IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Ev Dekorasyonu (https://www.ircrehberi.net/ev-dekorasyonu/)
-   -   Evinizi kendiniz de boyayabilirsiniz. Duvar nasıl boyanır? (https://www.ircrehberi.net/ev-dekorasyonu/63256-evinizi-kendiniz-de-boyayabilirsiniz-duvar-nasil-boyanir.html)

Security-Bot 30 Mart 2021 14:31

Evinizi kendiniz de boyayabilirsiniz. Duvar nasıl boyanır?
 
Hanımların belki de en çok merak saldığı fakat çekindiği konuların başında gelir boya işleri. Bu işler genelde erkek işleri olarak görülse de bayanlar da çok rahat bir şekilde boya yapabilirler. Bu konuda anlatacağımız boyama tekniği ile evini boyamak isteyen herkes , erkek kadın fark etmeksizin evini rahatlıkla boyayabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Boyama işlemi öncesi bilmeniz gerekenler.


Boyanacak alanın ölçümünün yapılması : Boyanacak alanın oturum alanı olarak baz alındığı bilinse de bu tamamen yanlıştır. Ustalar genelde evin metrekaresini sorar sonrasında şu kadar boya alacaksınız der ve geçerler. Fakat bu işlemi siz yapacaksanız öncelikle duvar ölçüsünü almakla başlayabilirsiniz. Odalar malum dört duvardan oluşur. Bu duvarların her ikisi de genelde aynı ölçüdedir. Bu yüzden dört duvarın birden ölçüsünü almanıza gerek yok. Uzun duvar örneğin 5 metre Kısa duvar 3 metre. Odanızda iki tane 5 iki tane 3 metre duvar var demektir bu da 16 metretül. Geriye kaldı yükseklik.. Yerden tavana kadar olan duvar ölçüsünü almanız yeterli. Bu ölçünüzde 2.70 cm olsa. Ortaya boyanacak alanın metrekaresi çıkmış olur. Boyacınıza bu ölçüyü söylediğinizde uygun boyayı size verecektir. Ölçülerde genelde kapı ve pencereler ölçümden düşülse de bu yanlıştır. Kestirme kısımları vb dikkate alındığında ileride yaşanacak sorunlara karşılık bir miktar boyanın elinizde kalması iyidir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Boya seçimi: Boyalar su bazlı boyalar , yağlı boyalar olarak ikiye ayrılır. Genelde yeni yapılarda kullanılan tüm boyalar su bazlı boyadır. Su bazlı boyalar kendi içerisinde Mat , yarı mat , ipeksi mat gibi gruplara ayrılır. Mat boyalar kolay kapatır ama silinemez. Yarı mat ve ipeksi mat boyalar. Silinebilir boyalardır. Su bazlı saten boya olarak geçerler. Size uygun bir boya seçmeyi unutmayın. Antibakteriyel özellikli boyalar duvarlarda oluşacak nemlenmeye kaynaklı küf lekelerinin önüne geçecektir. İstediğiniz renk boyayı satın alın ve ya rengi yaptırın. Beyaz boya alıp renk tüpüyle renklendireyim gibi işlere kalkışmayın. Mix center denilen boya renklendirme işlemi ile size uygun olan rengi hazır olarak yaptırabilirsiniz. Bu teknoloji artık hırdavatçılarda dahi kullanılıyor. Yukarıdaki resimde mix center ve cihazlarını görebilirsiniz.

Boyanacak Alandaki Sorunların tespiti : Duvarda kavlama vb varsa bunların giderilmesi gerekir. Kırılan yer varsa alçı ile kapatılması gerekir. Daha sonra boyama işlemi yapılabilir. Duvarınız komple alçılanmış ise boya öncesi binder astar ismiyle bilinen alçılı yüzey astarı kullanılması gerekir.Aksi halde boyanız duvarda dalgalanma yapabilir. Sarfiyat artabilr.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Uygun malzeme seçimi : Boyalar türlerine göre özel fırça ve rulolar ile uygulanır. Boyanıza uygun fırça ve rulo almanız gerekir. Örneğin bir yağlı boya fırçası kestirme boyama işlemi sırasında sizi çok yoracaktır. Gerekli malzemeler rulo , kestirme fırçası (3 ve ya 4 numara), maskeleme bandı, hışır naylon, tavan boyası rulosu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Boyaya hazırlık ve boyama: Duvarınızdaki parke köşeleri, priz ve anahtarları, kapı köşeleri gibi yerleri maskeleme bandı ile korumaya alın. hışır naylonu yere serin bant ile tutturun ki kaymasın. Duvarda alçı var ise binder astar uygulaması yapın. Alçı yoksa bu aşamadan devam edebilirsiniz. Boyanızı üzerinde zaten uygun ölçüde sulandırın ve karıştırın. Genelde bu ölçü Boya aldığınız kabın %10'u kadardır. Örneğin 2.5 litrelik bir boya aldınız. Boyaya katacağınız su miktarı 250 ml'dir. Yani bir su bardağı. Su ile boya güzelce karıştıktan sonra. Rulonuzu boyaya daldırmadan boyanın yüzeyinde gezdirerek boyayı alın. Duvara tek yönde aşağı yukarı şeklinde uygulayın. Bir tur aşağı yukarı yapıp hemen yan kısma geçebilirsiniz. Tüm duvarlar boyandığında 1. kat boyama işlemi bitmiş demektir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

2. kata geçmeden önce ilk başlangıç noktanıza dönün. Rulonuzu bir kez boya üzerinde gezdirin ve boyadığınız yerlerin üzerinden tarama işlemi yapın. Tarama işlemi boyanın duvara daha iyi oturmasını ve ikinci kat uygulamasında hataların kapatılmasını sağlar.

2. kat boyama işlemi için 15 20 dakika bekleyin. Boyanın dokunma kuruma süresi genelde budur. Dokunduğunuzda parmağınıza boya gelmiyorsa ikinci kat işlemine geçin. İkinci kat işlemi de ilk kat işlemi gibidir. Rulonun girmediği köşelere kestirme fırçası ile boya işlemi yapabilirsiniz.

Not: Tavan boyayacaksanız duvarı boyamadan önce tavanı boyamanız gerekir. Tavan boyama işlemi duvar boyamaya nazaran daha kolaydır.

Duvar boyama işlemi bittikten sonra boyanızın ağzını sıkıca kapatırsanız kalan boyayı bir sorun olduğunda rötuş işlemi için kullanabilirsiniz. Boyama işlemi sonrası maskeleme bantlarını kaldırabilirsiniz. Bantları kaldırırken dikkatli olun boyaya zarar vermeyin. Priz ve köşelerinde boya yoksa kestirme fırçası ile boyayın ve işlemi tamamlayın.

Kestirme tavan ile kartonpiyer arasındaki kısımdır. Bu kısımları kestirme fırçanız ile boyadığınızdan emin olun. Genelde lamba göbekleri ve kestirmeler biraz daha zaman alır. bu işlem için merdiven kullanın.

Boyama işlemi bittikten sonra odanıza 1 gün sonra eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Eşyaları yerleştirirken duvara yakın koymayın arada boşluk olsun. Duvarlarınızdaki boyaları silinebilir bir boya ise 1 aydan önce silmeye çalışmayın. Boyanın duvarda kemikleşme ve silinebilir hale gelmesi 1 ay sürecektir. Bu süreçte çocuklarınızın duvara boya kalemi ile girişmemesine dikkat edin. 1 ay sonunda sıkıntı yok. Boya kalemi izlerini nemli bir bezle silerek geçirebilirsiniz.

Takıldığınız yerleri konu altından yorum yaparak sorabilirsiniz. Hayatınızda hiç boya yapmadıysanız bir günde evin tamamını boyamaya çalışmayın. Her gün bir oda boyayın aksi takdirde bir süre kol ağrısı çekebilirsiniz.

WildCat 30 Mart 2021 14:42

bende kendi odami kendim boyadim cokta eglenceli bu is :utangac:

INFLaMeS 30 Mart 2021 14:46

sari lacivert:)

TheMountain 30 Mart 2021 15:02

Can sıkıntısına çok boyamışımdır

She 03 Nisan 2021 21:33

Çok yorucu bir olsa gerek :dusunen:

KuzeyAras 03 Nisan 2021 22:01

Bayanları Bılmem de Bende Cok Boyadım Evımı Renga Renge Boya Dokulmezse Iyı Ama Eglencelı :)

LaviNia 12 Nisan 2021 13:46

Ben kendi odamın sadece bir duvarını boyim dedim de hiç beceremedim hemen yoruldum .d

Reyhan 19 Nisan 2021 00:23

Ben kendi evimi kendim boyamıştım ;d

Sim 30 Mayıs 2021 10:27

odami kendim boyamistim..
:D belli oluyo djxkfkf


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi