IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Şikayet ve Uzlaşma Katılımcılar, aleyhlerine olan Şikayet konularını ve davranışları kanıt sunmaları şartı ile bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

169Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2022, 02:00   #11
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba Derya hanım ;

Öncelikle mağduriyetiniz adına üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.

Konuyu özetlemek gerekirse ;

QBilisim Set(Sinan) isimli kişiye verilen bir üst mesajımızda detaylı olarak anlattığımız gibi applet hizmetlerinden kesinlikle bir ücret alınmamıştır, kendisine verilen ZSohbet Applet hizmeti karşılığında kendisine ait olan konuşan bot sistemini kullandığımız için karşılıklı olarak bir ticari ilişki olarak değerlendirilmektedir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir, durum böyleyken, tarafınızdan belirli bir miktarda ödeme alınmışsa yapılması gereken sizin alan adınız üzerine lisanslı ZSohbet Applet alınması gerekirdi, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini sizin sitenizde kullanması firmaya yakışan bir davranış olmadığını düşünüyoruz.

Bu konuda aksini iddia ediyorsa bu konuda zsohbet applet ödemesi yaptığına dair banka dekontlarını isteyebilirsiniz

Kendisi ile alakalı ilk mesaj ve bir sonraki mesajımda iletmiş olduğum detaylar üzerinden, bizler bu konuda kendisine her zaman çözüm odaklı olarak yaklaşımda bulunduk, ancak kendisi bu konularda ben istediğimi kullanırım, istediğimi yaparım gibi davranışları bulunması nedeniyle bu konuda ticari ilişkilere zarar vermiştir ve bu konuda karşılıklı olarak her iki taraf birbirine süre vermiştir, bu süre sonunda bizler kendisine ait konuşan botları kullanmayacağımızı, kendisi de, kendisi ne sağlanan zsohbet applet hizmetlerini kullanmayacağını bilmektedir.

Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

Ayrıca siteniz hakkında her hangi bir itamda bulunulması veya site itibarınızın zedelenmesi söz konusu olan bir durum değildir, Konu sizinle alakalı olan bir durum değildir, konunun sizinle tek bir alakası olan durum ;

Tescil hakları bulunan ZSohbet Applet'in benzeri şekilde kopyalanmış/çalınmış olan yazılımı yasal olarak her hangi bir sorun yaşamamanız adına kullanımlarını durdurmanızı ve kaldırmanızı öneririz.

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Her bir şirket gibi kendimize ait olan yazılımlarımızı korumaktayız.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)

 
Alt 13 Aralık 2022, 02:48   #12
Standart

Kurumsallaş'mış firmaların forumlarda böyle konularda olması üzücü.. Bende shershell müşterisiyim reseller olarak ve bu konu açık konuşuyim hoşuma gitmedi..

 
Alt 13 Aralık 2022, 12:23   #13
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Set Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@Teqnic denilen arkadas muhattabım siz degilsiniz, IRCRehberi yönetim olaya el attıgında, codlama ve aldıgım hizmetlerin deaktif edilmesi, ve onla gelen madurluk durumu, ve karsı tarafa yaptıkları sebebiyle yapilan karsılık, net sekilde cevaplanır, delillerle sunabilirim gerekli acıklamaları, bunun dısında size vericek cevabım yok, Hayırlı Forumlar.
Ben ve benim gibi bu konuyu gören okuyan herkes ah keşke böyle birşey yaşanmamış olsaydı diye içten içe bi acı hissediyor. Benim bu olaydan anladığım Siz Alper ile kendi aranızda bir anlaşma yapmışsınız bir süre ortaya konmuş o süreye Senmi sadık kalmadın yoksa başka birşeylermi oldu onu bilemiyoruz. O kısmı tam olarak anlayabilsek belki bir orta yol bulunabilir. Ömerin yazdıklarını okuduğumda ona hak veriyorum senin yazdıklarını okuduğumda sana hak veriyorum Çözümsüz duruyor şuan sanki büyük değilde anlaşmazlık yüzünden küçük bir sorun büyütülmüş hissi veriyorsunuz insanlara

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 13 Aralık 2022, 13:06   #14
Standart

Uzun zamandan beri Sekershell ile çalışmaktayız aldığımız bütün ürünler tamamen lisanslı olarak alınmıştır. Sektör de de kullanılan apletler evet birbirine yakın olabilir seçenekler kısıtlı olabilir ama her ne olursa olsun fikrimce kullanıma sunulan ürünlerin firmaya tescilli ve lisanslı olarak müştereye sunulması gerekmektedir. Yasal sorumlulukları yerine getirildikten sonra müşterilerine kullandırması etik olacaktır.

________________

QBilisim.Com Set Sinan - Illegal Faaliyetleri ve Emek Hırsızlığı.
 
Alt 13 Aralık 2022, 14:10   #15
Set
Özel Üye
Set - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba, Konu ile ilgili tarafınıza net cevaplar verme kararı aldım.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Alper) ile bizim anlaşmamız, verdiğim codlamadan gelen ödemelerle birbirini karşılama sistemidir, benim yazılımlarımı satarlar, gelen para aldığım hizmetlerden kesilir, o sebeple sözlü anlaşmamız bulunmaktadır, aldığımız hizmetler bu şekilde çalışır.

Qwebirc yapısı lisanssız bir üründür, lisanssız bir ürüne kimse hak talep edemez.

Qwebirc'lerini beyan ettiklerinde bile çözüm odaklı ve uzlaşma taraftarı olmadıkları, bahane aramak isteyen insanlar her türlü konulara kılıf uydururlar. Konu ile ilgili konuşma kayıtlarıda tarafımızda. bulunmaktadır.

Aldığım hizmetler Sekershell web sistesi panelinde olduğu kaldırmadığım takdirde hizmetleri kesintiye uğratacaklarını beyan etmişlerdir. lisanssız bir ürünü kendi kafalarına bize ait olduğunu beyan edip hizmeti kesmişlerdir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ortada bir mağduriyet bulunmakta ama mağduriyetlerini gidermek yerine, yaptıkları davranışlardan oluşan silsileyi bahane edip kötüleme çalışmaları başlatmışlardır.

QBilisim Internet Hizmetleri olarak kimsenin bize ve müşterilerimize mağduriyet yaşatamayacağını göstermek amaçlı, ve sadece onların bu hizmeti sağlayamayacağını ve bizde istersek kendimizde yapıp sunacağımızı göstermiş bulunmaktayız. Kimse müşterilerimize verdiği kişisel kararlar ve asılsız fikirlerle mağduriyet yaşatamaz.

Buradan açıkça belirtmekteyiz, mağduriyet yaşatıp kendilerini üstüne konabileceklerine inanıyorlarsa ancak kendilerini kandırmaktadırlar. Süslü sözlerle işlem yapmayız, icraat'la gereken cevabı vereceğimizi bilmenizi isteriz.


Bahse konu üzerinde firmam ve şahsım adına ircrehberi.net ve diğer paylaşım sitelerinde açılan konular ve yapılan yorumlar neticesinde, oluşacak mağduriyetler ve değer kaybından dolayı yasal haklarımın saklı kalması hususunda; gerekli bilgilerinize sunarım

Hayırlı Forumlar.

 
Alt 13 Aralık 2022, 15:15   #16
IRCRehberi
RevivaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sekershell firması arkadaşlık sektörünün lider bilişim firması bunu herkes biliyor.
Fakat @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Qbilişim firması ile şuanda oldukça iyi işler çıkartıyor. ( Sizler başarınıza başarı katmanız gerekiyor. )

Bu tarz olaylar sizler için gerçekten çok basit.



Ben sizler için şurayı detaylı incelemenizi istiyorum.



Lisans
Telif hakkı (c) 2008-2017 Chris Porter ve qwebirc projesi.
http://www.qwebirc.org/
Bu program ücretsiz bir yazılımdır; yeniden dağıtabilirsiniz ve/veya
GNU Genel Kamu Lisansı koşulları altında değiştirin
Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayınlanan sürüm 2.

Bu program faydalı olması ümidiyle dağıtılmaktadır,
ancak HİÇBİR GARANTİ OLMAKSIZIN; zımni garantisi bile olmadan
SATILABİLİRLİK veya BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK. Bkz.
Daha fazla ayrıntı için GNU Genel Kamu Lisansı.

GNU Genel Kamu Lisansının bir kopyasını almış olmalısınız
bu programla birlikte; değilse, Özgür Yazılım'a yazın
Foundation, Inc., 51 Franklin Street, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301, ABD.

Zorunlu olmamakla birlikte, kamuoyuyla yüzleşmekten memnuniyet duyarız
orijinal yazar(lar)dan bahseden örnekler ve
hakkında iletişim kutusundaki proje adı ve URL, teşekkürler!

 
Alt 13 Aralık 2022, 16:09   #17
Standart

GNU lisansları halka açık herkes tarafından paylaşılabilen lisanslardır. Gnu içerisinde geliştiremez, ticareti yapılamaz diye bir ibare bulunmamaktadır. Wordpress de, Joomla, Opencart, Magento, Prestashop gibi vb. içerik yönetim sistemleri gnu lisansı altında dağılmaktadır. Örnek;

WordPress kodundan türetilmiş çalışmalar GPL lisansını devralır. GPL lisansı telif hakkını alabileceğiniz bir lisans türevidir. Yani qwebirc de halka açık bir yazılım ve arayüze sahiptir. Standartını istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Fakat entegre edilen yapılan sistem özel olarak yapılması (burada ticari lisans devreye girmektedir. Wordpress temalarının ücretli ve ücretsiz versiyonları gibi düşünebilirsiniz.) ızgara (iskelet sisteminin) bire bir benzetilmesi ve renklerin aynı olması çalındığının göstergesidir. Esinlenmek üstteki; 6 kısmın nick şifre girişi gibi bu kısımda esinlenebilir ama ızgara kemik iskelet yapısı ve renklerin birebir aynı olması çalınmasının göstergesidir.

 
Alt 13 Aralık 2022, 16:14   #18
Standart Timsah gozyaslari

Alıntı:
Teqnic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Derya hanım ;

Öncelikle mağduriyetiniz adına üzgün olduğumuzu bildirmek isteriz.

Konuyu özetlemek gerekirse ;

QBilisim Set(Sinan) isimli kişiye verilen bir üst mesajımızda detaylı olarak anlattığımız gibi applet hizmetlerinden kesinlikle bir ücret alınmamıştır, kendisine verilen ZSohbet Applet hizmeti karşılığında kendisine ait olan konuşan bot sistemini kullandığımız için karşılıklı olarak bir ticari ilişki olarak değerlendirilmektedir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir, durum böyleyken, tarafınızdan belirli bir miktarda ödeme alınmışsa yapılması gereken sizin alan adınız üzerine lisanslı ZSohbet Applet alınması gerekirdi, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini sizin sitenizde kullanması firmaya yakışan bir davranış olmadığını düşünüyoruz.

Bu konuda aksini iddia ediyorsa bu konuda zsohbet applet ödemesi yaptığına dair banka dekontlarını isteyebilirsiniz

Kendisi ile alakalı ilk mesaj ve bir sonraki mesajımda iletmiş olduğum detaylar üzerinden, bizler bu konuda kendisine her zaman çözüm odaklı olarak yaklaşımda bulunduk, ancak kendisi bu konularda ben istediğimi kullanırım, istediğimi yaparım gibi davranışları bulunması nedeniyle bu konuda ticari ilişkilere zarar vermiştir ve bu konuda karşılıklı olarak her iki taraf birbirine süre vermiştir, bu süre sonunda bizler kendisine ait konuşan botları kullanmayacağımızı, kendisi de, kendisi ne sağlanan zsohbet applet hizmetlerini kullanmayacağını bilmektedir.

Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

Ayrıca siteniz hakkında her hangi bir itamda bulunulması veya site itibarınızın zedelenmesi söz konusu olan bir durum değildir, Konu sizinle alakalı olan bir durum değildir, konunun sizinle tek bir alakası olan durum ;

Tescil hakları bulunan ZSohbet Applet'in benzeri şekilde kopyalanmış/çalınmış olan yazılımı yasal olarak her hangi bir sorun yaşamamanız adına kullanımlarını durdurmanızı ve kaldırmanızı öneririz.

Firma olarak amacımız asla ve kesinlikle her hangi bir siteyi veya site sahibini her hangi bir zarara uğratmak değildir. Her bir şirket gibi kendimize ait olan yazılımlarımızı korumaktayız.

Saygılarımızla,
Ömer ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri - Owner)
Egerki iddia ettiginiz gibi magduriyetimiz icin uzgunseniz iddia ettiginiz hirsizliga bizim adimizi bulastirmazdiniz bu birinci mesele
Egerki iddia ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz qwebircle alakalida tarafimiza tehdit vari bir uslubla bunlari kaldirin soyle olur boyle olur gibi bir uslubla amiyane tabirle kulhanbeyiyim edasiyla soyle yapariz boyle yapariz gibi uslub kullanmazdiniz inkara girmeyin lutfen dijital ortamda her masum her suclu mutlaka iz birakir
eger idda ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz sunucumuzu orya afise edip sunucumuza gelen insanlarin bizlere size hirsiz diyolar calinti mal kullaniyorsunuz ki tarafimizca yapilmis gibi lanse ederek bizleri bir cok insana cevap vermek durumunda birakmazdiniz
eger idda ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz ve siz neticede bu apleti domain isimlerine lisansliyorsaniz apletin ucretini talep eder adimiza lisanslamayi teklif ederdiniz ( zannimca qbilisimden hizmet almazsan veririm yolunu tercih ediceksiniz )
Eger iddia ettiginiz gibi iyi niyetliyseniz elinize aldiginiz bir kac cmk hukuki maddeleriyle aba altindan sopa gostermezdiniz
ve iddia ettiginiz gibi kurumsal kimliginizle ovunuyorsaniz :) ayni cmk da size dairde bir kac madde vardir mutlaka :)
ve burdan bildiriyorum
tarafimiza yapilan mesnetsiz iddalarin hicbirisini kabul etmioruz etmicegiz
sizler sinan beylerle dijital platformalarda botundan tutunda apletinden temasindan ve guvenlik botlari kodlari uzerinden uzerimize olusdurdugunuz monopolist duzende
pastayi bolemediginiz durumlardan oturu yasadiginiz sorunlarda firmamizi kullanicilarimizi yonetimimizi baski cebir ve dezenformasyon bombardimani yaparak zorakiliklerle bizi bir takim seylerin icine soktugunuz takdirde cevap hakkimizin bulunucagini bilmenizi isteriz

Ve eger ki cok iyi niyetliyseniz bir kez daha sahislarin mercilerin uzerinden degil de qbilisimle sorununuzu hukuki surecde cozmeniz daha elzemdir
Hukuki surec yerine burda tehdit vari kulhanbeyi edasini edebi sozcuklerle yumusatmak hukuki bi dayanaginin olmadigini dusunduruyor

bizi dusurdugunuz bu durum tezkip mesaji yayinlamaniz ve tarafimizdan ozur dilemeniz iyi niyet belirtisi olarakda bizimle uzlasmaniz daha samimi yapicaktir sizi :)

 
Alt 13 Aralık 2022, 16:56   #19
Standart

Arkadaşlar konuyu çok detaylı kendi şahsi goruslerimle uzun uzun burada yorumlaya bilirim. Lakin idda sahibi kisi ve firmasi da isnat edilen sahis ve firmasida bu piyasaya lazim is bilen ehil kisiler ve firmalarsiniz.

Karsilikli ticari iliskeler icerisinde bulunacak kadar diyalog ve arkadaslik kurabilmis , ama bazi hatalar ama bazi yanlis anlasmalardan dolayi ters dusmussunuz.

Ben iki tarafinda zaten eski popüleritesinden uzak olan bu sektörde bilginiz birikimiz ve kabiliyetinizle lazim gerekli kisiler oldugunuzu dusunenlerdenim.

Sizlerden ricam, buraya yansittiginiz dan anladigim, sakin kafayla diyalog kurup bu konuyu aranizda kapatmaniz. Zira ben ve diger bir cok katilimci bir sekilde farkindasiniz yada degilsiniz bu olaya dahil olarak sizleri bir sekilde yipratacaktir.

Gorunen o ki geri donulmeyecek bir durum soz konusu degil. Olayi dahada buyutmemek gerekir kanisindayim.

Farkindayim iki tarafta yillarin emegi firma isimleri korumak zorunda ve olay diger kisilere sarktigi ( site sahipleri ve kullanicilar) icin itibar ve hak aramakta. Amma velakin konuyu tatliya baglamadiginiz surece sizler adina daha yorucu ve yipratici olabilir. İki tarafin tatliya baglayip konunun kilitlemesinde hem fikir olmasini temenni ediyorum.

 
Alt 13 Aralık 2022, 17:38   #20
Standart

Alıntı:
ExCaLuBuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar konuyu çok detaylı kendi şahsi goruslerimle uzun uzun burada yorumlaya bilirim. Lakin idda sahibi kisi ve firmasi da isnat edilen sahis ve firmasida bu piyasaya lazim is bilen ehil kisiler ve firmalarsiniz.

Karsilikli ticari iliskeler icerisinde bulunacak kadar diyalog ve arkadaslik kurabilmis , ama bazi hatalar ama bazi yanlis anlasmalardan dolayi ters dusmussunuz.

Ben iki tarafinda zaten eski popüleritesinden uzak olan bu sektörde bilginiz birikimiz ve kabiliyetinizle lazim gerekli kisiler oldugunuzu dusunenlerdenim.

Sizlerden ricam, buraya yansittiginiz dan anladigim, sakin kafayla diyalog kurup bu konuyu aranizda kapatmaniz. Zira ben ve diger bir cok katilimci bir sekilde farkindasiniz yada degilsiniz bu olaya dahil olarak sizleri bir sekilde yipratacaktir.

Gorunen o ki geri donulmeyecek bir durum soz konusu degil. Olayi dahada buyutmemek gerekir kanisindayim.

Farkindayim iki tarafta yillarin emegi firma isimleri korumak zorunda ve olay diger kisilere sarktigi ( site sahipleri ve kullanicilar) icin itibar ve hak aramakta. Amma velakin konuyu tatliya baglamadiginiz surece sizler adina daha yorucu ve yipratici olabilir. İki tarafin tatliya baglayip konunun kilitlemesinde hem fikir olmasini temenni ediyorum.
Yapilicak sey cok basit sunucu olarak bizi sokduklari durumdan oturu o resimleri kaldirip tekzip mesaji yayinlamalari gerekiyor
iDDIA ETTIGI GIBI hak ihlali hirsizlik varsa qbilisimle mahkeme salonlarinda hesaplasmasidir
Bizene abi bize mal nasi satilmis sekershelde indirimim var ben aliyorum denmis bende odemisim parayi
el ele verip butun sistemlerini ortak yapip bize yaparken iyiydi simdi hasim oldular altta kalanin cani ciksin mantigi :)

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:38.