IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 4 Post By Nevra
  • 1 Post By Runaway
  • 1 Post By BuKLe


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2022, 00:35   #1
Helper
Nevra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart IGNORE/SILENCE - Bizimmekan.com Helpteam Global Eğitim Dökümanı 29.10.2022

IGNORE/SILENCE - Bizimmekan.com Helpteam Global Eğitim Dökümanı 29.10.2022

[21:32] <%H-Bot> ZüLaL yigit-antep36 UsLanmaz Suzann Susam Subat SinopLubey SidaR Seyra Ruya- Rana27 quLquSeLi ParS nitrateX Nazz Naim Murat Muhammedd MiM MaskeLi_Adam Lucifer Lokman Leo Kıvılcım Kayra justiCe Hemsiresra he haybeden hARUn Harmonia HaRBi Gülşennn GhoStMaN Ezosultan Ezgi ElfiAda Egitimci duru DjEzel death Bora AzRa Atabey AquA _Bugra_ Wishne Sterben Mirza Zadrich Ruyanur Nevra Melodi Hükümdar
[21:32] <Muhammedd> .
[21:32] <duru> .
[21:32] <ElfiAda> .
[21:32] <Gülşennn> .
[21:32] <Leo> .
[21:32] <%Sterben> .
[21:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Merhaba arkadaslar;
[21:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bizimmekan.com Help Departmani olarak sunucumuzda yer alan kullanicilara yönelik GloBal Egitim Projesi baslatmis bulunmaktayiz.
[21:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Projemiz; IRCd ve Client tabanli komutlarin isleyisleri ve bu isleyisler sonrasinda alinan cevaplarin ne oldugu hakkinda bilgi saglayabildigimiz bir periyoddur.
[21:32] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Egitim sonrasinda yapilan soru-cevaplar ile bu komutlarin pekistirilmesini öngörmekteyiz.
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftada 1 gün olmak üzere belirtilen saatler içerisinde sunulan Global Egitim, sizlerinde istegi üzerine haftanin diger günlerinde de verilebilir.
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Global Egitim Projemiz; Bizimmekan Help Departmang bünyesinde olup kendi alaninda donanimli Egitmenlerimiz tarafindan verilmektedir.
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Belirtmek isterim ki; #Help kanalinda dilediginiz süre boyunca bekleme yapma olanagina sahipsiniz. Burada bekleme yaparak komut bilginizi gelistirebilir ve sizlerde birer Help Departmani Üyesi olma sansini yakalayabilirsiniz.
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > - Bir sonraki Global Egitim Konusu ve Tarihi sizlere Global mesaj olarak bilgilendirecektir.
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -

[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Egitim Konusu: İgnore ve Silence parametreleri | Egitmen: Zadrich | Yardimci Egitmen: Nevra | Tarih: 29.10.2022 | Saat : 21:30
[21:33] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [Eğitim Konusu]: Ignore Komutu ve Parametreleri
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Ignore kelimesinin Türkçe karşılığı "Engellemek" anlamını taşır. Komutun uygulanışı esnasında belirtilen maskeye (Nick!Ident@Host) sahip kullanıcıların
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > bize yollayacağı verileri (mesaj, dosya gönderimi, kanala davet vb.) engellememizi sağlar. Zaman zaman soz konusu maskeye sahip kullanıcıları,
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > sadece belli alanlarda engelleme ihtiyacı duyabiliriz. Bu durumda, ignore komutu ile beraber kullanacağımız bazı parametrelere ihtiyaç duyarız.
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağıda, ignore komutunun genel kullanımı gösterildikten sonra bu parametrelerin ne anlamlara geldikleri örneklerle beraber gösterilecektir.
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] >
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Kullanım Şekli » /ignore -parametreler nick!ident@host
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Ignore komutu ile kullanılabilen parametreler l, r, p, c, n, t, i, k, d, w, x, u şeklindedir.
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Şimdi bu parametrelerin ne anlamlara geldiğini göreceğiz.
[21:34] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [l parametresi]: List (listele) anlamını taşır. Ignore listesine eklediğimiz maskeleri listeleme imkanı tanır.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Listelenen maskelerin yaninda ayni zamanda, bu maskelerin hangi parametrelerce engellendiği de görüntülenmektedir.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -l
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Ignore komutu ile engellediğiniz maskeleri listeler.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [r parametresi]: Remove (kaldır) anlamını taşır. Ignore listesinde bulunan maskeleri, listeden kaldırma imkanı tanır.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -r *!-Z-@*
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Engellemiş olduğumuz *!-Z-@* maskesini, ignore listesinden kaldırır.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » "/ignore -r" komutu uygulanırsa, ignore listesindeki tüm maskeler silinecektir.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [p parametresi]: Private (özel) anlamını taşır. Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların, özelinizden yazacağı mesajları engelleme imkanı tanır.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -p *!*@Zady.Bizimmekan.com
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Zady.Bizimmekan.com hostuna sahip kullanıcıların bize göndereceği özel mesajlar, bizim tarafımızdan görüntülenmeyecektir.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Özelden engellediğimiz kullanıcıların mesajları, "/closemsg Nick" komutunu uygulayıp, nickin özel penceresini kapatmadığımız sürece
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > bize ulaşmaya devam edecektir.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [c parametresi]: Channel (kanal) anlamını taşır. Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların, kanal genelinde yazacağı mesajları engelleme imkanı tanır.
[21:35] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -c zady_!*@*
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Nicki "zady_" ile başlayan kullanıcıların kanal geneline yazdıgı mesajlar, bizim tarafımızdan görüntülenmeyecektir.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [n parametresi]: Notice anlamını taşır. Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların, "/notice" komutu ile bize göndereceği notice mesajlarını engelleme imkanı tanır.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -n *!*@*bizimmekan.com
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Hostu "bizimmekan.com" ile biten kullanıcıların, bize göndereceği notice mesajları, bizim tarafımızdan görüntülenmeyecektir.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [t parametresi]: Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların bize göndereceği ctcp (ping, finger, version) içerikli mesajları engelleme imkanı tanır.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -t zady!*@*
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Nicki "zady" olan kullanıcının, bize göndereceği ctcp içerikli mesajları, bizim tarafımızdan görüntülenmeyecektir.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [i parametresi]: Invite anlamını taşır. Belirtilen maskeye sahip kullanıcılar tarafından "/Invite" komutu ile bir kanala davet edilmemizi engelleme imkanı tanır.
[21:36] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -i *!*-Z-*@*
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Identinde "-Z-" kelimesi geçen kullanıcıların, /Invite komutu ile bizi bir kanala davet etmesini engeller.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [k parametresi]: Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların, bize göndereceği kontrol kodları (ctrl + k , ctrl + b , ctrl + u) içerikli mesajların, bu kodlardan arınmış bir halde ulaşmasını sağlar.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -k *!*@*bizimmekan*
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Hostunda "bizimmekan" geçen kullanıcıların, bize göndereceği kontrol kodları içerikli mesajların (örneğin altı çizili),
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > bu kodlardan arınmış bir halde (örneğe göre altı çizili değil) bize ulaşmasını sağlar.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [d parametresi]: DCC anlamını taşır. Belirtilen maskeye sahip kullanıcıların, bize dcc yoluyla dosya gönderimi veya
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > sohbet isteği gönderimini engelleme imkanır tanır.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -d *!-Z-@*
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Identi "-Z-" olan kullanıcıların bize göndereceği dcc işlemlerini engeller.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [w parametresi]: Belirtilen maskeye sahip kullanıcıları, bulunduğumuz tüm aktif sunucularda engelleme imkanı tanır.
[21:37] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -w *!*@*bizimmekan*
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Hostunda "bizimmekan" kelimesi geçen kullanıcıları bulunduğumuz tüm sunuculardan engeller.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Bu parametre ile engellediğmiz maskeleri, ignore listesinden kaldırmak için 'r' parametresinin yanısıra
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > 'w' parametresini de belirtmek zorundayız. (Örneğe göre ; /ignore -rw *!*@*bizimmekan*)
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [x parametresi]: Belirtilen maskeye sahip kullanıcılara, ignore koruması verme imkanı tanır.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -x *!-Z-@*
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Identi "-Z-" olan kullanıcıları ignore korumasına alır.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [u parametresi]: Belirtilen maskeye sahip kullanıcıları, süreli olarak ignore etme imkanı tanır.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Belirtilen sürenin birimi saniyedir.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Belirtilen süre boyunca, söz konusu maske engelli kalacak ve sürenin dolmasının ardından ignore otomatikman deaktif olacaktır.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek Kullanım » /ignore -u120 *!*@*bizimmekan*
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Açıklama » Hostunda "bizimmekan" kelimesi geçen kullanıcıların 120 saniye boyunca ignore edilmesini sağlar.
[21:38] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Bilgi » Komutun kullanımı esnasında bir parametre belirtmez ve komutu "/ignore nick!ident@host" şeklinde uygularsanız,
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > söz konusu maske 'w' parametresi hariç tüm parametrelerce engellenmiş olur.
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Komutun kullanımı esnasında, aynı anda birkac parametreyi de kullanmamız mümkündür.
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [Eğitim Konusu]: Silence Komutu ve Kullanımı
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Isminden de anlaşıldığı gibi "sessizlik" anlamına gelir.
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Silence komutu, komut esnasında uygulanan maskeyi içeren kullanıcıların size göndereceği mesajları engeller.
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > IRCd tabanlı bir komuttur fakat Client tabanlı olan ignore ile çoğu zaman karıştırılmaktadır.
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Kullanım Şekilleri ;
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:39] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > (1) /silence +mask --> Belirtilen maskı silence listesine ekler.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > (2) /silence -mask --> Belirtilen maskı silence listesinden siler.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > (3) /silence --> "/silence +mask" komutu ile silence listesine eklediğiniz maskları listeler.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > (4) /silence + --> Tüm maskları (*!*@*) silence listesine alır.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > (5) /silence - --> Tüm maskları (*!*@*) silence listesinden çıkarır.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Gerekli Version Bilgisi ;
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > BizimMekan sunucusu üzerinde Silence listemize en fazla kaç mask ekleyebileceğimi görüntülemek için ;
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > "/version" komutunu uygulamamız gerekir. Status penceremizde çıkan bilgilerden SILENCE=15
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > bilgisi, BizimMekan sunucusu üzerinde silence listesine en fazla 15 tane maske ekleyebileceğimizi
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > belirtir. Bu bilgiler "Version Komutu ve Kullanımı" adlı eğitimde pekiştirilecektir.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Aşağıda birkaç örnek ile Silence eğitimi pekiştirilecektir.
[21:40] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » "zady" nickli kullanıcıyı silence listeme eklemek için uygulamam gereken komut nedir?
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /silence +zady!*@*
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » "-Z-" identine sahip ve hostunun içerisinde "BizimMekan" kelimesi geçen kullanıcıları silence listemden çıkarmak istiyorum?
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /silence -*!-Z-@*BizimMekan*
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Örnek » Silence komutunu kullanarak kaç farklı biçimde özellerimi kapatabilirim?
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » a) /silence +*!*@* b) /silence +
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Ek bilgi » Cevabımızın a seçeneğinde gerekli joker karakterleri kullandık. b seçeneğinde ise silence'nin özelliğinden dolayı joker karakterlerimizi kullanmadan cevabımıza ulaştık.
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Silence komutu ile Ignore komutu çoğu zaman karıştırılır. Bu yüzden silence ve ignore arasındaki farkları görelim ;
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > a. Silence komutu IRCd, Ignore komutu ise Client tabanlı bir komuttur.
[21:41] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > b. Silence listesi, sunucudan sunucudan bağlantımızın kopması halinde otomatikman temizlenecektir.
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Ancak ignore Client tabanlı oldugu icin, biz silmedikçe clientimizde (mIRCimizde) kayıtlı kalacaktır.
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > c. Silence sadece belirtilen mask'a sahip kullanıcıları özelden yazmalarında engeller.
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Ignore komutunda ise parametreler ile bircok alanda engelleme şansımız vardır.
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:42] <%H-Bot> ZüLaL yigit-antep36 Yarenn UsLanmaz Suzann Susam Subat SinopLubey SidaR Seyra Ruya- Rana27 quLquSeLi ParS nitrateX Naim Murat merlin MaskeLi_Adam Lucifer Lokman LodoSsS Leo Kıvılcım Ketum Kayra justiCe he haybeden hARUn Harmonia HaRBi Gülşennn GhoStMaN Ezosultan Ezgi Egitimci Duru DjEzel Demir death Bora AzRa Atabey AquA _Bugra_ Wishne Sterben Mirza Zadrich Ruyanur Nevra Melodi Hükümdar
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Şimdi bu egitim konularımızı bir kaç soru ile pekiştirelim. Cevapları lütfen özelime gönderiniz.
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:42] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru » Ignore listemi temizlemek istiyorum. Uygulamam gereken komut nedir? (Süreniz 1 dakika'dır) Cevaplar özelime.
[21:43] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /ignore -r
[21:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru bilenler: KayzerSoze Hükümdar Melodi Nevra Ruyanur Mirza Sterben Wishne Lokman
[21:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:44] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru » Sadece özel mesajlarını engellediğim maskeleri listelemek istiyorum. Uygulamam gereken komut nedir? (Süreniz 1 dakika'dır) Cevaplar özelime.
[21:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru bilenler: KayzerSoze Hükümdar Melodi Nevra Ruyanur Mirza Sterben Wishne Suzann
[21:46] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /ignore -lp
[21:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:47] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru » Özellerimi kapatmak için uygulamam gereken client tabanlı komut nedir? Uygulamam gereken komut nedir? (Süreniz 1 dakika'dır) Cevaplar özelime.
[21:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru bilenler: KayzerSoze Hükümdar Melodi Nevra Ruyanur Mirza Sterben Wishne Suzann
[21:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /ignore -p *!*@*
[21:48] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:49] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru » Silence komutunu kullanarak kaç farklı biçimde özellerimi kapatabilirim? Uygulamam gereken komut nedir? (Süreniz 1 dakika'dır) Cevaplar özelime.
21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru bilenler: KayzerSoze Hükümdar Melodi Nevra Ruyanur Mirza Sterben Wishne
[21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » a) /silence +*!*@* b) /silence +
[21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Soru » "Zx" nickli kullanıcıyı silence listeme eklemek için uygulamam gereken komut nedir? Uygulamam gereken komut nedir? (Süreniz 1 dakika'dır) Cevaplar özelime.
[21:50] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > [21:48:18] « @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] » Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Süreniz doldu. Cevaplar kontrol ediliyor
[21:51] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Dogru bilenler: KayzerSoze Hükümdar Melodi Nevra Ruyanur Mirza Sterben Wishne
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Cevap » /silence +Zx!*@*
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:52] <%H-Bot> ZüLaL yigit-antep36 Yarenn UsLanmaz Suzann Susam Subat SinopLubey SidaR Seyra Sarıkız Rüya Ruya- Rana27 quLquSeLi ParS PariS nitrateX Naim Murat MaskeLi_Adam Lucifer Lokman Leo Kıvılcım konya_berduş Kayra justiCe Ipek he haybeden hARUn Harmonia HaRBi Gülşennn GhoStMaN Ezosultan Ezgi EsO Ehlinisa Egitimci Duru DjEzel Demir Demet death daLin Bora Bahar- AzRa Atabey AquA _Bugra_ Wishne Sterben Mirza Zadrich Ruyanur Nevra Melodi Hükümdar
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > İgnore ve Silence Parametreleri KONULU EGITIMIN ANLATIMI SONA ERMISTIR.
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > Haftalik Global Help Egitimimize katılan ve zaman ayıran herkese
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > ** BizimMekan Help/TEAM ** Adına teşekkür eder, herkes keyifli sohbetler dileriz.
[21:52] < @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] > -
________________

*****

"Ardından karanlığın içinde bir kibrit yanmış.
Geçmiş, geleceğin üzerinde kendini ateşe vermiş.
Ve gelecek, geçmiş ile birlikte yok olmaya başlamış."

*****
 
Alt 30 Ekim 2022, 00:45   #2
Standart

Kolay gelsin

 
Alt 31 Ekim 2022, 08:12   #3
Bizimmekan.com Genel Sorumlusu
Runaway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık teşekkürler BizimMekan HeLp ekibi başarıları'nızın devamını dilerim..

________________

Ayak altında dolanmayın yeter..
 
Alt 31 Ekim 2022, 09:42   #4
Co Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeğinize sağlık Zadrich hocam sizin eğitim verdiğinizi görmek ne mutluluk

Başarılarınız daim olsun ..

 
Alt 01 Kasım 2022, 06:16   #5
Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Paylaşım için ayrıca teşekkür ederiz

 
Alt 01 Kasım 2022, 10:49   #6
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 01 Kasım 2022, 19:27   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, başarılar diliyorum size

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:28.