IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Ekonomi Haberleri Ekonomi üzerine haberleri bulabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ocak 2023, 15:17   #1
Standart Dolar/TL, Fed toplantısı yaklaşırken tarihi zirvesine yakın seyrediyor

Dolar/TL, Fed toplantısı yaklaşırken tarihi zirvesine yakın seyrediyor


Yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını beklediği bir dönemde, dolar/TL tarihi zirvesine yakın seyrederken; dolar endeksi ise dördüncü aylık kaybına hazırlanıyor.
Dolar/TL, bugün saat 10:45 itibarıyla %0,11 artışla 18,8125 seviyesinden işlem görüyor.

Euro/dolar, %0,02 artışla 1,0848 seviyesinden işlem görüyor.

Sterlin/dolar, %0,06 artışla 1,2356 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar endeksi ise %0,03 düşüşle 102,2411 seviyesinden işlem görüyor.

Çarşamba günkü Fed ve perşembe günkü İngiltere Merkez Bankası ile Avrupa Merkez Bankası faiz kararları öncesinde döviz piyasası durgun seyrediyor. Ancak döviz piyasalarındaki bu durgunluk dolara bir miktar destek sağlıyor.

Piyasadaki temkinli tutumun desteğiyle dolar endeksi yaklaşık dokuz ayın en düşük seviyelerinden toparlanırken, dolar/TL ise tarihi zirvesine yakın bir seyir izliyor.

Piyasalar, Fed'den faiz penceresini %4,5-%4,75'e çıkarmak için 25 baz puanlık (bp) bir faiz artışı beklerken, ECB ve BoE'den ise 50'şer baz puanlık faiz artışı bekliyor.

Fiyatlamalar ayrıca ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın ilerleyen dönemlerinde iki kez daha 25 baz puanlık artışa gitmesinin beklendiğini ortaya koyuyor.

Pepperstone Araştırma Müdürü Chris Weston, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Piyasa 25 baz puanlık artışı çoktan fiyatladı, bu sebeple yatırımcıların faiz kararıyla birlikte Powell'ın basın toplantısındaki tonunu birleştirerek bir fiyatlama yapması gerekiyor." dedi.

Weston ayrıca Fed'in bu haftaki artırımdan sonra duraklayabileceği izlenimini vermesi gibi daha az olası bir sonuçta, ABD dolarının üzerindeki baskının artabileceğini ve riskli varlıklar üzerinde yeni bir ralli yaşanabileceğini belirtti.

NatWest Markets stratejisti Jan Nevruzi ise çarşamba günü açıklanması beklenen 25 baz puanlık faiz artışının etkisinin az olacağını belirterek, "Powell'ın basın toplantısında kullanacağı ton piyasalarda daha büyük bir etki yaratacaktır." dedi.

Piyasalar ise geçtiğimiz aylarda daralma yaşadıktan sonra ocak ayında büyümeye geri dönen Çin'in ekonomik aktivite verilerini görmezden gelerek, faiz kararlarını beklemeye başladı.

Piyasalar ayrıca günün ilerleyen saatlerinde Euro Bölgesi gayri safi yurtiçi hasılası için yapılacak ön okumayı ve ABD'den gelecek tüketici güveni verilerini de yakından izleyecek.

Alıntı:
ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:10.