IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


💬 Bu Alana Reklam Ver ! 🎉 Hemen Katıl!
3Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Rhea
  • 1 Gönderen MarjinaL
  • 1 Gönderen Malefiz


 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ocak 2023, 14:07   #1
Standart Erkeklerin beyni baba olduktan sonra küçülüyor

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oxford University Press'in nörobilim alanında çıkardığı Cerebral Cortex dergisinde, yeni baba olan erkeklerin beyinlerindeki değişimi inceleyen uluslararası bir araştırma yayımlandı.
Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre erkeklerin beyinlerinde, ilk çocukları doğup baba olduktan sonra küçülme yaşandığı ortaya çıktı.

AYNI ÇALIŞMA, KADINLAR İÇİN DE YAPILMIŞTI
Daha önce çocuk sahibi olduktan sonra anneler üzerinde yapılan çalışmalarda beyinlerinin belli bir oranda nörolojik yapısının değiştiği belirlenmişti.
Bu çalışmada ilk defa babalar araştırıldı ve ortalama olarak yeni baba olan erkeklerin de aynı anneler gibi kortikal hacmin yüzde 1 veya yüzde 2’sini kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Yaşanılan ‘küçülme’, beynin ebeveynlikle alakalı olan ‘varsayılan mod ağı’ kısmında gerçekleşiyor.

BU SAYEDE DAHA GÜÇLÜ BİR BAĞLANTI KURULUYOR

İlk duyduğunuzda kortikal hacimdeki kayıp kulağa kötü gelebilir ancak bu sayede ebeveynler çocuklarıyla daha güçlü bir bağlantı kurabiliyorlar.
Örneğin annelerdeki benzer kortikal kayıplar, çocuklarına daha iyi sinirsel tepkiler vermelerini ve daha güçlü çocuk-ebeveyn bağı kurmalarını sağlıyor. Önceki çalışmalar, bir çocuğun doğumunu takiben erkek beyninde ince nörolojik değişiklikler olduğunu göstermişti.
İlk defa bu çalışmada babaların da annelere benzer bir şekilde beyinlerinin ‘küçüldüğü’ ortaya çıktı.

(Alıntıdır)
👍 1
________________

Gönül nasıl derin bir kederde...




 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25.