IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2020, 15:46   #1
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yeni anneler için hayat kurtaran 5 altın tüyo

1- - Suçluluk hissetmeyin

Bir annenin bebeğini hem çok sevmesi hem de annelikle ilgili olarak aklının karışık olması mümkündür. Kendinizi suçlu hissetmeyin ve rahatlayın! Birçok yeni anne, doğumla birlikte olağanüstü duygular yaşandığını duysa da bebeğini kucağına ilk alışında beklenen şekilde coşku duymayabiliyor. Bu da vicdan azabı ve “İyi anne olabilecek miyim?” gibi endişelere sebep olabiliyor. Merak etmeyin, bunu yaşayan ilk yeni anne siz değilsiniz. Suçluluk hissi sadece duygularla ilgili de olmayabilir. “Bebeğime iyi bakabiliyor muyum?” sorusu da ilk günden itibaren aklınızı kurcalayabilir. Şunu bilin ki anneler, çocukları kaç yaşında olursa olsun kendilerini neredeyse her zaman sorgular. Şimdilik sadece bebeğinizle birlikte olmanın tadını çıkarın


2- Umutlanın ve iyimser olun

“Bebeğim sürekli ağlıyor” gibi sorularla aklınız karışıyor olabilir. Doğumdan sonra evdeki ilk gün, hayalinizdeki bebekli yaşam ile örtüşmeyebilir. Özellikle de evdeki kalabalık git gide artıyorsa… İlk defa anne olduysanız, bundan sonraki yaşamınızın hep böyle geçeceği hissine kapılabilirsiniz. Uyku düzeniniz bozulduğu, bedeniniz toparlanmaya devam ettiği, bebeğinizin sürekli ilgiye ve bakıma ihtiyacı olduğu için kendinizi bazen depresif ve çaresiz hissedebilirsiniz. Unutmayın ki lohusalık dönemi hem coşkulu hem de hüzünlü hallerin bir arada olduğu inişli çıkışlı günler halinde yaşanır ama bu günler elbette ki geçer… Yalnız olmadığınızı bilin ve içinizde bulunan, anneliğin sevecen doğasını kendinize yöneltin. “Bebeğim yeterince besleniyor mu? Kilo almıyor” gibiendişelerle umutsuzluğa odaklanmayın ve kendinize güvenin.


3- Temizliği takıntı haline getirmeyin

Temizlik ve düzen konularında rahat biri olsanız bile bebeğiniz doğduktan sonra titiz bir anne haline gelebilirsiniz. Yeni doğmuş bebeklerin öpülmemesi gerekir ve ziyaretçilerin bebeğinizi kucağa almasalar bile eve geldiklerinde ellerini yıkamalarını hatırlatmanız gerekebilir. Evi sık sık havalandırmak gibi sağlık ve temizlikle ilgili temel kuralları uyguladıktan sonra hijyeni takıntı haline getirmemeniz iyi olur. Genel prensip olarak bebeğinizin bağışıklık sisteminin gelişmesi için aşırı korumacı olmamak tavsiye edilir. Her fırsatta dinlenmek yerine kendinizi temizlik yapar halde buluyorsanız bunun bir takıntı haline gelip gelmediğine bir bakın. Genel bir derleyip toparlama yaptıktan sonra halen detaylı temizlik için çok meşgul olduğunuzu fark ediyorsanız durun ve bir bakın; bu gerçekten gerekli mi?


4- Kendinize bakım için fırsat verin

Bebeğiniz neredeyse tüm gün boyunca sizden ilgi beklerken tuvalete bile gitmek zor hale gelebilir. Lohusalık döneminde “Bu daha iyi günlerin” diyenlere kulaklarınızı kapatın ve o günkü ihtiyacınıza odaklanın. Bebeğinizin tüm zamanınızı alması durumuna kapılıp aylarca kendi ihtiyaçlarınızı arka plana atmayın. Bebeğiniz 40 günlük olduğunda, 3 aylık olduğunda, her ay dönemecinde size de yeni bir kapı açılır. “Büyüdükçe zorlaşır” diyenlere inat, büyüdükçe kendinize ayıracağınız zamanın da artacağını kendinize hatırlatın. Bedeninize ve ruhunuza iyi gelen günlük alışkanlıkları bilin ve fırsat buldukça bunlara yer açmaya çalışın. Örneğin sırt üstü yatıp tavana bakmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak,tavana bakmak, kısa bir yürüyüşe çıkmak, balkondan gökyüzünü seyretmek, kulaklığı takıp müzik dinlemek gibi sıradan görünen şeyler yapmak iyi gelebilir. Bunları günlük rutininize doğumdan önce olduğu gibi tekrar kattıkça size ve dolaylı olarak bebeğinize iyi geldiğini göreceksiniz. Bebeğinizle ilgilenmeye gönüllü biri olduğunda onu kucağınızdan bırakmak istemeyebilirsiniz. Ancak kendinize ayıracağınız bir 10 dakikanın bile ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz. Bu hakkınıza sahip çıkın ve misafir ağırlamak gibi konularda öne atılmayın.

5- Yeni arkadaşlar edinin

Yeni anne olduğunuzda bir süreliğine sosyal yaşamınızdan uzaklaşmanız çok doğal. Ancak bu durum elbette ki sonsuza dek sürmeyecek! Evde uzun süre vakit geçirmek zorunda kaldığınızda, aklınız dışarıda olup bitenlere takılabilir. Aslına bakarsanız, annelik size sosyal çevrenizi genişletmek için çok geniş imkânlar sunar. Doktor ziyaretlerinde, parklarda yeni anne arkadaşlar edinebilir ve bebekleriniz büyüdükçe, beraber yapabileceğiniz yeni aktiviteler bulabilirsiniz. Bunun için çekimser davranmayın ve bir “Merhaba” deyin. Annelik size yepyeni arkadaşlıklar kazandırır. “Emiyor mu? Sütün geliyor mu?” gibi sorulardan bunalmış olabilirsiniz. Yeni anneler olarak birbirinize bu soruları sormanız sohbet başlatmak için iyibaşlangıç olabilir ama cevaplar üzerinde durmayın ve sadece bebekli yaşamın güzelliklerini paylaşın. Birbirinize yoldaş olun




Alıntı
________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:36.