IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ağustos 2022, 12:50   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Akıllı Lensler Her Göze Uygun mudur?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Akıllı lens denilen trifokal göziçi lensleri katarakt ameliyatlarında yakın, orta ve uzak mesafede gözlüksüz görme sağlamayı amaçlayan, en gelişmiş göziçi lensleridir.

Bu tür lenslerin ameliyat sonrasında başarılı bir görme sağlamasının temel şartları arasında, çok iyi bir lens numarası ölçümü yapılmış olması, ameliyatın başarılı geçmiş olması ve akıllı lensin tam merkezlenerek göze yerleştirilmiş olması, sarı nokta ve gözün diğer bölümlerinde hiç bir problem bulunmaması gerekmektedir. Bu şartlar için tecrübeli bir cerrah, çok iyi ölçüm cihazlar ve en yüksek kalite cerrahi malzeme ve cihazların kullanımı gereklidir.

Gözünün yapısı uygun olmayan, bazı göz hastalıkları sebebi ile göz içindeki mercek bağları zayıf olan, sarı nokta hastalığı bulunan hastalarda bu tür lenslerin kullanılması, görmede ciddi sorunlara yol açabilmektedir.

Unutulmaması gereken, tecrübeli bir cerrahın özelliği, neyi yapabildiğinden çok, kime hangi göze, neyin yapılmaması gerektiğine karar verebilmesidir.

Sonuç olarak, akıllı lensler, çok iyi sonuç veren ve yüksek hasta memnuniyeti sağlayan lenslerdir ancak her göze uygun değildirler. Uygun olmayan gözlere takılmaları durumunda hastaya faydadan çok zarar verebilmektedirler. Ameliyat kararınızı verirken doktorunuza bu soruları sormalı, akıllı lensleri ne sıklıkla uygulandığını öğrenmeli ve ameliyat sırasında hangi marka akıllı lens kullanıdığının yanında hangi fako cihazını, hangi marka gözkoruyucu viskoelastikleri kullandığında sorgulamalısınız. Unutmayın ki kalan hayatınızdaki görmeniz bu ameliyatın başarısına bağlıdır. Başarıyı getiren faktörler ise, titiz ve tecrübeli bir cerrah, maddi faktörleri değil hastanın uzun dönem görme sağlığını ön planda tutan bir klinik gereklidir.

(Alıntıdır)
________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:54.