IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

63Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Mart 2020, 03:23   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 🌟Muhabbet.Org Genel Sorumlusu Surreal İle Röportaj ✍️

🌟Muhabbet.Org Genel Sorumlusu Surreal İle Röportaj ✍️



Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi.Net Kullanıcıları;

"Muhabbet.Org" Sunucu GeneL Sorumlusu Surreal İle Sizler İçin Keyifli Bir Röportaj Gerçekleştirdik..





She
Merhaba Surreal Nasılsınız ☺️

Surreal
Teşekkürler iyiyim hamd olsun, siz nasilsiniz?

She
İyiyim, şükür teşekkür ederim Surreal.

She
Öncelikle röportaj teklifimi kabul edip, değerli vaktinizi ayırdığınız için şahsım ve IRCRehberi.Net kullanıcıları adına teşekkür ediyorum.

Surreal
Ben teşekkür ederim..

She
Röportajımıza başlamadan önce, Surreal kimdir? Sizi tanımayanlar ve daha iyi tanımak isteyen arkadaşlarımız için kendinizi tanıtabilir misiniz lütfen.

Surreal
Surreal, aslında gayet mütevazi bir hayat süren bir kişiliktir.

Surreal
27 yasinda, aslen Erzurumlu ama doğma büyüme İstanbul da ikamet etmektedir.

Surreal
Adımın Ertuğrul olduğunu bilmeyen varsa o bizim ayıbımız.

Surreal
Öyle yükseklerde pek gözü olmayan, aza kanaat etmeyi bilen dersek yanlış olmaz. Tabii yükseklerde gözü yok dediysem öyle mücadeleyi sevmez anlamına da gelmesin. Hani derler ya 'tuttuğunu koparır' diye, işte tam olarak öyle. İstediği şeyleri almak, başarmak için mücadele ruhu oldukça yüksek bir insandır.

She
Mütevazı hayat her zaman daha iyidir bu "Real" içinde "Sanal" içinde geçerli.
Bu tarz kişiler her zaman yaşamın her anında başarılı olurlar hırs iyi yönde kullanıldığı sürece başarı kaçınılmaz'dır..

She
Peki Surreal sizi IRC/d çeken ne oldu? Ne zamandır IRC/d bulunuyorsunuz. Boş zamanlarınız'mı yoksa başka bir şey mi, bu platform ile tanışma öykünüzü bizlerle paylaşır mısınız.?

Surreal
IRC ile tanışmam 2000 yıllarında oldu. O zamanlar bir internet cafemiz vardı ve mahallece girerdik. Yani işte 20 yıllık bir ortalamam var bu ortamlarda. IRC benim için bir tutku oldu sevgili She. Zaten bahsettiğim gibi 20 yıllık bir geçmişi boş zamanları doldurmak için herhangi bir ortamda geçiremezsiniz öyle değil mi?

She
Kesinlikle öyle bir süre sonra insan eger boş ve amaçsızca geçiriyorsa zaten sıkılmaya başlar..

She
Bu arada 20 yıllık az bir sürede degil cidden tebrik ederim sizi. Bu kadar süredir İRC/d siniz ve ayrıca ilk röportajınız sanırım.?

Surreal
Elbette 😊

Surreal
Evet, onca zaman boyunca ilk ropartaj'ım size nasipmis sizide geri çevirmek olmaz di 😊

She
Teşekkür ederim, çok şanslıyım bu konuda o zaman ☺️

Surreal
Ben teşekkür ederim.

She
Peki sizi IRC/d hep bu nickinizi mi kullandınız.?

Surreal
Hayır Muhabbet.Org ile Surreal oldum daha evvel takıldıgım platform'larda cogunlukla Warrior olarak bulundum cogu eski es/dostlarım beni Warrior olarak bilirler ulasabildiklerim görüstügüm kisiler yanımda Surreal olarak bilirler lakin.

She
Bir sunucu ile özdeşmek güzel ve ayrıca Muhabbet.Org denilince, akla ilk gelen nickler den birisiniz buda bence güzel bir şey..

Surreal
Elbette, Muhabbet.Org gibi bir sunucuyla bağdaştırılmak gerçekten benim için gurur verici. Burası benim için çok değerli. Tabii burada bulunan insanlar da aynı şekilde. O sebeple beni bu duruma, konuma getiren herkese minnettarım.

She
Surreal şuan da Muhabbet.Org da bulunuyorsunuz, bundan önce hangi departmanda, sunucularda görev aldınız.?

Surreal
Ilk sunucumu dile getirmek istiyorum haddinden fazla özlem, hasret duydugum platformlardan biri idi benim için mIRCTR.Org.

Surreal
Sonra baska sunucular ıle tanıstım, eski adi mIRCTR.Net olan suan Geveze olmakta devam eden IRCde 8 yıla yakın orada degisik departmanlarda bulundum gerek , sales , gerek güvenlik , gerek chanserv ama en cok heves aldigin sevdiginiz departman hangisi der iseniz, Chanserv'dir.

Surreal
Orada anlasamadigimiz bazi noktalar oldu Master ile yollarımızı ayırdık , sonrasında ıse Soyle.Net den teklif aldim rumuzunu unuttugum bir dost tarafindan bagislasin beni okur ise orada 2-3 ay kadar bulundum.

Surreal
Daha sonra bir gece can sıkıntısından gezinmek istedim sunucu sunucu, bakmak görmek istedim Muhabbet.Org ile tanıştım.

She
Özellikle ilk sunucu her zaman özlenir ve akılda kalır, onun yeri hep ayrıdır. Her departmanlar'da görev yapmışsınız buda sizin için iyi bir tecrübe kazandırmış. Muhabbet.Org
İyiki'de girmişsiniz böyle bir sunucunun parçası olmuşsunuz..

Surreal
Evet bende kendi adıma iyi ki diyorum çok güzel dostluklar arkadaşlar edindim.

She
Pekala Surreal yönetim olarak başarınızın sırrı nedir.? Muhabbet.Org hakkınızda görüşleriniz nelerdir.?

Surreal
Muhabbet.Org ile, başarımızın sırrı hırs/azimdir.

Surreal
Aile ortamını esas alarak girdik bu yola. Alt/üst ayrımını belirgin şekilde ortaya koymuş olsakta biz mücadelemize, destek veren herkesi bu ailenin bir parçası olarak kabul ettik. Nitekim ekibimizde yer alan her arkadaşa değer verdik ve emeklerinin karşılığı mütevazi de olsa belirli yetkilerle taçlandır'dık.

Surreal
Simdi Okey sistemini de devreye sokuyoruz, bununla beraber cok daha iyi bir ivme yakalayacagimizi dusunuyoruz ayrica. Ülkemizde ki olan malum corona'dan dolayi insanlarin eglenmesi ve vakit gecirmesi icin kaliteli bir ortami saglamaya calisiyoruz. Ve biz bu isi yaparken severek, isteyerek herhangi menfaat beklemeden yapıyoruz.

She
Bir sunucuda aile ortamı varsa o sıcaklık o dostluk varsa zaten bir yerlere geliniyor, önemli olan o bagı kurmak. Bu son zamanlarda sunucuların okey sistemlerini çok duyar olduk buda kullanıcılar için + bir durum çünkü insanlar buraya eğlenmeye geliyor ve o ambiyası yakaladıkları zaman da sunucu içinde kullanıcı içinde bir bag oluşuyor zaten.

Surreal
Tabii ki, ilk günden itibaren bizim de amacımız kaliteyi ve bağlılığı ön planda tutmaktı. İnsan nasıl ki yaşamında kendini geliştiriyorsa, değiştiriyorsa; zaman içerisinde sunucumuzunda bazı yeniliklerle daha güzel noktalara geleceğini düşündük ve böyle bir adım attık. Bize güzel dönüşler yapacağına inandığımız bu adım tabii ki son olmayacak. Yenilenmeye ve gelişmeye de devam edeceğiz.

She
Peki siz bir yönetici olarak kullanıcılara karşı nasıl bir tutum sergiliyorsunuz? Örnek; Bazı yöneticiler kullanıcılara yardım etmeyi bırakın, cevap dahi vermeye tenezzül etmiyorlar siz bu konularda ne düşünüyorsunuz.?

Surreal
"Ben sizin bildiğiniz yöneticilerden değilim" diyerek biraz mizah katalım o halde. Tabii ki gelişmeye devam eden bir sunucuyuz ve user ortalamamız göz önünde bulundurulunca çok fazla sorun yaşanabiliyor zaman zaman. Ben de tarafıma gelen sorunlarla bizzat ilgilenip, kullanıcılarımızın var olan sorunlarını çözüyorum.

Surreal
Zaten departmanlarımız da gerekli özeni gösterdiği için karşımıza çıkan sorunları da yine ekip arkadaşlarımızla birlikte aşıyoruz.

Surreal
Bizim ortamımızda cevap vermemek, kaile almamak gibi bir durum söz konusu olamaz. Ve şunu belirtmek isterim ki, kalite tesadüf değildir.

She
Kesinlikle doğru söz, zaten kullanıcıların çoğu bu durumdan şikayetçi. Ama bu her sunucu için geçerli değil kimileri kaale almaz, kimileri ise tek, tek ilgilenir buda başarıya yansıyan en güzel örnektir.

She
Surreal biliyorsunuz sunucu yönetmek bir ekip işi. Sunucu ile ilgili herhangi bir sorun sıkıntı olduğunda konu ile direkt @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mi ilgilenir/karar verir, yoksa ekip olarak mı bir karar verilir Muhabbet.Org olarak işleyiz tarzınız nasıl bize biraz anlatırmısınız.

Surreal
Elbette IRC ekip işi sevgili She. Ve biz departman departman bu işi layığıyla yapıyoruz. Yeri geldiğinde kararlar karşılıklı fikir alışverişleriyle alınıyor, uygulamalar bu esasla yapılıyor. Mümkün olduğunda DonjuaN'ı sıkıntılarla uğraşması için meşgul etmiyoruz yalnız bilgilendirmesini yapıyoruz. Zaten herkes üzerine düşeni yaptığında sorunlar çok fazla baş vermeden çözülmüş oluyor.

She
Kesinlikle herkes görevini bildikten sonra işleyiş'te aksaklık olmuyor. Bu konuda yönetim tarzınızı beğendim başarılarınız daim olsun der ve sırada ki soru ile devam edelim..

She
Biliyorsunuz eskiden herkes kanal açardı şimdi ise herkes sunucusu açıyor. Veya yıllarca olupta hic ilerleme kaydedemeyen hep oldugu yerde kalanlar var. Muhabbet.Org olarak sizce başarınızın sırrı nedir? Burdan sunucu açmak isteyenlere ne söylemek istersiniz Surreal.?

Surreal
Evet haklısın, son zamanlarda sunucu açmak pek bi moda oldu. 3 kişi bir araya gelince sunucu açmak istiyor. Nitekim açıyor da. Yalnız iş bu sunucuyu açtıktan sonra başlıyor. Açmasına açıyorsun da kim konuşacak bu sunucuda? Userin nerede? Güveneceğin insan var mı yeterince ve ayıracak zamanın var mı?

Surreal
Öyle 20-30 TL verip sunucu açmaktansa, gelip hazır kurulu düzenimizde bizlere eşlik etmelerini ve kaliteyi tatmalarını öneririm tabii ki.

She
Sizinle aynı düşüncedeyim sunucu açmak kolay da önemli olan yürütebilmek. Uzaktan kulağa hoş geliyor ama tek bir kişi ile sunucu dönmüyor maalesef ki.

Surreal
Elbette ☺️

She
Pekala günümüzde para herşeyin kapısını açıyor paranın olmadığı yer yok malum IRC/d ortamlarında bile artık söz parada. Sizce IRC/d in içine paranın girmesi doğrumu ? Emek verenle para veren aynı olur'mu.?

Surreal
Paranın olmadığı yer yok mu? Var Muhabbet.ORG var, para sadece IRC için değil, her yer için gerekli bir olgu ne yazık ki. Yalnız IRC'de bir yerlere gelmek için en azından bizim sunucumuzda şart olmayan bir şey. Muhabbet.ORG IRC aleminin sales olmayan tek sunucusu. Burada para değil, emek geçiyor She. emeğine yerini hiçbir şey dolduramıyor. Onun için, emek verenin kıymeti bizim için çok başka.

She
Gerçekten bu konuda tebrik ediyorum çünkü günümüz sunucuların'da biraz belli bir yere gelmeye başlayanlar hemen salese geçiyor. Oysa'ki emek farklı bir şey bunu en iyi bilenlerdeniz.

Surreal
Emek vermek, gönül vermekten geçiyor She. Sen de bizler gibi sevdalılardan'sın demek 😊

She
Kesinlikle öyle severek yapmak çok önemli 😊

She
Pekala Muhabbet.Org olarak ileriye dönük bir projeniz veya şuan başlatmış olduğunuz bizlere IRCRehberi.Net kullanıcılarına duyurmak istediğiniz bir çalışmanız-planınız varmı ?

Surreal
She zaten Okey uygulamamızı buradan da duyurmuş olduk. Ve önceki cevaplarda belirtiğim gibi yenilikçi bir sunucuyuz. Geleceğe dair planlamalarımız elbette mevcut. Yalnız her şeyin bir zamanı var. O zaman geldiğinde kimbilir belki seninle yeni bir röportajda birlikte duyururuz ne dersin?

Surreal ☺️

She
Tekrardan böyle bir röportajın içinde olmaktan mutluluk duyarım tabiki Surreal ☺️

She
Surreal son olarak IRCRehberi.Net hakkında düşüncelerinizi öğrenebilirmiyim. Burdan İRCRehberi.Net kullanıcılarına ne söylemek istersiniz.?

Surreal
ircrehberi.net ile muhabbet.org'un iyi bir sinerji yakaladigini dusunuyorum, insallah gelecege yonelik cok daha iyi seyler basaracagiz cunku hepimiz IRC/d asigiyiz ve ondan buradayiz. IRCRehberi insallah en kisa zamanda IRC'in rehberi olacaktir. Sizlerinde ciktigi bu guzel yolda basarilariniz daim olsun.

She
Teşekkür ederiz inşallah hep beraber bu yolda güzel işlere imza atarız. Çünkü hepimiz amacı İRC/d güzel işler başarmak ve buda Tabiki saglam kişilerle olur. Bunlardan biride her zaman yanımızda olan Muhabbet.Org dur asıl biz sizlere teşekkür ederiz..

She
Surreal ayrıca bu güzel sohbetiniz ve ayırmış oldugunuz zaman için. IRCRehberi.Net ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Benim için çok zevkli bir o kadar'da güzel röportaj oldu umarım okuyanlarda keyif alırlar..

Surreal
Ben teşekkür ediyorum, ve son olarak çok zor günler geçirdigimiz şu dönemde Allahtan hayırlısını diliyorum umarım en az zararsız sekilde sonuclandırırız cümletten '' Selamun Aleykum '' Iyi Muhabbet'ler dilerim..


Muhabbet.Org Yöneticilerine Surreal İle İlgili Düşüncelerini Sordum Ve Beni Kırmayıp Güzel Düşüncelerini Bizlerle Paylaştıkları İçin Teşekkür Ederim Kendilerine...


*DonjuaN
Surreal : Oldukça saygılı, efendi. Muhabbet.org'un bir parçasıdır..

*diEfoRyoU
Ertuğrul çalışkan ve tam bir görev adamı her an herşeye koşuşturmak için elinden gelenin en iyisini yapan bir arkadaşımız.

*mieL
Değer Verdiğim Sayılı Kişilerden Biri, Iyiki'lerimin Arasında.Verdiği Sözleri Tutan, Zeki, Bazen Yaramaz Bir Okadar Da Beyefendi (:

*SaraLonde
Surreal, sanalda kardeşim diyebildiğim, yıllar sonra sanala dönmeme sebep olan adamın kareköküdür; ham maddesidir, adamlığın yaratılış esasıdır. Bilgisiyle, tecrübesiyle ve karakteriyle rol gösterici, biraz da kurtarıcı melektir ;d

*DerinMevzu
Karizmatik sevecen mütevazi ve dost canlısıdır Ertuğrul, iyi ki tanımışım.


*Lord
Sevdiğim, saydığım uzun yıllardır tanıdığım bi dostumdur kendisi..

*Gokberk
Sunucumuzun aykırı ve sevimli çocugu.
________________

~ E & B ~
 
Alt 27 Mart 2020, 03:43   #2
Saygın
Mara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Pek güzel bir röportaj olmuş, Ben seni nasıl kaçırmışım röportaj döneminde Ertu? :)
Bana sormadılar ama benim için de Ertuğrul, insaniyeti yüksek,yardımsever, samimi bir adam ve çözüm odaklı bir yönetici. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık, @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim canım benim.

________________

Omnia fui, Nihil expedit *
 
Alt 27 Mart 2020, 04:08   #3
Standart

Cok güzel bir reportaj olmus emeginize saglik.
basarilarin devamini dilerim Ertu cum

________________

❣ ~ѕυѕαякєη вöℓмє вєηι~❣
 
Alt 27 Mart 2020, 05:18   #4
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yine harikasın canım , emeğine sağlık ;b6


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarıların daim, güzel gönlün hep var olsun dostum. Seviyoruz seni ;b6

________________

GözLerinizin, Sahip oLdukLarızı Görmesini DiLerim.


;b6;kalpligoz;ask
 
Alt 27 Mart 2020, 05:25   #5
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğinize sağlık..

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 27 Mart 2020, 07:30   #6
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeklerinize sağlık

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 27 Mart 2020, 07:48   #7
Standart

Güzel bir röportaj olmuş, keyifle okudum.
Emeğinize sağlık.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarının devamını dilerim.

 
Alt 27 Mart 2020, 07:57   #8
kral-benim! ..
Lord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , kardeşim eline emeğine sağlık başarılar dilerim sana.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aslan ertX, seviliyorsun kardeşim mirctr.org efsanelerdedir ha! :) elimizde büyüdü sıpa zxczxcz şaka bir yana başarılar her daim senin ile olsun can kardeş ..

________________

" ruhum çalkalanıyor!. "
 
Alt 27 Mart 2020, 08:06   #9
Emektar
SiyahLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evet @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile röportaj keyfi devam ediyor)))) emeğinize yüreğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

öyLe iŞte...
 
Alt 27 Mart 2020, 08:37   #10
Özel Üye
Siyah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel, keyifli olmuş.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:14.