IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Esrarengiz Olaylar Esrarengiz olaylara ait tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2021, 00:49   #1
Standart Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil Zodiac, 1960’lı yılların sonlarında ve 70’li yılların başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde birçok cinayet işledi. Onlarca insanın ölümünden sorumlu olan seri katil, işlediği cinayetlerin ardından San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki yerel gazetelere mektuplar gönderdi, bu mektuplarda öldürdüğü kişi sayısından ve nasıl öldüklerinden bahsetti. Psikopat katil adını gönderdiği mektuplara genellikle “This is the Zodiac speaking…” diye başlamasından aldı. Katil sıradan mektupların yanı sıra 4 tane şifreli mektup gönderdi. Bu mektuplardan birinin sırrı ise yeni çözülebildi. Tam 52 yıl sonra çözülen mesaj insanlarda merak uyandırdı.



Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Zodiac katilinin bilinen ilk cinayeti: Lake Herman Road cinayeti


Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil Zodyak, bilinen ilk cinayetini 20 Aralık 1968 tarihinde Herman Gölü’nde lise öğrencisi olan Betty Lou Jensen ve David Faraday’i silahla öldürerek işledi. Liseli çift öldürüldükleri gün ilk kez buluşmuştu. İkili Jensen’ın evinin yakınlarında olan bir konsere gitmek için anlaşmışlardı. Ancak konsere gitmeden önce Faraday’in annesinin arabası ile bir arkadaşlarının yanlarına, daha sonra da lokantaya gittiler. Lokantada yemek yedikten sonra Herman Gölü’ne gitmeye karar verdiler ve saat 10.15’te çok bilinen bir yer olan Aşıklar Tepesi’ne vardılar. Saat 11’i geçtikten çok kısa bir süre sonra o bölgede yaşayan Stella isimli bir kadın tarafından ölü bedenleri bulundu. Olay polis tarafından incelense de, katile dair herhangi bir iz bulunamadı.


Mevcut kanıtlara dayanarak olayı değerlendiren suç bilimci Robert Graysmith işlenen cinayeti şu şekilde anlattı: “Saat 11 olmadan önce çiftin park halindeki aracının yanına bir araba park etti. Daha sonra katil liseli çiftin arabasına doğru yaya olarak ilerlemeye başladı, tam bu anda ikili arabadan iniyordu. Katil ilk önce Faraday’i başından vurdu. Olayın şokunda olan Jensen kaçmaya çalışsa da, çok fazla ilerleyemeden sırtından 5 kere vuruldu.”

Herman Gölü cinayeti Zodiac katili için bir başlangıç oldu. İlk cinayetten yaklaşık 6-7 ay sonra bir kişiyi daha öldürdü


Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Darlene Ferrin ve Michael Mageau, 4 Temmuz 1969 gecesi ilk cinayet yeri olan Herman Gölü’nden 6 kilometre uzaklıktaki Blue Rock Springs Park’a gidip araçlarını park ettiler. İkili park halindeki aracın içinde oturduğu sırada yanlarına başka bir araba park etti. Ancak yanlarına park eden araç kısa bir süre sonra uzaklaştı ve yaklaşık 10 dakika sonra geri döndü. Bu sefer çiftin arkasına park eden aracın sürücüsü dışarı çıkıp Ferrin ve Mageau’ya 5 el ateş etti. Daha sonradan Zodiac ismiyle anılacak olan katil tam aracına dönüyordu ki, yaralı olan Mageau’nun sesini duyunca geri döndü ve ona iki kez daha ateş etti. Katil daha sonra olay yerinden uzaklaştı.

Ferrin tüm çabalara rağmen hastanede hayatını kaybetti, Mageau ise birçok kez vurulmasına rağmen hayatta kaldı. Katil cinayetten bir gün sonra polisi aradı ve cinayetleri işleyen kişinin kendisi olduğunu söyledi. Polis arama yapılan yeri tespit etti. Katil ilk ve ikinci cinayetin işlendiği bölgenin yakınlarındaki bir gaz istasyonunun telefon kulübesinden aramıştı.

Polislerden daha zeki olduğunu düşünen katil mektuplar göndermeye başladı


Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil Zodiac, 1 Ağustos 1969 tarihinde yerel gazetelere üç tane mektup gönderdi. Üç mektup birbirine çok benziyordu ve katil mektupta işlediği cinayetleri sürekli övüyordu. Katil her mektubunda 408 sembolünden oluşan bir şifreli mesaj gönderiyor ve bu şifreler çözüldüğü takdirde kimliğinin ortaya çıkacağını söylüyordu. Ayrıca mektupların üç farklı gazetenin ilk sayfasında çıkmasını istiyordu, aksi takdirde bir dizi insanı öldüreceğini söylüyordu.

Ertesi gün katilin gönderdiği mektubun şifreli bir bölümü gazetenin dördüncü sayfasında yayınlandı. Polis mektubu gönderen kişinin katil olduğundan emin değildi, bu yüzden ondan katil olduğunu ispatlayacağı bir mektup daha göndermesini istedi. Ancak Zodiac katili bir mektup daha göndermedi.

7 Ağustos 1969 tarihinde ise The San Francisco Examiner gazetesine ikinci bir mektup geldi. Bu mektupta “Sayın Editör, Zodiac’la konuşmaktasınız” yazıyordu. Katil ilk defa bir ad kullanmıştı. Bu mektup, polislerin isteği üzerine katil olduğunu kanıtlamak için yazılmıştı. Mektupta işlenen cinayetlere dair bütün ayrıntılar yer alıyordu. Ayrıca mektupta, polislerin şifreli mesajları çözdükleri takdirde katilin adını öğrenebilecekleri de yazıyordu.

8 Ağustos 1969 tarihinde şifreli mesajlardan bir tanesi çözüldü. Mesajda yazdığına göre katil, öldürdüğü insanların cennette kendisine hizmetkar olacağına inanıyordu. Ayrıca şifreli mesajda hiçbir isim bulunmuyordu.

Cecelia Shepard cinayeti


Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil Zodiac bir türlü durmak bilmiyordu. Üniversite öğrencisi Bryan Hartnell ve Cecelia Shepard, 27 Eylül 1969’da Berryessa Gölü’nde piknik yapıyordu. Bu sırada yanlarına siyah giyinen, güneş gözlüğü takan ve göğsünde daire içinde bir haç sembolü bulunan bir adam geldi. Bu adam onlara hapishaneden kaçtığını ve Meksika’ya gitmek için paraya ve araca ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha sonra cebindeki ipi çıkarıp Shepard’a verdi ve Hartnell’i bağlamasını istedi. Silahlı adam daha sonra Shepard’ı bağladı. Adamdan çok korkan üniversite öğrencileri, ona araba anahtarlarını ve cüzdanlarını uzattılar. Ancak adam ikisini de bıçakladı ve daha sonra arabalarına gidip kapısına “Vallejo/20.12.1968/ 04.07.1969/ 27 Eylül1969,06:30/bıçaklayarak” yazdı. Kısa bir süre sonra bu adamın seri katil Zodiac olduğu anlaşıldı.

Gölün körfezinde balık tutan baba ve oğul iki kişinin yardım istediğini duyunca hemen yakınlarda bulunan bir park bekçisine durumu bildirdiler. Polisler olay yerine geldiğinde Shepard’ın bilinci açıktı ve katilin eşkalini verdi. Yaralı olan Hartnell ve Shepard hızlı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Shepard hastanede komaya girdi ve iki gün sonra öldü. Hartnell ise iyileşti ve bütün olayı polisleri anlattı.

Paul Stine cinayeti

Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil Zodiac, Cecelia Shepard cinayetinden 2 hafta sonra 11 Ekim 1969 tarihinde taksici Paul Stine’in taksisine bindi ve gideceği adresi verdi. Paul Stine, bilinmeyen bir sebepten ötürü taksiyi varış noktasından bir sokak geride durdurdu. Bu sırada katil Stine’ı başından vurdu ve sonra arabanın anahtarlarını ve cüzdanını aldı. Daha sonra kurbanının kanlı gömleğinden bir parça yırtıp aldı. Katil arabada bıraktığı izleri örtmeye çalışırken sokağın köşesindeki üç genç olaya tanık oldu ve hemen polisi aradı. Katil bunun üzerine araçtan yürüyerek uzaklaştı.

Cinayetin işlendiği yerden iki sokak ötede bulunan bir polis memuru çağrıya yanıt verip olay yerine doğru ilerledi. Polis o sırada sokakta yürüyen beyaz bir adam gördü. Bu adam bir evin bahçesine girip olay yerinden kaçtı. Bu anda telsizde cinayeti işleyen kişinin siyahi olduğu söylendiği için polis memuru hiç durmadan olay yerine doğru gitti. Ancak katilin hala neden siyahı olarak anons edildiği bilinmiyor. En iyi varsayım o dönemlerde çok yoğun olan ırkçılık.

Olay incelendikten sonra katile dair herhangi bir iz bulunamadı. Katili gören üç genç onun eşkalini polise verdiler. Böylece Zodiac’ın ikinci bir robot resmi oluşturuldu. Katil 8 Kasım 1969’da bir şifreli mesaj daha gönderdi ve bu mesaj geçtiğimiz günlerde çözüldü.

Seri katil Zodiac gönderdiği mektuplarda 37 kişiyi öldürdüğünü söyledi


Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

Seri katil gönderdiği mektuplarda 37 cinayet işlediğini yazsa da, bunlardan sadece 7 tanesi onunla ilişkilendirildi ve kurbanlarından ikisi hayatta kaldı. Ayrıca işlenen birkaç cinayetin katilinin Zodiac olduğu düşünüldü, fakat aralarında bir bağlantı bulunamadı.


Zodiac katilinin gönderdiği şifreli mesaj 52 yıl sonra çözüldü

Onlarca İnsanı Öldürüp Asla Yakalanmayan Psikopat Seri Katil: Zodiac

FBI, “Zodiac katili” olarak bilinen seri katilin 51 yıl önce San Fransisco Chronicle gazetesine gönderdiği mesajı çözdü. Seri katil cinayet işlediği dönemlerde dört tane şifreli mesaj göndermişti. Bunlardan ilki 1969 yılında, diğeri ise birkaç gün önce Belçika, ABD ve Avustralya’daki üç kişinin çalışmasıyla çözüldü.

Çözülen mesajda “Umarım beni yakalamaya çalışırken çok eğlenirsiniz. Gaz odasından korkmuyorum çünkü beni cennete daha yakın zamanda yollayacak çünkü şu anda benim için çalışacak yeterli sayıda meleğim var.” yazıyor. Ancak katilin kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Katilin gönderdiği hala çözülemeyen iki şifreli mesaj daha bulunuyor. Bu şifreli mesajlarda katilin kimliğinin yer aldığı düşünülüyor. FBI, konuyla ilgili araştırmalarına devam ediyor.

Psikopat katil birçok filme ve belgesele konu oldu


Zodiac katili, birçok cinayet işledi ve asla yakalanmadı. Hal böyle olunca onunla ilgili filmler çekildi. Azılı katil, Clint Eastwood’un oynadığı 1971 yapımı Kirli Adam (Dirty Harry) ve başrollerinde Robert Downey Jr. ve Jake Gyllenhaal’ın bulunduğu 2007 yapımı Zodiac filmlerine konu oldu. Bu filmler en iyi seri katil filmleri listelerinde yer aldı.

Günümüze en yakın zamanda esinlenilen son dizi kahramanı ise Ercüment çözerdir. 2007 yapımı zodiac isimli filmi izlediyseniz filmin bir çok kısmında karşımıza çıkan karakterin 2010 yılında çekimleri başlayan Behzat Ç. dizisindeki ercümen çözer karakteri ile eşleştiğini çok daha ne görebilirsiniz.



Alıntı
 
Alt 21 Mart 2021, 15:21   #2
Standart

Şaka gibi dalga geçmiş, mektuplar yollamış artık bulunabilmek için yine bulamamışlar,sıkıyorsa bu zaman da yapsın ruh hastası..Ayrıca bundan korku filmi çıkarmış.

 
Alt 21 Mart 2021, 19:18   #3
Standart

Bunun filmini izledikten sonra her şeyini araştırmıştım. Adam son derece Zeki ve soğukkanlı. Yakalamak için onca profesyonel insan görev almış ancak bir türlü nihayete ermemiş olay.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:47.