IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   IRC Dünyasından Röportajlar (https://www.ircrehberi.net/irc-dunyasindan-roportajlar/)
-   -   SimHa İle Öğretmenler Günü Özel Röportajımız (https://www.ircrehberi.net/irc-dunyasindan-roportajlar/133112-simha-ile-ogretmenler-gunu-ozel-roportajimiz.html)

ZeyNa 24 Kasım 2022 07:13

SimHa İle Öğretmenler Günü Özel Röportajımız
 
Merhaba sevgili IRCRehberi.Net kullanıcıları,
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile keyifli röportaj gerçekleştirdik.
Sizlerinde keyifle okuması dileğiyle..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

× × ×

ZeyNa : Merhaba SimHa, öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ederim. Nasılsın?

SimHa : Merhaba ZeyNa. Çok teşekkür ederim, çok iyiyim. Sen nasılsın?

ZeyNa : Bende iyiyim teşekkür ederim. Seni biraz tanıyabilir miyiz? Bize kendinden bahseder misin?

SimHa : İsmim Sevil. Aslen Edirneliyim. Mesleğim gereği şu an Istanbul'da ikamet ediyorum. Sınıf öğretmeniyim.

ZeyNa : Seni tanıdığımıza çok memnun olduk canım, yeri gelmişken başta senin ve bu röportaj aracılığıyla mesleğini hakkıyla icra eden tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun. İyi ki varsınız.

SimHa : Çok teşekkür ederim ZeyNa. Bende başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere sonsuzluğa göçen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca tüm meslektaşlarımın da gününü kutluyorum.

ZeyNa : Hepsini saygıyla analım bir kez daha..
Gelelim bir diğer sorumuza IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Ne kadar zamandır bu ortamdasın?

SimHa : Bayağı uzun zaman oldu ki en sonunda yılları saymayı bıraktım diyeyim. Daha önce bir röportajımda da dediğim gibi bir tesadüf sonucu. Oyun oynamayı seven biriyim. Google'da gezerken kendimi e-kolay'da buldum. Webden giriş vardı denedim girdim. Hiçbir şey bilmiyordum ama oyun kanallarını keşfettim. Zamanla mirc girişini öğrendim, kendime yeni bir nick aldım. Oyun kanalında op oldum, hatta tüm oyun kanallarında :)
Şimdi düşünüyorum da güzel günlerdi..
Artık emekli oldum diyeyim IRC'den, zamanı gelmişti.

ZeyNa : Eskiler güzel oluyor evet, şimdi oyun kanallarında takılan bile yok. Oyun oynamayı seviyor olman senin için güzel bir başlangıcın sebebi olmuş :)
Peki gelelim öğretmen olma hikayene. Nasıl karar verdin? Hangi okuldan mezunsun?

SimHa : Reşat Nuri Güntekin'in çok güzel bir romanı vardır, Çalıkuşu. Bu kitap çok kişiyi etkilediği gibi benide etkilemişti. Bazı kitaplar ömrümüz boyunca defalarca okunmayı hak eder. Her okuduğumda farklı hisler uyandırır. Feride benim kahramanım oldu.
Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji mezunuyum. Diyeceksiniz ki, sınıf öğretmenliği ile ne alaka :)
Okurken pedagojik formasyon derslerini aldım. Çıkış belgemde Biyolog ve öğretmenlik yapabilir yazıyor. Okulu bitirdiğim sene öğretmenlik başvurusunu branşımdan yaptım ama branş değil sınıf öğretmeni olarak atandım. İlk atamam İstanbul oldu ve halen İstanbul'da devam ediyorum. Aradaki yıllarda branşıma geçiş şanslarım olsada ben sınıf öğretmenliğini çok sevdiğim için geçiş yapmayı hiç düşünmedim.

ZeyNa : Çalıkuşu benimde çok severek okuduğum bir kitaptı. Senin hayatına bu denli dokunmuş olması ne güzel. Ayrıca mezun olduğun bölüm gerçekten çok iyi ve sana da birden fazla meslek şansı vermiş. Asıl mesleğine geçiş yapmaman öğrencilerinle arandaki bağdan kaynaklı sanırım, öyle hissettim şu an. Peki en başında başka bir meslek şansın varken neden öğretmenliği seçtin?

SimHa : Neden öğretmenlik? İlk önce çocukları çok seviyorum. Çocuklara sabırla bir şeyler öğretmeye çalışmak, öğrendiklerini görünce yüzümdeki tebessümü, kalbimdeki sevinci yaşamanın herşeye değer olduğunu düşündüğüm için öğretmenlik…

ZeyNa : Saydığın nedenler çok güzel gerçekten. Benim gözümde öğretmenlik tamamen sabır işi bir meslek, bu yüzden çok taktir ediyorum sizleri. Peki öğretmen olmanın senin için yorucu yanları neler? Hiç pes ettiğin zamanlar oluyor mu, diğer mesleğine dönmek istediğin zamanlar?

SimHa : Hayır keşke biyolog olsaydım demedim asla. Pes etmek kelimesi yok bende her ne olursa olsun mücadele etmeyi severim. Mesleğimi de çok seviyorum. İnan bana sınıf bir başka dünya.O kapıdan içeri girdiğinde her şeyi unutuyorsun bir anda. Hele hele seni karşılayan gülen yüzlü minikleri görünce insan unutuveriyor herşeyi :)

ZeyNa : Pes etmiyor oluşun güzel, bende asla sevmem pes etmeyi. Ve öğrencilerine olan sevgin, mesleğine olan aşkın gerçekten taktire şayan. Her zaman bu kadar istekle girersin umarım o sınıfın kapısından içeri. Peki öğrencilerinin bilmediği şeyleri senden duyup öğrenmeleri ne hissettiriyor sana? Nasıl bir duygu?

SimHa : Çok teşekkür ederim. Şöyle anlatayım bu sene 1.sınıf okutuyorum. 32 tane minnak öğrencim var. Okuma-yazma öğreniyoruz, resim yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz. Bunun yanında tabiki davranışlar kazanmaları lazım. Her bir harfi öğrendiklerinde, hele hele okumaya, yazmaya başladıklarında o kadar mutlu oluyorum ki.. İyi ki onların öğretmeniyim diyorum. 4 yıl sonra onları mezun etmek de insanı gururlandırıyor.

ZeyNa : Okurken ben bile heyecanlandım, benim de küçük bir kardeşim var şu an 8 yaşında. Ona anlamadığı, bilmediği yerlerde yardımcı olmak hoşuma gidiyor senin mutluluğunu tahmin bile edemiyorum :)
Mezun etmek senin için gurur kaynağı olsa da içinde burkulur değil mi? Evladın gibi oluyorlardır senelerce her gün bir arada.

SimHa : Evet onlar benim çocuğum gibiler. 4 yıldan sonra ayrılmak zor ama bir o kadar da tek tek hepsi benim gurur kaynaklarım.

ZeyNa : Zamanı geldiğinde her kuş yuvadan uçar derler ya bu da öyle birşey işte. Peki senin gözünde öğretmen olmak mı daha zor öğrenci olmak mı?

SimHa : Bu göreceli bence :)
Öğrenciye sorsan öğrenci olmak zor, öğretmene sorsan öğretmenlik zor. Bence her birinin kendine göre zorlukları ve güzellikleri var.

ZeyNa : Bu sorunun cevabını tarafsız olarak ben vereyim kendimce. Bana göre öğretmenlik daha zor geliyor düşününce. En başta dediğim gibi tamamen sabır işi bir meslek. Her bir öğrenciyle ayrı ayrı ilgilenmek büyük başarı, sorumluluk gerektirir.
Peki Not meselesine nasıl bakıyorsun? Zayıf alan öğrenci ile 100 alan öğrenciye yaklaşımında farklılıklar oluyor mu?

SimHa : Sabır artı sevgi bence. Yaklaşımım şöyle farklı oluyor. Eğer bir öğrencim sınavda kötü not alıyorsa altında yatan nedenleri araştırırım, çözüm için çabalarım. Mesela benim derslerde çok başarılı, aktif bir öğrencim vardı ama sınavlarda bildiklerini yansıtamıyor hak ettiği notu almıyordu. Nedenini bulduk,heyecan. Sınavlarda çok heyecanlanıyordu ve bildiklerini unutuyordum. Bunun üstüne gittik yavaş yavaş. Zamanla da kendini toparladı. Şimdi ortaokula gidiyor ve çok güzel notlar alıyor.
Her zaman başarısızlıkların altında bir neden vardır. Yoksa tüm çocuklar iyidir.

ZeyNa : Yaklaşımın çok güzel gerçekten, keşke her öğretmen senin gibi olabilse. Maalesef her ortamda yapılan ayrımcılıklar okullarda da yapılıyor ne yazık ki..
Peki SimHa öğrencilerinin sorduğu bir konu hakkında bilgi sahibi değilsen nasıl davranırsın? Çözümün nasıl olur?

SimHa : Eğer benimde bilmediğim bir şeyi sormuşlarsa bilmediğimi araştıracağımı, onun da araştırmasını hatta tüm sınıfın araştırmasını isterim. Bir sonraki gün araştırıp, hazırlanıp okula giderim :)
Ayrımcılığa gelince ben karşıyım. Tüm çocuklar aynı haklara sahiptir. Öğrencilerime de bunu öğretirim.

ZeyNa : Araştırmak güzeldir her zaman için, ekip çalışması gibi olunca daha bir başka tabi. Öğrencilerin sanalla tanışsın, IRC/d ortamlarında takılsın ister miydin?

SimHa : Açık konuşayım mı :)
Forumlara evet ama IRC/d ile tanışsınlar istemezdim.

ZeyNa : Şu an bu cevabına biraz şaşırdım. Bunun nedeni ne peki? Neden forumla tanışabilirler ama IRC/d ile istemezsin?

SimHa : Forumlarda bilgi, eğlence, paylaşım var. IRC'ye sohbet için gireceklerse girmesinler ama orada da çok güzel bir şey var help dünyası.

ZeyNa : Evet Help başka bir dünya IRC'de ama artık Help'e yönelim çok az. Sen emekli oldum dedin ama şimdiden özlüyorsun gibi hissettim :)
SimHa son olarak sana IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini sormak istiyorum.

SimHa : Özlenmez mi özleniyor elbet. Help sevdası bir başkadır, yeri doldurulamaz.
IRCRehberi.Net saygılı, seviyeli, paylaşımları güzel kaliteli bir ortam. Kendinizi burada yalnız hissetmiyorsunuz. Yöneticilerine de başarılarının devamını dilerim.

ZeyNa : SimHa benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu, hep istemiştim bir öğretmenle röportaj yapmayı sende kırmadın çok teşekkürler. Bana ayırdığın zaman, samimi cevapların, güzel dilek ve düşüncelerin içinde ayrıca teşekkür ederim canım, hoşça kal :erk:

SimHa : Bende sana çok teşekkür ederim, çok sağolasın ZeyNa. Benim içinde oldukça keyifli bir röportaj oldu.
Sende hoşça kal :)

Malefiz 24 Kasım 2022 07:38

Çok keyifli ve samimi bir röportaj olmuş keyifle okudum.
Emeğinize yüreğinize sağlık.
Öğretmenler gününüz kutlu olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] :erk:

Adnan 24 Kasım 2022 08:31

Bu anlamlı günde çok güzel bir sohbet olmuş.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkür ederiz.

YiLDiZ 24 Kasım 2022 08:34

Samimi bir röportaj olmuş, emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim
Mini mini minnaklari öperim.
Hayatınız da başarılar dilerim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

BuKLe 24 Kasım 2022 10:43

keyifle her satırını okudum emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizi bu röportaj sayesinde az da olsa tanımış olmanın mutluluğunu yaşadım gerek Helper olarak yetiştirdiğiniz insanlar gerek Hayata hazırladığınız o dünya tatlısı minikler İçin ayrı bir saygı duydum ,duyuyorum iyi ki varsınız Öğretmenim Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun ...:Mavi:

Ayışığı 24 Kasım 2022 11:14

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cmm Harikasın gene o içten samimiyetin ile mükemmel bir röportaj olmuş emeklerine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kutsal ve en özel gününüzü kutlarım 💐

Zeynep 24 Kasım 2022 11:55

Samimi ve içten bir röportaj olmuş keyifle okudum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine sağlık canim. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sizin ve tüm öğretmenlerimizin de öğretmenler günü kutlu olsun iyi ki varsınız :mor:

Raina 24 Kasım 2022 11:58

Emegınıze saglık ogretmenler gununuz kutlu olsun

BLueMooN 24 Kasım 2022 12:50

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocamızın ve tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun. Değerli vakitlerinizi ayırıp bu güzel röportajı gerçekleştirdiğiniz için tebrik ederim.

She 24 Kasım 2022 13:07

Bu önemli bir günde bu güzel röportaj için teşekkür ederiz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım sana'da ayrıca teşekkür ederiz .


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi