IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Mayıs 2021, 08:51   #1
Standart Grzeli Nateli Dgeebi

Gürcü sinemacı Nana Ekvtimishvili'nin yazıp yönettiği 2013 senesi Gürcistan yapımı drama filmidir. İlk gösterimi 63. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapılmıştır. İngilizce adı "In Bloom" olan film türkçeye ise "Hayatın Baharı" adıyla çevrilmiştir.

Filmde anlatılanlar Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te bir kasabada geçmekte. Yıl 1992, Sovyetler Birliği dağılmıştır ve Gürcistan'ın yokluk içerisinde olduğu bir dönemdir. Ülkenin bazı yerlerinde iç savaş yaşanmaktadır. Eka ve Natia aynı okula giden iki yakın arkadaştır. Onların merkezinde olduğu bir olay örgüsüyle, dönemin gürcü toplum yapısı, âdetleri, aile yaşantısı ve dönemin zorlu koşulları içersinde Gürcistan'ın başkentinde orta sınıf bir kasaba yaşantısı anlatılmaktadır.

Elbette çoğu festival filmi gibi bu yapıtta da olay örgüsü çok hızlı, bol aksiyonlu değildir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, filmin sahne değişimleri, gayet üzerine düşülerek ayarlanmışlar, bir iki sahne haricinde sahne geçişleri kendisini pek hissettirmiyor.

Anlattığı kâh acıklı kâh sevinçli olayların olabildiğince bir çocuk şaşkınlığı içerisinde izlenebilmesini amaçlaması bakımından yoğun bir dramatize dil kullanmamakta da başarı sağlamıştır kanaatimce.
________________


imza yok. parmak bassam?
 

« Yaralı Yüz | İda »

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:59.