IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Anketimiz: Dış Görünüşün Daha İyi Olması İçin Her Şey Mübah mı?
evet 0 0%
hayır 0 0%
Katılımcı sayısı: 0. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2022, 14:47   #1
Standart Dış Görünüşün Daha İyi Olması İçin Her Şey Mübah mı?

Dış Görünüşün Daha İyi Olması İçin Her Şey Mübah mı?

Fiziksel güzellik belki de şu an insan ilişkilerimizde en öncelikli referansımız. Ya da öyle olduğunu sanıyoruz. Kime ve neye göre güzel sorusunu şimdilik bir köşeye bırakırsak insanlarla bir araya geldiğimizde özelliklede ilk intibaımızı etkileyen en önemli etken fiziksel görünümdür.

Üstelik sosyal medyada, her şeyin en iyisi, en güzeli dolu renkli paylaşımlarla hayatlarını cilalayan insanların bu mecralarda kullandıkları filtre sayısının belki de haddi hesabı yoktur. Temelinde özgüven eksikliğini barındıran bu filtreler mi suçlu yoksa algılarımıza, sürekli bir şeyleri eleştirerek belli bir kalıp yerleştiren diğer insanlar mı?

Bugün ben dış güzelliğe değil iç güzelliğe bakıyorum diyen 10 kişiden 9’u ne yazık ki bu konuda ya samimi değil ya da farkında olmadıkları bir durum içerisindeler. Oysa ki çocuğundan yaşlısına kadar dış görünüş bizim hareketlerimizi ister istemez, olumlu ya da olumsuz etkiliyor.

Ancak bu demektir mi ki; filtrelere sığınalım, ya da güzel görüneceğiz diye sağlığımıza uzun vadede zarar veren yanlış uygulamalar da bulunalım? Tabii ki sağlıklı beslenmeye ve vücuda yararlı diğer şeylere hayır demeyelim ama bunun için tetikleyici olan elalem ne der, şu beni beğenir mi gibi sözler mi olmalı?

Özellikle de sosyal medyada olmadığımız birisi gibi görünmenin karakterimize ve ruhumuza nasıl etkileri olacağını şöyle bir tartmadan geçmeyelim mi? Görüntümüzde beğenmediğimiz birkaç unsuru değiştireceğiz derken ruhumuzdan ve karakterimizden ne kadar eksilttiğimizin farkında mıyız?

Peki, sizin bu güzel görünme çılgınlığı hakkında düşünceleriniz nedir?
 
Alt 08 Kasım 2022, 14:49   #2
Standart

Ben önce dış Sonra iç görünüme önem veriyorum.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:22.