IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Şikayet ve Uzlaşma Katılımcılar, aleyhlerine olan Şikayet konularını ve davranışları kanıt sunmaları şartı ile bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

169Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2022, 18:39   #21
Standart

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Derya hanım ;

Öncelikle mağduriyetiniz adına üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.

Konuyu özetlemek gerekirse ;

QBilisim Set(Sinan) isimli kişiye verilen bir üst mesajımızda detaylı olarak anlattığımız gibi applet hizmetlerinden kesinlikle bir ücret alınmamıştır, kendisine verilen ZSohbet Applet hizmeti karşılığında kendisine ait olan konuşan bot sistemini kullandığımız için karşılıklı olarak bir ticari ilişki olarak değerlendirilmektedir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir, durum böyleyken, tarafınızdan belirli bir miktarda ödeme alınmışsa yapılması gereken sizin alan adınız üzerine lisanslı ZSohbet Applet alınması gerekirdi, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini sizin sitenizde kullanması firmaya yakışan bir davranış olmadığını düşünüyoruz.

Bu konuda aksini iddia ediyorsa bu konuda zsohbet applet ödemesi yaptığına dair banka dekontlarını isteyebilirsiniz

Kendisi ile alakalı ilk mesaj ve bir sonraki mesajımda iletmiş olduğum detaylar üzerinden, bizler bu konuda kendisine her zaman çözüm odaklı olarak yaklaşımda bulunduk, ancak kendisi bu konularda ben istediğimi kullanırım, istediğimi yaparım gibi davranışları bulunması nedeniyle bu konuda ticari ilişkilere zarar vermiştir ve bu konuda karşılıklı olarak her iki taraf birbirine süre vermiştir, bu süre sonunda bizler kendisine ait konuşan botları kullanmayacağımızı, kendisi de, kendisi ne sağlanan zsohbet applet hizmetlerini kullanmayacağını bilmektedir.

Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

Ayrıca siteniz hakkında her hangi bir itamda bulunulması veya site itibarınızın zedelenmesi söz konusu olan bir durum değildir, Konu sizinle alakalı olan bir durum değildir, konunun sizinle tek bir alakası olan durum ;

Tescil hakları bulunan ZSohbet Applet'in benzeri şekilde kopyalanmış/çalınmış olan yazılımı yasal olarak her hangi bir sorun yaşamamanız adına kullanımlarını durdurmanızı ve kaldırmanızı öneririz.

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Her bir şirket gibi kendimize ait olan yazılımlarımızı korumaktayız.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)
omer bey zsohbet v2 versiyonun patent bilgilerini atabilirmisiniz bize en azindan sorgulama yaptirabiliriz diye dusunuyorum

 
Alt 13 Aralık 2022, 18:49   #22
Standart

Alıntı:
umiT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
GNU lisansları halka açık herkes tarafından paylaşılabilen lisanslardır. Gnu içerisinde geliştiremez, ticareti yapılamaz diye bir ibare bulunmamaktadır. Wordpress de, Joomla, Opencart, Magento, Prestashop gibi vb. içerik yönetim sistemleri gnu lisansı altında dağılmaktadır. Örnek;

WordPress kodundan türetilmiş çalışmalar GPL lisansını devralır. GPL lisansı telif hakkını alabileceğiniz bir lisans türevidir. Yani qwebirc de halka açık bir yazılım ve arayüze sahiptir. Standartını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Fakat entegre edilen yapılan sistem özel olarak yapılması (burada ticari lisans devreye girmektedir. Wordpress temalarının ücretli ve ücretsiz versiyonları gibi düşünebilirsiniz.) ızgara (iskelet sisteminin) bire bir benzetilmesi ve renklerin aynı olması çalındığının göstergesidir. Esinlenmek üstteki; 6 kısmın nick şifre girişi gibi bu kısımda esinlenebilir ama ızgara kemik iskelet yapısı ve renklerin birebir aynı olması çalınmasının göstergesidir.
Üstad benim asıl merak ettiğim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Faruk bu işin neresinde oda bu işlerle uğraşıyordu çünkü en çok merak ettiğim konu bu

 
Alt 13 Aralık 2022, 18:53   #23
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konu ile alakalı kişi veya kişiler hakkında Teqnic detaylı işlemleri ve açıklamaları yapmış zaten bahsettiğiniz kişi var mı yok mu bilmiyorum.

 
Alt 13 Aralık 2022, 19:31   #24
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi Kullanıcıları ;

qwebIRC yazılımı açık kaynak kodlu bir sistem olduğunu konunun en başında da zaten bizlerde belirtmiştik bu durumun aksini iddaa etmiyoruz. Ancak qwebIRC orijinal sürümü üzerinden bugün en popüler sohbet siteleri veya sektörde bulunan firmalar kendilerine göre görünüm oluşturarak bu görünümü kullanmaktadır.

Kişiye burada bizim düzenlemiş olduğumuz qwebIRC v2 sürümünün birebir aynı şekilde kullanılması uygun ve etik bir davranış olmayacağı konusunda kendisine bilgi verdik, ve bunu kullanma demek yerine kendiside aynı bizler veya diğer kişiler gibi, kendisine ait bir düzenleme ile görünüm yaparak kullanmasının daha doğru olacağını ilettik.

Düşünün ki; Bir firma ile ortak çalışma yapıyorsunuz, ama diğer firma sizden habersiz olarak sizin bir ürün hizmetinizi birebir aynı şekilde kullanmaya çalışıyor, bu ürün/hizmet lisanslı veya lisanssız olması önemli değil, ortak çalıştığınız bir firmanın bir ürününü bu şekilde kullanmak ne kadar ticaret ahlakına sığan bir durumdur sizlerce?

Bu konuşma üzerine kendisi halen aynı şekilde kullanımlara devam etmiştir, Sekershell Yönetim ekibi bu konuda durum değerlendirmesi yapmıştır ve kullanmış olduğu mevcut appletlerini kapatılmasına yönelik bir karar verilmemiştir.

Daha sonrasında kendisi bizden yeni zsohbet appleti istediğinde ise kendisine yukarıda ki durum tekrar edilmiştir, bu şekilde kullanımın uygun olmadığını, öncelikle bu konunu çözülmesi adına çözüm bulalım, bizlerde yönetim ekibimiz ile görüşerek yeni applet konusunda yardımcı olmaya çalışmak istedik.

Kendisi bu konuda (qwebirc sana ait değil, lisanslıysa mahkemeye ver, ben istediğimi yaparım) gibi ticari ilişkilere zarar verecek şekilde, tek taraflı düşünce ile, çözüm odaklı bir davranışta bulunmamaya devam ederek, sizlerde o halde bana ait olan konuşan bot sistemimi kullanmayın kapatın şeklinde dönüş yapmıştır ve bizlerde bu konunun artık bir çözümü olmayacağını anladık ve ticari ilişkilerimize zarar verdiğini gördük.

Bu konuda hemen bir kapatma veya durdurma söz konusu olmamıştır, burada kendisi 10 Aralık tarihinde durdurmamızı kapatmamızı istemiştir. Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Aynı şekilde firma olarak bizlerde kendisinden kullanmış olduğumuz hizmet ile alakalı kendi söylemi ile mağdur olabilirdik? Ancak bu konuda firma olarak müşterilerimizin mağdur olmaması adına bu durum karşısında kendimize ait özel konuşan bot sistemi yaptık, burada kendisi gibi müşteri mağdur olmasın diye kendisi gibi çalıntı/kopya bir yazılım kullanmadık, çünkü bu şirket/firma profiline yakışan ve bize yakışan bir davranış değildir. Herkes kendisine yakışanı yapmaktadır.

Bir firmaya yakışan aynı zamanda Müşteri haklarını en iyi şekilde koruyabilmesidir.

Müşteri haklarını ; müşterim mağdur olmasın gibi sebeplerle, durum her ne olursa olsun, art niyetli olarak, izinsiz çaldığınız ve kopyaladığınız bir yazımı sitesine kurarak, müşterinize zarar vererekten(yasal bir hükümlülük yükleyerek) değil, kendiniz çalmadan/kopyalamadan bir şeyler üreterek yaparak veya yaptıraraktan korumanız GEREKİR.


Halen burada ortada bir mağduriyet bulunuyor şeklinde mesajlarınıza gerçekten anlam veremiyoruz, kendinizi ve firmanızı bu duruma düşüren sizlersiniz.
Alıntı:
QBilisim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

[B]QBilisim Internet Hizmetleri olarak kimsenin bize ve müşterilerimize mağduriyet yaşatamayacağını göstermek amaçlı, ve sadece onların bu hizmeti sağlayamayacağını ve bizde istersek kendimizde yapıp sunacağımızı göstermiş bulunmaktayız. Kimse müşterilerimize verdiği kişisel kararlar ve asılsız fikirlerle mağduriyet yaşatamaz.

Kendiniz zaten burada açıkça söylüyorsunuz, müşteri mağduriyeti adı altında art niyetli olaraktan, emek hırsızlığı yaparaktan istediğinizi kopyalayarak/çalarak isterseniz kendinizde yapabileceğinizi kendi ağzınızla söylüyorsunuz.

Size Şahsi olarak önerim ise ; Başkalarının emeğine, yazılımına, projesine göz dikerek, kopyalamak veya çalmak yerine kendinize ait bir şeyler üretmenizdir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir.

Bazı şikayetler alıyoruz; biz ZSohbet applet hizmetini, QBilisim.com’a ödeme yaparak satın aldığını iletilmektedir. Burada yapılması gereken normalde müşterinin alan adı üzerine lisanslı ZSohbet Applet alması gerekirken, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini para alarak müşterisinin sitesinde kullandırması kesinlikle ticaret ahlakına uyan davranış değildir.


Bunu yapmanızdaki amaç bize ve bir çok kişi okuduğunda hak verecektir ki; müşteri domaine lisanslama yaptırmak yerine, kendi alan adınızdaki appletlerden kurarak hem orada, orası kapanırsa diğer sitelerde kullanmayı düşünerek ART NİYETLİ olduğunuz ortadadır. Müşteriniz sonuçta size bu applet için ödeme alıyorsanız, kendi alan adına göre lisans almanız doğrusudur.

* Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

QBilisim.Com Set(Sinan) ile alakalı olarak yasal olarak işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Bu konu ve mesajlar sadece Kamuoyu ve IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirme amaçlıdır.


Saygılarımızla,
ÖMER ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri – Owner)

 
Alt 13 Aralık 2022, 19:49   #25
HybridIRC.com
NorthernLights - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Zaten bedava olan bir yazılımı alıp, üzerinde 3-5 değişiklik yapıp, fahiş fiyatlara satarak parayı götürdünüz, 20 yıllık Unreal 3.2'yi peynir ekmek gibi satarak, insanların bilgisizliği ve hazır kullanma alışkanlığından yararlanarak köşeyi döndünüz. Çıkarlarınız ters düşünce mi birbirinize düşüp, ticaretin ahlakından bahsediyorsunuz? 20 yıllık yazılımı insanlara kilitliyorsunuz, bedava yazılıma 2 kod ekleyip, görsel düzenleyip 700 lira para istiyorsunuz, bunlar ticari ahlaka uyuyor, görsel benzerliği mi uymuyor?

Bırakın Allah aşkına, gidin biraz Unreal 6 çalışın da bir işe yarasın. Ayrıca Türkçe yazamayışınız da çok ayrı bir dünya... Shell firmalarının çoğu insanların bilgisizliğinden faydalanmaktadır. Aksini iddia edemez hiç kimse.

Ahlaklı ticaret yapın, ahlakı sonra arayın.

________________

ADALETİN BULUNMADIĞI YERDE, HERKES SUÇLUDUR...
 
Alt 13 Aralık 2022, 19:55   #26
Standart

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi Kullanıcıları ;

qwebIRC yazılımı açık kaynak kodlu bir sistem olduğunu konunun en başında da zaten bizlerde belirtmiştik bu durumun aksini iddaa etmiyoruz. Ancak qwebIRC orijinal sürümü üzerinden bugün en popüler sohbet siteleri veya sektörde bulunan firmalar kendilerine göre görünüm oluşturarak bu görünümü kullanmaktadır.

Kişiye burada bizim düzenlemiş olduğumuz qwebIRC v2 sürümünün birebir aynı şekilde kullanılması uygun ve etik bir davranış olmayacağı konusunda kendisine bilgi verdik, ve bunu kullanma demek yerine kendiside aynı bizler veya diğer kişiler gibi, kendisine ait bir düzenleme ile görünüm yaparak kullanmasının daha doğru olacağını ilettik.

Düşünün ki; Bir firma ile ortak çalışma yapıyorsunuz, ama diğer firma sizden habersiz olarak sizin bir ürün hizmetinizi birebir aynı şekilde kullanmaya çalışıyor, bu ürün/hizmet lisanslı veya lisanssız olması önemli değil, ortak çalıştığınız bir firmanın bir ürününü bu şekilde kullanmak ne kadar ticaret ahlakına sığan bir durumdur sizlerce?

Bu konuşma üzerine kendisi halen aynı şekilde kullanımlara devam etmiştir, Sekershell Yönetim ekibi bu konuda durum değerlendirmesi yapmıştır ve kullanmış olduğu mevcut appletlerini kapatılmasına yönelik bir karar verilmemiştir.

Daha sonrasında kendisi bizden yeni zsohbet appleti istediğinde ise kendisine yukarıda ki durum tekrar edilmiştir, bu şekilde kullanımın uygun olmadığını, öncelikle bu konunu çözülmesi adına çözüm bulalım, bizlerde yönetim ekibimiz ile görüşerek yeni applet konusunda yardımcı olmaya çalışmak istedik.

Kendisi bu konuda (qwebirc sana ait değil, lisanslıysa mahkemeye ver, ben istediğimi yaparım) gibi ticari ilişkilere zarar verecek şekilde, tek taraflı düşünce ile, çözüm odaklı bir davranışta bulunmamaya devam ederek, sizlerde o halde bana ait olan konuşan bot sistemimi kullanmayın kapatın şeklinde dönüş yapmıştır ve bizlerde bu konunun artık bir çözümü olmayacağını anladık ve ticari ilişkilerimize zarar verdiğini gördük.

Bu konuda hemen bir kapatma veya durdurma söz konusu olmamıştır, burada kendisi 10 Aralık tarihinde durdurmamızı kapatmamızı istemiştir. Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Aynı şekilde firma olarak bizlerde kendisinden kullanmış olduğumuz hizmet ile alakalı kendi söylemi ile mağdur olabilirdik? Ancak bu konuda firma olarak müşterilerimizin mağdur olmaması adına bu durum karşısında kendimize ait özel konuşan bot sistemi yaptık, burada kendisi gibi müşteri mağdur olmasın diye kendisi gibi çalıntı/kopya bir yazılım kullanmadık, çünkü bu şirket/firma profiline yakışan ve bize yakışan bir davranış değildir. Herkes kendisine yakışanı yapmaktadır.

Bir firmaya yakışan aynı zamanda Müşteri haklarını en iyi şekilde koruyabilmesidir.

Müşteri haklarını ; müşterim mağdur olmasın gibi sebeplerle, durum her ne olursa olsun, art niyetli olarak, izinsiz çaldığınız ve kopyaladığınız bir yazımı sitesine kurarak, müşterinize zarar vererekten(yasal bir hükümlülük yükleyerek) değil, kendiniz çalmadan/kopyalamadan bir şeyler üreterek yaparak veya yaptıraraktan korumanız GEREKİR.


Halen burada ortada bir mağduriyet bulunuyor şeklinde mesajlarınıza gerçekten anlam veremiyoruz, kendinizi ve firmanızı bu duruma düşüren sizlersiniz.



Kendiniz zaten burada açıkça söylüyorsunuz, müşteri mağduriyeti adı altında art niyetli olaraktan, emek hırsızlığı yaparaktan istediğinizi kopyalayarak/çalarak isterseniz kendinizde yapabileceğinizi kendi ağzınızla söylüyorsunuz.

Size Şahsi olarak önerim ise ; Başkalarının emeğine, yazılımına, projesine göz dikerek, kopyalamak veya çalmak yerine kendinize ait bir şeyler üretmenizdir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir.

Bazı şikayetler alıyoruz; biz ZSohbet applet hizmetini, QBilisim.com’a ödeme yaparak satın aldığını iletilmektedir. Burada yapılması gereken normalde müşterinin alan adı üzerine lisanslı ZSohbet Applet alması gerekirken, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini para alarak müşterisinin sitesinde kullandırması kesinlikle ticaret ahlakına uyan davranış değildir.


Bunu yapmanızdaki amaç bize ve bir çok kişi okuduğunda hak verecektir ki; müşteri domaine lisanslama yaptırmak yerine, kendi alan adınızdaki appletlerden kurarak hem orada, orası kapanırsa diğer sitelerde kullanmayı düşünerek ART NİYETLİ olduğunuz ortadadır. Müşteriniz sonuçta size bu applet için ödeme alıyorsanız, kendi alan adına göre lisans almanız doğrusudur.

* Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

QBilisim.Com Set(Sinan) ile alakalı olarak yasal olarak işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Bu konu ve mesajlar sadece Kamuoyu ve IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirme amaçlıdır.


Saygılarımızla,
ÖMER ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri – Owner)
bazi sikayet almiyorsun direk hedef olarak bizim sitemizi gosderdigin icin direk aliyorsun endirek almiyorsun
sana gerekenleri yukarda yazmisiz zaten gormezden gelip hala masumu oynuyorsun
bu apleti alan alti tane domain var neden netkeyfi.net ?

biz olayi bizim disimizda tutmaniz gerekdigini israrla iddia ediyoruz ha yok ben bu alemin kabadayisiyim diyorsaniz dilinden dusurmedigin cmk kanunlarindan marka degerine zarar verme itibarsizladirma toplumu yanlis bilgilendirme kisimlarinida oku

 
Alt 13 Aralık 2022, 19:58   #27
IRCRehberi
RevivaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tamda Şöyle Olmuş.


”İğneyi Kendine, Çuvaldızı Başkasına Batır”

 
Alt 13 Aralık 2022, 20:08   #28
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Rhadamantus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Egerki iddia ettiginiz gibi magduriyetimiz icin uzgunseniz iddia ettiginiz hirsizliga bizim adimizi bulastirmazdiniz bu birinci mesele
Egerki iddia ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz qwebircle alakalida tarafimiza tehdit vari bir uslubla bunlari kaldirin soyle olur boyle olur gibi bir uslubla amiyane tabirle kulhanbeyiyim edasiyla soyle yapariz boyle yapariz gibi uslub kullanmazdiniz inkara girmeyin lutfen dijital ortamda her masum her suclu mutlaka iz birakir
eger idda ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz sunucumuzu orya afise edip sunucumuza gelen insanlarin bizlere size hirsiz diyolar calinti mal kullaniyorsunuz ki tarafimizca yapilmis gibi lanse ederek bizleri bir cok insana cevap vermek durumunda birakmazdiniz
eger idda ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz ve siz neticede bu apleti domain isimlerine lisansliyorsaniz apletin ucretini talep eder adimiza lisanslamayi teklif ederdiniz ( zannimca qbilisimden hizmet almazsan veririm yolunu tercih ediceksiniz )
Eger iddia ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz elinize aldiginiz bir kac cmk hukuki maddeleriyle aba altindan sopa gostermezdiniz
ve iddia ettiginiz gibi kurumsal kimliginizle ovunuyorsaniz :) ayni cmk da size dairde bir kac madde vardir mutlaka :)
ve burdan bildiriyorum
tarafimiza yapilan mesnetsiz iddalarin hicbirisini kabul etmioruz etmicegiz
sizler sinan beylerle dijital platformalarda botundan tutunda apletinden temasindan ve guvenlik botlari kodlari uzerinden uzerimize olusdurdugunuz monopolist duzende
pastayi bolemediginiz durumlardan oturu yasadiginiz sorunlarda firmamizi kullanicilarimizi yonetimimizi baski cebir ve dezenformasyon bombardimani yaparak zorakiliklerle bizi bir takim seylerin icine soktugunuz takdirde cevap hakkimizin bulunucagini bilmenizi isteriz

Ve eger ki cok iyi niyetliyseniz bir kez daha sahislarin mercilerin uzerinden degil de qbilisimle sorununuzu hukuki surecde cozmeniz daha elzemdir
Hukuki surec yerine burda tehdit vari kulhanbeyi edasini edebi sozcuklerle yumusatmak hukuki bi dayanaginin olmadigini dusunduruyor

bizi dusurdugunuz bu durum tezkip mesaji yayinlamaniz ve tarafimizdan ozur dilemeniz iyi niyet belirtisi olarakda bizimle uzlasmaniz daha samimi yapicaktir sizi :)


Öncelikle, IRCRehberi üzerinde açılan konu ve konuya eklenen yanıtlar tamamen IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirilmesi adına yapılmıştır.


Ayrıca konuda ekran görüntüleri veya demo link üzerinde ilgili siteyi aşif etmek, ilgili siteyi suçlamak gibi bir durum söz konusu olmadığını bir önceki mesajımızda bildirmiştik, ayrıca buna neden olan biz değil, hizmeti almış olduğunuz firma bu duruma neden olmaktadır, çünkü sizin sitenize kendisi tarafından kopyalanmış/çalınmış izinsiz kullanılan bir sohbet yazılımını sitenize yüklemiştir. Bu durumda şikayetlerinizi kendisine dile getirmeniz daha doğrusu olacaktır.

Ayrıca üyelik tarihiniz Bugün görünüyor, ve tek mesajınız bu konu ile alakalı olduğunu görmekteyiz, Site sahibiyseniz bu konuda sizlere gerekli bilgi ve uyarı sağlamak adına ;

Yapan kişi kadar kullanan kişide bu konuda yasalar nezdinde suçu bulunmaktadır, Bu konuda yasal olarak bir süreç ile karşılaşmamak adına, ve her hangi bir zarara uğramamak adına, ilgili sitede kullandığınız kopyalanmış/çalınmış yazılımı kaldırmanız size önerilir.

Markanızın zedelenmesini, veya itibar zedelenmesi yaşamak istemiyorsanız size bu durum için uyarı ve bilgi sağlanmıştır, sizde gerekeni yapabilirsiniz.

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Her bir şirket gibi kendimize ait olan yazılımlarımızı korumaktayız.

Sizinde söylemiş olduğunuz gibi, bu durumlar için hukuki süreç en doğru olanıdır. zaten bu konuda firmamız yasal olarak gerekli işlemleri en kısa sürede başlatacaktır, bu konuda hukuk danışmanımız gerekli hazırlıklarını sağlamaktadır ve kendisi gerekli delil/kanıt , belge, kanun maddeleri ile bu durumu mahkeme salonlarında dile getirmiş olacaktır.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK (Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

 
Alt 13 Aralık 2022, 20:44   #29
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
NorthernLights Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten bedava olan bir yazılımı alıp, üzerinde 3-5 değişiklik yapıp, fahiş fiyatlara satarak parayı götürdünüz, 20 yıllık Unreal 3.2'yi peynir ekmek gibi satarak, insanların bilgisizliği ve hazır kullanma alışkanlığından yararlanarak köşeyi döndünüz. Çıkarlarınız ters düşünce mi birbirinize düşüp, ticaretin ahlakından bahsediyorsunuz? 20 yıllık yazılımı insanlara kilitliyorsunuz, bedava yazılıma 2 kod ekleyip, görsel düzenleyip 700 lira para istiyorsunuz, bunlar ticari ahlaka uyuyor, görsel benzerliği mi uymuyor?

Bırakın Allah aşkına, gidin biraz Unreal 6 çalışın da bir işe yarasın. Ayrıca Türkçe yazamayışınız da çok ayrı bir dünya... Shell firmalarının çoğu insanların bilgisizliğinden faydalanmaktadır. Aksini iddia edemez hiç kimse.

Ahlaklı ticaret yapın, ahlakı sonra arayın.
Konu dışı olmasına rağmen, yazdıklarınız ile alakalı hatalı bir bilgi olmaması adına cevap eklemek istedim. Ayrıca Türkçeyi çok iyi yazabildiğimi düşünüyorum.

Bugün yakın olarak bir örnek vermek gerekirse ;

Dünya çapında web sitelerinde en yaygın olarak kullanılan, Wordpress, Opencart vb. gibi bir çok sistemde ücretsiz bir sistemdir.

Bugün Wordpress veya benzeri alt yapılar kullanarak geliştirilen ve başarılı olan bir çok proje bulunmaktadır, ve aynı şekilde premium tema veya eklenti gibi özelliklerinin bir çoğu da ücretli olarak satılmaktadır, sizin bu söyleşinize göre bu kişiler/firmalar tamamen ticaret ahlaksızlığında bulunuyor, bu durumun yanlış bir yaklaşım olduğunu size bildirmek isterim.

Bir çok proje ve yazılımda Back-end(arka yüz) Front-end(önyüzü) olarak tabir eden kullanım mevcuttur. ZSohbet Applet yazılımı backend(nodeJS) ile kodlanmış bir yazılım olup ve bu konuda bir çok geliştirme sağlanmıştır, burada elinizde her hangi bir delil/kanıt olmadan 3,5 değişiklik, 2 kod ekleyerek yapılmış bir proje gibi göstermek bu şekilde bir emeğe saygısızlıkta bulunmak size yakışan bir davranış olmayacaktır.

Emin olabilirsiniz ki ; çok basit gördüğünüz bir tasarıma ait bir nesne ile alakalı olarak, çalışması çok basit ve yapılması kolay olarak düşündüğünüz bazı şeyler bile, saatler, hatta günler alabilmektedir. bu durumu mühendis olan arkadaşlar daha iyi anlayabilecektir.

Son bir örnek ise, konu ile alakalı değil ama ; Sizin terimleriniz ile bugün bir boyacının bile işi size çok basit gelebilir, ne varki, bir fırça, ve boya boyanacak gibi görebilirsiniz, işi bilmediğiniz için, ama burada yapılan bir iş, zaman ve emek vardır.

INSAN olarak yapılan iş, verilen emeğe saygı göstermek olacağını düşünüyoruz.

 
Alt 13 Aralık 2022, 21:05   #30
HybridIRC.com
NorthernLights - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yazılarındaki Türkçe hataları tek tek yazayım mı sana? Ben mühendisim arkadaşım, bana anlatma. Premium temaların tamamının yazılımı kendilerine ait olup, sınırlı olanını ücretsiz verip, daha kapsamlısını ücreti mukabilinde vermektedirler. Sen 700 birim para istiyorsun, adam 50-60 birim para istiyor. Sen kendi ticaretini bununla mı kıyaslıyorsun? Benim çalıştığım developer sayısı, senin yazdığın kod satırından fazladır. Evet fahiş fiyatlarla haksız kazanç sağlıyoruz diyebiliyor musun? Adam temayı baştan sona kodlamış, 50-60 birime ömür boyu veriyor. Sen 700 birime ne veriyorsun? Kendinizi bu kadar önemli bir iş yapıyor gibi göstermeyin artık. Türk insanı hazıra alışık olduğu için, kendisi kurup, bedava hizmeti kendi almıyor, siz prim yapıyorsunuz.

Şu applete ömür boyu 150-200 lira istesen derim ki hadi emek var, normaldir. 700 lira nedir ya? Yazıktır, günahtır, ticari ahlak bu değildir.





Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Konu dışı olmasına rağmen, yazdıklarınız ile alakalı hatalı bir bilgi olmaması adına cevap eklemek istedim. Ayrıca Türkçeyi çok iyi yazabildiğimi düşünüyorum.

Bugün yakın olarak bir örnek vermek gerekirse ;

Dünya çapında web sitelerinde en yaygın olarak kullanılan, Wordpress, Opencart vb. gibi bir çok sistemde ücretsiz bir sistemdir.

Bugün Wordpress veya benzeri alt yapılar kullanarak geliştirilen ve başarılı olan bir çok proje bulunmaktadır, ve aynı şekilde premium tema veya eklenti gibi özelliklerinin bir çoğu da ücretli olarak satılmaktadır, sizin bu söyleşinize göre bu kişiler/firmalar tamamen ticaret ahlaksızlığında bulunuyor, bu durumun yanlış bir yaklaşım olduğunu size bildirmek isterim.

Bir çok proje ve yazılımda Back-end(arka yüz) Front-end(önyüzü) olarak tabir eden kullanım mevcuttur. ZSohbet Applet yazılımı backend(nodeJS) ile kodlanmış bir yazılım olup ve bu konuda bir çok geliştirme sağlanmıştır, burada elinizde her hangi bir delil/kanıt olmadan 3,5 değişiklik, 2 kod ekleyerek yapılmış bir proje gibi göstermek bu şekilde bir emeğe saygısızlıkta bulunmak size yakışan bir davranış olmayacaktır.

Emin olabilirsiniz ki ; çok basit gördüğünüz bir tasarıma ait bir nesne ile alakalı olarak, çalışması çok basit ve yapılması kolay olarak düşündüğünüz bazı şeyler bile, saatler, hatta günler alabilmektedir. bu durumu mühendis olan arkadaşlar daha iyi anlayabilecektir.

Son bir örnek ise, konu ile alakalı değil ama ; Sizin terimleriniz ile bugün bir boyacının bile işi size çok basit gelebilir, ne varki, bir fırça, ve boya boyanacak gibi görebilirsiniz, işi bilmediğiniz için, ama burada yapılan bir iş, zaman ve emek vardır.

INSAN olarak yapılan iş, verilen emeğe saygı göstermek olacağını düşünüyoruz.

________________

ADALETİN BULUNMADIĞI YERDE, HERKES SUÇLUDUR...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:40.