IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Blackheart
  • 1 Post By YiLDiZ
  • 1 Post By Blackheart


 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Mart 2023, 23:33   #1
Standart Unforgiven

Aslında analiz sayılmaz, bir tavsiye. Uygun konu bulamadığım için en uygun yer olan buraya açıyorum konuyu. Eğer daha doğru bir yer varsa yönetici arkadaşlardan taşımalarını rica ediyorum.



Çok uzun zamandır bir film hakkında yazmıyorum ama dün gece çok geç de olsa izlenecek filmler listemdeki en gözde yapımlardan bir şahaseri izledim ve tabir-i caizse hayran kaldım. O yüzden bu filmin tavsiyeyi kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum.
Öncelikle film her ne kadar western, dram türlerini içeriyor olsa da en çarpıcı yönü sert gerçekçi olması ve karakterlerin psikolojik değişimlerini seyirciye çok iyi yansıtması.

Film, western türüne revizyonist bir bakış açısı ile pek alışık olmadığımız düzlemde ilerliyor ve bu bakış açısı ile diğer western türlerinden farklı bir tat bırakıyor zihinlerde.
Zira, vahşi batı hemen hemen tüm western filmlerinde bir kaosun, kanunsuzuğun ve leblebi gibi adam vurulan kasabaların olduğu bir yer olarak lanse edilir her zaman.

Her ne kadar herkesin birbirini vurduğu, kanunların geçersiz sayıldığı bir yermiş gibi lanse edilse de, esasında pek de öyle olmadığı, kanunlar, nizamlar elden geldiğince uygulanmaya çalışıldığı aşikar.
İşte bizim filmimizde bu gerçekliği ve bir insan öldürmenin hiç de kolay olmadığı düşüncesini odak noktası haline getirdiği için biraz da yavaş ilerliyor diyebiliriz.
Fakat, bu yavaşlık filmden kopmanıza neden olacak şekilde değil kesinlikle. Çünkü gerek karakterlerin psikolojik değişimleri, gerekse olay örgüsünü oluşturan diyaloglar oldukça merak uyandırıcı.
Zaten filmin başrol oyuncularının kalitesi de yavaş ilerleyen olay örgüsünden kopmamanızı sağlıyor.

Tüm bunların ışığında filme dönecek olursak, başrol oyuncularından en dikkat çekici isim Clint Estwood. Ve en dikkat çekici karakter de kendisinin canlandırdığı William Munny karakteri.

Zamanında oldukça gaddar ve kanunsuz bir yaşam süren Munny, evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış ve tüm eski yaşantısını bir kenara bırakmış biri. Ve kendisi o kadar acımasız bir katilmiş ki hakkındaki söylentiler, girdiği çatışmalar yıllar geçse de asla unutulmamış. Her zaman korkulan bir insan profili çizmiş; ta ki evlenene kadar..
Evlilik, dolayısıyla evlendiği kadın, Munny’i tamamıyla değiştirmiş. Eşi sayesinde hem kanunsuz işleri bırakmış hem de kötü alışkanlıklarını.
Fakat, eşi öldükten sonra çocuklarla, çiftlik işleriyle ilgilenmek yaşlı bedenini zorlamaya başlamış. İşte böyle bir durumda kendisine bir iş teklifi gelir ve ilk etapta artık eskisi gibi olmadığı için işi reddetse de hayatın zorlukları karşısında daha fazla direnemez ve cezbedici kolay para için son bir işi kabul eder ve yola koyulur. Tabii her şeyin bir bedeli olduğu gibi kolay kazanılacağı zannedilen paranın da bir bedeli vardır. Ve bu bedel, filmde harika bir olay örgüsüyle işleniyor.

Film hakkında spoiler vermemek adına çok daha fazla detay vermek istemiyorum ama western türüne farklı bir bakış açısı sunan bu filmin muhakkak izlenmesi gerektiğini de düşünüyorum.
Her şeyden ziyade alışılagelmişin dışında bir senaryosuyla izlenmeyi hak ediyor.
 
Alt 20 Mart 2023, 12:53   #2
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin için bakcam filme

________________

Seviyorum içimdeki alıngan ama haylaz çocuğu..
Sever, kırılır, küser..
Ama göz ucuyla hep bir gülücük bekler...
 
Alt 20 Mart 2023, 19:16   #3
Standart

Alıntı:
YiLDiZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senin için bakcam filme
Bakma, adapte bir şekilde izle Yildiz. Yoksa nasıl film öneriyor bu ya dersin falan

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:27.