IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Engelli Bireyler Engelli bireyler hakkında aradığınız herşeye bu başlık altında ulaşabilirsiniz

4Beğeni(ler)
  • 2 Post By Suzi
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By Brittle


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2024, 13:27   #1
Moderatör
Suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türk işaret dilinin önemi nedir?

TÜRK İŞARET DİLİNİN ÖNEMİ

Bu dil, beden dili ve el hareketleri ile iletişimi sağlar. Öğrenmek isteyen kişiler beden dilini aktif olarak kullanmak zorundadır. İşaret dilini öğrenmek için işitme ya da duyma engelli olmak zorunda değilsiniz. Bu dil toplum içerisinde yer alan engelli bireyler ile iletişim kurmak adına oldukça önemlidir.

İşaret dili nedir neden önemlidir?

İşaret dili, işitme engellilerin kendi aralarında iletişim kurarken, el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dildir. Bu dilde sesler duyulmaz görülür. işaret dili işitme engellilerin benim diye sahiplenecekleri tek varlıklarıdır. İletişimde zengin bir kelime hazinesine sahiptir.

İşaret dili eğitimi neden öğrenilmeli?

[Bİşaret dili][/B] öğrenmenin sağlıklı olması için de erken yaşlarda öğrenilmesi daha uygun olur. Eğlenceli ve akıcı geçenişaret dili eğitimleri sayesinde yeni bir lisana sahip olabilirsiniz. Ayrıca insanlarla daha sağlam diyaloglar kurmanın hazzını da yaşamanız mümkün.


Türk işaret dili neden yasaklandı?

Ancak bu okulda 1953'te çıkarılan bir Milli Eğitim Bakanlığı kanunuyla işaret dili kullanılması [Byasaklanmıştır][/B]. Bunun nedeni işitme engellilerin eğitiminde sözel eğitimin gerekli olduğuna inanılması ve işaret dilinin çocukların konuşmasını engelleyeceği düşüncesidir.

[Bİşaret dili ne degildir?][/B]

İşaret dili, işitme veya konuşma yetisine sahip olmayan bireylerle iletişim kurabilmemizi sağlayan el hareketleriyle yapılan jest ve mimiklerimizi kullanmamızı gerektiren sessiz ve görsel bir dildir. İşaret dili, sadece işitme ve konuşma yetisi olmayan insanların öğrenmesi gereken bir dil değildir.

İşaret dili öğrenmek ne kazandırır?

Bu dil, beden dili ve el hareketleri ile iletişimi sağlar. Öğrenmek isteyen kişiler beden dilini aktif olarak kullanmak zorundadır. İşaret Dilini öğrenmek için işitme ya da duyma engelli olmak zorunda değilsiniz. Bu dil toplum içerisinde yer alan engelli bireyler ile iletişim kurmak adına oldukça önemlidir.

Işaret dilinde jest ve mimikleri kullanmak neden önemlidir?

Cevap: Biz konuşurken duygularımızı ses tonumuzla aktarabiliriz. Fakat işaret dilinde ses olmadığı için duygularımızı jest ve mimiklerimizle ifade ederek iletişim kurduğumuz kişiye aktarmamız mümkün olur.

Dil öncesi evrede işaret dilinin önemi nedir?

Bebek işaret dili, konuşma dönemi öncesinde bebekle iletişime geçmenin basit ve doğal bir yoludur. Her bebek, bazı ihtiyaç ve isteklerini kendince anlatmak, tepki vermek ister, ağlayarak, rastgele sesler çıkararak ya da semboller ve jestler yaparak yakınındakilerle iletişim kurmak ister.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Mayıs 2024, 13:32   #2
Ben şarap kadınıyım, şarap bir kültürdür. O sever bu sevmez, beni ilgilendirmez.
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok önemli aslında bununla ilgili her birey eğitim alsa
öğrenmek istese bazı durumlarda engelli bireylerle diyalogda kurabiliriz.

 
Alt 20 Mayıs 2024, 13:24   #3
Moderatör
Suzi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

günlük hayatımızda toplumumuzun her kesiminden engelli bireylerimiz var ki onların hayatlarında yeteri kadar savaşları varken bizlerinde katkı sağlamamız gerektiğini düşünüyorum iletişim sadece konuşarak, yazarak vb. değil işaret dilinin önemini kavrayarak öğrenerek uygulayarak daha güzellik katar

 
Alt 20 Mayıs 2024, 13:33   #4
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Engelli bireylerimizin bir de kendilerini anlatamamak gibi bir sorunu kalmazdı işaret dilini bilseydik.. Bir insanı anlamakla başlar ya her şey.. Belki empati duygumuz da gelişir o dili öğrenmeye çabalarken kimbilir...

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:41.