IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2020, 18:05   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri & Kendin Yap Projeleri

Kiralık bir evde yaşadığınız için mobilya ve dekorasyona çok fazla para harcamak istemiyor musunuz? Titiz bir ev sahibine mi sahipsiniz? Duvar rengini değiştirememek veya duvara bir şey asamamak sizi kısıtlıyor mu? Kiralık bir evde oturuyor olsanız bile servet harcamadan ve depozitonuzdan ödün vermeden evinizi kişiselleştirebilirsiniz! Bu yazıda, kiralık dairenizde uygulayabileceğiniz, mobilya ve dekorasyonunuz için çözüm olabilecek, zekice ve birbirinden yaratıcı DIY-Kendin Yap projeleri bulacaksınız. İşte, portatif, iz bırakmayan, ekonomik ve pratik ev dekorasyon fikirleri ve kendin yap projeleri…

1. Masanızı ve Orta Sehpanızı Kendiniz Yapın

Özgür tasarım anlayışının ev dekorasyonuna da yansıdığı bu zamanda, artık mobilyalarınızı takım olarak satın almak zorunda değilsiniz. “Yemek grubu” veya “oturma grubu” satın almanız demek, içinde kullanmayacağınız mobilyalar da olan ve muhtemelen salon ölçülerinize tam oturmayan gereksiz bir sürü mobilya için servet harcamanız demektir. Üstelik kiralık bir eve çıktıysanız ve geçici bir ev için para harcamak istemiyorsanız, muhtemelen daha kalitesiz ve içinize sinmeyen mobilya takımları alacaksınız. Buna hiç gerek yok! Mobilyalarınızı farklı mağazalardan, ikinci el dükkanlardan ve kendi eski mobilyalarınız arasından seçerek veya kendiniz tasarlayarak, evinize çok daha uygun ve yaratıcı eşyalara sahip olabilirsiniz.

Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri & Kendin Yap Projeleri

Örneğin, oturma odanız için üzerinde değişiklikler yaparak başka evlerde de kullanabileceğiniz bir yemek masası ve orta sehpa tasarlayabilirsiniz. Kendiniz de basitçe yapabileceğiniz bu mobilyalar için neden para harcayasınız ki? Hem böylece çok daha ucuz maliyetli, orijinal, ihtiyaçlarınızı karşılayan ve taşınırken değiştirmek zorunda kalmayacağınız bir masa ve sehpaya sahip olursunuz. Bunun için yapmanız gerekenler;
  1. Varsa evinizden yoksa eskicilerden masa ve sehpa tablası olarak kullanabileceğiniz objeler bulmak. Bu eski bir kapı, dolap, palet veya vintage bir valiz olabilir. Yeter ki oturma odanızın stilini yansıtan bir parça olsun.
    Masa ve sehpa tablanıza uygun tarzda ayaklar satın almak. Masa ve sehpa ayaklarını çeşitli yapı marketlerden, hatta internet üzerinden satın alabilirsiniz.
Not: Eğer küçük bir salonunuz varsa daha fonksiyonel bir kullanım için, sehpanızın alt tarafını dergilerinizi koyabileceğiniz bir bölüm veya depolama alanı olarak tasarlayabilirsiniz. Veya yemek servislerinizi koymak için masanızın alt tarafına çekmeceler ekleyebilirsiniz.

2. Mobilyalarınızı Boyayın

Geldik, pratik ev dekorasyon fikirleri ve kendin yap projeleri arasındaki en popüler yönteme… Hazır farklı mobilya parçalarını bir arada kullanmak moda olmuşken, neden ne kadar oturacağınız belli olmayan kiralık bir ev için mobilya takımı satın alasınız ki? Onun yerine bütçenize uygun mobilyaları ayrı ayrı satın alarak, çok daha ucuz ve yaratıcı bir mobilya takımı oluşturabilirsiniz. Nasıl mı?
  1. Eviniz için beğendiğiniz ve bütçenize uygun mobilya parçalarını toplayın. Bunun için ucuz mobilya mağazalarını, spotçuları, eskicileri ve antikacıları dolaşabilirsiniz. Sadece devasa ve abartılı parçalar seçmemeye dikkat edin. Seçtiğiniz parçalar oran olarak birbiriyle uyumlu olmalı. Bulduğunuz parçaları istediğiniz bir renge boyayın. Sevdiğiniz cesur bir rengi seçmekten korkmayın çünkü yeni bir eve taşındığınızda veya aynı renkten sıkıldığınızda mobilyanızı istediğiniz gibi yeniden boyayabilirsiniz. Eğer döşemeli koltuk veya sandalye satın aldıysanız, desenli veya düz, beğendiğiniz bir kumaş ile döşemeciye yeniden kaplatabilirsiniz. Dediğim gibi çok ayrıntılı parçalar olmasın. Yoksa astarı yüzünden pahalıya gelebilir. 🙂
3. Portatif Duvarlar Kullanın

Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri & Kendin Yap Projeleri

Açık planlı bir salona mı sahipsiniz? Oturma odanız ve yemek odanız bir arada olabilir veya açık bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Hatta belki bir stüdyo daire içerisinde yatağınız ve yaşam alanınız bir aradadır. Belki de aileniz veya arkadaşlarınızla paylaştığınız oturma odası veya ortak kullanımlı diğer bir odada kendinize özel bir alan ayırmak istiyorsunuzdur. Mahremiyet, dağınıklığı gizlemek veya sadece kendinize ayrı bir kişisel alan tanımlamak için illa ki duvar örmeye gerek yok! Kendiniz bir paravan tasarlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler;
  1. Dikdörtgen çerçeveler yaparak bunları menteşelerle birbirine birleştirin. (Bunun için bir marangozdan da yardım alabilirsiniz.)
    İstediğiniz bir malzemeyi kullanarak çerçeveleri kaplayın. Kaplama şekliniz tamamen yaratıcılığınıza kalmış. Rengarenk boyadığınız kontraplaklar, harika desenlerde kumaşlar veya ışığı geçiren tül perdeler kullanabilirsiniz. Evinizin tarzına uygun olsun yeter ki.
Not: İsterseniz paravanın ayaklarına küçük tekerler monte ederek istediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz.

4. Duvarlarınızda Çıkarılabilir Duvar Kağıdı Kullanın

Pratik Ev Dekorasyon Fikirleri & Kendin Yap Projeleri

Bir çok yüzeye uygulanabilen çıkarılabilir duvar kağıtlarını, dışarıdan destek almadan kendi kendinize istediğiniz yüzeye kolaylıkca uygulayabilirsiniz. Üstelik, uzun ömürlü bu duvar kağıtlarını dilediğiniz zaman çıkarıp farklı yüzeylere yapıştırarak defalarca kullanabilmeniz mümkün.

Duvarlarınızda iz ve leke yapmayan bu mucize malzeme sayesinde ev sahibiniz ile aranızı bozmadan duvarlarınıza renk ve stil katabilirsiniz. Eğer siz de kiralık evinizin duvarlarını boyamak istemiyorsanız, düz renkli veya desenli seçenekleri olan geçici duvar kağıtlarını kullanmayı deneyebilirsiniz. Hatta istediğiniz resmi, istediğiniz ebatlarda 3 boyutlu duvar kağıdı olarak bastırıp duvarınıza uygulayarak mekanlarınızda fark yaratabilirsiniz.
alinti
 
Alt 09 Mayıs 2022, 06:56   #2
Standart

Şimdi kimse bunlarla uğraşmıyor, her şey hazır alınıyor ya.

 
Alt 16 Haziran 2022, 06:03   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Duvar kağıtları hoş duruyor ama her alan için uygulanması çekiciliğini kaybediyor.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:02.