IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 1 Post By KuzeyAras
  • 1 Post By L_
  • 1 Post By PuSLu
  • 1 Post By L_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2021, 18:40   #1
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!DostYeri.Org
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Reenkarnasyon Nedir?

Reenkarnasyon nedir?

Kimi zaman şu sözlerin ağzımızdan döküldüğüne şahit oluruz: “Önceki hayatımda her halde şuydum, şu meslekteydim, şu statüdeydim…” İşte tüm bu “önceki hayatımda” ile başlayan cümlelerin sonu reenkarnasyona çıkıyor. Şöyle açıklayalım. Reenkarnasyon ölenlerin ruhlarının evrimleri tamamlanıncaya kadar dünyaya birkaç defa daha gelip gideceğini söyler. Diğer bir tanımla reenkarnasyon, ölen birinin başka bir vücutta yeniden dünyaya gelerek yaşamını devam ettirmesi anlamını taşır. Bazı inanışlara göre beden 2-3 kez dirilir ve yeni hayatına devam eder ve bu süreçte bir şey hatırlamaz. Reenkarnasyon hakkında pek çok kaynakta pek çok fikir var. Hatta hakkında en çok kafa karışıklığı yaratılan konulardan da biri aynı zamanda. Bazı görüşler İslamiyet’te reenkarnasyonun olduğunu şiddetle reddederken bazıları da birtakım ayetlerde bu fikri destekleyen cümleler olduğunu düşünür. Bazılarına göre İslamiyet inancında ruh göçü yoktur; insan ona bahşedilen ruh ve kader ile bir kez yaşar. Öldükten sonra ruhu, kıyamet gününe kadar bekler. Hesap günü gelince hesabını verir ve sevap ya da günahlarına göre Cennet ile ödüllendirilir, Cehennem ile cezalandırılır. Dinlerin bazıları yine reenkarne olmayı reddederken, bazıları da sundukları kanıt niteliğindeki vakalarla akıllar iyice karıştırır. Önce reenkarnasyonun kökenine inelim.

Reenkarnasyon Nedir?

Reenkarnasyon tarihi
Özellikle ilk çağda dinsel düşüncenin içinde varlığını sürdürdü. Eski Türklerin dini Şamanizm’de ölümden sonra ruhun göç ederek birkaç bedende yaşama şansı olduğuna inanılırdı. Hatta ruhun bazılarına göre 3 bazılarına göre 7 kere yeniden başka bir bedende can bulabileceği görüşü vardı. Yakut Türkleri ise 3 canın olduğuna inanırdı. Kızılderili inancında ölümle bedenden ayrılan ruh, “ruhlar alemi”ne, kurtun hükmettiği yere gider. Yeryüzünde kendine göre bir beden arar ve onunla yeniden yaşama döner. Bazı kabilelerin inançlarına göre ise doğum başlangıç değildir ölüm de bir son değildir. Burada süreklilik vardır ve sonsuz olan bir şey var ise o sadece uzaydır. Reenkarne olayında Grek kültüründe ise özellikle Pisagor, Platon ve Sokrat gibi isimlerin adı geçer. Hatta iddia edilene göre Pisagor, önceki hayatını çok net bir şekilde hatırlıyor.

Reenkarnasyon Nedir?

Reenkarnasyon belirtileri
Eğer reenkarnasyon varsa, ruh yeniden başka bir bedende can buluyorsa bunun birtakım belirtileri olduğu düşünülür. Aşağıdaki örnekleri verebiliriz.

Dejavu

Birçok bilim adamı ve psikolog bunun nörolojik bir olay olduğuna inanırken, bazıları ise dejavu’nun geçmiş yaşamdan ibaret olduğu görüşünü savunur.

Rüyalar ve kabuslar

Özellikle aynı rüyalar sık sık tekrarlanıyorsa genellikle geçmiş yaşama bağlanır. Rüyalar sembolik olabilir ancak yoruma göre geçmiş yaşantıdan bazı ipuçları barındırıyor olabilir.

Reenkarnasyon Nedir?

Doğal kabiliyetler

Bazılarına göre “genetik faktörler”den gelen doğal yetenekler bazılarına göre de önceki hayata dayanıyor olabilir. Daha önce hiç bilmediği konulara dair sahip oldukları bazı yetenekler, çocuklar ve yetişkinler için de bazı geçmiş yaşam ipuçlarına işaret ediyor olabilir.

Doğum lekeleri

Az sonra aşağıda anlatacağımız vakada rastlanan doğum lekeleri gibi. Birçok kişi doğum lekelerinin reenkarnasyonun bir kanıtı olduğuna inanıyor.

Reenkarnasyonun kanıtı

Anlatılan olayın geçmişle mi alakalı yoksa tamamen tesadüfler sonucu mu meydana geldiği hala sırrını koruyor. Yine görüşler ikiye ayrılsa da reenkarnasyon kanıtı denince akıllara ilk gelen isimlerden biri Pullock ikizleri oluyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yürüten uzmanlar da mevcut. Bu uzmanların takibe aldığı hikayelerden biri Pullock ikizlerine ait. İkizler, reenkarnasyonun en önemli kanıtlarından biri olarak gösteriliyor. Peki nedir Pullock ikizlerinin hikayesi…

Reenkarnasyon Nedir?

Her şey bir çiftin iki kızını birden trafik kazasında kaybetmesi ile başlıyor. 5 Mayıs 1957 yılında ikizler, arkalarında büyük bir gizem bırakacaklarından habersizdi. Kızlarının trafik kazasında ölmelerinden sonra çiftin 1 yıl sonra ikiz kızları dünyaya gelir. İkizlerden birinin belinde, hayatını kaybeden ablası ile aynı olan bir doğum lekesi görülür. Alnında ise yine ablasının kazadan sonra meydana gelen yaralarından birine birebir benzeyen bir doğum lekesi daha görülür. Aile bu esrarengiz olaylardan sonra evden taşınır. İkizler henüz 3 aylıkken bu taşınma gerçekleşir. Kızlar 2 yaşlarına geldiklerinde, ölen kardeşlerine ait oyuncakları istemeye başlarlar.

Reenkarnasyon Nedir?

Bu aslında çok normal olsa da oyuncaklar ellerine aldıkları anda ölen kardeşlerinin koyduğu isimleri aynı oyuncaklara koyarlar. Üstelik ölen kardeşlerinin de oyuncaklara bu isimleri verdiğini bilmeden… Aile bir süre sonra taşındıkları eve geri dönerler. Bu sefer durum daha da karmaşıklaşır. Çünkü ikizler, bölgedeki her yeri biliyorlardır ve hatta ölen kardeşlerinin gittiği okulu gösterip, arka bahçesinde eskiden oyun oynadıklarını söylemeye başlarlar. İlginç olan olaylardan biri de arabayla ilgili yaşanır. İkizler 5 yaşına kadar araba gördüklerinde korkmaya başlarlar ve o arabanın onları yakalayacağını söylerler. Sonrasında normal hayatlarına geri dönerler ancak tüm bu olaylar gizemini fazlasıyla korur. Zamanla bu hikayeler artar ve dönemin ünlü psikologlarından Ian Stevenson da aileye ulaşır. Reenkarnasyonu inceleyen Stevenson bu konuları ele alan, toplamda farklı hikayelerin yer aldığı bir kitap yazar. Kitaba Pullock ikizlerini de dahil eder. Olayın perde arkasında yaşanan gizemi çözmek mümkün olmayacak. Belki bu reenkarnasyonun en önemli kanıtları olarak hayatımızda yer alacak, belki de bu sır farklı iddiaları da beraberinde getirerek nesiller boyu gizemin korumaya devam edecek…
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 03 Nisan 2021, 18:44   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Edo tensei dir . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilir .

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 03 Nisan 2021, 19:16   #3
İyiki Hayallerimizi Görmüyorlar...!!!
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Edo tensei dir . @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilir .
Sıklıkla karsilasilan bir durum bu bizim icin

Bilmeyenler icin turkcesini soleyelim

Yani demek istiyor ki ; Ölen bir insanı başka bir bedeni feda ederek tekrar dünyaya çağırma olayidir.

Kage Bunshin No Jutsu !!! (:

 
Alt 03 Nisan 2021, 19:20   #4
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
PuSLu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Sıklıkla karsilasilan bir durum bu bizim icin

Bilmeyenler icin turkcesini soleyelim

Yani demek istiyor ki ; Ölen bir insanı başka bir bedeni feda ederek tekrar dünyaya çağırma olayidir.

Kage Bunshin No Jutsu !!! (:
Orochimaru ve kabuto bu işi bilir sbsnnd

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 03 Nisan 2021, 19:38   #5
Standart

tabii lan önceki hayatımda ben de elon musk'tum.

________________

Kalabalıkta karşılaştılar. Sakin denizde yılgın ilerleyen gemiler gibi, yürüyen insanların arasında. Yan yana geldiklerinde gözler birleşti, zaman durdu. Sonra geçip gittiler, ardından uyandı. Zaman hâlâ duruyordu...
 
Alt 03 Nisan 2021, 20:10   #6
İyiki Hayallerimizi Görmüyorlar...!!!
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Orochimaru ve kabuto bu işi bilir sbsnnd
Bu mesajlari okuyanlar acaba iclerinden bize ne diyordur cok merak ediyorum.. (;

Ah kirli dünya ah....


Omae wa mou shindeiru....!!!!!


 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:28.