IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Dünyadan Haberler Dünya üzerindeki tüm gelişmelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By Tonyukuk


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 18:56   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Alibaba'nın Kurucusundan Haber Alınamıyor

Alibaba kurucusu Jack Ma, ekim ayından beri ortalıklarda görülmüyor. Yaptığı sert çıkışın ardından ortadan kaybolan Ma'nın nerede olduğu ve nelerle meşgul olduğu bilinmiyor. Son açıklamalarında Çin hükümetine sert bir çıkış yapan Ma'nın kayboluş sebebinin bununla ilgili olup olmadığı da meçhul.
Çin'in açık ara en büyük e-ticaret platformu olarak hizmet vermekte olan Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, sırra kadem bastı. İki aydır kendisinden en ufak bir haber alınamayan Ma'nın nerede olduğu ve ne yaptığı bilinmiyor. Ayrıca Ma'nın yokluğu, servetinin erimesine de neden oluyor. 24 Ekim'de yaptığı bir açıklamadan sonra ortadan kaybolan Ma'nın mal varlığı, o günden bugüne 12 milyar dolar azaldı. Böyle giderse 50,6 milyar dolar serveti bulunan Ma, Çin'in en zengin dördüncü kişisi olma unvanını kaybedebilir.
Jack Ma, 24 Ekim'de Çin sınırları içinde söylenmesi çok zor olan şeyler söylemişti. Devlet bankalarının işleyişinden rahatsız olduğunu dile getiren Ma, Çin'deki finansal regülatörlerini de ağır bir şekilde eleştirmişti. Yaptığı açıklamalar sırasında reform çağrısında da bulunan Ma'nın neden bir anda ortadan kaybolduğu, akıllara hayatta olup olmadığı sorusunu getiriyor.
Açıklamalardan sonra soruşturma açılmıştı

Alibaba'nın Kurucusundan Haber Alınamıyor
Jack Ma'nın 24 Ekim'de yaptığı açıklamaların zamanlaması manidardı. Zira Jack Ma tarafından kurulan Ant Group, bu açıklamalar yapıldığı sırada halka arz olma sürecindeydi. Şirket, 37 milyar dolarlık değerle Şanghay Borsası'na girecekti. Ancak Ma'nın açıklamalarının Çin'de geniş yankı bulması, Çin'in sert rejimini harekete geçirdi. Halka arz için verdikleri izinleri iptal eden yetkililer, şirketin önüne ciddi bir set çekmişlerdi. O dönemlerde ortaya atılan iddialara göre Ant Group'a verilen izinlerin kaldırılmasının arkasında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bulunuyordu. Tahmin edebileceğiniz üzere bu iddia doğrulatılamadı.
 
Alt 04 Ocak 2021, 19:04   #2
Standart

Alibaba'nın Kurucusundan Haber Alınamıyor

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:48.