IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


İnternet Dünyasından Son Haberler Güncel İnternet Dünyasından Haberler

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By OmerAti
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2021, 23:57   #1
Standart Türkiyedeki İnternet Sağlayıcıların Yaptıkların Oyunlar

Merhaba değerli arkadaşlar uzun bir araştırmadan sonra türkiyedeki internet sağlayıcıları bizden habersiz bizleri cgn ip havuzuna dahil etmişler abonelik sürecinde böyle bir taahüt bulunmamaktadır kısaca olayi size anlatayim

Konu CGN Havuzu

arkadaşlar bildiginiz gibi tarife sunarak bize evimize veya iş yerimize internet bağlatmamizi söylüyorlar veya aboneliklerinizi bize getirin cayma bedelinin yarisini biz ödiyelim diyorlar tamam herşey güzelde bağlatalım interneti sorun yok ama ne yazikki ilk haftalar normal şekilde bize ip numarasi veriyorlar statik ip harici dynamic ipten bahsediyorum modem açılıp kapandıgı zaman dynamic ipimiz degisiyor bilindigi gibi buraya kadar proplem yok ama yapılan havuz sisteminde çift yönlü ip numarasi veriliyor ne demek oluyor bu internette gezdigin ip numarasi ile modem arayüzündeki ip numarasi farkli oluyor buda nelere sebeb oluyor ? hiç bir şekilde modemde port açamıyorsun port yönlendirmesi yapamıyorsun dışardan internetin bagli oldugu cihazlara erişemiyorsun şuan bu konuyu okuyan arkadaşlar sizde modem arayüzünüze girip kontrol edin eger böyle birşey varsa sizdede 100 ile başlıyorsa ip numaraniz hemen internet saglayıcınızı arayip ısrarla havuzdan çıkmayı söyleyin tabi size statik ip önerecekler para karşılıgı sakın kabul etmeyin bu sizin dogal hakkınız dynamic ip adresi vermeleri sizin ve benim dogal hakkım ben ugrasiyorum bir gelişme varmı teknik heyet gelecek incelemeye bilginiz olsun CGN nedir bundan biraz bahsedeyim size

CGN (Carrier Grade NAT) IP bloğu veya CGN Contexinden alınan IPler nedir? Ne işe yarar? Artıları eksileri nelerdir? Ufak bir soru cevap şeklinde aktarmaya çalışalım.

Öncelikle bahsi geçen yapının temelde ne olduğundan bahsedelim. CGN, Mevcut olan bir IP adresi üzerinden birden çok kullanıcının internete çıkmasını sağlayan bir yapıdır.

–Peki bu nasıl yapılmakta ?

Şöyle ki , bir IP adresi üzerinde 65.535 port bulunur. Bu yapı ise IP adresini olabildiğince verimli kullanmayı amaçlar yani bahsettiğimiz tek bir IPdeki 65.535 port içinden farklı portlardan birden fazla kullanıcı internete çıkış yapar (213.83.183.15:4952 şeklinde)

–Neden kullanılmaya başlanmıştır ?

Şuanda yaygın kullanılan internet protokolü hepimizin bildiği gibi IPv4. Peki nedir bu IPv4?
IPv4 Protokolünde IPler 32 bitten(8bitlik 4 rakam şeklinde) oluşur. Bu rakamlar, 0 ile 255 arasında olabilir. IPv4de bir adres 1.0.0.0 ile 255.255.255.255 arasında herhangi bir numara olabilir. Bu şekilde 4 milyardan fazla IP adresi üretilebilir. Ancak günümüzde internet kullanımı yaygınlaşmaya başladıkça bu bahsettiğimiz 4 milyardan fazla IP adresi yetmemeye başlamıştır ve ISSlere verilen/kullanabilecekleri belli aralıklarda IPler mevcut. Bu IPler zamanla büyüyen/aboneleri çoğalan ISSlere yetmediği için ellerinde bulanan IPleri daha verimli kullanmayı amaçlamışlardır ve böylelikle CGN kullanılmaya başlanmıştır.

–Bize yaratmış olduğu etkiler nelerdir ?

CGN contexinden IP alan bir kullanıcı, kesinlikle port yönlendirme yapamaz bu yüzden remote desktop IP kamera vs. kullanamaz. DDns gibi hizmetler kullanamaz. Bazı portallar ve programlar IP üzerinden bir çeşit filtreleme yaptığı için bu program veya portalları kullanamaz (Borsa programları vs) Bazı benzer filtreleme kullanan download siteleriden aynı anda indirme yapamaz. Yine aynı şekilde bazı online oyunlarda, oyuna girememe veya banlanmalar yaşanabilir.

–CGN bloğundan IP aldığımı nasıl anlarım ?
En iyi yöntemi ISS servis sağlayıcınızın çağrı merkezini arayıp sormaktır &[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ancak onun dışında modem arayüzünüzde ki IPniz ile whatismyip.com gibi sitelerde IPniz uyuşmuyor ise yine CGN contexinden IP alıyor olabilirsiniz.

MODEM ARAYÜZÜ

Türkiyedeki İnternet Sağlayıcıların Yaptıkların Oyunlar

İNTERNETTE GEZDİGİM İP

Türkiyedeki İnternet Sağlayıcıların Yaptıkların Oyunlar

BU İNSANLARI KANDIRMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEGİL ARKADAŞLAR HAKKINIZI ARAYIN
TONLARCA PARA KAZANIYORLAR BU İŞİ ÇÖZMELERİ LAZIM

Turkcell SUPERONLINE
Türk Telekom
Vodafona

Vb Firmalardan internet alanlar bu sisteme düşmüşler geçmiş olsun diger firmalardan alanlar ise önce modem arayüzüne girip ipini not etsinler daha sonra ipadresim.com girip karşılaştırsınlar farklı ise onlarda düşmüştür sisteme HAKKINIZI ARAYINNNNNNNNN

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Mayıs 2021, 00:13   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hakkımızı aramak için napabiliriz ki ? Gizlilik politikası uyguluyor diye WhatsApp gizli mi şimdi ben hiç sanmıyorum. Bu da onun gibi işte.

O çarktaysan bazı oyunlara tamam diyosun.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:46.