IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Editör Röportaj Editörlerimizin röportajları bu başlık altında yayınlanacaktır.

195Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 23 Eylül 2023, 23:35   #1
Standart Editörlerimiz’den FeRiDe ile olan Röportajımız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Raina: Merhaba Feride öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğin için kendim Ardanl_ ve IRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.

FeRiDe: Merhaba Raina, Ben Sizlere Teşekkür ederim Bana Böyle Teklif Sunduğunuz için.

Raina:Kabul ettıgın için çok onure ettın mutlu oldum ilk röportaj senle olması çok hoş oldu
Nasılsın bu arada nasıl gıdıyor hersey yolunda mı ?

FeRiDe: Böyle Güzel bir teklifi geri çeviremezdim tabi ki, Benimde verdiğim ilk Röportajın Senle ve Ardayla olması çok hoş.
Şükür Diyelim Şimdilik Herşey yolunda gidiyor

Raina: Feride seni tanıyabilir miyiz
Feride kimdir idealleri nelerdir ?


FeRiDe: Feride Azərbaycanda Doğup Büyümüş Sıradan biri, Fazla bir özelliğim yok aslında bende herkes gibi normal bir insanım.
İdeallerime Gelince Çok fazla bir idealim Yok Sadece Hayattan Keyf alarak Yaşamaya bakarım, Bizim burda bir laf vardır "Ye, iç, kef ele" diye Bunu uygulamayı severim bende.

Ardanl_:Kaç yıldır IRC’desin sana kattığı artıları ve eksileri nelerdir ?

FeRiDe:İRC`de Tam Hatırlamıyorum ama 4-5 sene olmuştur herhalde ara ara bırakıp Tekrar özleyip dönmüşlüklerim olduğu için tam yılını unuttum, Sanalın bana bir eksikliği olmadı hiç hep artıları oldu, Çok Güzel dostlar bir birinden iyi arkadaşlar hatta arada ne kadar mesafeler olursa olsun bir aile bile olduğunu diye bilirim, yeri gelince güldüğüm yeri gelince ağladığım bir aile gibi.

Raina: Yayınlarında gayet başarılısın Dj olmaya nasıl karar verdin Dj’liğin güzel yanları nedir sence tavsiye eder misin ?

FeRiDe: DJ` olmaya bir hevesle karar vermiştim aslında, Şöyle ki Bulunduğum sunucuda Yarışma vardı ve bu yarışmanın galiplerine 1 haftalık Radyo-DJ kanalında Yetki veriliyordu, O Yarışmayı kazanıp Öyle bir Yetki almıştım bende ve o ortamı çok sevmiştim böyle bir hevesle de yola çıkarak DJ oldum. Güzel Yanları bence Arkadaş dost çevrene Duygularını Şarkılarınla ifade edebiliyorsun mesela, ben zaten müziği çok seven biriyimdir, müziksiz bir hayat düşünülemez benim için. Lakin benim gibi alıngan insanlara DJ olmayı tavsiye etmem güzel olduğu kadar kırıcı ve aşalayıcı yönleri de var. Ben bir yayında istek şarkıyı indiremedim diye hakarete uğramıştım ve bu yüzden O Gün DJliği bırakma kararı almıştım, Tabi ki bırakmadım ama bir süre ara verdim böyle şeyleri kaldıramayan insanlar için zordur DJ olmak, ama her ne olursa olsun hep iyiki böyle bir karar verip DJ olmuşum dedim hep severek yapılan her iş güzeldir bıktırmaz insanı, Bir kere alıştı mı insan Bırakamaz.

Ardanl_: Sanal hayatına neden ara verdin sebebi neydi sonrasında tekrar neden döndün döndüğün için pişmanlığın var mı?

FeRiDe: Evet 2 kere ara vermişliğim oldu ikiside 1-2 sene aralığında sürdü, İlk ara verdiğimde az önce de belirttiğim gibi alıngan biriyimdir ve bazen haddinden fazla böyle olaylar olduğu zaman bu alınganlık kırılganlığa dönüşür, Bende böyle bir sebep yüzünden uzunca bir süre ara vermiştim, kararım ara vermek değil bırakmaktı aslında ama akıllanmayıp Tekrar geri döndüm İRC`e Uzunca bir süre devam ettim ve ikinci kez ara verme nedenim de Bıkmıştım, Sıkılmıştım ve Yogunluklarım vardı o yüzden bırakma kararı aldım tekrar ve yine bırakamayıp geri dönüş yaptım şu an yine burdayım. Hiç bir zaman da döndüğüm için pişman olmadım, pişman olacak olsam zaten dönmezdim. İçten içe özlem duyduğum alıştığım için her gitme kararımın bir dönüşü oldu.

Raina: Sanal ve reel hayatını dengede tutuyor musun sanal özel hayatına yansıyor mu ?

FeRiDe: Genellikle Dengede tutmaya çalışıyorum, Reeli Sanala, Sanalı Reele Yansıtmayı pek sevmem zaten o yüzden aralarında bir bağlantı kurmuyorum, Özel denile bilecek bir hayatım da yok aslında Normal ev, iş bazen arkadaşlarla dışarı çıkmak Tatilde şehir dışı gibi gibi yaşıyorum, Sanalda Forumlar olsun Sunucular olsun böyle şeylere de vakit ayırmayı seviyorum, Emek vermeyi severim ve verdiğim emeğin karşılığını alamıyorsam o emek benim için çöp olmaz, aksine ders olur bir daha ki sefere Herhangi birine ve ya bir yere emek vermek istersem bunu ölçer tartar öncekilerden ders çıkarır öyle karar veririm. Reel ve Sanal Benim için farklı, ama sanala da sadece sanal gözüyle bakıyorum ben. Sanalda hayatımda reeldekilerden bile daha çok değer verdiğim insanlar var, o yüzden sadece Sanal değil burası da benim Reel hayatmın bir parçası gibi, tek fark burdan sıkılıp bunalınca kaça biliyorum ama reelden kaçamam.

Ardanl_: Hiç birisine yanlış yaptım dediğin oldumu yaptınsa sonrasında pişmanlık duydun mu yaptığın yanlıştan dolayı ?

FeRiDe: Oldu, her insan hata yapar. Hatalar insanlara hayatdan ders çıkarması için şans olarak verilmiştir bence. Hata Yapmak Şanstır ama bu Hatanı fark edip bundan ders alamamak şanssızlıkdır. Bu Düşünceme her insan katılmaya bilir o yüzden "bence" diye belirtiyorum. Benim en büyük Yanlışım Birilerine değil de kendime oldu hep, En büyük hatam güvenmek ve inanmak oldu. Ben karşımdaki insanı kendim gibi görürüm ve o insana en az kendime güvendiğim kadar güvenir, kendime inandığım kadar inanır, kendime duyduğum saygı kadar saygı duyarım. Yanlış Yapıla bilir fakat Telafi edilemez diye bir şey yok, tabi ki her Yanlışın ve Hatanı telafisi ola bilir demiyorum bazıları vardır ki ne yaparsan yap geri dönüşü yoktur. Geri dönüşü olmayan Tek bir yanlışım var, ve iyiki de geri dönüşü yok dediğim bir yanlış. Yapdığım şeylerden hep pişman olmam çok nadir zamanlarda pişman olacağım şeyler yapmışımdır, ne yapıyorsam düşünürüm ve düşünmeden yaptıysam bu bir yanlışa yol açtıysa o zaman pişman olurum.

Raina: Sanal dostlukları zordur Sanaldan dostluğu tavsiye eder misin sanaldan kurduğun dostluğu reel hayatına aldığın oldu mu sanaldan reel hayatına alıp pişmanlık yaşadın mı ?


FeRiDe: Evet Sana Katılıyorum Raina, Sanalda arkadaşlık ve dostluk gerçekten zordur bunu her insan yapamaz. Biz Yaptık ama bir çok iyiki tanımışım iyiki hayatımdalar dediğim insanlarla başardık bunu. Sanaldan Reele taşımaktan kastın Mesela Buluşup bir bardak çay kahve içmek gibiyse bu tür şeyler malesef Mesafelerimiz çok olduğu için yapamadık, ama O insanların hatrı bende reeldeki bazı arkadaşlarımdan bile çoktur, Daha kısa sürede tanımış bile olsam benim için değeri oldukça fazla olan arkadaşlarımda var tabi ki. Sanaldan Hayatıma alıpda pişmanlık yaşadıklarımda oldu, ama keşke tanımasaydım demedim hiç bir zaman.

Ardanl_: Editör olmaya nasıl karar verdin editörlüğün zor yönleri nelerdir hiç olumsuz tepki aldığın oldumu ?

FeRiDe: Ben elim kalem tuttuğu andan itibaren yazmayı hep çok sevmişimdir, bazen içimdekikeri insanlara anlatmak yerine kalem kağıda sarılırım o şekilde rahatlar içimi dökerim, insanların verdiği akıldan daha çok onların sessizliği rahatlatır beni. Her istediğim zamanda öyle oturup yazmamam ama hani derler ya İlham gelmesi lazım, bende de öyle olur işte, bazen dinlediğim bir şarkıya yazarım, bazen yaşadığım bir olaya, bazen dışardan gözlemlediğim şeylere. Yazdığım her şeyi paylaşmam ama ya beğenmem, yada bu fazla derim kendi kendime. Yazıpda Sildiğim kaç şiir kaç makale var bilmiyorum, olumsuz tepkilerde oldu tabi ki, her insanın kendi düşüncesi sevmeye bilir illa ben yazdım siz okuyun beğenin diyemem, Beğenmiyorsanızda okumayın derim. Herkesin bildiği üzere ben Azərbaycanlıyım ve Türkçe Yazılırımda ya da anlatmak istediğim şeylerde bazen hatalar yapa biliyorum, fikrimi, anlatmak istediğim şeyleri ve ya o duyguyu sizlere geçiremeye bilirim. Bazı kelimelerde hatalarım da ola bilir bunları normal karşılayanlarda ola bilir, Sevmeyenlerde. Saygı Duyarım. Ne demişler Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Raina: Editörlükte ilk makaleni ne zaman yazdın ne üzerineydi nasıl yorumlar aldın olumsuz yorum yapan oldumu ?

FeRiDe: İlk Yazdığım Makalem Ulaşamayanlar olmuştu Reelde Dışardan Gözlemlediğim bir olay üzerine yazmıştım ve aniden neden bunu Foruma atmayayım dedim, Eski bir yazı şu an İRCRehberinde de mevcut, Yanlış hatırlamıyorsam Editör olduğum zaman ilk onu paylaşmıştım hatta. Konusu Birisine, Birilerine Ulaşmak üzerine olan bir makale isminden de belli ediyor bunu. Kötü bir yorum almadım o makalem için aksine okuyanlar kendinden bir parça bulduğunu belirtti her zaman.

Ardanl_: Editör olarak güzel yazılar yazıyorsun tebrik ederim peki hiç kitap yazmayı düşündün mü bu tür düşüncelerin varmı veya yazmak ister misin yazacağın kitabın konusu ne üzerine olurdu ?

FeRiDe: Teşekkür Ederim Güzel olduğunu düşünüyorsan Ne mutlu bana, Kitap Yazmayı Hiç Düşünmedim bunu hobi gibi yapıyorum ve öyle büyük atılımların olacağını düşünmüyorum. Eğer bir gün böyle bir düşüncem olursa ve Kitap Yazma kararı alırsam Konusu Annelik üzerine olur bence. Mesele "Anne Nasıl olunur ve Nasıl olunmaz " diye bir şey ola bilir Bunun üzerine Makale yazmışlığımda var hatta.

Raina: Makale yazarken önceden planlar mı yazarsın yoksa ansızın bi makale mi yazarsın bi makaleyi yazmak ne kadar zamanını alıyor ?


FeRiDe: Az önce de dediğim gibi her istediğim zaman öyle oturup da bir şeyler yazayım diyemem, çünkü bu aniden gelir bana bir şarkı dinler öyle yazarım, yada bir olay olur öyle yazarım, Biri bir soru sorar bir cümle kurar oturur onun üzerine uzun uzun yazarım bazen. Bazen Yarım saatimi bile almazken bazen haftalarımı bile ala bilir Yazmak çünki tek nefeste yazdığım ve yazmaya dayanamayıp pes edip sonra tekrar kaldığım yerden devam ettiğim makalelerim ola biliyor. Planlı bir şekilde Yazdığım olmadı hiç, hep ansızın ilhamı gelen yazılar.

Ardanl_: Sanalda veya reelde editörlerin gerekli değeri gördüğünü düşünüyor musun düşünmüyorsan gerekli değeri görmeleri için neler yapılmalıdır?

FeRiDe: Yazarlara Yeteri kadar değer verilmiyor bence, Herkes hep bir hata arar insanlarda kimse emeğe bakmaz hatalara bakar, böyle olaylar yüzünden yazmayı bırakan insanlar bile ola biliyor. Çok kötü bir durum keşke insanlar biraz anlayışlı ve düşünceli ola bilse empati kura bilse. Gerekli değerin görülmesi için dünyanın yok olup yeniden şekillenmesi gerek, insanların farklı zihniyetde olduğu bir dünyada yaşamak gerek.

Raina: Çok beğenerek takip ettiğin editör veya editörler varmı varsa kimlerdir ne tür makale yazarlar ?

FeRiDe: Var Tabi kii Olmaz olur mu kalemini çok sevdiğim değerli Editör arkadaşlarım var, hepsi bir birinden güzel konulara değiniyor her yazıda kendimden bir parça bula biliyorum. Mesela @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var canım değerli arkadaşım kalemini çok severim her makalesi şiiri bir birinden Güzel senelerdir okumaya doyamadım onu. Bu arada aramızda kalsın ama bence benden esinlenerek yazıyor hsxhsxhdz .d Beni Tanıdıktan Sonra Yazması daha bir farklı oldu benden öncekilere bakınca fark ediyorum bunu 😂
Yeni Tanımış olduğum arkadaşımız @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var onunda kalemini çok sevdim Yazıları içten ve samimi geliyor bana. Vee çok sevdiğim arkadaşım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var onun da yazıları ayrı duygular veriyor bana çok severek okuyorumm. Bütün Editör arkadaşlarıma başarılar diliyorum Umarım kalemleri hiç durmaz hep yazmaya devam ederler.

Ardanl_: Editörlük yapmayı düşünen arkadaşlara hangi tür makaleler yazmalarını önerirsin ve ne tür tavsilelerde bulunursun?

FeRiDe: Editör olmak isteyenler bence ilk önce sevmeliler bunu bir zorunluluk gibi değil de isteyerek severek içten yapmalılar, O yazıyor bu yazıyor ben neden yazmayayım düşüncesinde olmamalılar. Her kes yaza bilir bir şeyler ama bunu bir prinsipe çevirmeye gerek yok, içinden geldiği gibi yapmak daha güzeldir. Bana Göre en çok okunan ve sevilen makaleler Aşk ve Sevgi yogunluklu olanlar sürekleyici oluyor, bende severim o tür makaleler hatta kitaplar şiirler okumayı. Yazmak isteyenlere tavsiyem Dodağllık sadece kendiniz olun ve kendi düşüncelerinizi aktarın emin olun yapmacık olmaktan daha iyidir, daha çok sevilir.

Ardanl_: Feride bizim için keyifli bi röportaj oldu samimiyetinle ve içtenliğinle verdigin cevaplar için kendim Raina ve iRCRehberi.net yönetimin adına teşekkür ediyorum Hayatında başarılar diliyorum.

FeRiDe: Benim içinde çok keyfli oldu Arda Sana ve Raina ya çok Teşekkür ederim Sorularınızdan zevk aldım ikinizinde Emeğine Yüreğine Sağlık. İRCRehberi.net için Röportaj vermek benim için özel ve unutulmaz olarak kalacak. İRCRehberi.net ekibine başarılar diliyorum hepsi sevdiğim ve çok değerli arkadaşlarım umarım onlar için herşeyin en iyisi, en güzeli olur.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:04.