IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Global IRC Sunucuları Türkiye'de ve Dünya'da yer edinmiş Global IRC sunucuların tanıtımlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

80Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2021, 02:55   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Sevgili ircrehberi.net üyeleri, bu gece ki makalemi ''Global IRCd Sunucuları'' olarak değil de günümüzde de kullanılan ''Global IRCd İstemcileri'' hakkında yazmak istedim. Yaptığım araştırmalar sonucunda elde ettiğim bilgilere aşağıda yer verirken bu makaleyi hazırlamamda büyük emeği olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ustama teşekkürlerimi sunuyorum.

IRCd İstemcisi Nedir?

Öncelikle bu soruya cevap vermek gerekir diye düşündüm. IRCd istemcisi IRCd sunucularına bağlanılırken kullanılan çeşitli dillerde kodlanan uygulamalardır.
1990'lardan beri IRCd ağlarına erişim sağlamak için çeşitli yazılımcılar tarafından bir çok istemci geliştirildi. Bunlardan en bilineni ve en çok kullanılanı Khaled Mardam tarafından geliştirilen mIRC uygulamasıdır. Bugün Türkiye'de IRCd sohbet sunucularına bağlanan herkes tarafından hemen hemen bilinen mIRC 17 Ekim 2008'de yayınladığı v6.35 sürümden sonra ki sürümlerde Türkçe dil desteğini sonlandırmış ve inatla Unicode yazılım yöntemini seçmiştir. O yüzden kullandığınız bütün scriptler son Türkçe uyumlu sürüm olan v6.35 sürümüdür. mIRC'in son sürümü mIRC v7.65 sürümüyle 7 Mayıs 2021 tarihinde yayınlanmıştır. Ancak Türkçe dil desteği olmadığı için Türkiye'de ki mIRC coderler tarafından tercih edilmemektedir.

Gelelim mIRC dışında ki diğer uygulamalarımıza.

Polari

Polari, özellikle GNOME için tasarlanmış son derece basit bir IRC istemcisidir . IRCd sunucularına bağlanmanızı, sohbet odalarında veya özel mesajlaşma yoluyla dünyanın her yerinden insanlarla sohbet etmenizi sağlar. Basit arayüzü ile daha çok insanla sohbet edinmeyi amaçlamıştır.
Şu anda Polari şu kişiler tarafından geliştirilmektedir:

Florian Müllner (fmuellner) Polari'nin yaratıcısı ve koruyucusu.
Jakub Steiner (jimmac) Polari tasarımcısı
Bastian Ilso (bastianilso) Polari tasarımcısı
Rares Visalom (raresv) Google Summer of Code öğrencisi
Kunaal Jain (kunaaljain) Google Summer of Code öğrencisi


En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Pidgin

Pidgin (önceki adıyla Gaim), çoklu platform destekli (Linux, BSD, MacOS X, Windows), özgür ve ücretsiz bir anında iletişim yazılımıdır.

Pidgin kullanıcıları farklı iletişim kurallarındaki birden fazla hesabına aynı anda giriş yapabilirler.
Pidgin ile dosya aktarması yapılabilir, Buddy Pounce özelliğiyle kişiye özel olaylar atanabilir ve eklentileri yoluyla çok daha fazlası elde edilebilir.


Gaim olarak kurulan istemci uygulaması İsim değişikliğini AOL şirketiyle olan telif sorunlarından dolayı yapmıştır. Bir süre hukuksal mücadele veren Pidgin geliştiricileri, daha sonra yazılımın adını değiştirmeyi daha uygun bulmuşlardır.

Pidgin, kutudan çıktığı haliyle aşağıdaki sohbet ağlarıyla uyumludur:

Jabber/XMPP, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger, Lotus Sametime, SILC, SIMPLE ve Zephyr. Daha fazlasını destekleyebilmesi içinde çalışmalar devam etmektedir.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Irssi

Irssi, Linux, FreeBSD, macOS ve Microsoft Windows için bir IRC istemci programıdır. Başlangıçta Timo Sirainen tarafından yazılmış ve Ocak 1999'da GNU GPL-2.0 veya daha sonra hükümleri altında yayınlanmıştır.
Temaları, gelişmiş sohbet günlüğü yönetimini, klavye kısayollarını ve komut takma adlarını destekler. Eklentileri ve komut dosyaları da vardır ve Irssi-proxy en kullanışlısıdır. Size yardımcı olur, birden fazla sunucu bağlantısını sürdürür ve bunları müşteriler veya cihazlar arasında paylaşmanıza imkan sağlar (örneğin, telefonunuz ve bilgisayarınız).

Irssi son sürümü olan Irssi 1.2.3 sürümü 11 Nisan 2021 tarihinde yayınlanmıştır.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Weechat

WeeChat, hafif ve hızlı olacak şekilde tasarlanmış ücretsiz ve açık kaynaklı bir Internet Relay Chat istemcisidir. isteğe bağlı eklentilere sahiptir. Eklentiler ve komut dosyaları, herhangi bir zamanda dinamik olarak yüklenebilir ve kaldırılabilir. Son sürümü olan WeeChat 3,2 sürümü 13 Haziran 2021 tarihinde yayınlanmış sonra ki sürüm güncelleme tarihi 19 Eylül 2021 olarak bildirilmiştir.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

F-IRC

Folkert van Heusden tarafından geliştirilen F-IRC; bir komut satırı, IRC istemcisi, imleç tuşları ile gezinebileceğiniz kompakt bir ara yüz özelliklerine sahiptir. Renkleri destekler ve birden fazla IRC sunucusuna bağlantı sağlar. Konfigürasyon dosyasını düzenleyerek favori kanallarınızı tanımlayabilir ve F-IRC'yi detaylı olarak kişiselleştirebilirsiniz.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

BitchX

BitchX ücretsiz bir IRC istemcisidir ve en popüler IRC istemcisi olarak kabul edilmiştir. "Trench" ve "HappyCrappy" tarafından yazılan ilk uygulama, Irc sohbet istemcisi için bir betikti. Panasync tarafından kendi başına bir programa dönüştürüldü. BitchX 1.1 finali 2004 yılında yayınlanmıştır. 1.2 olan son sürümü 2013 yılında yayınlanmıştır. 2 sürüm olarak yayınlanmasına rağmen bir çok kesim tarafından tercih edilmiştir.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Quassel

Quassel IRC veya Quassel, 2008'de tanıtılan grafiksel, dağıtılmış, platformlar arası bir IRC istemcisidir. GNU ve Unix benzeri işletim sistemleri, macOS ve Microsoft Windows, Android ve İOS da çalışabilen çok gelişmiş bir IRCd istemcisidir. Bu istemci ile tek pencerede birden fazla sunucuya birden fazla nick ile bağlanabilir, sınırsız sayıda pencere açabilirsiniz. En büyük özelliği siz uygulamayı kapatsanız bile nickini daima online kalır ve siz geri bağlandığınızda en son bağlantı kestiğiniz pencereden devam eder.
Quassel IRC Ekibi
Çekirdek geliştirme ekibi şu anda aşağıdaki kişilerden oluşmaktadır:

Manuel "Sputnick" Nickschas
Marcus "EgS" Eggenberger

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Smuxi

Quassel gibi, Smuxi de çevrimdışıyken kaçırdığınız şeyleri sunmak için istemci-sunucu modeline güveniyor. Smuxi, Irssi'den esinlenen GNOME masaüstü için çapraz platformlu bir IRC istemcisidir. Ön uç istemcisini, tek bir grafik uygulaması içinde IRC sunucularına bağlantıları yöneten arka uç motorundan ayırma konseptine öncülük eden ilk uygulamadır.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Konversation

Konversation, KDE için IRC istemcisidir. KDE'nin Extragear paketi altında geliştiriliyor, dolayısıyla KDE'den bağımsız sürüm çıkarabiliyor. Çoklu sunucu, IPv6, SSL ve UTF-8 gibi özellikler barındırıyor.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Hexchat

HexChat, XChat tabanlı bir IRC istemcisidir, ancak XChat'in aksine hem Windows hem de Unix benzeri sistemler için tamamen ücretsizdir. XChat açık kaynak olduğundan tamamen yasaldır.

Özellikleri
Kullanımı kolay ve özelleştirilebilir arayüz
Windows ve Unix benzeri işletim sistemlerinde çapraz platform
Lua, Python ve Perl ile yüksek düzeyde komut dosyası yazılabilir
Tercüme çok dilde
Tamamen açık kaynak ve aktif olarak geliştirilmiş
Otomatik bağlanma, birleştirme ve tanımlama özelliklerine sahip çoklu ağ

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Kvirc

KVIrc Linux, Unix, Mac OS ve Windows için grafiksel bir IRC istemcisidir. Adı, K Visual IRC'nin kısaltmasıdır, burada K, 2.0.0 sürümünden isteğe bağlı hale gelen KDE'ye bağımlılık anlamına gelir. Yazılım Qt çerçevesine dayanır ve kodu değiştirilmiş bir GNU Genel Kamu Lisansı altında yayınlanır.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

ChatZilla

ChatZilla, Mozilla tarafından yapılan ücretsiz bir IRC istemcisidir. JavaScript ve XUL olarak programlanmıştır. İlk yayınlanışı 2001 yılında olmuştur. MPL, GPL ve LGPL lisanslıdır.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

IceChat

IceChat, Windows için tam özellikli bir grafik IRC istemcisidir. Mevcut sürümü açık kaynak kodlu ve GPLv2 lisansı altında yayınlandı.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

IRCCloud

IRCCloud, geleceği olan bir IRC istemcisidir. Bağlantıda kalın, her yerden sohbet edin ve hiçbir mesajı kaçırmayın. Android ve IOS sürümleriyle birlikte Windows sürümünü de denemelisiniz. Ancak bazı özellikleri ücrete tabidir bunu not olarak bildirelim.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Mibbit

Mibbit, Internet Relay Chat, Yahoo, Messenger ve Twitter. Dilediğiniz yere bağlantı sağlayabilen 14 dile çeviri imkanı bulunan tamamıyla ücretsiz bir istemcidir. Jimmy Moore tarafından geliştirilmiştir.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Visual IRC

Visual IRC yani VIRC; Windows işletim sistemi için açık kaynaklı bir Internet Relay Chat istemcisidir . Diğer birçok IRC istemcisinden farklı olarak , VIRC'deki işlevlerin neredeyse tamamı, dahil edilen IRC komut dosyası tarafından yürütülür ve bunun sonucunda, programın davranışı kaynak kodu değiştirilmeden genişletilebilir veya değiştirilebilir . Görünümü mIRC'i andırmaktadır.
En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

Trillian

Trillian, Cerulean Studios tarafından oluşturulan tescilli bir çok protokollü anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Şu anda Microsoft Windows, Mac OS X, Linux, Android, iOS, BlackBerry OS ve Web için mevcuttur. AIM, Bonjour, Facebook Messenger, Google Talk, IRC, XMPP, VZ ve Yahoo! gibi birden çok IM servisine bağlanabilir!

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları

ADIIRC

AdiIRC, ücretsiz bir İnternet Aktarmalı Sohbet (IRC) istemcisidir. Sürekli geliştirilmektedir. Basit ve hızlı bir ara yüze sahiptir.

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .

Konu ZaLim tarafından (30 Haziran 2021 Saat 23:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: resim guncellendi
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:00   #2
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ilgilenenler icin faydalı bir paylasim emegine saglik

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:07   #3
Standart

Emeğine sağlık , mükemmel bilgiler. Forum içi kaynak oluşturma adına da çok faydalı oldu..

Naçizane beni de kattığın için tşkler lakin kabul edelim tüm emek ve araştırma sana ait ..

Quassel ile başlayan araştırmayı makaleye döktüğün için tşkler tekrardan.

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:11   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ExCaLuBuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık , mükemmel bilgiler. Forum içi kaynak oluşturma adına da çok faydalı oldu..

Naçizane beni de kattığın için tşkler lakin kabul edelim tüm emek ve araştırma sana ait ..

Quassel ile başlayan araştırmayı makaleye döktüğün için tşkler tekrardan.
bir anda ortaya çıkan bir fikirdi ustam, tesadüf denk gelinen Quassel ve akabinde senin verdiğin bilgi yüklü site ile harmanlayınca ortaya çıkan sonuç, biraz zamanımı yedi ama değdi bence.. Teşekkür ederim tekrardan güzel yorumun ve katkın için.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:12   #5
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

hiçbişi anlamadim ama emeğe büyük saygı duyarım.
ilgilenenler için eminim faydalı olacaktır.

________________


En İyi Global IRCd İstemci Uygulamalarıanlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:14   #6
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Güz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hiçbişi anlamadim ama emeğe büyük saygı duyarım.
ilgilenenler için eminim faydalı olacaktır.
Yukarı da kırmızı başlıklarla verilen isimler her biri sohbet ağlarına bağlanmak için kullanılan bir uygulama adıdır. Hepsi özel kodlamalarla ortaya çıkmıştır ve ne yazık ki hepsi yabancı kişi ve kurumlara aittir. Türkiye'de böyle bir işi becerebilen olmadı henüz. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim umarım açıklayıcı olmuşumdur..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:27   #7
Standart

emegine saglik guzel paylasim icin ayrica tesekkur ederim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 27 Haziran 2021, 03:50   #8
Standart

HexChat ve Konversation disindakiler Turkce(ISO-8859-9) karakterlerle kullanilamiyor uzun yillardir HexChat kullandigim icin Konversation'a da cok isinamamistim renk semasi guzel onun icin kullanilir

edit: eskiden oyleydi yani gelistirip Turkceye destek vermis olabilirler

________________

hay s.yim yine ayni gun yine ayni tavan ya

Konu scope tarafından (27 Haziran 2021 Saat 04:12 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 27 Haziran 2021, 08:55   #9
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu güzel bilği paylaşımı için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 
Alt 27 Haziran 2021, 10:49   #10
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Adını duymadığım, bilmediğim o kadar çok ircd istemcisi varmış ki şaşırdım açıkçası. Saatlerini harcayıp bu bilgileri bizimle paylaşan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşimi tebrik ederim.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

En İyi Global IRCd İstemci Uygulamaları
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:30.