IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Şubat 2020, 16:06   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart En İyi Android Uygulamaları - 2020

[B]Akıllı telefonlar, günümüz itibariyle hepimizin hayatının birer parçası ve bu telefonların hayatımıza bu denli yerleşmesinin ana sebeplerinden biri uygulamalar.

Milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapan Google Play Store, Android kullanıcıların vazgeçilmezi konumunda.


Instagram:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Yoluna bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlayan Instagram, geldiğimiz şu günlerde en büyük sosyal medya platformu olan sahibi olan Facebook'un ana uygulaması ile yarışıyor. Instagram, giderek zenginleşen anlık etkileşim özellikleri, bu başarısını gitgide perçinliyor. Hikayeler, hikayelerde kullanılan anket, soru sorma ve GIF özellikleri, Snapchat'ten farklı bir noktada durmasını sağlıyor.

Facebook:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Instagram'ın aksine son yıllarda popülaritesini kaybeden Facebook, yine de en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasındaki liderliğini koruyor. Yapılan son güncellemelerle birlikte daha sıcak ve akıcı bir hale gelen haber akışı, kullanıcıları geri getirir mi bilinmez. Nitekim son güncellemelerle grup etkileşimleri ön plana çıkmış durumda. Zaten Facebook kullanıcılarının hala platformda kalma nedenlerinden birisi de gruplar. Gelen yeniliklerle bu özelliğin daha da ön plana çıkması bekleniyor.

Twitter:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Mikroblog formatında bir sosyal medya platformu olan Twitter'ın, mobil uygulaması da oldukça kullanışlı. Uygulamanın Play Store'da 13 milyonun üzerinde kullanıcı değerlendirmesinden 4,5 puan alması da bunu bizlere gösteriyor. Facebook'un sunucu sorunu yaşadığı anlarda Twitter'ın benzer sorunları hiç yaşatmadığı akıllara geliyor. Metin bazında paylaşımlar yoğun olduğu için Instagram kadar popüler olmasa da bilgi akışı için Twitter'dan daha ideal ve yaygın bir mobil uygulama yok.

Pinterest:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Pinterest, varlığından bu yana görsel sosyal medya için en çok tercih edilen uygulamalardan birisi. Beğenilme kaygısı yok, ancak kaliteli içerik üretme kaygısı yüksek. Google görsellerde bile bulunamayan görsel sonuçları karşınıza çıkartacak derin bir arşive sahip. Muhakkak göz atmanız gerekiyor.

Reddit:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Instagram, Twitter veya Facebook'ta gördüğünüz birçok konunun, akımın kaynağı genelde Reddit'tir. Türkiye'deki kullanıcılar açısından tek eksisi sanıyoruz ki henüz Türkçe arayüzü olmaması. Onun dışında eğer yabancı diliniz varsa internete bakış açınızı değişterecek bir platform.

Internetin açılış sayfası olarak kendisini tanıtan uygulamada konu başlıkları altında oluşturulan topluluk mantığı var. Yani ilgi alanlarınıza göre topluluklara katılıp, tamamen kendinize özel içeriklere ulaşabiliyorsunuz.

Android film ve video uygulamaları:
YouTube:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

YouTube, dünyanın en büyük ikinci arama motoru konumuna yükseldi. Yani bir video platformundan çok, artık bilginin ana kaynaklarından birisi olarak ilgi görüyor. Kaliteli içerik üreticilerini ve videolarını her ne kadar geri plana atsa da kullanışlı olduğunu söylemek gerekiyor. Zaten bu listeye giren hemen hemen herkes biliyor.

BluTV :

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Netflix'in yerli alternatiflerinden biri olan BluTV, kullanıcılara ilk haftaları boyuna ücretsiz hizmet veriyor. Yabancı kanallarla anlaşılarak getirilen içerikler dahil olmak üzere, BluTV'nin özel yapımı olan yerli dizi ve filmler de platformda bulunabilir. Aynı zamanda belgeseller de oldukça zengin. Behzat Ç., Game of Thrones gibi yapımlar zaten büyük oranda beklentiyi karşılayacak durumda. (GoT finali hariç).

puhutv:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Tamamen ücretsiz dizi ve film platformu olan puhutv, reklamcılık modeliyle bu şekilde hizmet veriyor. Platform, en az BluTv kadar iddialı orijinal yapımlara sahip. Şahsiyet isimli dizisiyle platform, Haluk Bilginer'e En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy ödülü kazandırmıştı.

Vimeo:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

YouTube gibi, içerik üreticilerinin videolar üretip paylaşabildikleri bir platform Vimeo. Ancak platformda ciddi bir kalite anlayışı olduğundan, göz zevkinize hitap edecek pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz. Bu platformda her videonun bir amacı var. Her video size bir şeyler anlatıyor. Üstelik çoğu içerik YouTube ya da diğer platformlarda bulunmuyor.

Android müzik uygulamaları:
Spotify:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Spotify, dünyanın en sevilen müzik uygulaması haline geldi. Hatta müzik yayıncılığı konusunda yeni bir pazarın da öncüsü oldu. Ücretsiz olarak sınırlı özelliklerle sürekli müzik dinleyebiliyorsunuz. Ancak uygulamanın müziğe doyuran özelliklerini kullanmak için aylık abonelik sistemine dahil olmanız gerekiyor.

SoundCloud:

En İyi Android Uygulamaları - 2020
SoundCloud, bağımsız müziklerin paylaşıldığı bir merkez. Spotify'dan farklı olarak ücretsiz şekilde erişmek mümkün. Uygulama içerisinde radyo yayınlarını bulabilir, keşfedilmesi gereken mükemmel müzikleri keşfedebilirsiniz.

Apple Music:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Apple'ın Spotify'a rakip olarak çıkardığı Apple Music, Android kullanıcıları tarafından çok tercih edilmiyor. Yine de iTunes geçmişinden dolayı uygulamanın müzik arşivi Spotify kadar geniş. Onun dışında alternatif olmaktan öteye geçmesine neden olacak ekstra bir özelliği yok. Yine de en iyi müzik uygulamalarından birisi.

fizy:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Turkcell'in müzik ve video uygulaması fizy, Turkcell kullanıcıları için ücretsiz olarak hizmet sunuyor. Spotify ve Apple Music gibi oldukça geniş bir kütüphaneye sahip olan fizy'nin ücretli üyelik seçenekleri de mevcut. Yani kullanmak için artık sadece Turkcell abonesi olmanıza da gerek yok. Türkçe müzik sizin için daha ön plandaysa, fizy'yi tercih edebilirsiniz.

Deezer:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Listedeki müzik uygulamalarıyla yine benzerlik taşıyan Deezer, ücretli ve ücretsiz üyelik seçenekleri sunuyor. Bünyesinde 50 milyondan fazla şarkı bulunduran uygulama, bir alternatif olarak değerlendirilebilir.


YouTube Music:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

YouTube Music, popülerleşen müzik yayınlama platformları arasında son dönemde yer alan uygulamalardan biri. İnsanların yıllardır YouTube’dan beklediği şey, mobilde kullanırken ekran kilitli olduğunda bile uygulamadan müzik dinleyebilmeleriydi. Şimdi YouTube Music’in Premium’unu satın alırsanız, hem reklamsız bir biçimde, hem internet olmadan hem de telefonun ekranı kilitliyken istediğiniz müziği dinleyebiliyorsunuz.

Android özelleştirme uygulamaları:
SwiftKey

En İyi Android Uygulamaları - 2020

SwiftKey klavye, marketteki 3. parti klavye uygulamaları arasında en iyi özelleştirme seçeneklerine ve araçlara sahip olanı diyebiliriz. Yıllar önce Google Play Store’a eklenen SwiftKey’in piyasaya kattığı kelimeleri önceden tahmin edip önermesi olayıyla gündeme gelmişti. Şu anda Microsoft’un bünyesinde bulunan uygulamada birçok tema da bulunmakta.

Nova Launcher:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Nova Launcher, diğer tema uygulamalarının çok daha ötesine uzanıyor. Yıllardır markette bulunan Nova Launcher sürekli de güncelleniyor. Telefonunuzun kendi temasından hoşnut değilseniz size yeterli gelecek bir tema olacaktır. Bu temada uygulama ikonlarını özelleştirebiliyorsunuz, temanızı koyu veya aydınlık olarak değiştirebiliyorsunuz ve sayfa değiştirme animasyonlarını bile özelleştirebiliyorsunuz.

Zedge:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Zedge, Google Play Store’da bulabileceğiniz en iyi özelleştirme uygulaması diyebiliriz. Uygulamada istediğiniz her türden duvar kâğıdı, zil sesi veya mesaj sesi indirip telefonunuza ayarlayabiliyorsunuz. Hatta duvar kağıtlarını canlı bile seçebiliyorsunuz. Eğer isterseniz kendiniz de bu tür şeyleri üretip uygulamaya yükleyebiliyorsunuz.

Android depolama uygulamaları:
Google Drive

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Teknoloji devi Google'ın bulut tabanlı depolama platformu Drive, Android kullanıcısı olan hemen hemen herkesin aşina olduğu bir sistem. Drive, verilerimizi bulut ortamına yedekleyerek, istediğimiz yerden dosyalarımıza ulaşmamıza ve herhangi bir aksilik yaşanması durumunda verilerimizi kaybetme ihtimalini ortadan kaldırmaya yarıyor.

OneDrive

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Microsoft’un hizmeti olan OneDrive, Windows işletim sistemini kullananların yakından tanıdığı bir hizmet. Microsoft’un Office uygulamalarıyla uyumlu şekilde çalışan OneDrive, en çok kullanıcıya sahip bulut sistemlerinin başında geliyor.

MEGA

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Mega, kullanıcıya bol keseden bulut alanı sağlayan sağlam bir alternatif olarak göze çarpıyor. Özellikle büyük boyutlu dosyaların paylaşımı ve saklanması için oldukça ideal olduğunu söylemek gerekiyor. Depolama alanı da 15 GB gibi bir hayli fazla olduğu için oldukça iyi bir bulut uygulaması.

Android mesajlaşma uygulamaları:
WhatsApp:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Neredeyse herkes tarafından kullanılan WhatsApp, tam da bu sebepten bu kadar çok kullanılıyor. Evet, biraz garip bir tanımlama. Ancak WhatsApp'ı bırakmak isteyip iletişim kuramamaktan korkan çok sayıda kullanıcı var. Bu da Facebook'u sürekli uygulamayı geliştirmeye, yeni özellikler eklemeye zorluyor. Son olarak sticker desteğine kavuşan uygulama, daha uzun yıllar popülerliğini koruyacak gibi görünüyor.

Telegram:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

WhatsApp'ın en büyük alternatiflerinden Telegram, telefon numarası gerektirmeden mesajlaşma imkanı ve mesaj düzenleme seçeneği gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Uygulama aynı zamanda en güvenilir mesajlaşma uygulamalarından biri olarak görülüyor.

BiP:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Turkcell tarafından geliştirilen yerli mesajlaşma uygulaması BiP, mesajlaşmanın yanı sıra çeşitli servisleriyle de hem internet kazanma hem de eğlenme imkanı sunuyor.

Messenger:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Facebook'un mesajlaşma uygulaması Messenger, bazı kullanıcılar tarafından sevilmiyor olsa da sevenleri de çok. Birçok özellik sunan uygulama, WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden. Lite sürümü ile mobil cihazınızda daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 
Alt 20 Şubat 2020, 16:09   #2
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Discord:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Discord aslında tam olarak bir mesajlaşma uygulaması olmasa da özellikle oyuncuların en sevdiği haberleşme uygulamalarından biri. Sesli, görüntülü ve yazılı iletişim imkanı sunan Discord'un mobil uygulaması da oldukça kullanışlı. Çoğu zaman gruplar halinde iş yaşamında bile oldukça akıcı bir deneyim sunuyor.

Android fotoğraf uygulamaları:
Adobe Lightroom:


En İyi Android Uygulamaları - 2020

Adobe'un en popüler fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri olan Lightroom, çektiğiniz fotoğraflar üzerinde ışık ve kontrast ayarı gibi ayarlar yapmanıza imkan tanıyor. Uygulamanın ücretli sürümü ise RAW fotoğraf düzenleme imkanına kadar birçok özellik sunuyor. Temel düzeyde kullanımlar için ücretsiz sürüm gayet yeterli.

Adobe Photoshop Express:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Adobe Photoshop'un mobil cihazlara uyumlu versiyonu olan Photoshop Express, masaüstü sürümde sık sık kullanılan birçok özelliği mobil cihazlara getiriyor. En iyi fotoğraf düzenleme aracı olmasa da özellikle renk doğruluğu konusunda oldukça başarılı görünüyor.

Snapseed:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Google tarafından geliştirilen fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed, tamamen ücretsiz olarak profesyonel düzenleme yapmanızı sağlıyor.

VSCO

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Bir diğer profesyonel fotoğraf düzenleme uygulaması olan VSCO, Kodak ve Fuji gibi üreticilerin çeşitli modellerinin ön yüklü olarak gelen ayarlarını ve çok daha fazla düzenleme imkanını kullanıcılara sunuyor.

Google Fotoğraflar:

En İyi Android Uygulamaları - 2020

Fotoğraflarınızı saklamanın ve yedeklemenin en kolay yolu, Google Fotoğraflar uygulamasını kullanmaktan geçiyor. Kullanıcılarına ücretsiz depolama alanı sunan uygulama, sahip olduğu yapay zeka sayesinde fotoğraf arama gibi özellikler de sunabiliyor.

alıntı..[/B]

________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:27.