IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Dünyadan Haberler (https://www.ircrehberi.net/dunyadan-haberler/)
-   -   Starbucks, sosyal medya reklamları için kararını verdi (https://www.ircrehberi.net/dunyadan-haberler/31627-starbucks-sosyal-medya-reklamlari-icin-kararini-verdi.html)

NeoN 29 Haziran 2020 11:30

Starbucks, sosyal medya reklamları için kararını verdi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ABD’li kahve dükkânları zinciri olarak hizmet veren Starbucks, sosyal medya reklamları için harekete geçti. Dezenformasyona sebep olan ve nefret suçunun işlenmesine yol açan paylaşımlar, bu markayı da rahatsız etti.

Starbucks sosyal medya reklamları için boykot kararı aldı
Bilindiği üzere Coca-Cola kısa bir süre önce ürünlerin dijital platformlarda tanıtılması hususunda yeni bir karar aldı. Ünlü içecek markası, en az 30 gün boyunca herhangi bir sosyal medya platformunda reklam içeriği paylaşmayacak.

Bu protestonun doğru bir strateji olduğuna inanan Starbucks da bu akıma katıldı. 49 yıllık marka, kendi İnternet sitesinden şöyle bir açıklama yaptı: ” Hoş ve kucaklayıcı dijital ortamlar oluşturmak için daha fazlasının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Gerçek değişime ilham olmak adına politikacılar ile iş dünyasında lider olarak görülen kişiler bir araya gelmeli.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Starbucks’ın bu protestoyu ne kadar süre boyunca devam ettireceği belli değil. 30 Mart 1971 tarihinde kurulan bu marka, nefret söylemlerinin yayılmasını durdurmak adına medya ve sivil toplum örgütleri ile birlikte ortak bir şekilde hareket edecek.

Facebook’ta başlayan bu akım daha da büyüyecek gibi duruyor. Zira bu boykot kararı Facebook, Instagram ve Twitter için geçerli olacak. Son aylarda İnternet kullanımının iyice artması da bu kararın etkisini artırabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Alıntıdır..


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi