IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Mart 2021, 12:23   #1
Standart Turistler Icin Dunyanin En Tehlikeli 10 Sehri

Tatilinizi degerlendirmek icin gezi planlari yapmaya basladiniz. Ancak hangi ulkeye, hangi sehirlere gideceginize karar vermek istiyorsunuz. Arastirmaniz gereken ilk detay, gideceginiz yerin guvenli bir yer olup olmadigidir. Bazi sehirler, yerel halk icin tehlikeli olmasa da turistler icin oldukca tehlikeli olabilmektedir. Cunku bu sehirlerde insanlar sizi yuruyen altin madeni olarak gorebilmektedir. Bu yazida turistler icin dunyadaki en tehlikeli 10 sehri bulacaksiniz.

10. Cape Town, Guney Afrika



Dunyaca bariscil fikirleri ile meshur olmus Nelson Mandela ulkesindeki bir sehrin bu listede olmasi oldukca uzucu bir durumdur. Cape Town’in ozellikle turistler icin oldukca tehlikeli oldugu bilinmektedir. Sehir merkezi modern ve zengin gorunse de, Cape Town’daki cogu insanin maddi durumu cok kotu ve gelen turistlerin ne kadar zengin olduklarini cok iyi biliyorlar. Ozellikle bir kadin olarak Cape Town’a gitmeye karar verirseniz kesinlikle yalniz gitmemelisiniz ve kacinmaniz gereken bolgelerini belirlemelisiniz.


9. Guatemala Sehri, Guatemala

Guatemala, Karayipler’deki populer seyahat noktalarindan birisidir. Eger Karayipler’i gezmek istiyorsaniz Guatemala fikrini tekrar gozden gecirmeniz iyi olacaktir. Bu sehir, uyusturucu ceteleri, ahlaksizlik ve rusvetcilerle doludur. Ayrica polis teskilati, turistleri yeterince koruyamayacak kadar zayiftir. Yakin gecmiste bir ailenin bu sehirde kacirildigina dair haberler duyulmustu. Dikkatli olun.

8. San Pedro Sula, Honduras

Bu sehirden kesinlikle uzak durmalisiniz. Uyusturucu kullanma orani cok yuksek. Bu da tehlikeli cetelerin ortaya cikmasina ve yuksek cinayet oranina neden olmaktadir. Daha onceleri gezegendeki en siddet dolu sehri secilmistir.



7. Rio de Janeiro, Brezilya

Tehlikeli sehirlerden bahsederken, Rio de Janeiro’yu da saymak zorundayiz. Cunku, dunyadaki en yuksek tecavuz yuzdesine sahip sehirlerden birisidir. 2016 Haziran’inda, bir kizin 33 erkek tarafindan kacirildigi ve tecavuz edildigi haberlerde yazilmisti.
Olimpiyatlara ev sahipligi yapmis olmasi bu sehrin guvenilir oldugu anlamina gelmemektedir. Ancak yine de gidecekseniz, yerel halkin dahi gitmekten kacindigi Favela’dan kacinmaniz gerekir.


6. Caracas, Venezuela

2015’te bu sehir dunyanin en yuksek olum oranina sahipti. Agir uyusturucu kacakciligi ve kullanimi, ceteler, polis yetersizligi, yolsuzluk ve fakirlik gibi nedenler bu sehirdeki cinayet oraninin yuksek olmasina neden olmaktadir. Turist olarak bu sehri ziyaret etmek konusunda cok temkinli olmalisiniz.

5. San Salvador, El Salvador


Ceteler sehri olarak bilinen San Salvador, gercekten de tam anlamiyla ceteler tarafindan yonetilen bir sehirdir. Cetelerin mi yoksa polislerin mi daha guclu oldugu konusunda bircok spekulasyon bulunmaktadir. Eger su an 2012 yili icin bir liste yapiyor olsaydik, bu sehir bu listenin birincisi olurdu. Cunku, 2012’de gunde ortalama 16 cinayet gerceklestirilmekteydi. Daha sonra polisle yapilan ateskes nedeniyle bu ortalama, gunde 5’e kadar dustu. Ancak, San Salvador hala cok tehlikeli ve turistlerin bu sehirden uzak durmasi iyi olacaktir.

4. Acapulco, MeksIka

Tecavuz ve adam kacirma sizi korkutmuyorsa, cinayet istatistiklerini onemsemeniz gerekmez mi? Acapulco’da yasiyorsaniz, cinayet yuzunden olme sansiniz 700’de 1’dir. Bir turist olarak, size bir seylerin olma ihtimali daha da buyuktur. Yine de gitmek istiyorsaniz tum tatiliniz boyunca bulundugunuz otelden cikmamaniz tavsiye edilmektedir.


3. Kabil, Afganistan

Batidan gelen turistlerin hos karsilanmadigi bir sehir varsa, o sehir Kabil’dir. Nufus iki ana nedenden dolayi turistten nefret ediyor: 1. Din, 2. Savas. Yerel halk, Amerikan askerlerinin varligindan rahatsiz. Artik onlari koruduklarina inanmiyorlar. Hatta Amerikan askeri demek onlar icin savas anlamina geliyor. Bu nedenle disardan gelen turistler onlara savasi hatirlatiyor. Ve bu nedenle turistlerin gelmesi istenmiyor. Bu sehirden de uzak durmaniz iyi olacaktir.

2. Mogadisu, Somali

Tripadvisor gibi bazi platformlarda bazi sehirler icin ‘Buraya Gitmeyin’ uyarisi yapilir. Modagisu da bu sehirlerden birisidir. Kent pek cok nedenle tehlikeli durumdadir. Turist olarak giderken sizi koruyacak tek seyin kendi gayretiniz olacagini unutmayin.


1. Halep, Suriye

Isid’i duymayan kalmamistir. Bu orgut, kendi dusuncesine sahip olmayan herkesi goz kirpmadan oldurebilecek bir teror orgutudur. Suriye’de surekli devam eden ic savas bu ulkeye seyahat etmeyi cok tehlikeli kilmaktadir. Gitmek icin mutlaka iki kez dusunun ve giderseniz guvende olabileceginiz yerlerin disina cikmayin.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 09 Şubat 2022, 06:47   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

40 ülkeyi gezen ve Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe yaşamını yitirdi.

________________

~ E & B ~
 
Alt 09 Şubat 2022, 06:52   #3
Standart

Her biri birbirinden korkunç, bizim ülkemizin de farkı yok artık bunlardan :(
Her gün cinayet her gün tecavüz.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:27.