IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Hayvanlar Alemi (https://www.ircrehberi.net/hayvanlar-alemi/)
-   -   Ak Mukallit (https://www.ircrehberi.net/hayvanlar-alemi/65794-ak-mukallit.html)

ZeyNa 19 Nisan 2021 15:48

Ak Mukallit
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Ak mukallitler çalı ve ağaçlarda yaşayan, ortalarda pek görünmeyen kuşlardır. Bu nedenle seslerini duysak da kendilerini hemen göremeyiz. Bu kuşlar ilkbahar ve yaz aylarında ülkemizin birçok bölgesinde yaygın olarak bulunur. Çevresinde ağaç ya da çalı bulunan dere kenarları, köyler, parklar ve meyve bahçeleri onları görebileceğimiz yerlerden bazılarıdır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ak mukallitler genellikle kum rengi ve gri olur. Bu nedenle ağaçların üzerinde fark edilmeleri çok zordur. Ayrıca diğer mukallitlere ve ötleğenlere çok benzerler. Ak mukallit olduğunu düşündüğünüz bir kuş görürseniz kuyruğunu nasıl hareket ettirdiğine bakın. Ak mukallitler kuyruklarını aşağı indirip kaldırırlar. Onlara çok benzeyen dağ mukallitleriyse kuyruklarını iki yana doğru sallar. Bu iki kuş türünü kuyruk hareketlerinin farklılığı sayesinde birbirinden ayırt edebilirsiniz.


Dişi ve erkek ak mukallitler yuvalarını birlikte yapar. Ancak yumurtaların üzerinde genellikle dişi kuş oturur. Ak mukallitler yaz ziyaretçisidir. Mayıs ayında yuva yapacakları bölgelere gelirler. Ak mukallitler sonbaharda ülkemizde havalar soğumaya başlayınca Afrika’ya göç eder. Beş altı aylarını Afrika’nın orta bölümlerinde geçirirler. İlkbahar geldiğinde tekrar ülkemize geri dönerler.


Reyhan 28 Nisan 2021 14:53

Aynı serçe ;d


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi