IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Ocak 2023, 02:00   #1
Standart Fermante Pirinç Suyu Nasıl yapılır?

Pirinç suyu güzelliğiniz için çok faydalıdır. Bunun için yapmanız gereken tek şey pirinç suyunu toplamak. Pilav için pirinçi ıslattığınız suyu kullanabilirsiniz. Vücudunuzu ovmak, saçlarınız veya yüz maskesi yaparak pirinç suyunu değerlendirebilirsiniz



Pirinç suyu yapmak için gerekli malzemeler
1/2 su bardağı pişmemiş pirinç

2-3 su bardağı su



Yapılışı
Pirinç suyu yapmak için, öncelikle pirinci soğuk suyun altında durulayın. Sonra, bir kasenin içine pirinçi koyun ve su ile kaplayın. Pirinçi 15 ila 30 dakika süreyle ıslatın. Su bulanık bir hal alıncaya kadar elinizle yoğurun. Bu işlem vitaminlerin ve minarellerin suya karışmasına yardımcı olacaktır.


Şimdi temiz bir kabın içine pirinç suyunu süzün. Artık kullanılmaya hazırdır. Saçınıza veya yüzünüze bu suyu kullanabilirsiniz. Ya da daha yararlı olmasını istiyorsanız fermente edin.

Pirinç Suyu Fermente nasıl edilir?
Pirinç suyu topladıktan sonra, fermente işlemi başlamış demektir. 24 saat boyunca pirinç suyunu oda sıcaklığında bırakın. Su biraz ekşimeye başlayacaktır. Odanın sıcaklığına göre bu işlem 24 saat ile 48 saat arasında olabilir.

Sonra fermente pirinç suyu kaynatın. Böylece fermantasyon işlemini durdurun. Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Sizin ev yapımı fermente pirinç suyu kullanıma hazırdır.



Not: Fermente pirinç suyu çok güçlüdür, bu yüzden kullanımdan önce ılık bir bardak su ya da iki ile sulandırmak gerekebilir. Saçınızın ihtiyaçlarına göre ayarlayın, yağlı saçlar için çok kuru saçlar için daha az kullanın.



Depolama: Buzdolabında pirinç suyunu bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalayın.



Saç ve Cilt İçin Pirinç Su Nasıl Kullanılır?
Cilt bakımı için rutin, sabah veya akşam olarak her gün kullanın. Saçınız içinse haftada bir veya iki kez son durulama suyu olarak kullanın




Alıntı
 
Alt 19 Ocak 2023, 08:45   #2
Standart

Paylaşım için teşekkür ederiz

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:24.