IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Global IRC Sunucuları Türkiye'de ve Dünya'da yer edinmiş Global IRC sunucuların tanıtımlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

148Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2020, 02:17   #1
Domain/Grafik/Sosyalmedya
mazafaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mynet Sohbet

Türkiyenin ilk Türkçe internet platformu olan MYNET 1998 yılında Emre Kurttepeli tarafından kurulmuş, email-okey gibi zamanın popüler servislerini Türkiye de ki internet kullanıcıları ile buluşturmuş, 2018 yılında aylık 40 milyon kullanıcısına ulaşan köklü bir internet sitesidir.

Mynet Sohbet

1998 yılında DALnet #zurna kanalının süper operatörlerinden varidat tarafından master ve maraba ile birlikte 2 root admin 1 services admin olarak conferanceroom 2.1 versiyonuyla irc.mynet.com kurulmuştur.Kurumsal bir çatı altında oluşturulan irc.mynet.com 1998-2001 yılları arasında kullanıcılarını bir çok sanatçı ile sunucuda buluşturup 10 bin kullanıcıya ulaşmıştır.Daha sonra yönetimsel bazı sorunlardan dolayı kurucu adminlerden master görevden alınmış, 2001 yılında maraba da kendi isteği ile bırakmıştır.2001 yıllarında irc.mynet.com girişlerini mirc'e kapatınca kullanıcı sayılarında azalma olmuştur.İlk MYOPS script düşüncesi maraba tarafından sunucu da görevli operatörler için düşünülmüş rocker tarafından sıfırdan kodlanmıştır.2001'li yıllarda yönetim şirket çalışanları özkan (cleric) ve alper (boromir)'e geçmiştir.

Mynet Sohbet platformunu diğer sunuculardan ayıran, farklı kılan özelliklerden biri ise sunucuya bağlanmak isteyen kişilerin; sosyal ve kültürel yapılarına, yaşlarına, bulundukları şehirlere ve hobilerine göre kanallara dağılım şeklidir.Türkiye de bu sistemi hayata geçiren ilk sunucudur.Mynet Sohbet'in Türkiye de ki IRC serverlerı Dünya da temsil eden tek sunucu olduğunu söylesem abartmış olmam.

2005-2006 yıllarında Mynet Sohbet yönetimi diğer şirket çalışanı Kenshin 'e geçmiştir.Kenshin kendi çabalarıyla daha fazla yenilikler getirmek istese de ilerleyen zamanlarda Mynet Sohbet yönetimi tekrar el değiştirmiş, bazı irc coderler ile test çalışmaları yapılıp Unreal 3.2 versiyonuna geçmiştir.Bu aşamalardan sonra IRC aleminde çok popüler olan ve IRC 'ye bir çok yenilikler getiren ircd coder DefauLt tarafından insansız yönetim sistemine geçilmiş, sohbet ağının emektar botu MerLyn buna göre dizayn edilmiştir.Ayrıca Mynet Sohbet uzun süredir kapalı olan mIRC girişlerine açılmıştır.Bu süre zarfında yönetimde sadece bazı adminler ve onların görevlendirdiği operatörler dışında kimse kalmamıştır.İnsansız yönetim biçiminde; kanalda küfür eden, hakaret eden bir kullanıcının diğer kullanıcılardan 5 farklı IP adresinden bağlanan kişiler tarfindan .atilsin nick komutunu uyguladığında MerLyn botu tarafından kanaldan uzaklaştırılması şeklinde ayarlanmıştır.

İlerleyen zamanlar da tekrar yönetim birkaç kez el değiştirdikten sonra şirketin aldığı karar neticesinde 2011 yılında Mynet Sohbet bölümü kapatılmış, yerini Mynet Smeet 3 boyutlu chat sistemi almıştır.Halen daha aktif olarak devam etmektedir.

Mynet Sohbet

Mynet Sohbet

Bu makaleyi hazırlama da desteklerini esirgemeyen eski şirket çalışanı root admin goXXip (imSorry) , yine eski root adminlerden OrLanDo , Ryu .. irc coderlerden DiabLo , teknik adminlerden OxiGeN , ircoplardan Choice , CrueL , Swat ve eski myops, mysops lardan nicklerini unuttuğum whatsapta görüştüğüm tüm arkadaşlara ve iletişim konusunda destek olan sevgili Set 'e teşekkür ederim.

Biraz daha bekleyip şirket çalışanı bütün yönetimlerde bulunmuş Sharingan sevgili Serdar abimizden daha detayli bilgiler alabilirdim.Ancak kendisine ulaşmak biraz zaman alacağından hemen paylaşmak istedim.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Diğer sanatçıların röportajlarını okumak, site içerisinde canlı olarak gezmek ve eski günleri yadetmek için yukarıda ki linke tıklayınız.Arşiv sitesinin bütün özelliklerinden faydalanmak için bilgisayardan girebilirsiniz.

Konu mazafaka tarafından (13 Ağustos 2020 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 13 Ağustos 2020, 08:34   #2
Pope Pius XIII
Swat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

harika bir konu olmuş ellerine sağlık mynet başlı başına bir efsaneydi çok olaylar oldu anlaşmazlıklar çıkar ilişkileri son dönemlerde özellikle gizli gizli oper admin satışları kapanmasına zemin hazırladı bu satışlardan mynetin haberi var mı yok mu bilmiyorum ama benim görev aldığım zamanlar da bizzat benden defalarca istendiğini biliyorum ve bir çok kişi den el birliği ile o güzel ortamı mahvettiler.

________________

 
Alt 13 Ağustos 2020, 10:50   #3
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Özenerek açılmış bir konu gerçekten emeğinize sağlık. Başarılarınızın devamını diliyorum.

 
Alt 13 Ağustos 2020, 10:50   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mynet Sohbet platformunu diğer sunuculardan ayıran, farklı kılan özelliklerden biri ise sunucuya bağlanmak isteyen kişilerin; sosyal ve kültürel yapılarına, yaşlarına, bulundukları şehirlere ve hobilerine göre kanallara dağılım şeklidir.

Bu farklı özellik baya iyimiş, keşke devam etseymiş o dönemi kaçırmışım. Emeğinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş..

________________

~ E & B ~
 
Alt 13 Ağustos 2020, 11:08   #5
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mynet sohbet, gerçekten efsanevi bir yerdi. Yani unutulamayacak kişilerin bulunduğu, belki de şehir sohbet odalarını ilk kez gördüğüm yerdi. Güzel bir paylaşım olmuş; eline, emeğine ve yüreğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;ççk

 
Alt 13 Ağustos 2020, 11:12   #6
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geçmişte resmi sunucuların irce katkısı çok olumlu olmuştu. Tv kanalların da olsun, bu tarz ünlülerle kullanıcıları buluşturma projeleri olsun İrci ister istemez popüler hale getirmişti. Mynet'te çok kısa bir zaman zarfın da bulunmuştum. Ayrıca @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de irc operatör olarak 2 kez o sunucu da yer almıştı diye hatırlıyorum. Sunucu ile alakalı anıları olanlar bizlerle paylaşırsa çok isabetli olacaktır. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşime emeği için teşekkür ederim.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Mynet Sohbet
 
Alt 13 Ağustos 2020, 13:38   #7
Dil söyler kulak dinler Kalp söyler kâinat dinler.
KaraDeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mynetin web kismini es gecmissin sanki yunus genede mynet benim icin unutulmaz bir yer .... aramiyor degilim yani o ortami

________________

Adam oLmak Bir Gruba DahiL oLmak DeğiL.. Bir Duruşa Sahip oLmaktir...
 
Alt 13 Ağustos 2020, 15:09   #8
Domain/Grafik/Sosyalmedya
mazafaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
KaraDeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mynetin web kismini es gecmissin sanki yunus genede mynet benim icin unutulmaz bir yer .... aramiyor degilim yani o ortami
Web kismini mi ? Eğer varsa eksiklikler tamamlayabiliriz kardeşim.

Bunu hazirlamak 3-4 günümü aldı.Yönetimde bulunmuş eski şirket çalışanları, yaklaşik 20 yil önce görevli adminler, ircop ve çeşitli kademeler de ki görevliler, eski röportajlar, polemik konuları v.b bir çok kaynakla bizzat görüşüp araştırma yaptim.


Konu mazafaka tarafından (13 Ağustos 2020 Saat 15:24 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 13 Ağustos 2020, 15:20   #9
Standart

Vaayy be old boys anilar
Emegine saglik

 
Alt 13 Ağustos 2020, 15:32   #10
Domain/Grafik/Sosyalmedya
mazafaka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Daemon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vaayy be old boys anilar
Emegine saglik
Rica ederim kardeşim..

Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sayesinde Choice ulaştim..Eski arkadaşimdir çok sevindim. Hepinize tesekkurler.

 

« HybridIRC.com | - »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:14.