IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Esrarengiz Olaylar (https://www.ircrehberi.net/esrarengiz-olaylar/)
-   -   Cenazeleri uçurumun kenarına çiviliyorlar (https://www.ircrehberi.net/esrarengiz-olaylar/128691-cenazeleri-ucurumun-kenarina-civiliyorlar.html)

YiLDiZ 12 Ekim 2022 16:37

Cenazeleri uçurumun kenarına çiviliyorlar
 
Küçük Filipin kasabası Sagada'nın hemen dışında bulunan bölgede uçurumun kenarındaki bir kayalık adeta bir mezarlığa dönüşmüş durumda. Filipinlerde yaklaşık 2 bin yıldır devam eden ritüele göre ölüler gömülmüyor ya da yakılmıyor. Cenazeler tabutlarla birlikte uçurumun kenarındaki bir kayalığa çivileniyor. Bu ritüelin nedeni ise herkesi şaşırtmaya yetti.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Dünya genelindeki pek çok ülkede ölen kişilerin ardından birbirinden ilginç cenaze ritüelleri uygulanıyor. Ancak Filipinler’de yaklaşık 2000 yıldır devam eden bir ritüel görenleri şaşkına çeviriyor. Ritüel kapsamında hayatını kaybeden insanların cansız bedenleri gömülmek ya da yakılmak yerine tabutla birlikte bir uçurumun kenarına çivileniyor.

DOĞAL AFETLERDEN KORUMAK AMAÇLANIYOR
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Geleneğin ölüleri ülkenin tropikal fırtınıları dahil olmak üzere deprem ve sel gibi doğal afetlerden koruduğuna inanılıyor. Aynı zamanda bu şekilde hayatını kaybeden kişilerin daha çabuk bir şekilde cennete geçiş yapabileceği düşünülüyor. Uygulamanın bir parçası olarak yaşlılar ölümlerine hazırlanırken kendi tabutlarını oyuyorlar ve kayada kendilerine uygun bir yer belirliyorlar.
Vefat eden kişinin cansız bedeni yaprak ve sarmaşıklarla bağlanan ahşap bir ölüm salıncağına yerleştirilir. Çürümenin önlemesi için tabut tütsülenri. Cenaze defnedilmeden önce tabutun üzerine isimleri yazılır ve akrabaları ölüye saygılarını sunar. Son adımda ise tabut Yankı Vadisi’ndeki uçurumun kenarına asılır.

(Alıntıdır)

Ela 12 Ekim 2022 16:42

Bana böyle şeyler cahilce geliyor.. topraksız o ceset kokmayacak mı? Görünüş olarak da hoş durmuyor

Sim 12 Ekim 2022 18:31

bence korkunc

ZeyNa 12 Ekim 2022 18:36

Bu ne ya, bu insanlar kafayı yemiş

She 14 Ekim 2022 09:01

İnsanın hayatta iken bedeni nasıl önemli ise ruh bedenden çıkınca da önemlidir. Bu tarz şeyler gelenek değil akılsızca bir davranış.

Raina 14 Ekim 2022 09:16

İc organlar cıkstılıp mumyalanıyordur bu nedenle çürüme kokma olmuyor ama farklı bır anlayış bu habil ve kabılde kı gıbı kuş gelır yerı eseler olu kuşu gömer kabilde kardesi habili böylece gömer...

WildCat 21 Şubat 2023 03:56

bildigimiz horhor ya


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi