IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Helper Röportaj Help dünyasından kişiler ile yapılan röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

103Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Mart 2022, 14:06   #1
Standart Help Duayeni Kursad İle Röportajımız

Help Duayeni Kursad İle Röportajımız

* * *

ZeyNa : Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için teşekkür ederim. Nasılsın?

Kursad : Merhaba ZeyNa, rica ederim. Sizin bu değerli teklifiniz için ben teşekkür ederim.
İyiyim şu sıralar biraz dönemsel grip atlatıyorum ama yinede keyifli sen nasılsın?

ZeyNa : Teşekkür ederim, çok şükür iyiyim. Çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin. Umarım ki tez zamanda atlatırsın.

Kursad : Teşekkürler, yoğun gıda ve ilaç takviyesiyle düzelecek inşallah.

ZeyNa : İnşAllah diyelim, seni bi an önce toparlanmış olarak görmek isteriz. Kursad seni tanımayanlar için bize biraz kendinden bahseder misin? Kimdir Kursad, ne iş yapar? Nelerden hoşlanır?

Kursad : Aslen Ankara'lı bi ailenin en küçük çocuğuyum. Antalya da ikamet ediyorum. Turizmciyim, Akdeniz bölgesinde bi hotelde yöneticilik yapıyorum. Aşçıyım, uzun yıllardır gastronomi sektöründeyim. Gastronomik alanlarda araştırmalar yapmayı çok severim, özellikle standartları yüksek restaurantların hikayeleri ve menüleri çok ilgimi çeker. Her TÜRK genci gibi bende bi futbol severim, iyi bir BEŞİKTAŞ'lıyım. Turizmcilerin çok fazla bi eğlence ve hobi imkanları yoktur. Olanda bu kadar işte.

ZeyNa : Seni tanıdığımıza memnun olduk Kursad. Güzel bir mesleğin var. Mutfak çok eğlencelidir zaten, yani ben öyle düşünüyorum. Sende erkeklerin elinin daha lezzetli olduğunu düşünenlerden misin? Merak ettim şu an.

Kursad : Bu çok uzun bir konu bir ara açıklayım, çünkü üzerine yıllarca sayfa sayfa tez yazıldı üniversiteler de net bi sonuç bulunamadı. Ama ben kadınlardan yanayım, çünkü annem çok güzel yemek yapar.

ZeyNa : Sonunda bizim elimizin lezzetini kabul eden birinin çıkması güzel oldu. Üstelik bunu işinin ehli birinden duymak daha hoş. Peki IRC/d ile ne zaman tanıştın Kursad, kaç yıllarıydı nasıl başladı?

Kursad : Ankara'da yaşadığımız dönemler 8-10 yaşlarında bi internet kafe furyası vardı. Ben çok şanslıydım abim ve kuzenimin kendine ait bi internet kafeleri vardı. Abim IRCde aktif bi yöneticiydi. Gel git derken tanıştım. Çok küçüktüm ama çok haylaz güzel dönemlerdi. Öncesinde bir çok mekana gir çık yapıyordum fakat; 2000'de Zurna ile tam anlamında bilinçli bi şekilde aktif olmaya başladım. Tabi bilinçli dediysem yine çok küçüktüm ama çok hevesliydik
Yaşıtlarımız oyun oynarken biz IRC köşelerinde bi yer edinme merakındaydık kısacası

ZeyNa : Şu an yazdıklarında kendimi gördüm diyebilirim. Bende çok küçük yaşlarda, IRC ile dayım sayesinde tanışmıştım. Ders çalışman gerektiği zaman sende sunucudan zline yiyor muydun? Ben bu konudan oldukça muzdariptim

Kursad : Okulda çok sorun yaşıyordum, özellikle print ettiğimiz Help komutlarını öğretmenler yakalıyor çözmeye çalışıyor üzerine bi ton azar işitiyorduk

ZeyNa : Ahahhaha bende bi keresinde komutları deftere yazdığım için biyoloji hocasından fırça yemiştim her şeye rağmen güzel günlerdi.
Sanırım bizim maceralarımız bitmez, ben hemen yeni soruya geçeyim. IRC'de aldığın sorumluluklar her zaman help'e yönelik miydi? Başka branşlar da var mı?

Kursad : Ben ilk Help departmanlarında görev almaya başladım. Çok şaşırtıcıdır ki; 5-6 sene öncesine kadar hiç bir Sohbet kanalında bulunmazdım. Son 5-6 sene öncesine kadar evet, Help departmanları ve dolayınca yöneticilik yaptım. Her helper gibi bende bu süreçlerde bi kaç defa yeni bi server açma potansiyeli yaşadım. Çok kötü değillerdi ama yinede hep Help departmanlarına dönüş yaptım. Sonrasında bi global sunucuda kanallar sorumlusu olarak görev aldım, yine bi global sunucuda Güvenlik departmanına bakmıştım.Sonrasında bi kaç arkadaş mekan açtık, kapattık falan. Ama genel olarak Help evet.

ZeyNa : Açtığın mekanda bi süre görev almıştım hatırlıyorum. Hatta beni bir ara Help founder'da yapmıştın. Bende bi ışık var mıydı sence? Yoksa dolu görünsün yeter gibisinden mi bana geldin şu an bunu merak ettim

Kursad : Biz TRTalk da keyif aldığımız arkadaşlarla çalışıyorduk dolasıyla sende bu arkadaşlardan biriydin. Ki ben bayanların Help üzerinde daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Daha kibar ve daha hakim oluyorsunuz. Belki daha disiplinli ve daha çözümleyici. Yardım departmanı bana göre IRCdaemon servislerinde en yetkin ve en değerli departmandır. Sende döneminde bizim değer verdiğimiz bi yöneticiydin, buradan da sana teşekkür edeyim, ben çok keyif almıştım seninle çalışmaktan.

ZeyNa : Teşekkür ederim düşüncelerin için, benim içinde oldukça keyifli bir dönemdi. Kısa bir dönemde olsa aranızda olmak güzeldi. Peki dedin ki, ne görev alırsam alayım her seferinde help'e dönüş yaptım. Help'e yönelmeni sağlayan etmenler nelerdi? Neden Help founder olmayı tercih ettin mesela?

Kursad : Bizim ilk girdiğimiz dönemlerde IRCde gerçekten çok saygındı Helper arkadaşlar. Help founderleri cidden bi iş yapıyordu yani, emek veriyordu. Ben hiç maddi bir kaynak olarak düşünmedim IRCyi tamamen bi hobiydi benim için ve bu Help departmanında beni çeken şeylerden bir tanesi hiyerarşik bi düzende olmasıydı. Hep sevmişimdir düzen ve hiyerarşik sistemleri, bunu çalıştığım işletmem içinde çok hassas ve titiz olduğum bi konu olarak değerlendiriyorum. Ki help cidden bi delilik, bi ton kelime, bi ton komut ve bir sürü insan ile aynı sistemde bir işi götürebilmek bence keyifli.
Ki iyi olduğun bi konuda ilerlemen her zaman başarı getirir. Hep bi motto üzerinden ilerlemiştim IRCde bütün herşey karşılıksız olucak demiştim kendi açımdan bu benim için bi fırsattı aslında Helper olmak karşılıksız bi yardım vermek. Bu yüzden hep helper departmanlarında tanınan biri oldum, mutluyum.

ZeyNa : Senin de söylediğin gibi eskiden çok saygın bir departmandı Help. Aslında yine öyle ama belki de eskisi gibi hevesli helper yok. Zamanında karşılıksız yardım etmek demekken artık her şey maddiyata döküldü. Yöneticilik / departman satışı başladı. Senin bu konudaki düşüncelerin neler? Bu durum seni rahatsız ediyor mu?

Kursad : IRC/d hep bi ticari mekanizmaydı aslında, hatta yıllar önce ünlü sanatçılar yada komedyenler sahne tarihi veriyor yada konserlerine davet ediyordu. Bu süreç alında bir çok şeyin habercisiydi ve uzun bir süre önce insanlar IRC üzerinden para kazanabileceğini kavradı ve kartlar tekrardan dağıtıldı. Cidden emek veren ve ilerleyen bir çok sunucu satış departmanı açtı öncelikle ufak tefek yetkiler sattılar, aslında bu yavaş yavaş oldu. Sonrasında iyice ticarethane mantığına geldi iş, artık herkes IRC üzerinden para kazanmanın planlarını yapmaya başladı. Bundan bi 10 sene önce Help departmanını parayla satan bi sunucu çok büyük tepkiler alırdı. Ee mühür kimdeyse süleyman O olur yavaş yavaş aslında Satış bütün departmanlara sıçradı derken Help departmanları da satışa çıkmış evet duyuyoruz. Içeride görev alan Helpere maddi olarak bi yardım sağlanıyor olsa aslında ben Help departmanına bi fiyat belirlemeye karşı değilim. Ama içerde helper bedava emek verecek. Hocası öğrencisi ayrı ayrı emek verecek. Sen HelpFounder olacaksın parayı vereceksin departmanı alacaksın?
Ama yinede düzen bu böyle gidecek, buna kimsede ses çıkarmayacak. Bir çok sunucu artık Help departmanlarını kapatıyor. Bunlar daha acı şeyler ama arz talep meselesi tabi hak veriyorum.

ZeyNa : Söylediklerinde oldukça haklısın. Sadece Help değil bi çok departman, en basitinden #Sohbet founderlığı bile ücretli artık. Parayı veren düdüğü çalıyor diyebiliriz kısacası. Help departmanları kapanıyor diyorsun. Help bitiyor mu sence? Bu tarz söylemler çok fazla artık. Sende katılıyor musun buna?

Kursad : Help artık IRCOp olabilmek için bi sınav süreci gibi oldu bi çok sunucuda. Oysa ki IRCOp? Co admin? Server admin? bunlar Helperliğin yanından bile geçemezdi. Help bitmez çünkü bak biz hala Help üzerine konuşabiliyoruz. Yakın zamandan bi departman yönettin, bir etkileşim oldu illa ki. Bu etkileşim IRC oldukça devam edecektir. Hakkıyla Help departman yöneten ve yönetilen sunucular var haklarını yemiş oluruz eğer bitti dersek. Help artık sadece bi güncelleme istiyor. Belki mobil kullanıcıya yönelik bi atılım yaparsa yükseliş görecektir. Hatta gün içerisinde bi olay yaşadım; IRCRehberi.Net mesela Forum üzerinden yardım ve destek vermek için bir sunucu kurdu ve sadece Forum üzerinden yardım veriyor. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile denk geldik uzun zaman sonra, mesela Hakan abi bi Helper'di aslında orada aktif yardım veriyor sonuçta. Help bu tür dallara yayılırsa tekrar bi yükseliş yaşayacaktır.

ZeyNa : Dediğin gibi bir güncelleme, yeni bir proje gelecek olursa yeniden ayağa kalkabilir yani. Umarım o yükseliş gerçekleşir. IRC bitiyor diyorlar zaman zaman ama bizler hala bitmediğini savunuyoruz. Help de onun gibi, her zaman varolacak. Peki senin Help departmanı daha aktif tutmak için düşündüğün yeni projeler var mı?

Kursad : IRC üzerinde Help departmanlarında en çok projede bulunan biri olarak uzun zamandır üzerinde çalıştığım bi proje yok açıkçası . Çok ürettik ama yeterli değerleri görmeyince bizde artık bıraktık. Sanırım bunlara ayıracak vaktim de yok artık.

ZeyNa : Yeterli değeri görmemene üzüldüm, umarım bi gün değerin anlaşılır. Sende hevesli bir şekilde geri dönersin sahalara. Sen yine de vazgeçme bu sevdadan. Help senin için çok başka bunu biliyorum. Peki Kursad, helper olmak isteyenlere ne gibi tavsiyeler verirsin? Önerilerin neler?

Kursad : IRC üzerinde bir departman da olacaksanız bu kesinlikle Help departmanı olmalı. Eğer benim gibi sizde içerisinde bulunduğunuz bi eylem de körü körüne girip çıkmak istemiyorsanız, yaptığınız işte oldukça bilgili olmak ve insanlara karşılıksız yardım vermeyi seviyorsanız günlük hayatınızda Help departmanını seçmelisiniz. Cidden güzel bi stres atma formülüdür. Sürekli bi eğitim prosedürü eğitim al ve soru çöz, yarış katıl derken eğlencelidir. Helperler her zaman bilinçlidir ve insanlar içerisinde şu dönemde bile bi saygın olursunuz. Çünkü emek verdiğiniz bir iş sizi her zaman yetkin kılar..

ZeyNa : Bazen eğitimlere denk geliyorum gerçekten soru - cevap - yarış oldukça eğlenceli görünüyor. Umarım ki help departmanına gönül verenlerin sayısı günden güne artar.Peki yukarı da demiştin ki, hala hakkıyla Help departmanı yönetenler var. Bunlardan başarılı bulduğun 3 isim sormak istiyorum sana.

Kursad : @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Ekibi Soyle.Net'te güzel işler yapıyor.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Sercan Zurna.Net'te güzel işler yapıyor
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve ekibi BizimMekan'da güzel işler yapıyor.

ZeyNa : Saydığın isimlerden bir tek Kenan hocayı biliyorum ama eminim ki diğerleri de çok başarılıdırlar. Hepsine burdan selamlar olsun, başarılar dileyelim. Umarım ki bu röportajı onlarda okuma fırsatı bulurlar.
Kursad senden son olarak IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini almak istiyorum.

Kursad : IRCRehberi.NET üzerinde bulunan kullanıcısından yöneticisine kadar herkese öncelikle teşekkür ediyorum. IRCRehberi bence doğru zamanda doğru yerde oldu. Doğru zamanı kolladı ve iki senedir aktif yayın hayatını devam ettiriyor. IRCRehberi aslında IRC'de bulunan mükemmel bi açığı gördü. Yıllardır forumlar tekelleşmişti sadece belirli kitlede kullanıcısı olan sunuculara yoğunluk gösteriyor ve o koldan ilerliyordu. IRCRehberi bunun tam tersini yaptı bence başarıyı getiren oydu. Midi ve mini diye tabir ettiğimiz sunucuların üzerine gitti. Onları gündeme aldı onlarla harmanlandı. Ki görüyoruz ki şüphesiz başarıyı yakalamış. İyi bi ekip tanıdık simalar çok fazla, tarafsız ve bu düzende kendini geliştire geliştire gitmeniz ümidiyle. Çizginizi bozmadığınız sürece her zaman başarılı olacaksınız. İnanıyorum.

ZeyNa : Çok teşekkür ederiz güzel düşüncelerinden dolayı. Böyle sözler duymak gerçekten çok mutlu ediyor bizi. Farklı olduğumuzu hissettirebiliyorsak ne mutlu bize. Bu noktaya gelmemizde sizlerin de desteği oldukça büyük.Sevgili Kursad benim için oldukça keyifli bir röportaj oldu. Çok eğlendim bazı noktalar da, ayırdığın zaman ve samimi cevaplar için ayrıca teşekkür ederim bir kez daha. Sana hayatında ve Help departmanında başarılar diliyorum. Sevgilerle..

Kursad : Bende sana güzel vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim. Biraz aksaklıklar da olsa yapabildik bu röportajı, başardık. Çok keyif aldım, emeğine sağlık.
 
Alt 01 Mart 2022, 14:09   #2
Standart

Çok güzel akıcı bir röportaj olmuş keyifle okudum emeğinize sağlık başarılar diliyorum

 
Alt 01 Mart 2022, 14:14   #3
Kro
Kro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Valla eskileri anımsadım sizler kadar eski olmasam da bende 2008 den beri uğraşıyorum. Önceden İRCop alımların da ve Helper alımlarında mülakat oluyordu, sunucunun önde gelen adamları sana anlık sorular soruyor ve kısa süre içerisin de yanıt vermeni bekliyorlardı. Komutları ezberlemen gerekiyordu. Bazı kullanıcıları sunucu üzerinde sen olduğun sırada sorunlar çıkarıyorlardı, kullanıcıya yaklaşımını ve seçtiğin kelimeleri, kullandığın cümleleri takip ediyorlardı. Çok güzel günlerdi.

Keyifli bir sohbet olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sana da başarılı bir yaşam diliyorum..

 
Alt 01 Mart 2022, 14:15   #4
Hayat Çok Kısa
Sihirbaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 01 Mart 2022, 14:21   #5
소망
Chelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Güzel Röportaj olmuş.

Uzun yıllar A'dan Z'ye her yerde her mevkide büyük hizmetler verdim. Yani gençlerin önünü açmadığımız sürece biz nereye kadar. Halen Yarı aktif olarak buradan Fayda sağlamaya çalışıyorum. Ufak ta olsa eskiler biraz daha tecrübeli bazı konularda. O yüzden yeniler bu işi devam ettirsin diye bakıyorum ben.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Senin de ellerine sağlık.

________________

Some souls are familiar with each other from before
Because he was him, and I was me.
하칸
친구


 
Alt 01 Mart 2022, 14:22   #6
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Objektif olarak bakipta doğru noktaya basan bir röportaj olmuş. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılarınızın devamını dilerim.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık güzel ve akışı gayet güzel bir röportaj olmuş.

________________

Help Duayeni Kursad İle Röportajımız
 
Alt 01 Mart 2022, 14:31   #7
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kolaylıklar ve başarılar dilerim.

 
Alt 01 Mart 2022, 14:32   #8
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hey Gidi Eski Günler Şimdi Aklına Gelince İnsan Ne Kadar Güzel Dönemlerde Dostluk Arkadaşlık Ediniyor Şimdi İse Bu Söylenenlerden Eser Yok Oldukça Keyif Alarak Okudum. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ustad Başarılarının Devamını Dilerim Güzel Anlam Yüklü Bilgilerde Bulunduğun İçin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Seninde Başarılarının Devamını Dilerim Emeğine Sağlık.

 
Alt 01 Mart 2022, 14:47   #9
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'cım emeğine sağlık canım çok güzel bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar diliyorum :)

________________

 
Alt 01 Mart 2022, 14:49   #10
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

gercekten cok samimi bi röportaj, hem sorulariyla hem cevaplariyla dolu dolu cok keyifli olmus. okurken gülümseten yerler var.
basarilariniz daim olsun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:32.