IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2022, 14:56   #1
Standart Sizce Hayvan Hakları Konusunda Ülkemizde İyileştirilmesi Gerekenler Nedir?

Sizce Hayvan Hakları Konusunda Ülkemizde İyileştirilmesi Gerekenler Nedir?

Belki de şu an dünyamızda yaşayan en masum varlıklardan bir tanesi hayvanlardır. Doğalarına özgü bir yaşayış tarzı ve zekaları olsa da fikir ve düşünceden yoksun olmaları onları kendilerini bazı açılardan korunmasız kılmaktadır. Oysa ki çoğu bir kap yemeğe ve bir baş okşanmasına ömrünü feda edebilecek yüce gönüllülüktedir.

Vahşi tabiatları tabii ki vardır, ancak bu yetiştiricilerinin ve çevrelerindeki insanların güdülemesiyle oluşmaktadır. Ya aç bırakılmaktadırlar ya da çeşitli yollarla ölüme terk edilmekte...

Oysa onların bir canlı olduğunu çoğu zaman unutmaktayız ve hepsinin birer yaradılış nedeni var, tıpkı bizler gibi... Özellikle de insanların merhametini ölçmekte bizlere çok fazla yardımcı olmaktadırlar. Ufacık bir iyiliği kırk yıl unutmayan, insan faktörü işin içine girmedikçe kolay kolay zararı dokunmayan bu canlıların çoğu devletlerde ne yazık ki yeterince ses getirmeyen bir yasal dayanağı var.

Yerel yönetimler ve bizzat merkezi hükümetler konu hakkında bazı yasalar çıkarmaya çalışıyor olsalar da yine insan faktörleri; doğru olan bir şeyi bile bozmakta, çıkarsal amaçlarla hareket etmekte ve yapacağı şeyi yapmak için illa ki bir açık kapı bulmaktadır.

İyi niyetli, bu anlamda gerçekten gönüllü hayvanseverler olsa dahi onlar da ne yazık ki çıkar amaçlı gruplara karşı çok fazla baskın gelememektedir.

Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Tek sorun insanlarda mıdır, yoksa hükümetler de konunun yeterince üstüne düşmemekte midir? Sizin elinizde bir şansınız olsaydı bugün hayvan hakları anlamında ne gibi yasalar çıkarmak isterdiniz?

Buyurun yorumlara...
 
Alt 08 Kasım 2022, 15:05   #2
Standart

Hayyvanları elbette korumalıyız gözetmeliyiz fakat son zamanlarda başı boş hayvanların insanlara saldırmasını göz önünde bulundurarak, her önüne gelenin hayvan sahiplenmesi önüne gecilmelidir.
Dişiler kısırlaştırılmalı.
Bizim sitede var bir dişi köpek yılda nerdeyse 3 defa yavruluyor.Yavrular orda burda bakımsız sokak köpeği olarak karşımıza çıkıyorlar.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:36.