IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Gezi Rehberi Dünyayı Gezerken Yaşananlar!

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By L_
  • 1 Post By Lareina


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Mart 2021, 12:57   #1
Standart Pandemi Sirasinda Ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar

[SIZE="4"]Emekliligi veya pandemi ve sonrasi gezmek istediginiz yeri dusundugunuzde, bir cesit tropik ada akliniza gelebilir. Istekleriniz sizin hayal gucunuzle sinirli kalabilir. Hayal gucunuze birakmak yerine, neden bu muhtesem adalardan bazilarina bir goz atmiyorsunuz, boylece kendiniz icin somut bir hedefiniz olabilir. Sizi dunyanin dort bir yanina goturerek, bu muhtesem yerleri kendiniz gorebileceksiniz.

Seychelles AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
Seychelles adasi ilk varis noktamiz. Hint Okyanusu’nda Kenya-Madagaskar yakinlarinda yer alan tesis, dunyanin en guzel yesilliklerine ev sahipligi yapmamaktadir. Berrak sular ve etrafinda dolanan bol miktarda palmiye agacina sahip tropikal bir adadir. Seychelles Uluslararasi Havaalani da 1971’de acildi, bu da hala yeni bir arazi oldugu ve kesfedebileceginiz cok sey oldugu ve hala ozel hissedeceginiz anlara tanik olabileceginiz anlamina geliyor. Genel olarak, Seychelles cesitli tropikal zenginlilere sahip bir yerdir. Gidebileceginiz yerler listenize ekleyebilirisniz.



Palawan Adalari
Sirada Palawan Adalari var ve aslinda dogal guzelligi ile bilinen Filipinler’de bulunmaktadir. Ozellikle Yemyesil daglik alanlardan kapali sulama alanlari ve zengin plajlara kadar, cok cesitli doga guzellikleri mevcuttur. Palawan adalari, yaklasIk 110 adadan olusuyor ve her birinin ayri doga guzelligi turistler ayri zevkler yasatiyor. Palawan adalarinda kesfedilecek ve deneyimlenecek cok sey bulabilirsiniz, her bir ada icinde bircok kultur barindirmaktadir. Berrak, Mavi Su boyunca tekne ve kayik gezintileri de dahil olmak uzere bircok aktivite yapabilirsiniz.


Corfu AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
Yunanistan‘da yer alan Corfu adasi M.O 1300 yillara dayanan bir gecmise sahiptir. Kokleri yunan mitolojisine dayanan Corfu adasi, mitoloji de bir tur cennet olarak resmedilmistir.

Gunumuzde daha yerlesIk adalardan biri olup bircok kasaba ve yola sahiptir. Buna ragmen, dogasinda ve eski insan mimarisinde hala bolca guzellik barindirmaktadir. Yemyesil vahsi yasam ve guzel sulara ek olarak, cok sayida eski binaya, kalintilara ve hatta kalelere de ev sahipligi yapmaktadir. Hem dogal hem de insan yapimi guzellikten biraz ariyorsaniz, Corfu adasi kesinlikle size gore. Burada yapilacak ve gorulecek cok sey var ve Avrupadaki popularitesine ragmen, Bati’da hala nispeten bilinmemetedir.


Anguilla AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
Bu ada aslinda Karayip Adalari’nin bir parcasidir, ancak Gecmis yillarda Karayipler’in ezici popularitesinin aksine, Anguilla biraz daha az bilinmektedir. Anguilla, adaya uygulanan mevcut ambargo nedeniyle dusuk profilli varligini koruyor. Yolcu gemileri, kumarhaneler ve yuksek katli oteller burada yasaklanmistir.

Kristal berrakliginda sular ve el degmemis topraklar, Anguilla’nin sahip oldugu harika ozelliklerden sadece birkacidir. Ada cok gelismis olmasa da, hayatinizin en iyi zamanina sahip olmanizi saglayacak bazi guzel tatil koyleri bulunmaktadir.



Boracay AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
Boracay, Filipinler’in daha buyuk Panay adasinin hemen disindaki Cebu veya Manila’dan yaklasIk bir saatlik ucus mesafesinde bulunan carpici beyaz kum plajlari ve berrak mavi sularla cevrili tropikal bir adadir. Boracay, Karayipler ve Guney Pasifik gibi daha populer destinasyonlarin yani sira komsu Tayland, Malezya ve Endonezya gibi en iyi plajlarla rekabet ediyor. Turistler su sporlarini ve yelken, ruzgar sorfu, snorkelle yuzme, dalis ve jet ski gibi aktiviteleri gerceklestirecekleri genis yelpazeli eglence alanlari bulmaktadir.


Ko Lipe AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
Ko Lipe (Koh Lipe) Tarutao Milli Parki’nin yetki alaninin disindadir ve bu nedenle bazi yasalardan muaftir. Butong Takim adalari’in issiz adalari ile cevrilidir. Ada, yarisina hibe verilen ve agirlikli olarak Sunrise Plaji yakinindaki adanin uzak dogu tarafinda kucuk koylerde yasayan yaklasIk 500 Chao Ley veya Deniz Cingenesine ev sahipligi yapmaktadir. “Ko Lipe” adi yerel Chao Ley dilinde “Kagit Ada” anlamina gelir.

Ada’nin uc plaji vardir; Pattaya Plaji ve Sunrise Plaji en buyugudur ve Sunset Plaji Adanin kuzey kiyisinda kucuk bir plajdir. Tum plajlar birbirine 15 dakikalik yurume mesafesindedir. Pattaya plajinda bircok magaza, bar ve seyahat acentesinin bulundugu yuruyus caddesi bulunmaktadir.


St. Barts AdasiPandemi Sirasinda ve Sonrasinda Gezmek Isteyebileceginiz Tropikal Adalar
St Barts populer bir turizm merkezidir ve karayiplerin en guzel adalarindan biri olarak kabul edilir. Adanin , adanin tropikal iklimi, beyaz, kumlu plajlari ve sofistike yasam tarzlari tarafindan cizilen her yil ziyaret eden yaklasIk 200.000 gezgine misafirlik yapmaktadir. St Barts’ ana dili Fransizca olup gelenek ve gorenekler Fransiz kulturunden buyuk olcude etkilenir. Baskent Gustavia, butikler, restoranlar ve onlarca otel ve villa dahil olmak uzere kentsel yasamin tum konforlarini sunarken, adanin daha kirsal alanlari ziyaretcilerin kesfetmesi icin guzel bir dogal manzara sunmaktadir.

Ambergris Caye

Buyuk Ambergris Cay olarak da bilinen Ambergris Cay, Caicos Adalarinda bulunan ozel bir yerlesim adasidir. Caicos adalarinin ana zincirinin guneydogusunda yer almaktadir. Ambergris Cay’in bitisiginde, issiz bir dogal rezerv olan Kucuk Ambergris Cay vardir. Kucuk Ambergris Cay, cok cesitli kuslar ve deniz yasami icin essiz ve onemli bir yasam alanidir. Ambergris Cay yaklasIk 6,4 kilometre uzunlugunda, 1,6 kilometre genisliginde ve toplamda 1 100 donumluk alana sahiptir.

Bu adada korunan bircok tur bulunmaktadir, yani muhtemelen belgesellerde dahi gormemissinizdir. Cesitlilik baliklardan kuslara ve maymunlara kadar genistir. Ayrica, eski Maya kalintilari ve sehirdeki mimari gibi ilginizi cekebilecek birkac tarihi yer de vardir.


Santorini
Son olarak, en unlu adasi Santorini adasina bir goz atarak Yunanistan’a geri donuyoruz.

Santorini, Yunan adalarinin Kiklades grubunda volkanik bir adadir. Ios ve Anafi adalari arasinda yer almaktadir. Dramatik manzaralar, Oia kasabasindan carpici gun batimlari, Thira kasabasi ve dogal olarak kendi aktif yanardagi ile unludur. Perissa plaji, belki de Santorini’nin en iyi plaji, Kamari’nin siyah cakil plaji, beyaz plaj ve kirmizi plaj gibi dogal harika plajlara sahiptir.
[/SIZE


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 04 Mart 2021, 12:59   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Santorini o kadar güzel ki

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 04 Mart 2021, 13:07   #3
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Santorini o kadar güzel ki
:OdvV24:

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 04 Mart 2021, 13:07   #4
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beni atın buralara :(

________________

We are all brought forth out of darkness
Into this world, through blood and through pain
And deep in our bones, the old songs are waking
So sing them with voices of thunder and rain
 
Alt 04 Mart 2021, 13:12   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


:OdvV24:
ya ahahahhaha öldürcen beni

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:01.