IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2020, 00:14   #1
Standart Türk Savunma Sanayii’nde müthiş rekor! Tüm dünya bunu konuşuyor....

Dünyanın yakından izlediği Türk Savunma Sanayii yeni bir rekora imza attı. En fazla 4 mühimmat ile kalkış yapabilen Türk SİHA’ları artık 24 mühimmat yüklemesi ile rekorları alt üst etti.

Türk Savunma Sanayii’ndeki gelişmeleri yakından takip eden gelişmiş ülkeler kırılan bir rekorla gözlerini tekrar Türkiye’ye dikti. 4 mühimmat taşıyabilien Türk SİHA’ları, 24 mühimmatla tarihi rekor kırdı.

ANKA-S ve Bayraktar TB2 ile SİHA alanında kritik bir yetkinliğe ulaşan Türk Savunma Sanayii çalışmalarını sürdürüyor.

Savunma Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin, dünyanın yakından takip ettiği Taarruzi İHA olarak kabul gören uçaklar hakkında konuşarak, “TUSAŞ ANKA ve Bayraktar TB2 tipi SİHA’lar halihazırda aktif olarak kullanılıyor. Bu SİHA'lar, azami dört adet MAM-L mühimmatı ile uçuş gerçekleştirebiliyor” açıklamasını yaptı.

Anıl Şahin’in konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Mark serisi Genel Maksat Bombaları (Mark-81, Mark-82, Mark-83, Mark-84) Türkiye’de sadece F-16 Fighting Falcon ve F-4E Terminatör 2020 savaş uçakları tarafından kullanılıyor olup, Türk Hava Kuvvetlerinin başlıca hava-yer mühimmatı olarak kabul ediliyor.

AKSUNGUR ise bu tür bir mühimmatı ateşleyen Türkiye’deki ilk insansız hava aracı oldu. Sahip olduğu iki adet turbodizel motor sayesinde oldukça ekonomik uçuş saatine sahip olan AKSUNGUR, gerek F-16’lara göre çok daha ucuz işletim bedeline sahip olması gerekse terörle mücadele görevlerinde aktif rol oynayarak F-16’ların gövde ömürlerinden tasarruf edilmesini sağlayacak olması sebebiyle hayati öneme sahip.

Her bir kanadında üç adet bulunan silah istasyonları vasıtası ile 750 kilogram faydalı yük taşıyabilecek olan AKSUNGUR, bu yüklerle 25 bin feet irtifada 12 saat havada kalabilecek.

AKSUNGUR’un MAM-L, MAM-C, CİRİT ve L-UMTAS füzelerine ilaveten taşıyacağı TEBER-81, TEBER-82, HGK-3, KGK-82 ve minyatür bomba mühimmatları, halihazırda Türkiye’de sadece F-16/4 savaş uçakları tarafından taşınabiliyor..... 2023 ..bekle bizi... !!
________________

benim omuzlarımı hiç yere deydirebilen olmadı bu alemde,ve ben hiç dizçkmedim hiçkimsenin önünde.. beni bir tek sevdiklerim , deyer verdiklerim, vurdu sırtımdan.. ADALET herkese eşit..ve cihan duysun.elbirliğiyle gömdüğünüz bu adam. yeniden doğdu.. adaleti öğretmeye..sırtımdan vuran dost görünümlülere..!!
 
Alt 03 Eylül 2022, 19:41   #2
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Türk Savunma Sanayii’nde müthiş rekor! Tüm dünya bunu konuşuyor....
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:54.