IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By 1903


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2021, 06:30   #1
Standart Dekorasyon Psikolojisi ve Dekorasyonun Etkileri


Renklerin psikolojideki etkisi yadsınamaz bir gerçektir. Doğru renkler ile kendimizi bir çok konuda da iyi ve etkili hissedecek ve hemen her anımızda yaptıklarımıza etkisi yansıyacaktır. Tabi doğru rengi seçmek için de değerlendirmesi gereken başka bir takım hususları değerlendirmek gerekir.

Yukarıda da dediğim gibi renklerin insan üstündeki psikolojik etkisi, dekorasyonda da fazlasıyla hissedilmektedir ama iş sadece renk değildir. Doğru rengi belirlemek için daha önce değerledirmemiz gereken dekore ettiğiniz mahalin, ortamın ne olduğudur. Salon mu? Yatak odası mı? Mutfak veya banyo mudur? Mimari özellikleri nelerdir? Bu ortamı, mahali kullanacak olan kişiler kimler ve ne şekilde bir dekor isteniyor.

Bu soruların cevaplarını vererek dekorasyona işine başlamak ve renkleri de bu doğrultuda seçmek hem doğru renk paletine sahip olmak hem de her konuda psikolojinizi daha üst seviyelerde tutabilmeniz anlamına gelecektir.

Şöyle bir örnekle devam etmek istiyorum. Mesela mobilyaların yerleşim açısından kullanışlı olması da bir etki yaratmaktadır. Yaptığınız iş, mekanın kullanış amacı, taşıdığınız, mobilyalar, çalışma hızınızı, konforunuzu, taşıyacağınız ruhu etkileyiciliği gibi sağlığınızı da etkileyecek. Örneğin oturma grubunun önünde devasa bir sehpa eğer koltuğa geçmenizi zorlaştırıyorsa şık durması pek de bir şey ifade etmeyecektir. Çünkü orası sizin yaşam alanınız, dinlenme alanınız. Ya da yatak odanızdaki gereksiz eşyalar veya çalışma odanızda ışığı kesecek tarzda yerleştirilmiş mobilyalar, ışığın yönü vesaire, zamanla sinir bozucu kalabalıklar haline gelerek hayatınızı zorlaştıracaktır. Eğer bunu istemiyorsanız dikkatli seçimler yapmalısınız. Her şey istediğiniz gibi olduğunda doğru dekorasyonun size vereceği en önemli şey doğru yaşam enerjisi , eşittir huzur olacaktır.

Genel olarak rahat ortamlar rahat, huzurlu ve enerji dolu yaşam biçimi demektir ama önce ne istediğiniz bilmek ve ne istediğinize karar vermek işin en doğrusu olup hızlıca karar almamalı, üzerinde iyice düşünmeli, kapsamlı bir şekilde ele alınmalıdır. Doğru karar, ilk olumlu etkiyi yaratacaktır.

ALINTI
 
Alt 24 Şubat 2021, 07:37   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kesinlikle öyle renk uyumu evde çok önemli tercihim beyaz ve mor renktir evimde

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:14.