IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Global IRC Sunucuları (https://www.ircrehberi.net/global-irc-sunuculari/)
-   -   Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu (https://www.ircrehberi.net/global-irc-sunuculari/88567-showtvnet-com-bir-doneme-damga-vurmus-sunucu.html)

ZaLim 02 Ekim 2021 03:32

Showtvnet.COM / Bir Döneme Damga Vurmuş Sunucu
 
Alıntı:

o dönemde showtv internet sorumlusu arkadaşıma yardım ederek kuruluşunda bulunduğum, 1.5 sene head adminliğini yaptıktan sonra, artık irc'ye zaman ayırmamaya karar vererek yaklaşık 1 sene önce görevimden ayrıldığım, 20-35 kişilerle başlayıp ayrıldığım dönemde 1000 online kullanıcıyı geçtiğimizi gördüğüm, daha sonra dönüp baktığımda 2000'li rakamlara ulaşıldığını görerek -artık kadroda olmasam bile- gururlandığım yerin kapanmış olması beni derinden sarstı.

her ne kadar sitedeki açıklamada sebep olarak küfürleşmeler uygunsuz yazışmalar gibi şeyler gösterilmiş olsa da serverın askıya alınışının tek gerçek sebebi var ki o da genellikle proxy kullanma yöntemiyle tespit edilemeyecek biçimde servera ve showtv'nin başka internet servislerinin çalıştığı ip'lere yapılan saldırılar. zaten faydasına zar zor ikna edilerek izin koparılmış olan bir hizmetin, umulan faydanın 10 katı zarar getirdiğini gören yetkililerin bu yönde karar almış olması da işletmecilik açısında son derece normal.

tabi bu duruma yol açan saldırganlar belki de şu anda "oleey, gitti bir tanesi daha" diye sevinç naraları atıyordur. evet amaçları bu idiyse amaçlarına ulaşmış, gollerini atmış durumdalar, ama kime?

sphere server bölümünde ilgili bir başlıkta da nebula admini silencer'ın, nebula forumlarını askıya alışıyla ilgili bir yorumda bulunmuştum. o hicivli yazıda da özetle kastettiğim şudur ki, bu hizmetleri sonlandırmakla ne silencer ne doruknet ne de showtv herhangi bir zarara uğramıştır. "kapatıyoruz" demişler, kapatmışlardır ve yükten kurtulmuşlardır.

böyle saldırgan arkadaşların hesap edemediği bir nokta var. bunun gibi internet hizmetlerine sponsor olan kuruluşları, bu hizmetleri sonlandırmaya ikna etmek hiç de zor değil. çünkü zaten kuruluşları bu hizmetlerin fayda getireceğine inandırmak son derece güç. bir de siz gidip bunun fayda değil zarar getirdiğini ispat ederseniz, o hizmetin sonlandırılması birkaç haftayı geçmez.

şimdi buna sebep olan kişiler harıl harıl başka bir halka açık internet hizmetini yok etmeye çalışıyorlardır. günü birinde onu da kapattırırlar... sonra bir diğerini... sonra bir diğerini... sonra...?

kuduz mikrobu bir bünyeye yerleşir. kuluçkaya yatar. çoğalır. yayılır ve sistemini kurar. beslenmeye başlar. herşey tıkırında giderken bir de bakıverir kendisi ölüyor! çünkü beden artık toprağın altında ve cansız. mikrop artık o bedenden beslenemiyor. kaçış da yok, her yer toprak... oturup ölümü bekler.

kuduz mikrobundan bu sonucu düşünmesi umulabilir mi? tabi ki hayır. çünkü o mikroptur. varlığı bu işin sonucunu düşünmeye muktedir değildir. o sadece içeriye işler, çoğalır, sömürür ve sömürdüğü bedenle birlikte ölür.

işte bu saldırganların durumunu bu kuduz mikroplarının durumuna benzetiyorum. kendileri fikredemiyorlar ama verdikleri her zararın kendilerine de yansıdığından haberleri yok.

bu durumu anlatan çok güzel halk tabirlerimiz de var. böylelerine su içtiği çanağa işeyenler denir. bu kişiler bir çanağı mundar ettikten sonra bir başkasının çanağına giderler. kullandıktan sonra ona da işerler. sonra işeyecek çanak kalmayınca döner ve işedikleri çanaktan tekrar su içmek zorunda kalırlar.

neyse lafı biraz uzattık ama emek verip büyütüp bıraktığım bir yeri bugün bu durumda görmek beni çok üzdü ve üzüntümü kelimelere dökmek istedim. her ne sürç-ü lisan ettikse affola.
Çok değerli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üyeleri, yukarı da ki cümleleri tamamıyla okuduysanız eğer az çok bir kanıya varmışsınızdır. Yukarıda ki cümleler Showtvnet.com adlı Show TV kanalına ait resmi irc sunucusunun @Sufi nickli kurucu adminlerinden 08 Mayıs 2003 tarihinde farklı bir forumda yazdığı bir konuya aittir. Kendisiyle her ne kadar 1 yıl öncesinden irtibata geçsem de online olmasına rağmen dönüş yapmaması beni her ne kadar hayal kırıklığına uğratsa da yine de yılmadan araştırmaya devam ettim.

İçerisinde bulunduğumuz konu showtvnet.com sunucusuna ait ve kısa süreli aktif olmasına rağmen bir çok efsaneyi yetiştirmiş bir sunucudur. Bu sunucuyla alakalı araştırmalar yaparken bu sunucuda yer alması nedeniyle bana tecrübesi ve anılarıyla bildiklerini aktaran @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] üye adlı çok değerli arkadaşım Şahin'e teşekkür ederim.

Ne yazık ki sunucuyla alakalı çok fazla bir şey elde edemedim ancak yine de siz değerli üyelerle kısa da olsa paylaşmak istedim.

Showtvnet.NET 1999 yılının son aylarında yada 2000'li yılların başlarında açılmış olan Show Tv kanalının resmi IRCd sunucusu idi. Eskiler bilir o dönemlerde IRCd sunucuları çok popülerdi, E-Kolay.NET, SuperOnline gibi büyük şirketlerin bile kendine ait IRCd sunucuları vardı..
Showtvnet.com IRCd sunucusunun en büyük avantajı Show Tv'de haftada bir OnlineShow adı altında canlı yayın yapılırdı. Bu yayına bazı ünlü konuklar davet edilirdi. Konuk olan ünlülere program saati #onlineshow kanalından yönetimin belirlediği bir kaç kişi tarafından soru sorulur konuk olan kişi cevaplardı.

CR servisini kullanan Showtvnet.com yönetimin en başında Root admin @Sergen nickli şahıs vardı sonrasında
@Astronbnx
@Bronx,
@Sufi
@Mahir,
@Fırat

nickli üyeler admin grubunu oluşturmakta idi.

#Help kanalında ise;

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,
@victor ,
@boromir
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yer almaktaydı..


#izmir founderi izmirLee
#Ankara founderi Puma
#Beginner founderi ObseSsiOn
#Turkchat founderi Baha

nickli kişiler idi. Yaklaşık olarak 2003 yılının ortalarında aşırı saldırılar sonucu Show TV kanal yönetimi aldığı karar ile IRCd sunucusunu kapatmıştır.

Showtv kanalının resmi web sitesinden giriş yapılan #Diyalog kanalıydı.
İkinci kanal #Zurna kanalı idi.
NinjaTIRTIL koruma botunun ismiydi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


NOT: 2008 yada 2009 yılında x7evin tekrardan açılan Showtvnet.com sunucusu saldırı ve şikayetlerin çokluğu nedeniyle tekrardan kapatılmıştır.
NOT: Şahsım olarak ben Showtvnet.com adlı sunucuda hiç yer almadım. Yukarı da verdiğim bilgileri tamamıyla kendi araştırmalarım sonucunda elde ettim. Yanlış olduğunu düşündüğünüz yerler var ise lütfen pm atarak yada konuyu report ederek düzelttirin. Saygılar.

Reyhan 02 Ekim 2021 03:57

Şu sanal alemde tek merak edip keşke bende küçük olmasaydım da o zamanlar orda olsaydım dediğim sunucu. Böyle uzun konuları pek okuyamam bazen anlamam da ama bu konuyu baştan sona okudum ve sanki ben araştırmışım gibi mutlu oldum emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .
Aslında haklılık payları oldukça yüksek faydalı olmak adına yapılan işlerde 10 kat zarar verilirse o isme uzaklaşmak en iyisidir. Belki de bu kadar iyi projede yer aldıkları için de bahsi geçen isimler nirvana da bırakmış olabilirler.
Ayrıca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi bana nasıl söylemezsin -.-

dae 02 Ekim 2021 04:12

ObseSsiOn doruk netteki ObseSsiOn mu ? Ve Bronx nebuladaki admin mi ? .^^ Bu arada emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ZaLim 02 Ekim 2021 04:33

Alıntı:

dae Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 629886)
ObseSsiOn doruk netteki ObseSsiOn mu ? Ve Bronx nebuladaki admin mi ? .^^ Bu arada emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sorularının cevabı ne yazık ki bende değil de @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nickli arkadaşmızda, en doğrusunu o söyler, teşekkürler..

Sterben 02 Ekim 2021 07:50

Emeğinize sağlık kardeşim , zamanında orada takılmıştım ve sanırım IRC'nin en iyi dönemleri hali ile bizim yıllarımızdı.

Lareina 02 Ekim 2021 07:59

Zamanında orda olsaydım dedirttiren bir paylaşım olmuş.Paylaşım için teşekküler.
Bu arada Sufi bey üzdün bizi...

KartaL 02 Ekim 2021 13:31

Hey gidi o güzel günler şimdi bakıyorum da zaman nasıl geçmiş.

O zamanlar efsaneydi cok sevdiğim bir kardeşim vardı kuscu, acelya Almanya kanalının ve gurbetti kanalının founderi selam olsun burdan yaşayanlara.. sonra kapandı. Showtv kullanıcıları e-kolay.net de buluştu uzun süre burada buluştuktan sonra x7evin duydukki tekrar sunucuyu aktif ettiğini etmiş tekrar showtv başladık. O dönem efsane helperlerden software yani volkan çağırdı sonra Doğukan yani formhell ile tanıştık kısa süre birlikte çalıştıktan sonra doğu help kanalını bana bırakıp gitti ben yanlız kalmıştım derken bir baktım eski dostum @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonra @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] falan derken yine kapandı gitti :))))

WildCat 02 Ekim 2021 13:39

emeginize saglik hic bilgim yoktu boyle bir sunucu varmis ilk duydum :gulumseme:

Sim 02 Ekim 2021 15:05

bende ilk defa duyuyorum hic bilgim yoktu.
okuyunca insanin o döneme denk gelesi geliyo;d
emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] paylasim icin tesekkürler

Seth 02 Ekim 2021 15:15

Hey gidi eski günler


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi