IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Haftanin Polemigi (https://www.ircrehberi.net/haftanin-polemigi/)
-   -   24. Haftanın Tartışması : İnsan mı doğaya hakimdir yoksa doğa mı insana? (https://www.ircrehberi.net/haftanin-polemigi/33944-24-haftanin-tartismasi-insan-mi-dogaya-hakimdir-yoksa-doga-mi-insana.html)

Hümaşah 08 Temmuz 2020 14:19

24. Haftanın Tartışması : İnsan mı doğaya hakimdir yoksa doğa mı insana?
 
Son zamanlarda ormanlarımız katledilip, yakılıp doğaya zarar vererek yeni yapılar inşa edilmektedir. Her zaman da olsa son zamanlarda çığrında çıkmıstır.

COVİD-19 ile insanlar evlerine çekildiğinde, bir nebze doğanın temizlendiğini, hatta kimi iddialara göre İstanbul boğazında yunusların sık görülmeye başlandıgı, atmosferin temizlendiğinden Uludağ'ın bile görüldügü iddia edilmektedir.

Sizce İnsan mı doğaya hakim yoksa doğa mı insana?

''Doğa ile savaş halindeyiz kazanırsak kaybedeceğiz''


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tonyukuk 08 Temmuz 2020 14:28

Doğayı hunharca katlediyoruz. Bunun etkisi 30 yıl sonra falan daha da belirgin olur.

Lareina 08 Temmuz 2020 14:30

Doğa ile anne çocuk ilişkimiz var aslında o bize çok güzel imkanlar veriyor biz küçük çocuk gibi zarar veriyoruz üzüyoruz hemde bunu bilinçli olarak yapanlar var mavi denizi çamur yapanlar var.Umarım herkes bu konuda bilincini kazanır bir umut yani.

ZeyNa 08 Temmuz 2020 14:37

İnsan ne kadar doğaya hakim olmaya çalışırsa çalışsın bu savaşta her zaman daha fazla zarar görecek. Doğanın düzeni ne kadar bozulursa, ileride getireceği yıkım o kadar büyük olacaktır diye düşünüyorum.

Maalesef insanoğlu çok nankör, bizi her şekilde doyuran doğaya, toprağa ihanet ediyoruz. Bu konu da bilinçlendirmeli, gerekli önlemleri almalı, yapılandırılmaya gidilmeli bence artık daha fazla geç kalmadan.

Yoksa kestikleri ağaçlar, içini doldurup üzerine yapı diktikleri denizler bir gün sonları olacak.

Berru 08 Temmuz 2020 14:42

Bir sohbet esnasında söylemişti birisi: “doğadan yılanı alsan denge bozulur. doğadan böceği alsan denge bozulur. ama doğadan insanı alsan her şey olduğu gibi devam eder. bu, insanın bu dünyaya ait olmadığının göstergesidir.” bu örnek çok etkilemişti beni.
küçüklüğümden beri merak ederim: terk edilen binalar neden çürür?
bir video izlemiştim. bununla alakalı bir şeylerden bahsediyordu. kullanılmayan binaların eskidiğinden.
şimdi şöyle bir düşündüm. kullanılmayan her şey eskiyor. bakılmayan, umursanmayan her şey.
canlı bir varlık olarak insan ve diğer tüm yapay varlıklar ilgi görmediğinde eskiyor. eşya kullanılmadığında, insan görülmeyip duyulmadığında.
kanımız canımız varken bir cansız varlık gibi eskiyebiliyor olmamız ne tuhaf. bir ağaç eskimez mesela, bir kuş eskimez. ama insan eskir.
diğer canlıların kusurları olmaz mesela. bir aslana bir ceylanı yakaladığı için kızamazsın. ama insanın kusurları vardır.
her şey tamken şu âlemde, bir tek insan eksiktir.
ne tuhaf...

oMeN 10 Temmuz 2020 18:52

Ne demişler ; Oynarsan doğayla, oynar senin hayatınla… Doğa, ondan çalınanı er geç geri alır, ama acı fatura kime kalır, onu da vicdanlara sormalı.

Yazgı 10 Temmuz 2020 20:06

İşin aslı insan hakim olduğunu zanneder hem de her şeye oysa yeri geldiğinde kendine bile hakim olamayan bir varlık için ne kadar da uzak bir durumdur bu..

Loverman 10 Temmuz 2020 20:15

güneşin doğuşu bizi yeniden düzenler, batışı tekrar düzenler, yağmur bizi tekrar düzenler, mevsimler tekrar düzenler... su ayrı etki, toprak ayrı etki yapar. doğanın bir parçasıyız. doğadan ne kadar mahrum kalırsak bu hengamede o kadar absürd bir canlıya dönüşürüz. doğaya kaynağımız olarak bakmak, kendi doğamızı çözemediğimiz anlamına gelir.

bunu anlamak için panteist vs.. olmaya gerek yok. her şeyimiz doğanın bir parçası. doğadan kopuk koyduğumuz kendi kurallarımız, mutlaka yıkımla sonuçlanacak. fiziki yada ruhani bu değişmez. insanın kendine yolculuğunda en doğru rehberdir doğa. "doğal olan" her şeyden üstündür. zaten bir parçasıyken aitlik konusu kendine yabancılaşma anlamına bile gelebilir. asla doğadan kopmamanız temennisiyle.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi