IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

46Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2023, 01:54   #1
Standart SoyLe.Net GüvenLik Lideri ''Bozkurt'' İle RöportaJımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


eLsaa - Merhaba ßozkurt Hoşgeldiniz . Röportaj Teklifimi kabul ettiğiniz için Teşekkür Ederim (:

Bozkurt - Merhaba elsaa; Hoş buldum. Bu röportajda beni seçtiğin için memnun oldum. Ben teşekkür ederim.

eLsaa - Rica Ederim, Sizin Ilımlı yaklaşımınız Ve sizi ayrıca Merak edenler için ve yeni tanıyacak olan arkadaşlarımız için umarım keyif verici bir söyleş olması dileğim ile.

Bozkurt - İnşallah hayırlı olur diyelim :)

eLsaa - öncellikle, ßizlere kendinizi kısaca tanıtır mısınız¿ ßozkurt kimdir ¿

Bozkurt - Bozkurt ; angara'nın bir köyünde 1973 yılı mayısında dünyaya gelmiş. 1997 yılında sanalla tanışmış. Ama işi sebebiyle çok aktif olmasa da merak saldığı konularda araştırmalar yaparak geri planda birşeyler yapmaya çalışmış biri. 22 sene askeri personel olarak görev yaptım. Bu yüzden sanala çok zaman ayırmadım. Bugünlerde de çiftliğinde hayvanlarla uğraşan. Hobi olarak bitkiler ve ağaçlar yetiştiren biri diyelim.

eLsaa - Şahsen Tanıştığıma Çok Memnun oldum, Umarım Arkadaşlarda memnun olmuştur:)) 22 sene yorucu ve mühim olan görevinizden sonra , Hobi edinmeniz Kafa dağıtmaya Birebir , Böyle Bir imkânınız Olduğu İçin şanslısınız))

Bozkurt - Ben de memnun oldum. Umarım tanıyanlar da öyle olur. Aslında işimi hobi olarak yapıyorum desem doğru olur. Çünkü hobi olarak başladığım hayvancılık bugünlerde işim oldu.

eLsaa - ßozkurt , İrc/d hayatınıza nasıl ßaslamaya karar verdiniz ¿ sizi yönlendiren Ne oldu ¿

Bozkurt - Beni aslında yönlendiren bir şey olmadı. İzinde olduğum bir dönem tarihi eşyaların olduğu bir çarşıda gezerken nereden geldiği belli olmayan bir bilgisayar kasasıyla başladı sanal macerası. Gördüm ilgimi çekti aldım ki o dönem ikinci el bilgisayar bulmak çok zor. Eve getirdim kurdum kurcalarken chati gördüm. Bağlanmak için internet gerekiyor vs internet o dönem şartlarında çevirmeli bağlantı dediğimiz telefon kablosunu söküp takıp bağlandığımız şekildeydi.Merak ettim girdim. Baktım çok eğlenceli bir ortam. Bir sürü insan var. Kanallar ülkelere göre ayrılmıştı orada. Türk kanalında takılıp sohbet ederek başladım. Sonra mirc'i öğrendim. Kodlara merak saldım. Araştırıyorum derken değişik farklı bir dünya olduğunu fark edip bazı şeyler yapmaya başladım.

eLsaa - Gerçekten nadir rast gelecek bir maceranız var, kimi cafe de denk geliyor, kimi arkadaş ortamından))

**Peki bizlere Araştırmanızdan ya da kod olarak neler yaptığınızı paylaşır mısınız¿**

Bozkurt - Evet oldukça farklı bir başlangıç. Ben arkadaş ortamını sonradan edindim. Sanaldan dostum olan 1997den beri erdem,yaprak,ahsen reel olarak görüştüğüm ailelerini bildiğim hatta evlerinde kaldığım kişiler. Okumazlar sanmıyorum ama buradan gene de onlara selam olsun :)

Araştırmalar konusuna gelecek olursak. O dönem şartları sadece yabancı kaynaklar vardı. Mirc öğrenmek için o kaynaklara bakarken mirc içindeki kodları incelerken içine çekti beni. Ufak tefek kodlarla başladım. Deneme yanılmalar. O dönem imkanlarının getirdiği açıklardan faydalanıp yapılan masum insanlara zarar vermeyen munzurluklar derken. Zamanla kendi mircimi yaptım.

Zaman ilerledikçe de irc ortamında huzur bozanlara karşı bazı ufak tefek kodlar denedim. Ama bu konuda hala profesyonel biri değilim. Çok eksiğim var. Tabii işin güvenlik kısmı buna dahil değil. güvenlik konusunda iyi olduğumu düşünüyorum :)


eLsaa - Çabanızı Tebrik ediyorum, Umarım Kod Kısmında istediğiniz Amaç ve gayetlere Ulaşırsınız:)

Bozkurt - Umarım.Ama artık zaman ayırmak pek mümkün olmuyor. Daha ne kadar buralarda oluruz kodlama için ne kadar heves kaldı tartışılır :)

eLsaa - ßu Zamana Kadar , ẞulundugunuz SunucuLar Ve Hangi Konuda Emeğiniz Ve Uğraşınız Olmuştur ¿

Bozkurt - Bir çok yerde bulundum. Gerek yönetici olarak gerekse normal kullanıcı olarak. 2002 yılında shell firmam vardı emniyet mensubu bir arkadaşımla birlikte kurduğumuz 2006 yılına kadar devam edip sonra kapattık. O dönem vakit buldukça kendi müşterilerimize yaptığımız botlar vs vardı. Diğer sunucularda mircine remote lazım olanlar dışında ve ya mircini yaptığım bir kaç sunucu dışında pek bir emeğim olmadı. Genelde hep kendime çalıştım sanırım bu konuda biraz bencil davranmışım. :)

Tabii 2019 yılında shellci bir arkadaşa yaptığım sunucu koruma botunu saymazsak. Onun dışında da güvenlik ekibi olgusunun oluştuğu dönemlerde yanımızda bir şeyler öğrenen bir kaç arkadaşımız vardır.

eLsaa - En azından istediğiniz Hedeflerinizin ßir çok kısmına Ulaşmanızı Ve , Elinizde ẞir uğraş olması gayet güzel)) Hedefi Olan Kişiler Er ya da geç Ulaşır (: öğrenmek isteyen Kişilere de , O süreçte kolay olması ẞeklenilmez , Sabır gerektirir.

**şu an da olduğunuz [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de Kaç zamandır oradasınız ¿ ,Ve orada ẞulundugunuz SorumlulukLar Nelerdir ¿**

Bozkurt - Yaklaşık 5 aydır soyle.netteyim. Aslında uzun süredir bir yerde değildim. Sunucunun genel koordinatörü kenan hocanın davetiyle geri dönüş yapıp aktif olarak güvenlik sorumluluğunu üstlendim diyelim. Tabii bir de derinfm'de destekçi olarak yardım ediyorum. Dj'likten anlamayan bir dj sorumlusuyum sanırım :)

eLsaa - ẞuradan Kenan Beye SelamLar ))

Anlamayan Olarak Yönetimde ßulunup yardımcı Olmanız Bile Güzel Bir davranış. Buradan O Zaman DerinFm SorumLusu Naze Ve ekibine SelamLar Ve Başarıların Devamını Dilerim. :)


Bozkurt - Bizden de selam olsun naze ve ekibine derinfm ailesine ve kenan beye :)
güzel dileklerin için ben teşekkür ederim.


eLsaa - SanaL Hakkında Ki düşüncüLeriniz Nedir, Tavsiyeniz var mıdır ?

Bozkurt - Sanal günümüzde insanların aslından çıkıp olmak istediği kişiyi olduğu bir yer haline geldi. Bu da bazı kişilerde ciddi takıntılara sebep oluyor ve hoş olmayan bazı durumlarla karşılaşıyoruz. Bedava muhabbet ettiği yerde milyonluk hava basan tipler, lamercikler vs vs. Tavsiyem herkes olmak istediği değil de gerçekte olduğu kişi olsun. Zehirin bile parayla olduğu dünyada kimse bedavadan mutluluk beklemesin. Çaba gösterirlerse mutlu olurlar olmak istedikleri kişiyi canlandırdıklarında değil. Sonuçta çarpıya basana kadar varız hepimiz.

eLsaa - Çok doğru söz : "Olmak istediği değil, gerçekte olduğu kişi olmak " , Son ZamanLarda irc/d nin eski tadı olmadığının Bir çok kişiler de dile getiriyor, ßuraya herkes ßir nevi kafa dağıtmaya deyimi ile geliyor, böyle huzursuzlukLara cidden gerek yok. :)

Bozkurt - Evet inan sorun çıkartan bir çok kişinin iki komutluk havası var :)
Adam çıkıyor bir kadına kafayı takıyor sonra dönüyor küfür ediyor. Eline ne geçiyor bir hiç. Zaten bir çoğu spamfilteri bile geçmezken, proxy ile girip küfür etmeye çalışıyor ona şaşırıyorum. Gerçi bir çoğunun spamfilterden haberi yok :)


eLsaa - Teknik ẞilmeyen, Lodoslama dalmaya çalışan öyle kişiler var evet MaLeSef ))

**umarım röportajımızdan Keyif almışsınızdır ? **

Bozkurt - Benim için keyifli bir söyleşi oldu diyebilirim. Umarım sende keyif almışsındır ve tabii okuyanlar içinde aynısı olur.

eLsaa - ßenim için gayet güzel ve sizi daha da yakından tanımak fırsatı oldu diyebilirim :)
Umarım okuyan ArkadaşLarda Keyif alacaktır. ßen fazla sıkmadan Kısa ve öz açıklayıcı yapmayı Daha çok seviyorum:)


Bozkurt - Ben de seninle tanışmaktan çok memnun oldum toprağım. Yarı toprağımsın zaten :)
Kısa ve öz olması her zaman iyidir. Yaptığın yayınlardan tanıyoruz biliyoruz zaten :)
Güzel yüreği olan birini ki bu kişi toprağımsa asla kırmam söz konusu olamaz. Emin ol senin yaptığın işler bizim yaptıklarımızdan çok daha kıymetli. O yüzden senin enerjine de hayranız :)


eLsaa - Teşekkürler Düşüncen için:)
Fazla takmamayı anı yaşamayı ve keyif alarak seviyorum:)
enerjim sizler gibi sağlam kişilerin verdiği samimilik ve sıcakkanLıLıkta ẞuyuk ßir etken taşıyor:)


tekrardan teşekkür ederim, kaßul ettiğin ve zamanını ßenimLe paylaştığın için, umarım daha güzel yerlere hem reaL hem Sanal olarak gelirsiniz. Sizin gibi Nadide Sağlam dostLar Zor Bu zamanda :)


SoyLe.Net Ekibine Ve kullanıcılarına SelamLar, Sevgiyle 🌹
🎉 Teşekkürler 🎉


Bozkurt - Selam ve saygı bizden. Ben teşekkür ederim. Güzel dileklerin için tekrardan teşekkürler :)


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 27 Mayıs 2023, 02:02   #2
Standart

Emeğinize sağlık güzel bir ropörtaj.

 
Alt 27 Mayıs 2023, 02:04   #3
Standart

Alıntı:
MasteR06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık güzel bir ropörtaj.
TeşekkürLer :))

 
Alt 27 Mayıs 2023, 09:23   #4
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

eski ama eskimeyen dostlardan birisi sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :) dönüş yapmış olmana sevindim ..

güzel ve akıcı bir söylesi olmuş emeginize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 
Alt 27 Mayıs 2023, 09:48   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] guzel bi sohbet olmus emeginize saglik ketifle okudum:)

________________

SoyLe.Net GüvenLik Lideri ''Bozkurt'' İle RöportaJımız
 
Alt 27 Mayıs 2023, 10:07   #6
Standart

Güzel bir söyleşi olmuş eline sağlık @elLsaa
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi gelmis geçmiş en iyi guvenlikcilerden olup bunun yanısıra karakteri,yardımseverligi babacan tavrı ile candır . İyiki varsın abim .

 
Alt 27 Mayıs 2023, 10:09   #7
Standart

Alıntı:
aZze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
eski ama eskimeyen dostlardan birisi sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :) dönüş yapmış olmana sevindim ..

güzel ve akıcı bir söylesi olmuş emeginize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Teşekkürler canm, ♥

 
Alt 27 Mayıs 2023, 10:10   #8
Standart

Alıntı:
INFLaMeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] guzel bi sohbet olmus emeginize saglik ketifle okudum:)
Teşekkür ederim 🌹

 
Alt 27 Mayıs 2023, 10:10   #9
Standart

Alıntı:
BuKLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir söyleşi olmuş eline sağlık @elLsaa
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi gelmis geçmiş en iyi guvenlikcilerden olup bunun yanısıra karakteri,yardımseverligi babacan tavrı ile candır . İyiki varsın abim .
Teşekkürler canm ♥

 
Alt 27 Mayıs 2023, 11:28   #10
Saygın - Özel
Kenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@Bozkurt değer verdiğim, işini dört dörtlük yapan , verilen her işi layığı ile yerine getiren, özverili çalışma adabına dikkat eden, değerli bir dosttum'dur. Başarılarının devamını dilerim. Bu güzel röportaj 'a vesile olan başta iRCRehberi yetkilileri olmak üzere @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'yada ayrıca teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:43.