IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Eğitim Haberleri Eğitim dünyasından tüm haberlere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ardanl_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2023, 11:03   #1
Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adanalı lise öğrencilerine müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adanalı lise öğrencilerine müjde

14 Mayıs seçimleri kapsamında miting çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün depremden etkilenen Adana'ya müjdeyle gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki lise öğrencilerine üniversitelerde özel kontenjan ayrılacağını açıkladı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye'de coşkulu bir atmosfer hakim.

Tarihin en önemli seçimlerine hazırlanan vatandaşlar, büyük bir heyecan yaşıyor.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı adayları dört bir yanda mitingler düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünkü durağı Aydın'ın ardından Adana oldu.

Programa katılmak için Adana Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada vatandaşlar tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla karşılandı.

Güzergah boyunca vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılaşan Erdoğan, kendisini ellerinde karanfil ve güllerle bekleyenleri de selamladı.

Bazı vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçişi sırasında meşaleler yaktı.

"Resmi rakama göre 80 bin kişi var"

Deprem bölgesindeki vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Biz Adana'yı çok seviyoruz. 14 Mayıs günü hele hele beraber balkon konuşmasını yapmaya var mıyız? Durmak yok. Adanalı merttir Reis'ini üzmez. Bu millet akıllıdır malum kişileri başa getirmez. Adana'da şu anda resmi rakama göre 80 bin kişi var." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adanalı lise öğrencilerine müjde
Depremzede öğrencilere ek kontenjan

Ardından gençlere müjde veren Cumhurbaşkanı:

Deprem bölgesindeki lise öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz, ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrencilerimiz için 1'er kişilik yer tesis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimiz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında üniversiteye yerleşecek.


"Bizde laf yok, icraat var"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Rabb'imden ülkemizi her türlü afetten, kazadan, beladan muhafaza eylemesini niyaz ediyorum. Depremin hemen ardından 8 Şubat'ta Adana'daydım. Depremde ağır can kaybı ve yıkım yaşayan 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem milletimizle dayanışmamızı gösterdik hem çalışmaları yerinde takip ettik hem de bundan sonraki işlerin planlamasını sizlerle beraber yaptık. Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla yürütüyoruz. Enkazları tamamen kaldırdık. 837 bin çadırın yanı sıra 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. Ayrıca 142 bin konut ve köy evinin inşa sürecini başlatırken 59 bininin de temelini attık. Bizde laf yok, icraat var. Onlar konuşur. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak, bunun 319 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adanalı lise öğrencilerine müjde
"Adana'yı burada yaşayan her bir kardeşimin, güvenle oturduğu bir yer haline getireceğiz"

Muhalefet, kentsel dönüşümden anlamaz, böyle bir şeyi de kabul etmez ama biz geleceğe hazırlığımızı yapıyoruz. İnşallah, Adana'yı burada yaşayan her bir kardeşimin, güven ve huzurla evlerinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizden biraz sabır, biraz da destek istiyoruz. Çünkü bu büyük yükün altından ancak devlet ve millet el ele vererek kalkabiliriz. Allah'ın izniyle bunu başaracağımıza da yürekten inanıyorum.

"SSK'nın genel müdürüyken hastanelerde ölenlerin hesabını neyle vereceksin?"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Adanalı olmak demek bu bereketli topraklar üzerinde emeğiyle, alın teriyle çalışmak, üretmek, sonra helalinden bunun keyfini sürmek demektir. Bay bay Kemal ne diyor? Helalden bahsediyor. Bay bay Kemal, önce torununun, hani küçücük bir torunu var ya o torununu sen SSK’lı nasıl yaptın? Sende hiç vicdan yok mu? Nasıl yaptın, önce bunun hesabını ver. SSK'nın genel müdürüyken bu hastanelerde ölenlerin, rehine veya rehin alınmasının hesabını neyle vereceksin? Geçelim, çok da vaktimizi almasın. Adana türküsünde, 'Adana yollarında, pamuklar dallarında, Allah canımı alsın, o yarin kollarında' diyor. Biz de diyoruz ki Rabb'im bize son nefesimize kadar Adanalı kardeşlerimize hizmet etmeyi nasip etsin. Çünkü bizim yarimiz, yoluna kurban olduğumuz, ona hizmet etmeyi şeref bildiğimiz milletimizdir.

"Ülkenin kaynaklarını tefecilere, emperyalistlere peşkeş çekme sözü veriyorlar"

Yalanla, iftira ile, çarpıtmayla, daha kötüsü tehditle, kaos tüccarlığıyla, muhalefet yapılamayacağını bunlara bir türlü öğretemedik. Her seçim öncesi olduğu gibi 14 Mayıs'a doğru da yine azdılar. Daha ortada fol yok yumurta yok. Ama bunların kibri arşa değmiş durumda. Bir yandan cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık, makam mevki dağıtıyorlar. Diğer yandan terör örgütü mensuplarına, cezaevlerindeki salma, kamudan attıklarımızı yeniden devlete doldurma taahhüdünde bulunuyorlar. Beri taraftan ülkenin kaynaklarını tefecilere, emperyalistlere peşkeş çekme sözü veriyorlar. Hele bir durun. Siz önce kapalı kapılar ardında kimlere ne sözler verdiğinizi bir açıklayın. Siz önce döktükleri kanlar ve yaptıkları ihanetler ortada olan PKK ve FETÖ'ye sırtınızı nasıl dayadığınızın hesabını bir verin.

"Tarih boyunca Kürt kardeşlerimize en büyük zulmü yapan CHP"

Oradakilerin her biri kendilerine verilen rolü oynuyor. Biri, bölücülerle yaptıkları pazarlığı gizlemek için milliyetçilik oynuyor, diğeri sapkınları perdelemek için milli görüşcülük oynuyor. Masaya iki belediye başkanı monte etmişler, kendi şehirlerine hayırları yok ama maşallah ortalığı karıştırmada pek mailler. İçlerinde en hareketlisi de bölücü örgütün güdümündeki partinin içerideki ve dışarıdaki elemanları, başımıza 40 yıllık CHP'li kesildiler. Tarih boyunca Kürt kardeşlerimize en büyük zulmü yapan CHP'ye, Kürt kardeşlerimizin oyuyla iktidarı teslim etmek için gece gündüz çalışıyorlar. Bizim derdimiz Kürt kardeşlerimizle değil, onlar bizim kardeşimiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Yörüğüyle biz yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Bizim farkımız o ama Kandil'deki terör örgütünün başları var ya, oradan ne yapıyor, bay bay Kemal'e destek selamları gönderiyor, onlarla beraber yürüyorlar. Hele hele çıkmış bay bay Kemal ne diyor, 'Selo'yu bırakacağız' diyor. Benim Diyarbakır'daki 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan bu ahlaksızı nasıl bırakırsın? Bu ülke hukuk devleti. Hukuk devletinde böyle bir şey yok. Hukuk devletinde adalet çalışır. Bu adaletin olduğu yerde, sen böyle bir şeyi nasıl söylersin? İmralı'nın kapılarını da kıracaklarmış. Bunlar her şeyiyle anarşist, bunların kendileri terörist. Nasıl sen kalkar da hukuk devletinde bu kapıları kırmaya yönelirsin?


Kaynak; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu Ardanl_ tarafından (10 Mayıs 2023 Saat 11:18 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 10 Mayıs 2023, 11:07   #2
Standart

Şimdiye kadar niye öğrenci kardeşlerimize müjdeli haber vermiyordu :)

________________

𝔹𝕖𝕟 𝕤𝕖𝕟𝕚𝕟 𝕘𝕚𝕓𝕚 𝕔𝕠𝕜 𝕣𝕦𝕪𝕒 𝕘𝕠𝕣𝕕𝕦𝕞 𝕒𝕞𝕒𝕒 𝕤𝕖𝕟 𝕓𝕖𝕟𝕚𝕞 𝕘𝕚𝕓𝕚 𝕓𝕚𝕣 𝕘𝕖𝕣𝕔𝕖𝕜 𝕕𝕒𝕙𝕒 𝕪𝕒𝕤𝕒𝕪𝕒𝕞𝕒𝕫𝕤𝕚𝕟.!
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:18.