IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Helper Röportaj Help dünyasından kişiler ile yapılan röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

70Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2021, 23:55   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Sohbet.NET #Help Founderi Sensei ile olan Röportajımız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İlk başta desteğini esirgemeyen : Görsel için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Sorularda @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ya çok teşekkürler. Ve tabi ki kadim dostum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşime bu teklifimi geri çevirmediği için.

<SLyther> Merhaba Sensei nasilsiniz?

<Sensei> Merhaba SLyther, tesekkür ederim sizi sormali?


<SLyther> Çok şükür iyim teşekkürler

<Sensei> Daim olsun.


<SLyther> Öncelikle Röportaj teklifimizi kabul ettiginiz icin IRCrehberi.net adina tesekkür ederim.ilk olarak sizi tanimayanlar icin biraz kendinizden bahseder misiniz bize?

<Sensei> Ben tesekkür ederim teklifiniz icin.

<Sensei> İsmim Cenk Genç, 36 yasindayim ve Istanbulda ikamet ediyorum.

<SLyther> IRCd ile tanismaniz nasil oldu? Kac senedir bu ortamdasiniz? Ara vermistiniz duydugum kadariyla, o aradan sonra nasil geri dönmeye karar verdiniz?Ara vermeye nasil karar vermistiniz? Sebep neydi?

<Sensei> Asil meslegim, Isitma ve Sogutma Sistem Mühendisiyim. Uzun süredir farkli sektörlerde calistim ama, son 3 senedir artik kendi meslegimle calisma hayatima devam ediyorum.

<Sensei> İlk tanismam 99 döneminde teklandi ve o süreden beride irc hayatim devam ediyor. Evet 2015 yilinda ara verdim, kisa süreli olarak aralikli olarak girip ciktim ama kalici olarak gelme fikrinde degildim.

<Sensei> Ara verme söyleydi, acikcasi is hayati biraz agir basti ve fazlada irce giricek vaktim yoktu. Özel bir sebebi yoktur. Keyfi olarak biraktim :)

<SLyther> Şuan IRC’in popülerligini devralan sosyal medya var bildigimiz üzere. neden hala IRC’e ilgi duyuyo insanlar sizce?

<Sensei> Aslinda bu soruya söyle cevap vereyim. Sosyal medya gündelik hayatimizda çogu insanin vazgecemedi bir tutku hale geldi.


<Sensei> Lakin IRC ise, ayri bir tutku olarak düsünüyorum. Bundan 10 sene evvelde sosyal medya popülerdi irc gibi. Zaman gectikce insanlar fotograf çekip paylasmaya daha çok önem verdiler.

<Sensei> Ben mesela sosyal medyayi cogu insan gibi yogun kullanan biri degilim ama irc'nin verdigi keyif cok farkli cok baska.

<Sensei> Ne bilim, insan vazgecemiyor buradan.

<SLyther> Hangi Sunucularda bulundunuz ve hangi departmanlarda Görev aldiniz?

<Sensei> Benim bulundugum tek departman Help Kanallari oldu. Kendimi mutlu hissettigim ve keyif aldigim tek departmandir.


<Sensei> Kisa süreli farkli bir nickle teklanda görev aldim. Undernet, RekorNet, mIRCTurk, Zurna.Net, Sohbet.Net, Kelebek.Org, Sohbet-Muhabbet , trsohbet ( uzantisini hatirlamiyorum tam )

<Sensei> Son olarak tekrardan Sohbet.Net'e geri döndüm. Daveti kirmadik :)

<SLyther> Peki Sensei için küçük sunucularda kısıtlı bir ortamda bulunmak mı yoksa büyük sunucularda keyifli bir ortamda takılmak mı daha cazip?

<Sensei> Acik konusman gerekirse, ben ortam icin takilmiyorum.

<Sensei> Yillardir, oldum olasi kanal genellerinde muhabbet etmeyi seven biri olmadim. Global kanallar da duran biri olmadim diyebiliriz.

<Sensei> Benim gözümde küçük büyük farketmez, " Adalet " 'in oldugu her sunucu cazip gelmektedir.

<SLyther> Suan bildigimiz üzere Help Founderisiniz. Görevinizden bahseder misiniz bize biraz ? Help departmanina ekip arkadasi secerken nelere dikkat ediyosunuz Sensei ?

<Sensei> Ben departmana help kanallari sorumlusu getirildim öncelikle. Ama burada sadece benim degil diger arkadaslarinda ortak görevi olarak adlandiriyorum.


<Sensei> Cünkü bir departmani ayakta tutan founder ve ona verilen görev degil, departmandaki herkes bu zincirin bir parcasidir.

<Sensei> Ortak ve mantikli kararlar dogrultusunda departmanin gelecegini yön verir.

<Sensei> Founder benim gözümde sadece bir sifattir, diger arkadaslardan hicbir farkim yok. Yönetim tarafindan founder secildigim icin o prefixte durmakla mükellefim.

<Sensei> Lakin "HELP Founder " degil, her zaman HELP Ekibi olarak düsünürüm.

<SLyther> Help departmanina ekip arkadasi secerken nelere dikkat ediyor ve etmelidir ?


<Sensei> En basta karakter sahibi kisileri tercih ederim. Bilgi nedir ki ? Egitim nedir ki ? Bunlari kolaylikla ögretebilirsin. Ama karakteri, yöneticilik vasfini, dogru ilkelere inanmayi insana asilayamazsiniz.

<Sensei> Bu yüzden calistigim kisiler karakter sahibidir. Dostluga arkadasliga önem veren, yetkiyi önemsemeyen kisilerdir.

<Sensei> Cünkü dostluk her zaman baki kalir.

<SLyther> Sensei'nin help adına gerçekleştirdiğin veya gerçekleştirmek isteyip hayata geçiremediğin bir proje oldu mu?

<Sensei> Valla istedigim cok sey olmadi, genelde hayata gecirdik.

Hatirlayamadim illa ki proje vardir, pek hatirlamiyorum ama su anda :)

<SLyther> IRC’de deneyimli biri olarak, yeni acilan IRC sunuculari hakkinda ki düsüncelerinizi ve önerilerinizi paylasir misiniz bizimle?

<Sensei> Heh bana bu sorularla gel Fatih.
<Sensei> :)


<SLyther>

<Sensei> Burayida ekle

<Sensei> Simdi yeni acilan sunucularda dikkat edilmesi gereken tek 1 nokta var. " Web Departmani "


<Sensei> Sen içeriye 20 arkadasinida doldursan, webe yatirim yapmiyorsan eger, o ödedigin shell parasini benim gözümde çöpe atarsin.

<Sensei> Tabi 20 arkadas kendi aramizda takilalim diyorsaniz ayri mesela.

<Sensei> Ama büyüme cabasinda olan bir sunucu mutlaka webe bütçe ayirmalidir. öyle aylik 300*500 TL de degil tabi ki. En az 2K bütçe sarttir.

<Sensei> Yoksa büyükler ligine hicbir zaman giremezler.

<SLyther> Help'te olmazsa olmaz denilen kurallar var mi? Yönetim ve işleyiş tarzi nasil olmali ? Ve iyi bi Helper olmak için gerekli olan nedir ? Neye göre seçilir?

<Sensei> Benim gözümde " Helper " karakter sahibi olmadir. En dikkat ettigim kural budur.


<Sensei> Yönetim kismina gelirsek, "hocam,ögretmenim" ast/üst mantigina pek sevmem.

<Sensei> Hepimiz " Hobi " icin help departmaninda görev aliyoruz. Baskasi üzerine ego kasmak, sen bana hocam diyeceksin laflari acikcasi komik geliyor. Bu benim sahsi düsüncem. Burasi askeriye degil ki insanlardan seni üstün kilan nedir ki ? HelpManager hostumu ? Oper/Admin olman mi ?

<Sensei> Hicbiri..

<Sensei> Hepimiz ortak bir paydayi yerine getirmek icin buradayiz. Bunu yerine saygi ve sevgi cercevesinde getirmek benim gayemdir.

<Sensei> Yönetmek nedir? Maas mi veriyorsun ki yönetesin o insani. Ben yillarca help kanallarinda su mantigi uyguladim ve bundan sonrada uygulayacak. Bana göre yönetmek degil , " yön vermek dogruya sevk etmektir "

<Sensei> Karsindaki insandan daha iyi oldugun noktalar vardir ama unutmayalim ki onunda senden üstün oldugu noktalar olabilir. Iste burada " yön vermek dogruya sevk etmektir " bu sözümü daha iyi anlamissinizdir. Birbirimizi yönlendirelim ve daha güclü, daha saglikli, temeli saglam ve sarsilmaz bir help departmani kurabiliriz. Bu sadece help degil tabi, sunucu yönetimine kadarda böyle olabilir.

<Sensei> En iyi helper, saygili karakter sahibi ve arastirmaci olandir. Ben helperimi bu sekilde secerim. Isterse cok iyi komut bilgisine sahip olsun, ama gidipte bir global kanalda küfür ediyorsa benim gözümde helper degildir.

<Sensei> Gündelik hayatimizda karsimiza cikan kisilere nasil saygi gösteriyorsak, burda da insanlara karsi o saygiyi göstermek zorundayiz.

<Sensei> Bunu basarabilen kisileri ben " Helper " olarak adlandirir ve departmanda onlarinda olmasini isterim.

<SLyther> Sensei'nin IRC hayatının dışında nasıl biridi ? Neler yaparak vakit geçirmeyi sever ? Hobileri nelerdir ?

<Sensei> İRC hayati disinda aslinda bi kac ay evveline kadar çok aktif bir sosyal hayatim vardi. Hayatimda evlilik karari aldigim ve nisanlandigim bir kadin vardi. Ve is disinda vaktimizin cogunu beraber geciriyorduk. Kasim sonu itibariyle yollarimizi ayirdik.

<Sensei> Son bir kac aydir sosyal hayatimi ev hayatina adapte ettim diyebilir. Disari cikma gezme tozma gibi faaliyetleri zaten pandemiden dolayi yapamiyoruz. Agirlikli evde oldukca, yabanci dizidir, kitap okumaktadir gibi faaliyetler ile vaktimi geciriyorum.

<Sensei> Ev kusu olduk artik :) Gürültüyüde kafam kaldirmiyor, sakin sessiz ve huzurlu oluyorum bu sekilde.

<Sensei> Hobilere gelicek olursak, doga sporlari ve tarihi yerleri gezmeyi cok severim. Aktif olarakta bunlari yaparim. Pandemi yüzünden eve kapanik kaldik. Ev/is arasinda gidip geliyorum artik.


<SLyther> Son olarak IRCrehberi.net hakkinda düsüncelerinizi alabilir miyim?

<Sensei> İRCRehberi ailesine tesekkür ederim. Umarim basarilariniz daim olur..

<SLyther> Son olarak Sensei
<SLyther> Yıllardır belki de yüzyüze görüşmesekte
<SLyther> Kardeş , dost bildiğim sırdaşım kardeşimsin
<SLyther> Allah her zaman gönlünce versin
<SLyther> Seviliyorsun kardeşim.


<Sensei> Sende benim icin öylesin Fatih. Sevdigim sinirli sayida insanlardan birisin.

 
Alt 20 Mart 2021, 23:56   #2
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

başarılarınızın devamını dilerim, #helper'lik daha güzel sözlerle ifade edilemezdi.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 20 Mart 2021, 23:59   #3
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılı bir röportaj olmuş,herkesin emeğine sağlık.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim,İRC da düzen kadar hoşgörü de önemli.

________________

We are all brought forth out of darkness
Into this world, through blood and through pain
And deep in our bones, the old songs are waking
So sing them with voices of thunder and rain
 
Alt 21 Mart 2021, 00:03   #4
www.BizdeSohbet.Com
ErginN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güzel bir röportaj emeğine sağlık

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarınızın devamını dilerim

________________

(...)
 
Alt 21 Mart 2021, 00:21   #5
Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
başarılarınızın devamını dilerim, #helper'lik daha güzel sözlerle ifade edilemezdi.
Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılı bir röportaj olmuş,herkesin emeğine sağlık.
. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim,İRC da düzen kadar hoşgörü de önemli.
Alıntı:
Ergin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güzel bir röportaj emeğine sağlık

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarınızın devamını dilerim
Teşekkürler arkadaşlar.

________________

Sad but true..
 
Alt 21 Mart 2021, 02:10   #6
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hayatınız da başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 21 Mart 2021, 02:44   #7
Standart

emeginize saglik guzel bir reportaj olmus
ayrica @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] basarilar dilerim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Mart 2021, 04:30   #8
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] keyifle okudum.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] help hakkındaki düşüncelerinizi çok güzel ifade etmişsiniz, başarılarınızın devamını dilerim.

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 21 Mart 2021, 08:58   #9
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Öncelikle bu keyifli röportaj için, hepinizin emeğinize sağlık. Ayrıca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş, sizi yakından tanımış olduk başarılarınız daim olsun.

________________

~ E & B ~
 
Alt 21 Mart 2021, 09:05   #10
Standart

Çok keyifli bir röportaj olmuş @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarınızın devamını dilerim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26.