IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By KivanC
  • 1 Post By Kardelen


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2024, 18:26   #1
W r i t e r
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hayvanları Koruma Derneği’nden, AKP'nin 'uyutma' teklifine tepki.

Hayvanları Koruma Derneği’nden, AKP'nin 'uyutma' teklifine tepki.
AKP tarafından hazırlanan ve sokak köpeklerinin "uyutulmasını" öngören yasa teklifine bir tepki de Türkiye Hayvanları Koruma Derneği’nden geldi. Dernekten yapılan açıklamada, "Masum canların böyle bir katliama kurban gitmelerini içimize sindirmeyeceğiz" denildi.

Özellikle iktidar ve yandaşlarının hedef haline getirdiği sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemede sona gelindi.

AKP’nin sokak hayvanlarına ilişkin Meclis’e sunmaya hazırlandığı yasa teklifinde ‘köpeklerin uyutulması' başlığı altında katledilmesi öngörülüyor.

Söz konusu teklife tepkiler devam ediyor.

Son olarak bir tepki de Türkiye Hayvanları Koruma Derneği’nden geldi.

"KURUMLARIN GEVŞEKLİĞİN CEZASINI, MASUM SOKAK HAYVANLARI ÖDÜYOR"

Dernekten yapılan açıklamada, "Kanunla kendilerine verilmiş olan görev ve sorumlulukları yerine getirmeyen tüm kurumların bu gevşekliğinin cezasını, masum sokak hayvanları öldürülerek canlarıyla ödemeye mahkum ediliyor" denildi.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

"ACISIZ ÖLÜM !

Masum bir canı isteyerek öldürmenin acılısı da acısızı da cinayettir, büyük günahtır. Sokak köpeklerinin sayısı artmış. Devletin bulduğu çözüm, hayvanların öldürülmesiymiş. Ama acı çektirmeden acısız yoldan öldürmekmiş. Sokak hayvanlarının sayısı çoğaldıysa bunun sebebi sizlersiniz, bizler değil.

Bundan tam yirmi yıl önce 2004’te yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası, iyi bir yasa idi ama uygulanmadı. Bu yasa, belediyelere sokak hayvanları ile ilgili önemli görevler veriyordu. Bu görevlerin en başında sokak hayvanlarının üremelerini önlemek üzere kısırlaştırma operasyonları yapılması geliyordu. Belediyeler bu görevi gerektiği ciddiyet ve süreklilikle yerine getirmedi. Şimdi mazeret olarak ileri sürüldüğü gibi, eğer belediyeler bu konuda yeterli donanıma ve imkana sahip değildilerse, onlara gereken donanımı sağlamak, bu yasayı hazırlayan devletin göreviydi. Demek ki o da görevini yapmadı.

Sonuçta; kanunla kendilerine verilmiş olan görev ve sorumlulukları yerine getirmeyen tüm kurumların bu gevşekliğinin cezasını , masum sokak hayvanları öldürülerek canlarıyla ödemeye mahkum ediliyor. 2004 tarihinden beri yürürlükte olan Hayvanları Koruma Yasası’nda şimdi yapılması istenilen düzenleme ile amaçlanan, belediye barınaklarındaki ölümleri, yeni düzenlemenin şemsiyesi altında 'yasal konuma' kavuşturmaktır. Belediye barınakları zaten birer ölüm kampıydı.

Hayvanlar oralardaki kısacık yaşamlarında da öldürülüyordu. Çevreden toplanırken de öldürülüyordu. Barınakları boşaltmak için dağlara, ormanlara, otoban kenarlarına atıldıklarında da ölüyor , öldürülüyorlardı. Artık ACISIZ ÖLÜM kılıfı altında her şey yasal olacak ve kimse sorumlu olmayacak. Ama bizler, milyonlarca hayvan dostu, masum canların böyle bir katliama kurban gitmelerini içimize sindirmeyeceğiz."

Link: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ALINTI.
________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 24 Mayıs 2024, 18:33   #2
....
Kardelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yani hayvanlar olmazsa bu dünya yok olur bunlar neyin kafasını yaşıyor bu nasıl bir cehalettir bulasmadiklari bı bunlar kalmıştı ...

________________

🌙
Anahita
 
Alt 27 Mayıs 2024, 08:49   #3
Standart

uyutmayın

 
Alt 27 Mayıs 2024, 09:23   #4
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sapıkları çocuk tacizcilerini uyuşturucu satanları devleti soyanlari yaşatın besleyin semirsinler....Gariban allahin dilsiz kullarını uyutsunlar bunu ne kul kabul eder nede Allah...Yasamaya her canlının hakkı var bunu kimse elinden alamaz vebali tüm topluma aittir vebali bana aittir vebali sana aittir vebali sesiz kalanlara aittir bu suça ortak olamayız...

________________

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:18.