IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Berru


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Temmuz 2020, 10:43   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yürüme hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Bebeğinizin yürüme süreci hakkında bilmeniz gerekenler...

Bebeğinizin birinci yılı ilklerle doludur; ancak en beklenilen dönüm noktası yürümesidir. İşte size bebeğinizin yürüme süreci hakkında bilmeniz gereken 10 şey...

1. İlk adımlar çok önemlidir.

Bu konuya takıntılı olmasanız da "Yürümeye başladı mı?" sorusunu onlarca kez duymuş olma ihtimaliniz yüksek. Bu önemli olay ne zaman başlayacak? Bebeğiniz ilk adımlarını büyük ihtimalle 9 ila 15. ay arasında atacak.

2. Her çocuk aynı aşamaları takip eder.

Yürüme ile sonuçlanan dönüm noktalarının zaman çizelgesi:

Oturma
: Yaklaşık 6. ay dolaylarında bebeğiniz gövdesindeki kasları dik durabilmek için nasıl kullanması gerektiğini çözer.

Ayağa kalkmak için tutunma
: Bu aşamanın zamanı değişkendir; ama çoğu zaman 10. ayda başlar. Vücut kütlemizin %70'i kalçalardan yukarıdadır. Bu yüzden bacaklar gövdeyi taşıyabilmek için büyük miktarda güce ihtiyaç duyar.

Tutunarak yürüme
: Zaman yine değişkendir; bebeğiniz bunu yapmayı öğrendiğinde odadaki mevcut tüm mobilyaları kullanarak yolunu bulur.

3. Yürümek üzere olduğunu anlayacaksınız.

Yürüme bulmacasının son parçası, bir bacak üzerinde dengede durmaya çalışırken diğer bacağı kaldırabilmeyi öğrenmektir. Geniş çapta duruş biçimi ve iki yana açılmış kollar yeni yürüyenlerin karakteristik özellikleridir. Bebeğiniz ayakta durabilmek için birçok adalesini kasmak zorundadır. Ancak yürümek için nihayetinde kalçasını ve dizlerini biraz rahat bırakması gerekmektedir. 1 yaşlarındakiler hızlı öğrenirler; bacaklarını gevşetmeyi öğrenmesi ve evin içinde koşturmaya başlaması çok uzun sürmeyecektir.

4. Ebeveynlerin süreci hızlandırabilmek adına yapabilecekleri az şey var.

Ya parktaki tüm çocuklar iki ayaklarının üzerinde duruyorlar ve sizin bebeğiniz hala yerde takılmakta hiçbir sakınca görmüyorsa? Bebeğiniz 16 aylık olduysa ve hala yürümediyse, doktorunuzla konuşun. Stres yapmamaya çalışın. Çekmeli itmeli oyuncaklar bebeğinizin daha çabuk yürümesini sağlamayacaklar. Ancak zararlı değiller; bebeğiniz bunlarla oynamaktan keyif alıyorsa bırakın oynasın. Yürüteçlerden de uzak durun; bunlar bebeğinizin başını derde sokan araçlardır.

5. Geç ya da erken yürüme çocuğunuzun kişiliği hakkında ipuçları verebilir.

Bebeğinizin erken ya da geç yürümesi, ileride risk almayı seven biri mi yoksa bekleyelim-görelim yaklaşımındaki biri mi olacağına dair ipuçlar verebilir. Bazı çocuklar 'her şeyi yapabilirim' mentalitesinde olurlar. Bunun bir seçenek olduğunu keşfettikleri anda ayağa kalkmak ve yürümek isteyebilirler, düşmekten korkmazlar. Bazı çocuklar ise yapabileceklerinden emin olmadan yürümek istemezler. Bu çocuklar ileride daha tedbirli ve düşünceli insanlar olabilirler.

6. Yürümeyi etkileyebilen diğer faktörler:

Boyut
: İri bebekler çoğunlukla daha geç yürürler; çünkü ayakta durabilmek için daha küçük bir bebeğe kıyasla daha fazla güce ihtiyaç duyarlar.

Nükseden kulak enfeksiyonları
: Bebeğiniz 16. ayını geçmişse ve hala yürümüyorsa, bir kulak enfeksiyonu bebeğinizin dengesini bozuyor ve yürümesini geciktiriyor olabilir.

Doğum sırası
: Kendinden yaşça büyük bir kardeşi olan bebekler, daha erken yürüme konusunda motive olabilirler. Çünkü abisine ya da ablasına ayak uydurabilmeyi ve onları taklit edebilmeyi ister.

7. Bebeğiniz emeklemeyi tercih ederse korkmayın.

Bebeklerin emekleme ile yürüme arasında seçim yapmaları ender rastlanan bir durum değildir. Bebeğiniz odanın karşı tarafında hemen almak istediği bir şey gördüğünde dört ayağı üzerine inebilir; çünkü şu şekilde düşünmektedir; Oraya hemen gitmem gerekiyor, yürümeye kalkarsam çok uzun sürecek.

8. Durmak zordur.

Bebeğinizin adım atmayı öğrendikten sonra karşı karşıya kalacağı ilk sorun nasıl durması gerektiğini öğrenmektir. Attığı her adım yetişkin adımlarına kıyasla daha kuvvetlidir; çünkü yürümeye çalışırken dizlerini bükmezler ve küçük adım atmaları gerektiğini algılayamazlar. Peki, durma yöntemleri nedir? Düşmek tabi ki...

9. En iyisi yalınayaktır.

Bebekler, ayakkabı giymediklerinde daha rahat yürürler; çünkü yalınayak yürümek yerle doğrudan temas kurabilmelerine olanak tanır. Bebeğinizi dışarı çıkardığınızda elbette ki ayakkabıya ihtiyacınız var. Bunun için esnek tabanlı ayakkabıları tercih etmelisiniz.

10. Yürümek her şeyi değiştirir.

Kendi kendine dolaşabilmesi, bebeğinize dünyayı yepyeni bir yöntemle keşfetme olanağı sağlar. Yepyeni fırsatların kapısını açar. Hareketli, yürüyen bir çocuğa sahip olmak, ebeveyn için de her şeyin değişmesine sebep olur - özellikle de güvenlik açısından. Yürüyebilen bir çocuğa adapte olmak ebeveynliğin yeni bir dönüm noktasıdır.


alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 23 Temmuz 2020, 10:45   #2
Standart

Penguen gibi yürümeleri ah ölürüm ;68

________________

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !
 
Alt 16 Nisan 2021, 21:06   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk adımları hep farklı olur tıpkı ilk kelimeleri gibi.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:17.