IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Editör Röportaj (https://www.ircrehberi.net/editor-roportaj/)
-   -   Editörlerimiz’den ZeyNa ile olan Röportajımız (https://www.ircrehberi.net/editor-roportaj/177021-editorlerimiz-den-zeyna-ile-olan-roportajimiz.html)

Ardanl_ 01 Ocak 2024 09:29

Editörlerimiz’den ZeyNa ile olan Röportajımız
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ardanl_

Merhaba Zeyna öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için kendim ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim Nasılsın?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Merhaba Arda, asıl ben teşekkür ederim böyle bir röportaj teklifiyle geldiğin için. İyiyim sağolasın, sen nasılsın?

Ardanl_

Teşekkür ederim Zeyna bende iyiyim.

Seni biraz tanıyabilir miyiz Zeyna? Tanımayan arkadaşlar için bize kendinden bahseder misin?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

İyiliğin daim olsun inşallah. Tabi bahsedeyim, ismim Ayşegül. 31 yaşındayım, İstanbul'da yaşıyorum. Bi tekstil firmasında çalışıyorum. Boş zamanlarda da forumdayım işte..

Ardanl_

Hepimizin iyiliği daim olsun inşallah Seni tanıdığım için kendi adıma çok memnun oldum.

Peki IRC/d ile tanışman nasıl oldu? Kaç senedir sanaldasın? Sanalın sana kattığı en büyük artı nedir ? Sanalın sana kaybettirdiği eksileri olduğunu düşündüğün birşeyler var mı ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Ben IRC/d ile çok küçük yaşlarda dayım sayesinde tanıştım. Bi sunucuda yöneticiydi bu da bende merak uyandırdı öyle başladım 2006 felandı. Dayım zamanla bırakıp gitti, benim 17 sene olmuş hala buralardayım..

Sanalın bana kattığı gerek sanal, gerek reale taşıdığım bi çok güzel dostluklarım var. Reale dönüşen güzel bi aşk var. Artı olarak bunları söyleyebilirim, eksi olarak gördüğüm yanları pek yok. Sinirli anlarımda sonu olmayan bi zaman kaybı olarak görüyorum sonra geçiyor :D

Ardanl_

Çok uzun zaman olmuş ve bu uzun zamanda reele taşıdığın bir aşk Rabbim mutlu ve daim etsin inşallah sizleri

Sana göre sanalın olmazsa olmazı nedir? Dikkat ettiğin konular nelerdir?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Bana göre sanalın olmazsa olmazı saygı. Duygularla hareket etmek tabi bunun dozajını ayarlayarak. Karşımızdakininde insan olduğunu unutmadan davranmak. Ben bu konularda oldukça dikkatli olduğumu düşünüyorum. Fakat karşımdaki insanın bi yalanı olursa, benim duygularımı suistimal ederse işler çığırından çıkıyor bende bunu da herkes bilir. Acımasız bi hal alıyorum.

Ardanl_

Kesinlikle acımasız oluyorsun ve sinirli sakinleşene kadar kimsenin yanına yaklaşmamasını buradan tavsiye ederim:))

Sanalda en zor olan şey dostluktur kime nasıl güvenecegimizi bilmek zordur Peki sen sanal dostluklarda nelere dikkat edersin sanaldan dostluk kurupda sonrasında pişman olduğun oldumu ? Oldu ise böyle bir durumda ne yaptın?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Sanalda ne kadar dikkat edersen et gün geliyor en yakınınla iki düşman kesilebiliyorsun. Ufacık bi ters düşme de sebep olabiliyor buna, başka bir kişide. Tabi ki pişmanlıklarım olmuştur benimde, keşke tanımasaydım dediklerimde ama onlarda bana bir daha aynı hataları yapmamam ya da herkese güvenmemem konusunda çok güzel ders oldu. Gerçekten dostum gibi gördüğüm insanlarsa, yaptığım pek birşey olmuyor. Zamana bırakıyorum bazen yollar yeniden kesişebiliyor yeniden başlayabiliyor biten şeyler.

Benim için önemi olmayan insanlarsa görmezden geliyorum benden ırak, cehenmeme direk misali..

Ardanl_

Öncelikle ayın editör’ü seçildiğin için tebrik ederim.

Editör olmaya nasıl karar verdin bu kararı verirken sana birisi yardımcı oldu mu ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Çok teşekkür ederim bir kez daha. Ben zaten ara sıra yazan biriydim lise dönemlerinde herkesin bi şiir defteri olmuştur kesinlikle. Benimde vardı, bazı yazıları forumda da paylaşmaya karar verdim. O zamanlar çok tanıdığım yoktu @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'e gitmiştim direkt, O da beni o zamanki editör lideriyle tanıştırmıştı. Öylelikle başladı bu macerada. Zamanla rankımı bıraktım çok aktif yazmadığım için ama yine de arada karaladığım oluyor.

Ardanl_

Editörlük kararı aldıktan sonra ilk makaleni yazmak ne kadar zaman aldı ilkler unutulmaz ilk yazdıgın makale neydi nasıl tepkiler aldın olumsuz bir şey söyleyen oldu mu ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Paylaştığım ilk makalem 'Arkadaşım Karanlık'tı. Çok önceden okul için yazdığım bi yazıydı, forumda paylaştığımda çok güzel geri dönüşler aldım. Bu benim yazma isteğimi daha da arttırdı. '' Unut Beni '' geldi sonrasında, forum için yazdığım ilk makale ne kadar zaman aldı hatırlamıyorum şu an ama hep güzel şeyler söylendi olumsuz dönüş almadım hiç.

Ardanl_

Zaten olumsuz bi tepki sana haksızlık olur tüm makaleleri okumuş biri olarak şahşi fikrim

Genelde ne üzerine makaleler yazarsın? Makale yazarken nelere dikkat edersin? En çok keyif aldığın ve beğendiğin makalen hangisi ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Böyle düşünmen beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.
Ben genelde ayrılık üzerine yazıyorum sanırım. Yazarken en çok ilham aldığım şey okuduğum kitapların bende bıraktığı etki. Kitaptaki karakterin yerine kendimi koyarak içimden geçenleri satırlara döküyorum.

Yazarken dikkat ettiğim noktalar düz yazı şeklinde yazsam bile cümlelerin birbirini tamamlayıcı olması, okuyan insanı bıktırmayacak bi uzunlukta olması, yazım kuralları felan işte.

Benim favorim '' Kaldırım Taşı. ''
Bazı yaşanmışlıklar, gerçek hayattan bazı kesitler bazı acılar saklı satırlarında..

Ardanl_

Peki çok güzel makalaler yazmıssın hepsini tek tek inceledim kadın olmak ve Ircrehberi üzerine yazdıgın makaleni çok begendim özellikle belirteyim ve soruma geçeyim bu denli güzel makalaler yazarken makale yazmaya neden ara verdin ve tekrar makaleler yazmaya devam etmeyi düşünüyor musun ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Ara vermek demeyelim de yazamıyorum bi süredir. Aklıma geliyor bazen cümleler, oturup yazacak fırsatım olmuyor diyebilirim. Özellikle son 1 senedir hayatım ev - iş - spor salonu arasında geçiyor diyebilirim, zaten bunu artık hepiniz biliyorsunuz. Yoğunluktan vaktim olmuyor ama yeniden yazabilirim tabi ki, rank olmasına gerek yok illa. Bakalım ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Ardanl_

Kesinlikle devam etmelisin ve sabırsızlıkla yazmanı bekliyorum.

Başarılı bir editör olarak buradan editör veya editör olmayı düşünen arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersin ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için bir kez daha. Yazmak, editör olmak isteyen arkadaşlar hiç tereddüt etmesin yazsınlar. İnsan dile getiremediği şeyleri yazınca bi rahatlama hissediyor bazen. Ayrıca editör arkadaşlarıma şunu söylemek isterim, yorum almış almamış bunu hiç dert etmesinler. Sadece yüreğinizi satırlara dökün gitsin. İçinizde bi yazma isteği varsa buna engel olmayın derim.

Ardanl_

Kesinlikle yazmalılar...
O zaman birazda Forumumuzun Ceo'su ve Ahenk taşlarında biri olarak birazda forumumuzla ilgili sorular soralım mı ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Evet kesinlikle sormalısın, IRCRehberi.Net'i bi de benden dinlemek istersiniz diye düşünüyorum :))

Ardanl_

Çok teşekkür ederim senden tabiki de dinlicez bu fırsatı bulmuşken kaçırmam olmazdı ama öncelikle tebrik ederim forumda 4.yılın 1 Ocak itibariyle gerçekten uzun bi zaman
IRCRehberi ile tanışman ne zaman ve nasıl oldu ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

IRCRehberi.Net kurucularından bazılarını forum kurulmadan önce tanıyordum zaten. Yıllardır sanalda olmama rağmen forumlara oldukça yabancıydım. Buraya da oMeN'in davetiyle üye oldum. İyi mi yaptı yoksa nerden bela ettik başımıza mı diyor onu da kendisine sormak lazım :D
Hatta bunun komik birde anısı var başka zaman bahsederim ondan da inşallah. Bu gün itibariyle de 4. Senemi doldurmuş oluyorum burada, alırım bi Maşallah :)

Ardanl_

Maşallah maşallah anısını da en kısa zamanda dinlemek isteriz o halde ..

oMeN'den sorunun cevabını bekliyoruz ama bence kesinlikle iyi yaptığını düşünüyordur.

Zaman zaman forumda yönetim veya üyelerimiz arasında sorunlar oluyor bu sorunları yatıştırmak için nelere dikkat ediyorsun ve böylesi durumların olmaması için tavsiyelerin nelerdir

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Sorunlar her yerde oluyor yeri geliyor evimizde işimizde ve haliyle sanal ortamda da oluyor. Hatta sanalda gerçekten daha çok. O onu dedi, bu bunu yaptı derken bazen sinirlerimize yenik düşüp biz bile çekip gidebiliyoruz.

Kendi adıma konuşayım sakinleştiğimde bana verilen emeği düşünüyorum sonra kendi verdiğim emeği. Aile gibi olmuşuz bide burda senelerdir, seven insanlar yazıyor felan derken bi şekilde kendimizi dönmüş buluyoruz her seferinde.
Sorunları yatıştırmak için taraflarla konuşup orta yolu bulmak önemli. Bunu yapıyoruz genel olarak. Böyle durumların yaşanmaması için muhatap olduğunuz insanlara dikkat edebilirsiniz, fazla samimiyet zarar getiriyor her seferinde. Öfkeyle hareket etmeyin diyemiyorum bu konuda kendime bile sözüm geçmiyor çünkü henüz ;$

Ardanl_

Her ailede oldugu gibi bizdede sorunlar oluyor illaki ama her ne olursa olsun orta yolu buluyoruz ve kesinlikle tartışmasız en güzel ve en başarılı forum ailesi biziz...

Şimdi güzel ve zor bi soru ile geliyorum o halde :)

Forumumuzda illaki nazımızın geçtiği ve yakın hissettiğimiz kişiler oluyor senin için bu kişiler kimlerdir ?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:
Gerçekten zor bi soru benim için, isim isim sayıp saymadıklarımı küstürmek istemiyorum. Herkes benim için fazlasıyla değerli ama tabi ki benim için yeri başka olan insanlar da var..
En yakınım, en çok nazımın geçtiği kişi sanırım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] beydir, iyi ki var diyerek başlamak istiyorum.

Canım kankalarım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , sonrasında kızçem @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ..
Bitaanecik bacım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , sonra sen Arda, canım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abiim ve bide @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] . Bu kişiler benim en yakınım, tereddütsüz her şeyimde yanımda olanlarım, her şeyimi paylaştığım insanlar. Nick veremediğim insanların affına sığınıyorum onlarda çok değerli tabi ki, herkesin yeri ayrı bende.

Ardanl_

Tabiki de her zaman yanındayım sende bana bi bacı bi dost oldun...

Röportajları incelediğimde çok güzel röportajlar yaptığını gördüm ve zaman zamanda senden bu konuda fikir alışverişi yaptım şuanda benimle röportaj yapmak senin için nasıl bi duygu bana veya röportaj yapan diğer arkadaşlara ne gibi tavsiyelerde bulunursun?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Her zaman soru sorup, sıkıştıran tarafken bu sefer sorularla sıkıştırılmak biraz sinir ediyo açıkçası :D

Pek kolay değil kendini akıcı ve doğru bi şekilde ifade edebilmek ama bu benimle yapılan 2. röportaj o yüzden biraz daha rahatım.

Sana ve ya röportaj yapacak arkadaşlara tavsiyem sorular anlaşılır olsun her zaman. Röportaj yaparken samimi bir ortam oluşturun ki karşınızdaki kişi stres yapmasın. Röportajları çok uzun tutmayın, gerçekten üyelerin okurken sıkılma ihtimalleri var. Bi de benim en önem verdiğim kısım Türkçe'yi düzgün kullanmak, kelime hatalarına vs. dikkat edilmeli. Düzenleme yapmaya özen göstermelisiniz.

Ardanl_

Güzel tavsiyelerin için kendi adıma teşekkür ederim
Şimdiye kadar yaptığın röportajlar içinde en keyif aldığın röportaj hangisiydi senin için neden ve özellikle röportaj yapmak istediğin birisi varmı varsa buradan davet etmek ister misin?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Röportaj yaptığım insanları unutmuşum inanır mısın, bölümlere kısa bi göz atıp geldim. En keyif aldığım röportaj @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile yaptığım öğretmenler günü röportajı diyebilirim. Sorular her zamankinden çok başkaydı, hazırlamak ayrı keyifliydi röportaj ayrı keyifliydi. Üstelik kimsenin haberi yoktu tüm yönetime sürpriz bi röportajdı o yüzden güzeldi benim için.
Röportaj yapma işi benden geçti sanırım artık, koltuğu sizlere devrettim güzel röportajlarınız var emeklerinize sağlık bir kez daha. Yani artık benimle röportaj yap diye teklif ettiğim kimse olmaz sanırım..

Ardanl_

Sana göre forumumuzun bu denli başarılı olmasının sebepleri nelerdir?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Başarımızın bi çok sebebi var bence. En başından beri azimle yılmadan çalışan bi ekip var. İnsanlara hoşgörüyle yaklaşıyoruz, öğrenmek isteyene her açıdan yardımcı oluyoruz. İnsanlara her alanda hitap ediyoruz. Kendimizi sürekli yeniliyoruz, yerimizde saymıyoruz. Sevildik bu yüzden. Düşmanlarımız bile hayran kaldı.

Ardanl_

Peki röportajımızın sonuna gelirken IRCRehberi.Net hakkındaki düşüncelerini alabilir miyim senden?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

IRCRehberi.Net benim için bambaşka bi boyut. Dile kolay 4 sene.. İyisiyle kötüsüyle birlikte zaman geçirdiğim, üzerimde emeği olan herkese teşekkür ederim bu röportaj aracılığıyla. Birlikte çok güzeliz, birlikteyken çok başarılıyız birlik olmaya devam. Benimle ya da bensiz, IR'in yolu hep açık olsun. Daha nice başarılar görmek dileğiyle.

Ardanl_

Son olarak IRCRehberi.Net ailesine 2024 için neler söylemek istersin?

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

2024'ün tüm IRCRehberi.Net ailesine mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Herkesin kalbinden geçen ne varsa gerçek olsun. Herkese mutlu yıllar.

Ardanl_

ZeyNa benim için çok keyifli bir röportaj oldu bana ayırdığın zaman ve samimi cevapların içinde kendim ve IRCRehberi.Net adına teşekkür ederim.

Yeni yılda kalbinden geçen bütün herşeyin gerçekleşmeni temenni ederim huzurlu akşamlar dilerim.

Röportajımızı okuyan arkadaşlara da mutlu yıllar dilerim umarım herşey gönüllerinden geçtigi gibi olur.

:zeyna: ZeyNa:zeyna:

Benim içinde oldukça keyifli bir röportaj oldu Arda. Özenle hazırladığın soruların ve emeğin için teşekkür ederim.
Yeni yılda seninde kalbinden geçen her şey gerçek olsun. Mutlu yıllar, hayırlı akşamlar..


Kardelen 01 Ocak 2024 10:13

Çok keyifli bir sohbet olmuş tebrikler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık :khv3::khv3:

Reyhan 01 Ocak 2024 11:23

Senenin ilk ve en güzel röportaji bu bence her cümlede ayy bunu da yaşamıştık bu da olmuştu diye derinlere daldım gittim. Yazıların harika zaten diyecek hiç bir şey yok :yildiz:

İyi ki benim kankamsin , iyi ki kesişmiş yollarimiz. 2024 sana hep mutluluk getirsin , hiç üzülmedigin ve sinirlenmedigin bir yil olsuun , Cengo enistemle bı ömür mutlu olmanı canı gönülden diliyoruum hatta o kadar cok istiyorum ki belki de benimki olmadıgı icin sen hep mutlu ol istiyorum , çok yakisiyosunuzzz (40bin kere maşallah)

Emeginize saglikk ✨

Burçinn 01 Ocak 2024 11:28

Emegınıze saglık bızım ıcın de okuması cok keyıflı bır roportaj olmus bayagı guzeldı

Kyo 01 Ocak 2024 11:34

Emeğinize Sağlık ama
Formunun başarılı olmasının tek sebebi
Benim forumda olmamdır.
hepinizi döverim sddlkdam

Sim 01 Ocak 2024 12:00

HIC HABERIM YOKTU RÖPORTAJDAN GÖRÜNCE BI SOK OLDUM.. bunun hesabini sonra sorarim sjfkdkd.
cok keyifli, dolu dolu bi röportaj olmus keyifle okudum emeginize saglik.
ZeyNa canmiciii hep mutlu ol insallah, her seyin en iyisini hak ediyosun. iyi ki varsin:opucuk:

ZeyNa 01 Ocak 2024 12:09

Alıntı:

Kardelen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1537549)
Çok keyifli bir sohbet olmuş tebrikler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğinize sağlık :khv3::khv3:

Teşekkür ederiz canım benim :gul:
Alıntı:

Reyhan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1537584)
Senenin ilk ve en güzel röportaji bu bence her cümlede ayy bunu da yaşamıştık bu da olmuştu diye derinlere daldım gittim. Yazıların harika zaten diyecek hiç bir şey yok :yildiz:

İyi ki benim kankamsin , iyi ki kesişmiş yollarimiz. 2024 sana hep mutluluk getirsin , hiç üzülmedigin ve sinirlenmedigin bir yil olsuun , Cengo enistemle bı ömür mutlu olmanı canı gönülden diliyoruum hatta o kadar cok istiyorum ki belki de benimki olmadıgı icin sen hep mutlu ol istiyorum , çok yakisiyosunuzzz (40bin kere maşallah)

Emeginize saglikk ✨

Durup düşünce ne çok şey yaşamışız şurda. İyi ki hepinizle kesişmiş yolum.
2024 bizim yılımız olsun, çok mutlu olalım.
Ve tek dileğim zaten sevdiğim beyle mutlu, dolu dolu bir sene. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için ;$

Alıntı:

Burçinn Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1537589)
Emegınıze saglık bızım ıcın de okuması cok keyıflı bır roportaj olmus bayagı guzeldı

Çok teşekkür ederiz :gul:

Alıntı:

Kyo Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1537609)
Emeğinize Sağlık ama
Formunun başarılı olmasının tek sebebi
Benim forumda olmamdır.
hepinizi döverim sddlkdam

Bizde seni döveriz :tarafsiz:

Alıntı:

Sim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1537656)
HIC HABERIM YOKTU RÖPORTAJDAN GÖRÜNCE BI SOK OLDUM.. bunun hesabini sonra sorarim sjfkdkd.
cok keyifli, dolu dolu bi röportaj olmus keyifle okudum emeginize saglik.
ZeyNa canmiciii hep mutlu ol insallah, her seyin en iyisini hak ediyosun. iyi ki varsin:opucuk:

Sürpriz yapalım dedik, 4. Seneme yakışır bi röportaj oldu sanırım :sarilmakisteyen:

Teşekkür ederim kankam sende hep mutlu ol, hep hayatımda ol. İyi ki varsın :opucuk: 🫶

Malefiz 01 Ocak 2024 12:19

2024'ün ilk gününde çok güzel ve keyifli bir röportaj okudum sayenizde.
Sohbetiniz o kadar içten ve samimi olmuş ki keyifli röportaj için ikinize de çok teşekkür ederim.
Annemm sen hep mutlu ol Allahım nazarlardan saklasın sevdiceğinle. (Babiş oluyor kendileri)
Emeğinize güzel yüreğinize sağlık :romantik:

ZaLim 01 Ocak 2024 13:13

Bu güzel röportaj için ikinize de teşekkür ediyorum, emeğinize yüreğinize sağlık. keyifle okudum. Beni En yakınındaki kişilerden biri olarak gördüğün için de ayrıca teşekkür ediyorum. Bir ömür mutlu ol Zeyna

Brittle 01 Ocak 2024 13:28

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] m .. 2024 ün ilk gününe sizlerin bu içte ve samimi sohbetinizle merhaba demek çok keyifliydi.. İnsanın sevdiği birinin kendini anlatmasını okuması çok daha başka bir hismiş.. Keyifle yüzümde bir gülümseme ile okudum.. Çok başarılı ve doğaldı. Her ikinizi de tebrik ediyorum. Zeynam tatlışım sana da birlikteliğinde çok ama çok mutluluk diliyorum. Rabbim bozmasın hep güzellikler yaşayın..Seviliyorsunuz..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:43.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi