durumun akisina ve isleyisine karsi degiskenlik gosterebilir.

She
Kesinlikle severek ve sahiplenmek çok önemli keza bunları başaran bilen sunuculardan birtanesi de Muhabbet.Org diye düşünüyorum.

She
Pekala çogu sunucularda artık sales depertmanı var. Muhabbet.Org gibi tanınan ve kullanıcısı iyi olan bir sunucuda neden sales depertmanı yok ileride düşünürmüsünüz peki.

DonjuaN
Yola ciktigimiz ilk basta da biz bunu soyledik, ''SALES'' burada bulunmayacak. Bizim de ufak bir projemiz var bununla alakali fakat bu yetki degil de daha cok ''premium user'' statusunde kalacak onu da hazir oldugumuzda duyuracagiz ancak bu kesinlikle ve kesinlikle Operatorluk satisi/kanal satisi kisacasi yetki satisi degil de ayricalik gibi düşünelim.

DonjuaN
Simdilik sadece dusunce asamasinda, hayata gecirirmiyiz o dahi muallak.. Yonetimden bazi arkadaslar buna sicak bakiyorlar en azindan daha da reklam alarak büyüme ve ivme kaydederiz diye fakat dedigim gibi simdilik sadece proje..

She
Sales düşünmüyor olmanız sevindirici keza herşey para değil emek para ile ölçülemez o yüzden bu duruşunuz çok güzel.

She
Peki kullanicilarin memnuniyetini korumak için yine farklı projeler yada sosyal sorumluluk projeleri varmı.? Varsa İRCRehberi.Net Kullanıcıları için bizlerle paylaşır mısınız.?

DonjuaN
Acikcasi suan ki vaktimizi daha cok burasi icin harciyoruz son donemlerde biliyorsunuz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haber sitemizi de aktif ettik, ardindan ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] + IRC/d isleyisi bayagi yorgunuz. Ancak tabii ki sosyal sorumluluk, projelerimizi de gidisatina gore ulkemizin biz de aramizda istisare ederek ''Korona'' ile ilgili bir seyler yapacagimizi dusunuyorum suanlik stand by'dayiz.

She
Bizde büyük bir heyecanla, yenilikçi tarzınız ile projelerinizi bekliyor olacağız.

She
Peki son olarak IRCRehberi.Net hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim. Burdan İRCRehberi.Net kullanıcılarına ne söylemek istersiniz.?

DonjuaN
Oncelikle sizlere de IRCRehberi.Net olarak basarilar diliyorum, ciktiginiz bu yol da guzel isler basaracaginizi ve IRC/d'ye sahip cikacaginizi dusunuyorum.. Son donemler de IRC/d'nin basi/bos birakildigini ama yeniden eski kaliteli ve guzel kitlelere hep beraber ulasabilecegimizi dusunuyorum.. Tanidigim ya da tanimadigim herkese selam ederim, sevgiyle kalin..

She
Güzel dilekleriniz için İRCRehberi.Net ailesi olarak teşekkür ederiz. Umarım çıktığımız bu yolda hep beraber daha sağlam ve daha başarılı adımlar atarız. Ayrıca ben bu güzel sohbetiniz ve ayırmış oldugunuz zaman dilimi için. İRCRehberi.Net ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Benim için çok zevkli bir röportaj oldu.

DonjuaN DonjuaN
Ben tesekkur ederim sevgili She seni de cok ugrastirdim biraz gecikmeli oldu fakat kusuruma bakma lutfen 😊 Esen kaliniz..



İRCRehberi.Net Bulunan Değerli Sunucu Sahiplerine Muhabbet.Org Nasıl Buluyorsunuz.? Sizce Nasıl Bir Sunucu Diye Soru Yönelttik, Ve Hepsine Ayrı, Ayrı Teşekkür Ederim O Güzel Düşünceleri İçin..


Zirvechat.Org - Revenge
Kimsenin etligine, sütlüğüne karışmayan işlerine bakan başarılı bir sunucu.

Sohbetyildizi.Com - ibOo Muhabbet.org da bir kaç kere sohbet etme fırsatım oldu.
Kullanıcıları ve yonetimi ile gayet seçkin insanlardı.

Lafazan.Net - eSs İrcrehberi'nden takip ediyorum
ve ismini kalitesini duyurmus bir sunucu. Olumsuz hic bi duyum almadim.
Kebdilerini tanimasam da ins bigun kismet olur. Basarilarinin devamini diliyorum umarim hep guzel haberlerle anilirlar.

Sohbeteuro.Net - KıRıK
Aslında ben kabuğunda bir insanım. Fakat büyük bir sunucu olduğunu biliyorum. Güzel de bir yönetim kadrosuna sahipler.

Aşkcafe.Net - YaKamoZ Muhabbet.Org eski halini bilirim bende eskiyimdir. Bu nedenle arastirma yapar gozlemlerim bence suan baya bir yatirim yapip muhabbet org iyi bir yerlere getirmeye calisiyor fark edioruz ve destekliorum da bu konuda kendisini sonucta emek var ortada kendiside emek vererek bir yerlere tasimis ismi kendisine basarilar diliyorum.

Sensohbet.Net - Apollo Muhabbet.org guzel sunucu öncelikle onu belirteyim tarzfm ve Muhabbet.org olarak güzel bir aile Allah daha guzel yerelere gelmeyi nasip etsin onlara. Eksi bir yani yok artisi cok mieL kardesimde basarili bir insan onada basarilar dilerim İnş daha iyi yerlere gelirler.

Matraksohbet.Net - IRCStaR IRC SunuCuLaR içinde iSmi duyuLmuş nadide SunuCuLaRdan biR taneSi ve Saygı duyuLmaSı geReken biR yeR
dışaRdan baktığımda iLk gOzLemim bu OLmuştuR Her zaman..

Sohbetkeyfim.Net - Selma Muhabbet.Org = DonjuaN ve ekibi sunucuya gönül vermişler. başarılarının devamını dilerim. her ne kadar sunucu sahibi olsam da ben radyo program yayıncısı olarak önceden bir dönem tarzfm de yayın aldım konulu program sundum. Ramazan Şerif ayına özel program sundum. nezih bir ortam. DonjuaN'ı beyfendi biri olarak tanıdım. Kendisine irc ve özel hayatında başarılar dilerim. NOT: çok sohbetimiz olmadı kendisi ile.. saygılar.

Gurbetyeri.Net - Free_EyeS Gidip kahvelerını içme fırsatım oldu. Güzel hos bır ortam Umarım saygınlıklarını korurlar başarılar dilerim..

Sanalsevgi.Com - SoNNoKTa
Emek verilen Zaman Harcanan Heryer Güzeldir.
Hayatımızda Emeklerimizi Boşa Cıkaran İnsanLar Olmasa Herşey Daha Güzel Olacak. Çıktıkları Yolda, başarılarının Devamını Dilerim kendilerine..




NOT: İRCRehberi.Net ve şahsım adına, bu röportaj için paylaşmış oldukları güzel yorumları için sunucu sahiplerine teşekkür ederiz 😊
________________

~ E & B ~
 
Alt 20 Nisan 2020, 14:29   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Röportaj olmus. Emeginize & Yüreginize saglik;pup1

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 20 Nisan 2020, 14:36   #3
Eda
IRC Süper Moderatör
Eda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık keyifli olmuş.

 
Alt 20 Nisan 2020, 14:41   #4
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

She hanımcım elinizin değdiği her şey nasıl güzel emeğinize sağlık ;gul

 
Alt 20 Nisan 2020, 14:54   #5
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] reis başarılarının devamını dilerim iyi yerlere geleceksin insallah ;)

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 20 Nisan 2020, 14:58   #6
Kendi Hikayesinin Kahramanı
NeoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel röportaj olmuş. ;b6

________________

Doğallığın verdiği huzuru, doğal olmayan yollardan arama. Çünkü sadelik, sahtelik sevmez.
 
Alt 20 Nisan 2020, 15:08   #7
Ece
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@She cok basarili olmus röportaj
Emeginize saglik..
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] real ve sanal hayatinizda basarilarinizin devamini diliyorum

________________

https://megaresim.com/upload/fe06aa64.gif
 
Alt 20 Nisan 2020, 15:10   #8
Pope Pius XIII
Swat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

son yılların en iyi röp olmuş bence donjuan gibi bir ustayı tanımaktan gayet memnunum herkesin emeğine sağlık güzel konulara değinmiş hoca.

________________

 
Alt 20 Nisan 2020, 15:13   #9
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık..

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 20 Nisan 2020, 15:21   #10
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık güzel ve kaliteli bir ropartaj olmuş.:cici:

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:15.