IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Hayvanlar Alemi Hayvanlar alemi ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

15Beğeni(ler)
  • 2 Post By Suzi
  • 3 Post By Raina
  • 3 Post By BuKLe
  • 3 Post By Brittle
  • 1 Post By Ruyanur
  • 2 Post By ttecon
  • 1 Post By Suzi


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2024, 14:26   #1
Moderatör
Suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Başıboş köpek düzenlemesi geliyor: Barınağa alınan ve 30 günde sahiplenilmeyenler uyutulacak

Başıboş köpek düzenlemesi geliyor: Barınağa alınan ve 30 günde sahiplenilmeyenler uyutulacak


AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelindi. Teklife göre, sokak hayvanları için İngiltere modeline benzer bir yöntem uygulanacak. Sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak. Bunun için 30 gün beklenecek. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Başıboş köpek düzenlemesi geliyor: Barınağa alınan ve 30 günde sahiplenilmeyenler uyutulacak

AK Parti'nin, başıboş sokak köpekleriyle ilgili hazırladığı kanun teklifinde sona yaklaşıldı. Teklifin hazırlıkları sırasında dünya örnekleri incelendi.

İngiltere’deki düzenlemeye benzer bir teklif hazırlandı. AK Parti kaynakları, teklifte sahipsiz köpeklerin uyutulmasına ilişkin düzenlemenin de olacağını söyledi.

PEKİ SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Her belediye, barınaklarındaki kapasite kadar köpeğin fotoğraflarını çekerek internet sitesinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek.

30 GÜNÜN SONUNDA SAHİPLENİLMEYENLER UYUTULACAK

30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. AK Partili kaynaklar uyutma yöntemi için "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılan bir yöntem olacak" değerlendirmesini yaptı.

Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde devam edecek.

SAHİPLENİLENLERE ÇİP TAKILACAK

Sahiplenilen hayvanlara ise çip takılacak. Sahiplenen kişinin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği takip edilecek.

Sokak hayvanlarıyla ilgili kamuoyundan çok yoğun talep geldiğini anlatan AK Partili kaynaklar bakım, kısırlaştırma, barınak gibi yöntemlerin çözüm olmadığını belirtiyor.

Kaynaklar, mevcut şartlarda sokak köpeklerinin popülasyonundaki artışının önlenemeyeceğine de vurgu yapıyor.

Kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 22 Mayıs 2024, 14:47   #2
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Neden uyutulacak yaşamak her canlının hakkı uyutulmasınlar, kisirlastirilsinlar ..Türleri mi yok edecekler...Doğanın dengesini iyice bozacaklar..Ozaman sokaktaki insanları da uyutmalari gerekecek.. Yanlış bir uygulama bence...

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!
 
Alt 22 Mayıs 2024, 15:15   #3
Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her canlının yaşama hakkı e barınma hakkı vardır barınakları fazlalaştırın ne bileyim illaki çözüm vardır bu nasıl düşünce ne aklım ne kalbim ne duygularım kabul etmiyor .

gerçekten çok trajik ben siyaset konuşmayı sevmiyorum fakat ÜLKECE HER KESİMDEN İNSANA KUCAK AÇILSIN üstüne barınacak yerler tahsis edilsin kendi insanı açken onlar tok gezsin ülkemin sağladığı her imkanlardan faydalansın refah içinde , Nankörce bizlere taciz , canımıza kast etsinler bunları sağlayan ülkem bu canlara mı hedef aldı bir bu Canlarımı sığdıramadın besleyemedin üstelik onlar NANKÖR DEĞL ...bir de UTANMADAN ACISIZ OLACAK diyorlar yazıklar olsun kendi insanlığımdan utanıyorum artık .

 
Alt 22 Mayıs 2024, 15:18   #4
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kararı yumuşatmak için bir ay sahiplendirilme için beklenecek denmiş.. Amaç direk hayvanları katletmek.. Her canlının yaşama hakkı var, başka çözümler bulunmalı..

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 
Alt 22 Mayıs 2024, 15:42   #5
Tel'aran'rhiod
Lews Therin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayvanat bahçelerine bile bütçe ayrılıp bakımları yapılamıyor kaldı ki köpekler için yapmaları çok zor. Milyonları geçmiş. Eskiden kısırlaştırır kontrol ederlerdi onu da yapmıyorlar demek.
Yaşanan bir çok olaydan sonra kimse kusura bakmasın da çocukların insanların canı mı bu mu dersiniz insanların canları tabii.
ABD de bi kadına saldırmışlar, burun kulak, dudak her şeyi yemişler. Mahvolmuş kadın. Psikolojisi de cabası.
Kontrol altına alındıktan sonra çözülür düzgün bir hale sokulur.
Bir an önce yapsınlar..

________________

Ota boka gülen bi insan olmak benim seçimimdi. Yoksa bu hayatta hiçbir şeyin komik olmadığını ben de biliyorum.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Always
 
Alt 22 Mayıs 2024, 17:05   #6
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

biri bana anlatabilir mi insancıl yollarla öldürme politikası nasıl olur?
öldürmenin hangi yolu insancıl olabilir, sen katliam yap , kıyım yap ama bunu yumuşatmak adına en insancıl yolla yap öyle mi ?
Elbette hiç bir insanın canı bu sokak hayvanları yüzünden yanmasın bunu hiç birimiz istemeyiz ama bunun çaresinde onların canına kıyılması olmamalı..
En kolay çözüm hayvanları katletmek yerine devletin uygulayacağı sistemli ve kararlı bir kısırlaştırma çalışması, köpek satışını tamamen durdurmak ve hijyenik barınaklar.

hem insanlar mağdur olmaz hem de hayvancıklar perişan koşullarda sokaklarda hayat mücadelesi vermek zorunda kalmazlar.

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 22 Mayıs 2024, 19:47   #7
Standart

22 yıllık AKP iktidarının utanç vesikalarından biri daha. 22 yıldır bok püsür onca şeye milyarlarca dolar para döken yüce devletimiz, 22 yılda sokak hayvanlarının üremelerini kontrol altına almak, onlara hem toplum hem de kendileri için sağlıklı ve güvenli barınaklar sağlamak şöyle dursun, insanlar sabah işe, okula giderken, çocuğunu parka götürdüklerinde, akşam evine yürürken bile hayvan saldırısına açık olabilecek kadar çığırından çıkana dek seyirci kaldı. Şimdi de buldukları çözüm bu ve milyonlarca vicdansız buna alkış tutuyor.

Bu iş bu raddeye gelene kadar da hayvanları suçlayan, bunun asıl sorumlularına tek bir laf etmeyen beyin ve vicdan yoksunu bir güruhtan başka bir tepki beklenemez tabii ki.

Daha geçen hafta İzmir'de 2 kez köpek saldırısına uğradım, hem de biri Alsancak sahilinde, yüzlerce insanın gözleri önünde. Ama bundan dolayı, o köpeklere nefret ve kin güdecek kadar, onları öldürmek isteyecek kadar beyinsiz ve vicdansız olmadım neyse ki.

Ülkede ciddi bir sokak köpeği sorunu olduğu muhakkak, bunu inkar eden iki yüzlüdür. Lakin bunun müsebbibi o hayvanlar değil, o hayvanların bu kadar kontrolsüzce üremesine seyirci kalan yetkililer ve bunlar yaşanırken, yetkililerden kısırlaştırma, barınak talebinde bulunmak yerine, hayvanlar üredikleri ve saldırdıkları için onları suçlayan beyinsizlerdir. Onlar hayvan, doğalarının gereğini yapıyorlar. Onlar da senin, benim içinde yaşadığımız dünyanın birer parçası ve yaşamak en az bizim kadar hakları.

Madem bizim için tehdit içeren her canlıyı itlaf edeceğiz; e buna neden hırsızlardan, katillerden, tecavüzcülerden, insan tacirlerinden başlamıyoruz? Üstelik bu saydıklarım bu suçları bilinçleriyle işliyorlar, doğalarından dolayı değil.

İşte asıl iki yüzlülük de burda. "Köpekler madem bizim güvenliğimizi tehdit ediyor, onları yok edelim" kafası. E sizin türünüz sizin güvenliğinizi daha çok tehdit ediyor, hayvanların ve doğanın içinden geçiyor, elinin değdiği her şeyi yok ediyor, o zaman bütün insanları itlaf mı edelim?

Bir de şöyle bir çelişki var. Ülkede suç oranı gözle görülür bir şekilde artsa, herkes hükümeti suçlar (suçlar bilinçli işlendiği halde), köpek saldırıları artınca (hayvanlar bilinçsiz olduğu halde) köpekleri suçluyorlar. Bu kadar beyinsiz olmak için tam olarak ne yapıyorlar acaba?

Herkese biraz vicdan, biraz akıl diliyorum. Çok değil, asgari düzeyde bile olsa dünya bütün canlılar için çok daha yaşanılabilir bir yer olur.

 
Alt 22 Mayıs 2024, 22:36   #8
Moderatör
Suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uyutulmak(öldürmek) çözümler arasında bu olmamalıydı kendi beceriksizliklerini bu şekilde kapatılamaz

 
Alt 22 Mayıs 2024, 22:42   #9
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Benide uyutsunlar çalışmaktan 3 gündür uyku uyumuyorum .d

________________

Geleceğini merak eden fallara değil mezarlıklara baksın
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:34.