IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2020, 12:54   #1
Standart İyi ki Doğdun Messi !

Kimi Pele der, kimi Maradona... Kimi Zidane der, kimi Fenomen Ronaldo... Günümüzde ise bu geleneksel tartışmanın iki kahramanı hep dillerde: Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi.

Bu tarihi rekabetin en özel isimlerinden Lionel Messi bugün 33 yaşına girdi. Geride bıraktığı yıllar ise tam bir rekor bahçesi...

Neler yapmadı ki Tangocu. Haydi gelin bu rekorları bir solukta sunalım size.

İspanya LaLiga’da 477 maça çıkan Leo, bu maçlarda tam 440 gol attı. Dilekolay 440 gol! 0,92’lik inanılmaz bir ortalamaya imza atan Messi, diğer kulvarlarda da bu ortalamalarını hep zirvede tutmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde 141 maçta 114 gol, İspanya Kral Kupası’nda 75 maçta 53 gol, İspanya Süper Kupası’nda 19 maçta 14 gol, UEFA Süper Kupası’nda 4 maçta 3 gol, FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda 5 maçta 5 gol...

Biraz da Arjantin Milli Takımı’nda attığı gollere bakalım.

Hazırlık maçlarında 34, Dünya Kupası elemelerinde 21, Copa America’da 9 ve Dünya Kupası’nda 6 gol.. Toplam mı? 699 gol!

Her sene çok gol attı ama 2012 adeta pik yaptığı yıldı ve o sene rakip filelere tam 91 gol yolladı 33 yaşındaki yaşayan efsane.

Maçların her anında rakipler için tehdit olmak onun için nefes almak kadar doğaldı. Hele ki maçların son 15 dakikalık periyodunda. 76 ve 90. dakikalar arasında rakip fileleri tam 175 kez sarstı Messi.

Çok gol attı ama ona bu gollerin servislerini yapanların da hakkını vermeden olmaz. Ona en fazla gol servisi yapan isim 47 kez ile Luis Suarez oldu. Bu listede Daniel Alves 42 asistle ikinci, Andres Iniesta ise 37 asistle üçüncü sırada kendine yer buldu.

Bu kadar çok gol atan birinin de LaLiga tarihine geçmemesi olmazdı. İspanya Ligi’nin en fazla gol atanlar sıralamasının ilk sırasına 440 gol atarak çıkan Messi’yi 331 golle daimi rakibi Ronaldo ve 252 golle Telmo Zarra takip ediyor.

Birçok takımın canını yaktı. Bu takımlardan Sevilla ondan en fazla çeken kulüp oldu. 39 kez Endülüs ekibinin karşına çıkan Leo, Sevilla ağlarına 37 gol yollarken 0,97’lik bir oran yakaladı. Messi ezeli rakip Real Madrid karşısına 43 kez çıkarken 26 gol kaydetti ve 0,6’lık bir oran yakalamayı başardı.

Messi 33 yaşına girerken hem tarihe, hem de hafızalarımıza silinmeyecek izler kazıyarak futbol yaşantısını sürdürmeye devam ediyor. Futbolun yaşayan efsanesi, kariyerinin kalanında bu rekorları ne kadar daha geliştirecek? Emin olun zevkle izleyeceğiz.


Alıntı.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:21.