IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Ekonomi Haberleri (https://www.ircrehberi.net/ekonomi-haberleri/)
-   -   Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 175.4 milyar dolar (https://www.ircrehberi.net/ekonomi-haberleri/201234-ozel-sektorun-yurt-disi-kredi-borcu-1754-milyar-dolar.html)

Zenia 16 Ekim 2024 12:08

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 175.4 milyar dolar
 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Ağustos 2024 dönemine ilişkin özel sektörün yurt dışı kredi borcu gelişmelerini yayımladı.

Buna göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler kaynaklı toplam borcu ağustosta 2023 sonuna kıyasla 11,2 milyar dolar yükselerek 175,4 milyar dolara çıktı. Bu dönemde, özel sektörün yurt dışı kaynaklı uzun vadeli kredi borcu 8,6 milyar dolar artarak 163,6 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcu da (ticari krediler hariç) 2,6 milyar dolar yükselişle 11,8 milyar dolar oldu.

Bankaların uzun vadeli kredi biçimindeki borçlanmaları ağustosta 2023 sonuna göre 1,5 milyar dolar artarken, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmaları da 3,3 milyar dolar yükselerek 18,1 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 160 milyon dolar azalırken, tahvil stoku ise 29 milyon dolar düşüşle 1,1 milyar dolar oldu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Aynı dönemde finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 1,5 milyar dolar artarken, tahvil stoku da 2 milyar dolar yükselerek 12,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti

Bankaların kısa vadeli kredi borçlanmaları, ağustosta 2023 sonuna göre 2,2 milyar dolar artışla 6,7 milyar dolar olurken, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 556 milyon dolar azalışla 1,1 milyar dolara geriledi.

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, ağustos sonu itibarıyla kalan vadeye göre incelendiğinde, 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplam 52,7 milyar dolar düzeyinde olduğu hesaplandı.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

guastafeste 16 Ekim 2024 20:27

Kredi kartlarından 1500 tl alıp özel şirketlerin de borcunu ödeyelim.

Vixen 16 Ekim 2024 20:41

Alıntı:

feste Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1760214)
Kredi kartlarından 1500 tl alıp özel şirketlerin de borcunu ödeyelim.

Koruma arabaları sayılarını azaltsa o mebla bir sekilde çıkar merak etme :) ama bu onların yapmak isteyecekleri en son şey olabilir çünkü alışmışlar halkı düdüklemeye :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:11.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2025 | IRCRehberi.Net