IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Photoshop Dersleri (https://www.ircrehberi.net/photoshop-dersleri/)
-   -   En Kolay Grafik Tasarım Programları (https://www.ircrehberi.net/photoshop-dersleri/58830-en-kolay-grafik-tasarim-programlari.html)

1903 22 Şubat 2021 05:28

En Kolay Grafik Tasarım Programları
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Grafik tasarım, yıllardan beri televizyonlarda, internette, kitap ve dergilerde hatta duvarlarda karşımıza çıkan, hayatımızın çoğu alanında yer alan yaratıcı bir iş alanıdır. Ayrıca grafik tasarımı başka bir ifadeyle anlatacak olursak; bir mesajı karşısındakine aktarabilmek, var olan bir görselin daha güzel hale gelmesini sağlamak veya onu geliştirmek ve son olarak bir fikri resme aktarabilmek amacıyla yapıldığını söyleyebiliriz. Ve bütün bunları yaparken, tasarımın anlaşılabilir, yazıların okunabilir hal alması gerekir. Yaratıcı zekanın hakim olması gereken bu iş alanında ister profesyonel hale gelmek için oldukça çaba gösterin, uğraşın, eğitimler alın. Grafik tasarım, çok büyük bir iş koludur. Bu nedenledir ki eğitiminin çok iyi alınması gerekir İsterseniz de; “Aman sadece kendim için istiyorum, ihtiyacım olduğu zamanlarda yapabilecek seviyede bilgim olsun bana yeter!” derseniz, bu yazıda aradığınızı bulacaksınız!

Grafik tasarım, hayatın her alanında vardır. Düşünün ki en basitinden baskı işlemi yaptıracaksınız. Bu kartvizit olabilir, afiş olabilir, broşür olabilir. Kendinizle ilgili güzel bir tasarım yapabilir ve fikrinizi hayata geçirebilirsiniz. Bu da kendinizde bir şeyler katmanıza yardımcı olacak ve daha güzel tasarımların ortaya çıkmasına sebep olacaktır.

1) Adobe Photoshop

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Grafik tasarımın temelini, photoshop programları oluşturur. Eğer bir grafik tasarım yapmak istiyor ve bunun için öğrenmeye çalışıyorsanız, photoshop ile bu işlemlere başlanılabilir. Bunun için en güzel örnek: ”Adobe Photoshop”tur. 1990 senesinden bu yana tasarımların aranılan programı görevini yapmaktadır. Kısa bir zaman önce son sürümü de yayınlanmıştır. Adobe Photoshop CC 21.0.1 sürümüyle hayatına devam ediyor. Bizlere de öğrenmek düşüyor. Bu program daha çok fotoğrafçılık ve grafik tasarım mesleğinde kullanılır.

Kapalı ve gözü pek yormayan dingin renkleri içinde barındıran bir arayüze sahip olan Adobe Photoshop sayesinde sadece tasarımlarınıza odaklanıyorsunuz. Tabii ki talebiniz ve isteğiniz doğrultusunda farklı arayüz renkleri de mevcut, dilediğinizi seçebilirsiniz.Dilediğiniz araç gereçlere rahatlıkla ulaşabildiğiniz bir tasarım yapıldığı için üzerinde çalışmak oldukça rahattır.

2) Corel Draw

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Coral Draw, Corel Corporation tarafından 1989 senesinde yapılmıştır. Grafik tasarıma dair birçok işlemin yapılabildiği bu program için biraz çaba göstermelisiniz. Coral Draw, 1989 yılından günümüze teknolojinin de gelişmesiyle birlikte sürekli kendini güncelleyen, yeni özellikleri hayatımıza sokan bir vektörel tabanlı grafik tasarım programıdır.

Coral Draw sayesinde ne gibi tasarımlar yapabilirsiniz?

Kurumsal Logo tasarımlarını Coral Draw sayesinde tasarlayabilirsiniz.
Gazete, Dergi tasarımları için öğrenmelisiniz.
Afiş, Billboard tasarımı, broşür gibi araç gerekler için kullanmalısınız
İşyeri Reklam panolarının tasarımı genelde bu program sayesinde yapılmaktadır.
Kartvizit, resim, karikatürler için öğrenmeniz yeterli olabilir.
Firmalar için araç giydirme işlemleri yapılabilir, kol saati ve duvar saati, bardak altlıkları, bardaklar için tasarımlar yapabilirsiniz.
Masa takvim tasarımları, duvar takvim tasarımları için grafik çalışmalarınızı buradan yapabilirsiniz.
Grafik tasarıma dair birçok işlemi bu program üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Öğrenmesi çok güç olmasa da biraz üzerine çalışmanız gerekir.

3) Gimp

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

20 yıldır hayatımızda, çok fazla kullanıcısı ve seveni olan bir grafik tasarım program daha. Araç menüleri o kadar anlaşılır kodlanmış ki; hiç zorlanmadan dilediğiniz tasarımları yapabilirsiniz. Haydi geç kalmadan ilk grafik tasarımınızı yapınJ


4) Inkscape

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Inkscape, ücretsiz bir Coral Draw gibi vektörel olan grafik düzenleme programıdır. Inkscape sayesinde neler yapılabilir?

·Grafik tasarımına ait birçok işlem yapılabilir.

·En çok logo ve afiş tasarımı işlemlerinde tercih edilir.

·Ayrıca elinizde varolan resimlerin üzerinde oynamalar yaparak, onları düzenlemenize yardımcı olan bir programdır.

Grafik tasarım temelinizi sağlamlaştırmak istiyorsunuz. Kendi tasarımlarınızı kendiniz yapmak istiyorsanız bu yazımızda yer alan programları inceleyip araştırmanızı öneririz. Bizden söylemesi

Kaynak ; İstanbulOfset

WildCat 20 Nisan 2021 20:41

emegine saglik

Reyhan 20 Nisan 2021 20:49

Paylaşım için teşekkürler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:27.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi